Nejpopulárnější značky těchto produktů jsou Manu cafe, Manu tea, Latino Café, APe, LAVAZZA, Apecafé, Coffeespot, Kimbo, SEGAFREDO, Julius Meinl, Café Cult, Sencor, Jacobs, JULIETTA, Tchibo, SAECO, Segafredo Zanetti, Illy, DeLonghi Kimbo, Jacobs Douwe Egberts, GRIZLY, LUCAFFÉ, Vergnano, Miko a SpecialCoffee. Všechny značky
Koření fefrmintové, balšínek, větrná bylina… mátu máme tolik rádi, že jí vymýšlíme nejrůznější pojmenování. Už od dob starého Řecka je součástí mytologie, fytoterapie i kosmetiky. Mezi její prokazatelné účinky na zdraví patří schopnost osvěžit, zbavit
Jmenuje se naditec a je skutečně velký. Ovšem jeho listy jsou štíhlé a lusky, ze kterých pochází tento prášek, jakbysmet. Říká se mu mesquite, je o něm známo, že dobře chutná, obsahuje vitaminy i minerální látky a do jídelníčku ho zařadili už středo a jihoameričtí
Co je na této kávě speciální? Podle nás hladkost a vyváženost kombinovaná s chutí hořké čokolády a lehounkým citronovým ovanutím. Zrno z farem rodiny Gallardových v sobě panamský původ nezapře. Vybrali pro vás to nejlepší z dané sklizně a není divu, že jsou
Diamanty. V centrální konžské provincii leží největší světové naleziště průmyslových diamantů. A taky tam sklízejí kávu, kterou k vzácnému pokladu můžeme směle přirovnat. Nádherná pravidelná zrnka Robusty Kongo dávají nápoj s plným tělem, velmi libou hořkostí a
Silná, harmonická a hořce čokoládová kamerunská robusta si cestu na světové trhy hledá snadno. Někdo říká, že si v ničem nezadá se skvělými kávami Jižní Ameriky, jiný ji považuje za příklad naprosté osobitosti. Vyzkoušejte sami, kam kamerunskou krasavici zařadíte
První sazenice kávy poslal do Indonésie nizozemský guvernér. Na přelomu 17. a 18. století tak dal vzniknout mnoha plantážím, jejichž skvělou produkci si dnes vychutnávají kávomilci po celém světě. Zrna z vulkanického ostrova Jáva vynikají výraznou a silnou chutí. Tamní
Jedinečnost kávy je ukryta v chuti a vůni. Robusta z šestého největšího ostrova světa se může chlubit oběma. Ještě než ochutnáte, uhrane vás skutečně silným aroma s lehkým náznakem palmového cukru. A chuť? Mimořádná! Působivé vyvážení hořké a sladké je
Horká Brazílie dává světu nejen famózní fotbalisty, nerostné suroviny a příležitost obdivovat kulturní památky. Je také zemí, která se proslavila vývozem mimořádně kvalitní kávy. Stoprocentní arabika Santos NY2 patří mezi klasiku, která se nikdy neomrzí. Kdo by odolal
Kdo by nemiloval plněné kakaové sušenky! Teď si jich můžete dopřát plný hrnek. Horká čokoláda s příchutí sušenek se zalíbí jak školákům, tak jejich rodičům i prarodičům. Rozmíchejte ji v horkém mléce, a výborná zdravá snídaně nebo rychlá svačina jsou na stole
Připravte si kávu a kochejte se vůněmi i chutí. Nesou v sobě jedinečnou stopu plantáže, z níž pochází, i způsobu zpracování. Odráží se v nich vlastnosti samotné odrůdy. Stejně jako znalci vína, rozeznají znalci kávy Robustu od Arabiky, Brazílii od Etiopie. Nechejte své
Pro kávu z Pobřeží slonoviny jsou typické chutě oříšků a koření. Tato robusta patří k sortám výrazným, příjemně zemitým. Když budete degustovat pečlivě, objevíte i tóny sladkého karamelu. Západoafrická robusta je ideální k přípravě domácí espresso směsi –
Robusta z africké země Togo patří ke kávám gurmánským. Její kakaová chuť s velmi jemnou kyselinkou a čokoládovým aroma krásně doplní vaši oblíbenou arabiku. Ovšem pozor – tato robusta je výborná také samostatně. Zkuste ji připravit jako espresso, na filtru, nebo jako cold
Indická promývaná robusta hraje zásadní roli v sestavování delikátních kávových směsích určených zejména pro italský trh. Většina espress, která si dáte vlastně kdekoli v Evropě, využívá její úchvatně plné a lehce čokoládové chuti a zároveň se díky ní chlubí
Obsahuje kumarin a melilotin vonící jako čerstvě posekaná tráva. Vyrábí se z ní masti, obklady i bylinné likéry. Seznamte se s komonicí lékařskou. Její sušenou nať můžete zalít horkou vodou, a získáte čaj nahořklé chuti, který přispěje k normální činnosti jater,
Nejlepší šarže, které můžete z brazilských plantáží ochutnat, teď máte na dosah ruky. Arabiky ze slavných regionů Cerrado a Alta Mogiana nezklamou ani největšího fajnšmekra. Potěší chutí čokolády a kakaa, stejně jako karamelovým aftertastem. Cemorrado Chocolate Edition
O robustě se říká, že je drsnější a méně vrstevnatá. Až ochutnáte tu z tanzanského regionu Kagera, změníte názor. Je pravdou, že obsahuje více kofeinu než arabika, nicméně v lahodnosti a jemnosti si s ní nikterak nezadá. Ekologicky certifikovaná Robusta Tanzania Bukoba
Dvě áčka z Indie – jasná známka vysoké kvality. Stoprocentní robusta s úžasnou cremou a plnou, mírně oříškovou chutí, učaruje příznivcům intenzivních zážitků i těm, co rádi experimentují. Můžete ji přimíchat k oblíbené arabice a kouzlit s poměry obou druhů do
V Ugandě mají nejen senzačně úrodnou půdu a úžasně zručné farmáře, ale taky speciální úřad pro rozvoj kávového hospodářství. To by samozřejmě nestačilo, pokud by pěstitelům a výrobcům chyběly radost, poctivost a touha učit se novým věcem. Naštěstí nechybí. Proto
Karamelový bonbon, karamelový likér, karamelová zmrzlina. Jistě chápete, že jsme tuto cukrářskou vychytávku nemohli vynechat ani při aromatizaci naší kávy. Stoprocentní arabika s karamelovým aroma je zdrojem dobré nálady, pohody a svěžesti. Pohodlně se usaďte… začíná
Pro milovníky vysokohorské kávy, pro příznivce organicky pěstovaných plodin, pro vyznavače nápojů atraktivních chutí a nezvyklého aroma – pro vás i vaše přátele pražíme špičkové zrno z konžského regionu Kivu. Přinese vám zážitek jako med sladký, jako grapefruit
Lidé, kteří pijí kávu, mívají obvykle báječnou fantazii. Představte si tedy úchvatnou tropickou krajinu plnou divokých zvířat a vzácných rostlinných druhů. Nadechnete se a cítíte vlhkost, zvednete oči a vidíte nekonečnou zeleň rámovanou modrou oblohou, zaposloucháte se a
O robustách se ví, že obsahují více kofeinu a mívají výraznější chuť než arabiky. Milovníci speciálních kávových zážitků je používají k namíchání nejfajnovějších směsí. Vyzkoušejte guatemalskou El Pacifico. Vašemu šálku dodá příjemné tóny čokolády a
Je jiná. Kulatá, tvrdá, výrazná, drobná. Káva s označením PB je navíc vzácná a mimořádně atraktivní. Zrnko takzvané perlové kávy vyrůstá v kávové třešni bez dvojčete. A tak je oblejší, s koncentrovanější, skvěle vyváženou chutí. Indická robusta peaberry
Robusta je chuťově výraznější sestrou arabiky. Obsahuje víc kofeinu a výborně se hodí do espresso směsí nebo k přípravě skutečně silného šálku. Tóny Robusta Guatemala San Marcos vás budou bavit, ať už ji využijete k přimíchání do arabiky, nebo k sólo degustaci
Pro ty, co se rádi udržují v tempu, i pro pravé kavárenské povaleče přinášíme bohatý a osobitý gurmánský zážitek. Šálek jihoamerické kávy je zdrojem skutečného potěšení – snoubí se v něm oblíbená kombinace sladké čokolády a ovoce s minimalistickou oříškovou
Když budete chtít zachovat styl, připravte si tuhle čokoládově-ořechovou arabiku na filtru a s trochou kondenzovaného mléka. Takhle by si ji totiž dopřáli v její domovině, ve Vietnamu. Sklizeň z regionu Lam Dong ležící na jihu země vyniká dobře vyváženou, jemnou kyselinkou
Arabika Venezuela Maracaibo vás okouzlí sladkými tóny a lehce bohatou chutí. Pochází ze severozápadu Venezuely, kde kávu farmáři zpracovávají obvykle mokrou metodou. Díky ní získává další, lehce svěží charakter. Podtrhnete ho přípravou na filtru, v aeropressu nebo moka
Káva s plným tělem a smyslnou chutí vína a ovoce. Pro takovou už teď nemusíte do nejlepší kavárny ve městě. Připravte si ji doma! Jakmile ji objednáte, hned ji upražíme a okamžitě pošleme na váš stůl. Když budete věnovat pozornost správnému mletí a přípravě, čeká na
Velký úspěch? Den z těch horších? Radost z procházky? Únava po práci? Pro všechny situace, jak je život přináší, je tady káva. Ta rozpustná navíc připravená rychlostí blesku a ve stovkách ochucených verzí. Belgické pralinky dodají vašim chvílím sladkost čokolády,
Kdykoli budete mít chuť na požitek vpravdě půvabný, kdykoli zatoužíte po chvíli laskavé jako letmý úsměv, bude tady. Espresso Svěží kvarteto oceníte ve dnech aktivních, naplněných prací, sportem i zábavou. Spojením prémiových jednodruhových arabik z Brazílie a Guatemaly
Vydejte se s námi na cestu pod velkými vulkány, kolem zátok a slepých ramen, stínem banánovníků… Jistojistě narazíte na voňavé plantáže. Káva ze severní Kolumbie má jedinečné kouzlo. Uhrane vás jemností, ale i silou, osloví sladkostí, ale i kyselinkou. Vaše smysly zahalí
Úplně nahoře je království sněhu a ledu. Ale pod Rwenzori Mountains ve východní rovníkové Africe se zelenají deštné pralesy a modrají řeky i říčky. Většina území fascinujícího pohoří je vyhlášena národním parkem. Tam někde, v nadmořské výšce přes 1000 metrů,
Opravdu jste ještě neochutnali kávu z Kostariky? To musíte rychle napravit! Sopečná půda středoamerické země dává tamní arabice plnou, ušlechtilou chuť. V případě sorty San Raffael z regionu Tarrazu je dojem umocněn sametově sladkými tóny karamelu. Svěřte své chuťové
Populární odrůdu Bourbon charakterizují malá a pravidelná zrna, nízká acidita a plné tělo. Guatemalská plantážní káva by ve vašem portfoliu oblíbených dobrot neměla chybět. Mimořádně intenzivní, ovocně aromatická a středně pražená – zachutná jako malé ristretto i
Pozvání na kávu se neodmítá. Kupte jednu z nejlepších na trhu a připravte voňavé odpoledne těm, které máte rádi. Nad šálkem horké dobroty s lehkou čokoládovou stopou utíká čas rychle. Brazilská arabika vám bude okouzlujícím společníkem. A nikdy se neomrzí
Čokoládové pecičky s báječně vyváženou chutí čistých kakaových bobů můžete rozpustit v horkém mléce, můžete je přidat do snídaňové kaše nebo si je jako zdravou svačinku nasypat na ovocný salát. Každému pokrmu i nápoji přidají atraktivní čokoládovou hořkost,
O Hondurasu je v mezinárodním kávovém světě slyšet čím dál víc. Středoamerická země pokrytá kopci a hlubokými lesy exportuje kávu excelentní kvality, což dokazují úspěchy v řadě soutěží. Honduras SHG EP Los Geranios patří k těm, po jakých rád sáhne každý
Každý tón je unikátní a přeci společně vytvářejí nádhernou symfonii. Symfonii jara. Limitovaná edice espresso směsi je vystavěna tak, aby svou kompozicí evokovala mladistvost, elán a svěžest jarních dnů. Spojením čtyř samostatně pražených prémiových jednodruhových
Višně v čokoládě jsou báječným dárkem pro všechny slečny, paní, babičky i tchyně. Proč si tak trochu nešplhnout a nepotěšit milovnice exotického nápoje? A že chutná i chlapům? O to větší důvod koupit aromatizovanou stoprocentní arabiku rovnou v kilovém balení
Italský hořkosladký likér s mandlovými tóny známe asi všichni. A teď si představte, že vám ho do každého šálku přilijeme malou stopičku. Amaretto a káva spolu náramně ladí, proto kvalitní zrnkovou kávu ochucujeme tímto tradičním digestivem už několik let. Výsledek
Čokoládová příchuť patří k prvním, které naši zákazníci nakupují. A dělají dobře. Vynikající arabika z Peru políbená sladce sladkou čokoládou osloví muže i ženy, mladé i mladší, při práci i na dovolené. Doporučujeme připravit si ji jako cappuccino nebo latte
Šéfová vám leze na nervy? Manžel se vykecává s maminkou? Synátor donesl další kouli? Zavřete oči, nadechněte se a ochutnejte. Třeba právě smyslnou, ořechově krémovou arabiku. Jen pro vaše potěšení jsme přivezli plantážní kávu z Peru. Když jí náš pražič vtiskl
Jste konzervativní, ale čas od času vás přemůže zvědavost? Jak chutná třeba káva obohacená o tóny oříšků a čokolády? Jakou asi dělá cremu? A může vůbec dosahovat kvalit neochucených arabik? Rádi vás přesvědčíme, že je vynikající, potěší pěnou jemnou a
Už jste někdy ochutnali vánoční cukroví v srpnu? Pokud ano, jistě nám potvrdíte, že je to slast! Křehké čokoládové, vanilkové a kokosové kousky nemusí na váš stůl nutně zavítat jen v prosinci. Užijte si sváteční kompozici chutí a vůní kdykoli v roce. Díky umně
Rozplyne se na jazyku, obalí nervy a zahřeje u srdce. Kdo? Přeci nugát! Další aromatizovaná káva udělá radost všem požitkářům a kavárenským povalečům. Ať už pro přípravu použijete džezvu, french press nebo moka konvičku, vždycky získáte lahodný
Gurmánský zážitek, který je navíc výbornou prevencí mnoha zdravotních neduhů. Ochucená káva se skvěle uplatní v kombinaci se šlehačkou, zmrzlinou, čokoládovou polevou nebo alkoholem. Přilijte si do espressa panáka dobrého rumu a zakousněte k němu malou sušenku. Den bude hned
Samé dobré zprávy: káva ochucená skořicí zlepšuje spalování tuků, ničí bakterie a zahřívá. Nevěříte? Pak nutně musíte vyzkoušet Skořicovou zrnkovou kávu z And. Lehounká peprnost z ní dělá originální nápoj pro každé ráno, přirozená nasládlost zase svádí k
Stoprocentní Arabica poskytuje téhle kávě plné tělo a lahodně jemnou čokoládovost. Pár kapek přírodního aroma dodává svěžest sladkých šťavnatých pomerančů. Kombinace, která se nikdy neokouká, by neměla chybět ani ve vaší kávotéce. Bude se hodit pro milé návštěvy i
Čokoláda a mléko, černá a bílá. Nejlepší chuťová i barevná kombinace pro ty, kdo milují kulaté plněné sušenky. Jakmile trochu křupnou, hned oblaží smysly sladkými tóny jemného mléka a nezaměnitelně aromatického kakaa. Není těžké se zamilovat. Abyste si mohli
Šťavnaté švestky a sladká skořice k sobě patří. V kombinaci s kvalitní kávou jde o záležitost doslova neodolatelnou. A to nejen pro zimní pohodu a povzbuzení, ale klidně i pro letní práci nebo relax po sportovním výkonu. Káva má zkrátka mnoho podob. Ta aromatizovaná je čím
V oblasti, kde se urodila tato kávová paráda, lze kromě divoké přírody obdivovat také diamanty. Ano, některé lokality v brazilském Cerradu jsou vzácnými minerály proslulé. Podobně jako tamní kávová zrna, která patří k nejžádanějším na světě. Dokonalá Dolce Diamantina
Na co si vzpomenete, když se řekne léto? My na vůni malin. Na zarostlé stráně, zapadající sluníčko a vzdálené volání kukačky. Podobnou romantiku teď přivoláte olíznutím kávové lžičky. Stačí si připravit konvičku Malinové zrnkové kávy a přizvat ke stolu ty, kteří
Patříte-li k milovníkům amerických pochutin, pak rozhodně sáhněte po kávě s chutí arašídového másla. Sladká slanost a typické tóny populárních buráků se vám zalíbí hned v prvním doušku. Stojí za zmínku, že arašídy nejsou ořechy a že je neobjevili novodobí
Žhavou Sicílii plnou barev a života můžete mít doma každý den. Vychutnávejte si jedinečnou kávu s tóny šťavnatých červených pomerančů, radujte se z nádherného aroma a užívejte energii, kterou lahodný nápoj přináší. Zrnková káva Sicilský pomeranč vás potěší v
Spojili jsme vynikající středoamerickou kávu se skvostným přírodním aroma. Výsledkem je Slaný karamel, který vás bude bavit. Kávovým zrnkům ochuceným atraktivními tóny praženého cukru se smetanou a několika zrnky mořské soli propadnete okamžitě. Ať už je pro vás káva
Kávu si lidé dochucují na celém světě. Někde sladí, jinde koření. Ulehčili jsme vám práci a upražili stoprocentní arabiku s cherry aroma. Nenechte se mýlit – není to žádný čajíček pro babičky! Peruánská vymazlenost s komplexní chutí zaujme ajťáka i cvičitelku jógy
Znáte toffee? Máslový karamel je populární ve Spojených státech, Anglii i Austrálii. Objevuje se jako cukrovinka s mandlemi, kokosem, čokoládou, vanilkou či rumem. Toffee může vypadat jako tvrdý karamel, ale taky houževnatá žvýkačka. Přidává se do zmrzlin i dezertů. A pozor
V Itálii sypou kávu skořicí, v Řecku do ní lijí ouzo. Ale už jste zkusili kávu s příchutí čokolády a máty? Je nejvyšší čas objevit vynikající kombinaci sladkého a peprného, hutného a osvěžujícího. Pro aromatizovanou stoprocentní arabiku rozhodně neplatí – dobrého
Hodně kofeinu, hodně hořkosti. Indická robusta je káva pro velké kluky a holky. Oceníte ji v případě dlouhých cest, nudných porad nebo nočních směn. Ale nebojte se, pod štiplavou chutí se rozkrývá hořká čokoláda a crema je přímo ukázková. Použijte robustu jako základ
Když se horká kávová zrnka ocitnou v oparu třikrát destilované lihoviny ze země luk a vřesovišť, vznikne lahůdka, které nelze odolat. Důkazem je aromatizovaná káva Irish whiskey, která vašim ranním startům dodá patřičný pohon, odpoledním siestám pak žádaný klid
Káva s oříškovým aroma se těší velké oblibě mezi milovníky kávy, a to bez ohledu na věk či povolání. Její oblíbenost může být přisuzována jedinečné kombinaci kvalitní arabiky z plantáží a příjemně aromatických tónů oříšků, které dohromady vytvářejí bohatý
Žloutky, cukr a smetana, to vše s karamelovou korunkou! Nejlepší z dezertů, creme brulee, jsme transformovali do vynikající plantážní kávy. Důvod je jednoduchý – tato laskomina je téměř dietní, takže mlsat můžete tentokrát bez výčitek. Ochucená zrnková káva Creme brulee
Zrnková káva Malibu je opravdová vychytávka! Nové aroma si své příznivce jistě rychle najde. Kokosový rum je odvane daleko od starostí a shonu, někam do prosluněného Karibiku. Bude čas k válení na pláži, surfování, stavění hradů z písku a popíjení studených drinků… To
Intenzita kávy nesouvisí s obsahem kofeinu. Ale intenzita kulinářského prožitku rozhodně souvisí s kvalitou. Pro výrobu aromatizované kávy vždy volíme vysoce jakostní zrnka. Um mistra pražiče a čistě přírodní aroma z nich stvoří dobrotu bez konkurence. Tentokrát ve stylu
Smlsněte si na smyslných jahodách! Existuje snad přitažlivější kombinace, než čerstvé voňavé ovoce a našlehaná smetana? Ano, my jsme ji objevili: čerstvé voňavé ovoce, našlehaná smetana a stoprocentní arabika z Peru. Jedna z nejkvalitnějších jihoamerických káv je sama o
Udělejte si z neoblíbené činnost milovaný rituál. Vyplňování excelovských tabulek, štupování hromady ponožek nebo dlouhá cesta autem už nemusí být vaší noční můrou. Když si k nim uvaříte vanilkovo-ořechovou dobrotu, nebudete chtít nikdy skončit. Vychutnávejte si
Dvě chutě se k sobě hodí naprosto dokonale – mandle a čokoláda. Dejte si je v kombinaci s luxusní plantážní kávou. Vychutnáte si tak nejen její oblou a vyváženou lahodnost, ale také atraktivní hořkosladkou tóninu. Udělejte si den ještě hezčí. Zrnková káva s láskou
Kdo touží po něžném objetí, sametovém pohlazení a labužnickém zážitku, přidá si do šálku kvalitní jihoamerické kávy trochu sladké smetany. Kdo hledá něco skutečně extra, koupí si kávu rovnou se smetanovou příchutí. Příjemná stoprocentní arabika z dílny našeho
Vzpomínáte, jak jste chodili mamince upíjet vaječný likér do ledničky? Byl tak sladký, až se pusa lepila. Teď můžete mlsat bez výčitek a dokonce i skoro bez kalorií. Oblíbenou příchuť vaječného koňaku si dopřejte jako luxusní tečku za dobrým obědem. Nebo s voňavou kávou
Ještě nemáte vybráno? Pak si vzpomeňte, jak skvostně chutná irish cream. Karamel, smetana, vanilka, mandle, whisky a samozřejmě káva… A je rozhodnuto! Stoprocentní arabika s příchutí proslaveného likéru rozhodně stojí za zkoušku. Jsme si jisti, že u jedné objednávky
Ochucovat zrnkovou kávu umí jenom mistr pražič. Tomu našemu se to v případě lahůdky z Puno povedlo na sto procent. Rybízovo-višňová arabika je neuvěřitelně osvěžující, plná a voňavá. Uvařte si čerstvě praženou kávu s chutí oblíbeného ovoce. Zbaví vás únavy,
Paříž je svými stylovými kavárnami proslulá. Vypravte se do města milenců a vychutnávejte každý doušek skvostně ochucené kávy. Příchuť francouzského likéru dodává stoprocentní arabice na smyslnosti. Romantické zážitky na sebe nenechají dlouho čekat. I v kanceláři nebo
Stoprocentní Arabica dodává této kávě plné tělo a přináší osvěžující mátovou jemnost. Přídavek přírodního malinového aroma zajišťuje sladkost zralých, šťavnatých malin. Tato nevšední kombinace nabízí nezapomenutelný chuťový zážitek, který by ve vaší kávové
Tradiční a populární vanilková příchuť dodává plantážní kávě něžnou hebkost. Aromatické koření znají snad ve všech domácnostech, je součástí řady pokrmů, nápojů i parfémů. Není proto divu, že vanilkou aromatizujeme také kávu. Náš mistr pražič věnuje
Říká se, že Oromia je kolébkou kávy. Region v jihovýchodní části Etiopie zná účinky a chuť kávových zrn údajně od 5. století. Místní pěstitelé jsou malí farmáři sdružující se do unie, která dbá na spravedlivý obchod a zisky částečně investuje do školství,
Stoprocentní arabika v orientálním podání! Unikátní kořeněná chuť, elegantní kyselost a přitažlivá nasládlost řadí kávu z indické Kernataky k velkým oblíbencům. Odrůda Kents je místní specialitka pojmenovaná po Angličanovi, který v roce 1920 vysadil v oblasti první
Nejpopulárnější, nejzajímavější a nejkvalitnější. Plantážní káva Monsoon Malabar AA se právem vyšvihla na první příčku mezi všemi indickými kávami. Ojedinělý proces zpracování, jehož výsledkem jsou nádherná žlutá zrna s kouřovou a zemitou chutí, jí dává punc
Stoprocentní arabika, stoprocentní zážitek! Elegantní Kolumbia Supremo Medelin vám připraví nezapomenutelné setkání s exotickým ovocem a čokoládou. Přestože je silná a aromatická, působí harmonicky až hebce. Exkluzivní a pravidelná kávová zrnka jsou pražena středně,
Provincii proslulou produkcí citrusů a kávy najdete v centrální oblasti Peru. První Evropané zavítali do Chanchamayo v polovině 17. století a rovnou v ní založili osadu. Dnes se káva z vysokých And do Evropy dováží ve velkém. Popularitu si získává zejména díky čokoládové
Klidné nedělní odpoledne, oslava výročí, vánoční rodinná sešlost… Tato káva je jako stvořená pro vzácné chvíle pohody, které si chcete vychutnat opravdu naplno. Nabídne vám totiž uhrančivou kombinaci marcipánu a pomerančů, tak harmonickou, že jeden šálek stačit
Život je jako bonboniéra… Nebuďte skromní a nabídněte si z ní to nejlepší. Belgické pralinky na vlně kvalitní plantážní kávy potěší, povzbudí a pohladí. Ochutit stoprocentní arabiku z Peru čokoládovým aroma byl nápad přímo geniální. Oceníte ho při pohodové
Symbolem vytrvalosti, odhodlání a také péče by mohla být tato nikaragujská lahůdka. Vypěstovaly ji ženy z družstva Las Diosas obhospodařujícího plantáže na severu země. Jejich vysokohorská arabika oplývá tóny mléčné čokolády a ovoce, které doplňuje lehounká stopa
Krásná robusta v BIO kvalitě z indického regionu Wayanad okouzlí plnou, čokoládově zemitou chutí i vysokým obsahem kofeinu. Můžete ji degustovat samostatně, nebo přimíchat k oblíbené arabice. Získáte unikátní espresso směs dle vlastní fantazie. Pohrajte si s kyselostí,
Ručně tříděná, v BIO kvalitě. Zrna z tradičního kávového regionu patří do zlatého fondu světových káv. Vyznačují se čistou, jemnou a elegantní chutí s podmanivě ovocnou stopou. Ostatně, jihozápadní část Hondurasu se pěstování kávovníků věnuje dlouhá desetiletí
Proč je tahle káva pojmenovaná AA? Protože má velké zrno. A proč byste měli ochutnat kávu z Kamerunu? Protože je oříškově hluboká, citrusově svěží a ovocně voňavá. A taky proto, že Kamerun se stává kávovou destinací, o které je čím dál víc slyšet. Nechte se okouzlit
Jste-li příznivci extra výjimečných pochutin, pak je káva z Guatemaly pro vás tím pravým. Už podle názvu poznáte, že je šelmovsky dobrá. Ne nadarmo ji odborníci řadí mezi nejlepší kávy deštných pralesů. Ano, přesně tam, ve vlhkém a chladném přítmí stoletých stromů
Všechno, co se na Malawi děje, souvisí se stejnojmenným jezerem. Turisté ovšem do prezidentské republiky na jihovýchodě Afriky nejezdí jen za křišťálově čistou vodou a faunou národního parku zapsaného v UNESCO. Mnohé z nich zajímá speciální káva – sladká, jemná,
Žádné poklidné ševelení listů. Žádný zaručený růst až ke sklizni. Kávovníky v nikaragujském regionu Nueva Segovia nikdy neví, jak to s nimi dopadne. Rostou totiž na úpatí stále činné sopky. Momotombo, symbol téhle středoamerické země, o sobě dává vědět
Možná už svou vlajkou odkazuje Malawi ke kávě. Dole zelená jako keře, uprostřed červená jako plody a nahoře černá jako samotný nápoj. Nezvykle kulatá zrna z jihovýchodní Afriky si získávají světové renomé. Malá síť farmářských družstev produkuje kávu mimořádně
Plantážní robusta v BIO kvalitě se hodí pro chvíle, kdy potřebujete pořádnou dávku povzbuzení, nebo tehdy, když hodláte trochu experimentovat. V prvním případě ji připravte samostatně, ve druhém přimíchejte k některé z arabik. V šálku na vás vždy bude čekat nápoj
Z jedné strany Karibik, z druhé Pacifik. Uprostřed Kordillery a sopky… Nikaragua rozhodně nenudí. Stejná je káva, kterou přivážíme ze severu země. V kopcovité oblasti se rodí zrnka s vyváženou kyselostí a vynikajícím aroma. Středoamerická vysokohorská káva disponuje tóny
Labužnická pohádka! Tato plantážní káva z jižního pobřeží Kuby se může pochlubit takřka nulovou aciditou, ale plnou chutí se znatelným čokoládovým a karamelovým zabarvením. Pohoří Sierra Maestra, v němž se narodila, jí dalo do vínku sladkou vůni evokující med a
Vybuchla naposledy v roce 1972. Její svahy pokrývá prales, nahoře suť. A dala jméno výtečné kávě, kterou pod ní guatemalští farmáři několikrát do roka sklízejí. Acatenango je pro mnohé turisty neodolatelným dobrodružstvím. Stejně tak pro milovníky káv s vyváženým
Diamanty. V centrální konžské provincii leží největší světové naleziště průmyslových diamantů. A taky tam sklízejí kávu, kterou k vzácnému pokladu můžeme směle přirovnat. Nádherná pravidelná zrnka Robusty Kongo dávají nápoj s plným tělem, velmi libou hořkostí a
Cokoli děláte srdcem, děláte dobře. Možná přesně tohle si říká rodina Zelaya, která se kávě věnuje s vášní a pokorou zároveň. Na úrodných jižních svazích Volcán de Agua pěstuje kávovníky už čtvrtá generace farmářů. Ve stínu, na zdravé půdě a v blízkosti
Dokonale vyvážená chuť, vynikající zpracování. Do vašich šálků míří skvost, který bude bavit zkušené požitkáře i občasné vychutnávače. Guatemalská sklizeň z farmy La Cabana vyniká svěžestí, ve které je jasně zřetelná čokoládová sladkost. Proto je o ni mezi
Brazilskou kávu jste už jistě ochutnali. Možná byla i z tradičního regionu Sul de Minas. Co takhle dát si ji tentokrát bez kofeinu? Šetrná švýcarská metoda zbavila kávu populárního alkaloidu, ale ponechala jí přirozeně skvostnou chuť i aroma. Váš šálek bude plný čokolády
Malá rozlohou, velká láskou ke kávě. Východní Timor je země s nelehkým osudem. Přesto světu dává kávu výjimečné kvality a dokonalé chuti. Unikátní hybridní kávovníky pěstují venkovští farmáři odkázáni na zastaralou infrastrukturu a kolísavou ekonomiku. Naštěstí
Vždy čerstvě pražená, vždy nejvyšší kvality! Další etiopská dobrota se znamenitým ovocným aroma a domovem na jedné z nejstarších světových farem se dostává na náš trh. Sidamo získala jméno po původních obyvatelích království Kaffa. Co se s nimi stalo, se nedozvíme,
Fakt, že je Salvador nejmenší stát ve Střední Americe, nemění nic na jeho nezastupitelném místě na mapě. A to zejména na mapě kvalitních plantážních káv. V pohoří Balsamo se sklízí káva prostě výtečná. Živiny vstřebává z čistých říček stékajících do údolí,
Jako nedostupný diamant, jako vzácná delikatesa, jako vysněné království. Šálek téhle kávy rozehraje fantazii a nabídne vám, co zrovna potřebujete. Sladkou šťavnatost, bohaté tělo a chutě čokolády, mandlí i oříšků. Kávová specialita z farmy Vista Alegre sklízí
Hustý likér z irské whisky a smetany jste jistě ochutnali. Představte si, jaké by bylo nalít si ho lžičku do kávy. Nebo ne, raději to vyzkoušejte. Zrnková káva Irish cream vám poskytne podobný zážitek. Jen bez kofeinu a bez alkoholu. Můžou si ji připravit jak řidiči, tak
Bez kofeinu, zato s keksíky. Sušenková arabika bude chutnat každému, kdo si rád dopřeje kombinaci kávy, mléka, čokolády a vanilky. Brazilská dekofeinovaná zrna vynikají plným tělem, vyváženou a hladkou chutí i mírnou stopou ořechů a čokolády. Pražič je před pražením
Už jste měli tu čest s kávou bičovanou monzuny a prolévanou slanou vodou oceánu? Pokud ano, jistě potvrdíte, že šlo o zážitek unikátní. Pokud ne, je čas to napravit. Indická monzunová BIO dvouáčková arabika vyniká originální, kouřovou a zemitou chutí, kterou si oblíbí
Sulawesi čili Celebes je jedním ze 14 tisíců indonéských ostrovů. Tvarem může připomínat pavouka – živočichové a rostliny jsou ostatně tím, čím uchvacuje turisty z celého světa. Pak je tady samozřejmě také káva. Malé farmy v kopcích produkují zrna ohromující chuti a
Je libo trochu exotiky? Citrusy a skořice zabalené v kávovém rouše jsme přivezli ze samého srdce Afriky. Pro tropické Burundi ležící na severovýchodním břehu jezera Tanganika je káva hlavním exportním artiklem. Místní farmáři její kvalitě proto věnují velkou pozornost, což
Hlavní město Lusaka, původní obyvatelé Khoinové, významný průzkumník přírodních krás Emil Holub. Jihoafrická Zambie má mnoho dalších pozoruhodností. Jednou z nich je pěstování kávovníků, které se s touto rozvojovou zemí pojí teprve od 40. let minulého století
Objev! Promývaná arabika s tak vrstevnatou chutí, že každý doušek je zážitkem, nás naprosto uchvátila. A jsme si jisti, že harmonii čokolády, ořechů, koření a pozor - zeleného čaje - oceníte také. Kávový průmysl jihovýchodní Asie je na vzestupu, kvalita produkce konkuruje
Kdo by nechtěl nektarinku, čokoládu a mandle v jednom malém šálku? Zvlášť, když oblaží smysly nadmíru jemně a na dlouhou dobu. Delikátní tandem jsme připravili z výběrové brazilské a guatemalské arabiky, kterou krásně doplňuje mytá indická robusta. Za skvostnou chutí
Mocha označuje čokoládovou barvu, jemnou rukavičku nebo kávu pěstovanou v Arábii. Jsme přesvědčeni, že Ethiopie Sidamo Mocha v sobě spojuje všechny tři významy. Jde totiž o jednu z nejčokoládovějších káv na světě, delikátně jemnou a do Jemenu kdysi exportovanou
Tunki je nádherný barevný pták žijící v lesích vysokých And. Není divu, že po něm farmáři z peruánského údolí Tambopata pojmenovali plantážní arabiku. Stejně jako je radost tunkiho vidět, je potěšením Tunki ochutnat. Sladkost mléčné čokolády, kterou oplývá,
Lidé se dělí na ty, co kávu milují a ty, kteří jí na chuť teprve přijdou. Zkuste připravit výběrovou Yirga Cheffe ve větší společnosti. Její květinové aroma přiláká určitě většinu přítomných. Jedna z nejušlechtilejších etiopských káv je žhavá jako tamní slunce
Už jen kvůli místu původu byste měli tuto kávu ochutnat. Přivezli jsme ji z ostrova Flores, který nejenže má květinové jméno, navíc produkuje kávu voňavou a sladkou. Místní robusta dozrává ve stínu vysokých stromů, farmáři ji pěstují v režimu BIO a zpracovávají
Co byste měli vědět o Guatemale? Že v ní najdete jezera, sopky, džungli, mayské chrámy i pláže. A že její farmáři pěstují jednu ze skvělých středoamerických káv. Odborníci o ní mluví jako o gurmánské a rozplývají se nad její vyváženou chutí a jemnou kyselostí
Vulkány, jezera, exotické květiny a tropické stromy. Nikaragua je země mimořádné biologické rozmanitosti a tím pádem i naprosto perfektní kávy. Důkazem je arabika z regionu Matagalpa, unikátní mikrolot s chutí karamelu, citrusů a čokolády. Místnímu klima se říká věčné
Jamhuri ya Muungano wa Tanzania. Tady pěstují jednu z nejlepších káv na světě. Buďte bez obav, svahilštinu necháme tamním obyvatelům. Nám bude stačit, když si plnou a zároveň neskutečně jemnou lahůdku ze svahů Mount Kilimanjara vychutnáme v pohodlí evropských ušáků. A
Silná, harmonická a hořce čokoládová kamerunská robusta si cestu na světové trhy hledá snadno. Někdo říká, že si v ničem nezadá se skvělými kávami Jižní Ameriky, jiný ji považuje za příklad naprosté osobitosti. Vyzkoušejte sami, kam kamerunskou krasavici zařadíte
Ani tato středoamerická káva by neměla ujít vaší pozornosti. Nejlepší kávu z Hondurasu si vychutnáváme i my. Nadchla nás především svou komplexností a hravou kombinací sladkého karamelu se svěžím ovocem. Někdo v ní poznává fíky, jiný granátová jablka. Na každý pád
Jen si ji dobře prohlédněte. Místo klasických zrnek se můžete kochat kávovými perlami. Unikátní sklizeň vysokohorské kávy označované jako peaberry jsme přivezli z malých plantáží Papuy Nové Guiney. Chladnější vzduch a vyšší srážky, celoroční péče místních
Ze samotného domova kávy, hornaté krajiny okolí Velkých jezer, přivážíme vznešenou královnu. Etiopská káva má na trhu nezastupitelné místo. Jak přesně chutnala kozám pasáčka jménem Kaldi, které ji údajně jako první schroupaly, se asi nedozvíme. Naše zkušenost je ale