V knize Naservírujte si vítězství Djokovič líčí, jak přežil bombardování Bělehradu, jak z válkou přervaného dětství došel až na vrchol ve svém sportu. Pak nám ukazuje dietu, jež změnila jeho zdravotní stav a pomohla mu k zisku největších trofejí. Ačkoli Djokovič
Kniha zpochybňuje tvrzení biotechnologického průmyslu, že geneticky modifikované (GM) potraviny jsou bezpečné. Předkládá téměř čtyřicet zdravotních rizik, které tyto potraviny, konzumované Američany každý den, představují. Jsou přehledně uspořádány na dvoustránkách -
Autor během své padesátileté praxe v oboru kuchař - číšník a při svých mnohých vystoupeních v rozhlase, televizi, novinách a ponejvíce na besedách odpovídal na různé otázky z gastronomie. Z podnětu účastníků těchto besed vznikla právě tato knížka, která obyčejné
Víte co je to akvavit? A že artyčok snižuje hladinu cukru v krvi? Kniha Gastronomický kvíz obsahuje více než 700 otázek a odpovědí, které jinou, zábavnou formou rozšíří a doplní znalosti z gastronomie a kulinářství. Počítáte-li se mezi dobré kuchaře, potom jistě lehce
Skutečně je při hubnutí nejdůležitější počítat kalorie a dbát na to, aby výdej energie byl vyšší než příjem? Gary Taubes, autor řady průlomových publikací o výživě, říká, že nikoli, a zve čtenáře na fascinující výpravu do světa, kde víc než na počítání
Epikúros definoval dobré žití jako 'slast bez strasti'. V jeho stravě 'jídla prosté chuti působí stejnou slast jako bohatá hostina, jestliže nás zbavují trýzně pocitu nedostatku'. Do epikurejské filozofie se to překládá takto: Touhou po tom, co nemáme, si kazíme to, co máme
Víte, že máte doma účinné zbraně proti stárnutí? Stačí nahlédnout do spíže nebo ledničky. Naše nová kniha CHUTNĚ A ZDRAVĚ I PO ŠEDESÁTCE vás naučí, jak je správně využít. Naleznete v ní množství nápadů, jak vylepšit své stravovací návyky a sestavit si
Nigel Slater: Jídlo někdy vaříme čistě pro radost z této činnosti, známe původ našich ingrediencí, vybíráme je s velkou péčí a dlouho přemýšlíme, než se s nimi vydáme na cestu z obchodu na talíř. Hledáme dokonalý recept a nespěcháme na něj. S láskou připravujeme
Tento průvodce vám ukáže, jak můžeme naši vnitřní vitalitu uvolnit v kombinaci s výživou, cvičením, relaxací a intenzivní péčí o naše tělo. Zdraví a krása přichází, když tělo, mysl a duše jsou v perfektní harmonii. Tento názor je kořenem všech léčebných učení
Kniha přináší pravdivé a často šokující informace o škodlivých látkách v potravinách a nápojích. Poskytuje rady a jednoduché návody čím se řídit při nákupu potravin. Značnou pozornost věnuje i vaření a moudrému hospodaření. Zkuste využít šanci získat novou energii
Pokud máte rádi sladké, změní tato kniha váš život. Místo rafinovaného cukru v ní najdete sladidla, s nimiž zažijete, jak opravdu chutná štěstí. Vyhnete se totiž neblahým důsledkům konzumace 'bílého jedu' a zbavíte se závislosti na něm. Díky tomu, že rafinovaný cukr
Výpravná a zasvěcená kniha Zdravě a syrově je o způsobu stravování, který je zároveň životní cestou. Na více než stovce receptů ukazuje směr, kterým se můžete vydat a při němž zjistíte, že vnese do vašeho života nové radosti, zlepší vaše zdraví, zvýší vitalitu a
Roku 2000 Centra pro kontrolu a prevenci nemocí v USA oznámila, že těla amerických žen obsahují vysoké hladiny ftalátů způsobujících vrozené vady a neplodnost. Podezření, že tyto látky pocházejí z kosmetických přípravků, vedlo k velmi zneklidňujícím objevům… Kniha
Zelenina nám často připadá jako hlavní pokrm nedostatečná a je tedy trochu opomíjena přesto, že v sobě ukrývá naše zdraví. Není pochyb, že si naši předkové plodů přírody vážili, s láskou o ně pečovali a šlechtili je do stále lepší a lepší podoby. Málokdo si
Vitalita, zdraví a radost ze života s energetickou silou výživy podle čínského systému pěti elementů. Tento tradiční způsob byl zkoumán a dál rozvíjen po tři tisíciletí. Výchozím základem je celá potravina jako živá surovina pro vaření a její energetický vliv na lidský
Mach, Borkovec Základní výživová pravidla platná zejména pro sportovce v oblasti fitness a kulturistiky.Kniha je určena jak aktivně sportujícím, tak trenérům, cvičitelům, instruktorům a poradcům ve fitness a kulturistice, aby jim usnadnila orientaci v záležitostech týkajících
Karen Duveová nám nelítostně a s nadhledem klade otázky na tělo: Kolik si toho člověk může dopřávat na úkor druhých lidí, dokonce i zvířat a rostlin? Čeho jsme ochotni se vzdát, a bez čeho se naopak v životě neobejdeme? Můžeme mít z vlastního omezení prospěch? Autorka
Sešity zdravé výživy jsou kuchařky, které obsahují více než 100 receptů na přípravu chutných pokrmů podle moderních zásad zdravé výřivy. Podle našich receptů se vám bude vaření i pečení dařit - a co víc - chutě překvapí i náročné strávníky. Desetitisíce
Sešity zdravé výživy jsou kuchařky, které obsahují více než 100 receptů na přípravu chutných pokrmů podle moderních zásad zdravé výřivy. Podle našich receptů se vám bude vaření i pečení dařit - a co víc - chutě překvapí i náročné strávníky. Desetitisíce
Sešity zdravé výživy jsou kuchařky, které obsahují více než 100 receptů na přípravu chutných pokrmů podle moderních zásad zdravé výřivy. Podle našich receptů se vám bude vaření i pečení dařit - a co víc - chutě překvapí i náročné strávníky. Desetitisíce
Sešity zdravé výživy jsou kuchařky, které obsahují více než 100 receptů na přípravu chutných pokrmů podle moderních zásad zdravé výřivy. Podle našich receptů se vám bude vaření i pečení dařit - a co víc - chutě překvapí i náročné strávníky. Desetitisíce
Sešity zdravé výživy jsou kuchařky, které obsahují více než 100 receptů na přípravu chutných pokrmů podle moderních zásad zdravé výživy. Podle našich receptů se vám bude vaření i pečení dařit - a co víc - chutě překvapí i náročné strávníky. Desetitisíce
Autorka chce čtenářům ukázat, jak můžeme šetřit peníze, své zdraví i přírodu tím, že maximálně využijeme navařené suroviny. Zaměřuje se hlavně na obiloviny. Vařit podle ní mohou lidé s bezlepkovou dietou, alergici, vegani, vegetariáni, ale i všichni, kteří si chtějí
Kniha Vaříme pro děti podle makrobiotických zásad a nejen pro ně + DVD:Pro své děti chceme jen to nejlepší, samozřejmě i ve výživě. Co je polévka koi-koku? Kdy začít s podáváním prvních příkrmů? Jaký pokrm dát svému dítěti ochutnat jako první? Jakou formou zařazovat
Kniha je určena všem, kteří by se chtěli o makrobiotice dozvědět základní informace
Kniha nabízí poutavé čtení o škodlivých látkách v potravinách, nápojích, kosmetice, lécích a potravinových doplňcích a životním prostředí vůbec, které jsou reklamou, sdělovacími prostředky a mnohdy i medicínou doporučovány jako zdraví prospěšné. Značná pozornost
Publikace vám přiblíží:Kategorie sportuVýznam výživyZákladní stavební kameny výživyBilance výživyVolné radikály a oxidativní stresImunitní systém, sport a výživuAnti-aging, sport a výživuTři kroky k dosažení individuálního maximálního výkonuTipy pro výkonnostně
Vitaminy a minerály jsou nezbytné pro lidský život a výzkum těchto látek doznal obrovského pokroku. Denně se objevují nové překvapivé poznatky o vazbách mezi přirozenými potravinami, potravinovými doplňky a lidským zdravím. Potraviny a potravinové doplňky působí nejen
| Proč se rozhodli pro cestu BIO? Jak žijí? A jsou šťastní v tom, co dělají? V životě? Splnil se jim jejich sen nebo by to chtěli jinak? Všechny tyto otázky spolu souvisí a skoro na všechny tady dostanete odpověď. Od lidí z 15 biofarem, kteří si na mě udělali čas, na
Zkuste to doma sami – kuchyně Zapomeňte na nezdravé nebo drahé výrobky ze supermarketu, lepší alternativu si totiž může každý připravit snadno doma! 137 z našich nejlepších receptů a nápadů do kuchyně vám ukáže, jak je to snadné. Proto se vyplatí připravovat mnohé
Rovnováhu máte na dosah. Pokračování bestselleru Velmi osobní kniha o zdraví. Chcete být ve skvělé formě, cítit se dobře a udržet si doma pohodu? Dosáhnout toho není žádná věda. Stačí mít chuť a informace nezatížené zájmy výrobců a prodejců. Přináším vám je ve
Vše, co jíme, co děláme a v co věříme, zpětně ovlivňuje naše zdraví, štěstí a náš život. Kniha Radost z jídla čtenáře objektivně a bez nadsázky seznamuje se zásadami správného a zdravého stravování, podává jednoduchý a srozumitelný návod, jak efektivně a
Kniha Palivo pro tělo: Kalorický cyklus, vaše cesta za zredukováním tělesného tuku...: Dodejte palivo, spalte tuk. Neselhávající a jednoduchý stravovací plán „kolujících kalorií“ bez vzniku tukových záhybů, určený pro nastartování metabolismu, stimulaci ztráty
Kniha Udělejte radikální řez: 30denní dietní a fitness plán pro vaše silnější a sexy já: Už jste slyšeli, jak Jillian změnila životy lidí díky svým předchozím knihám Ovládněte svůj metabolismus a Vyhrajte boj o štíhlé tělo – proč by tedy nemohla změnit i ten váš?
3 měsíce po vydání první kuchařky jsme se s vervou pustili do přípravy 2. dílu. Když jsme totiž četli všechny vaše nadšené ohlasy a výzvy, ať určitě připravíme pokračování, nechtěli jsme čekat. Takže už je tu, ještě vonící novotou a s krásnou obálkou, kterou
Po třech kuchařských bestsellerech Jíme zdravě jsme se rozhodli vrátit k úplným základům a začali čerpat inspiraci z ryze českých surovin, které jsou typické pro každé roční období a nemusí k nám putovat přes půlku zeměkoule. | Původně dvě zamýšlené kuchařky jsme
Po úspěšných kuchařkách Jak jíme zdravě v létě a Jak jíme zdravě na podzim se tým Jíme zdravě už potřetí spojil s odbornicí na výživu Michaelou Bebovou alias Biochemičkou, aby vytvořili další ze série originálních kuchařek propojujících sezónnost se zdravým
Na první pohled je to kuchařka s recepty, které se nesou na vlně horkého léta. ?Když se ale podíváte pozorně, zjistíte, že držíte v rukou návod na zdravé stravování. Po 5 úspěšných kuchařkách se tým Jíme zdravě rozhodl udělat další krok a spojil se s odbornicí na
Po úspěšné premiéře kuchařky Jak jíme zdravě v létě se tým Jíme zdravě opět spojil s odbornicí na výživu Michaelou Bebovou alias Biochemičkou, aby vytvořili další ze série originálních kuchařek propojujících sezónnost se zdravým stravováním. Pomocí kuchařky si
Po úspěšných kuchařkách Jak jíme zdravě v létě, Jak jíme zdravě na podzim a Jak jíme zdravě v zimě se tým Jíme zdravě už potřetí spojil s odbornicí na výživu Michaelou Bebovou alias Biochemičkou, aby vytvořili další ze série originálních kuchařek propojujících