Proslulá káva z Mexica zavítala i k nám. A my se o ni rádi rozdělíme. Užijte si taky originální chuť jednodruhové arabiky s mimořádně silným aroma. Příjemně vyváženými tóny probleskují suché ořechy kombinované s čokoládou. Plné tělo a střední acidita jsou tím, co
Diamante Verde je sdružení farmářů, kteří v peruánských horách pěstují kávu ověnčenou mnoha cenami a certifikáty. Nenechte si ujít příležitost takovou specialitu ochutnat. Dočkáte se šálku plného mléčné čokolády, zelených hroznů i jablek, s kapkou limetky. Káva
Pokud je pro vás Dominikánská republika synonymem vysněné dovolené, přiřaďte si k ní ještě jeden pojem: luxusní káva. Nádherná země v Karibiku je další destinací na naší výpravě za plantážními kávami. Představte si dlouhou bílou pláž, křišťálové moře a šálek
Dokonale vyvážený poměr jednodruhové keňské, indonéské a indické výběrové kávy je zárukou dokonale lahodného espressa. Každou sortu totiž pražíme zvlášť a na jiný stupeň. Už na první pohled poznáte světlejší a tmavší zrna a na první ochutnání identifikujete
Super jemná, mimořádně voňavá a sladce čokoládová. Káva z populární brazilské plantáže Fazenda da Lagoa (Farma u jezera) patří k nejvyhledávanějším na světě. Dozrává v náruči deštného pralesa, obklopena horami a křišťálovými jezery. Pražíme ji středně
Popularita zambijské kávy roste. Tato arabika vyniká nejen velkým zrnem, ale i nižším obsahem kofeinu a výjimečnou chutí. Pro odrůdu Catimor jsou typické lahodná hořkost kombinovaná s ovocnou svěžestí a vůně vpravdě delikátní. Pokud patříte ke skutečným milovníkům
Už jste měli tu čest s kávou bičovanou monzuny a prolévanou slanou vodou oceánu? Pokud ano, jistě potvrdíte, že šlo o zážitek unikátní. Pokud ne, je čas to napravit. Indická monzunová BIO dvouáčková arabika vyniká originální, kouřovou a zemitou chutí, kterou si oblíbí
Indonésie je třetím největším producentem kávy na světě. Na nekonečné plantáže kávovníků narazíte při toulání po ostrovech Jáva, Sumatra a Sulawesi. Právě na jeho kopcovitém jihu se rozkládá region Toraja. Vysazování kávovníků, péče o ně a sklizeň vyžadují od
Perlová káva je zárukou zážitku skutečně gurmánského. V případě salvadorské peaberry se těšte na chuť medu, pomerančů, grepů a karamelu. Kulatá zrnka jsou vzácná. V kávové třešni se totiž vyvinula samostatně. Díky tomu jsou aromatičtější a tvrdší, pražíme je
Možná ji znáte jako „divokou husu“ nebo „větvičkový čaj“. Kukicha je skutečně zvláštní, a to jak netypickým vzhledem, tak exkluzivní chutí. Kousky stonků a větviček organicky pěstované, zastíněné senchi vás v šálku potěší jemnou travnatou vůní a sladkou
První sazenice kávy poslal do Indonésie nizozemský guvernér. Na přelomu 17. a 18. století tak dal vzniknout mnoha plantážím, jejichž skvělou produkci si dnes vychutnávají kávomilci po celém světě. Zrna z vulkanického ostrova Jáva vynikají výraznou a silnou chutí. Tamní
Co je Las Nubes? Velká farma položená vysoko v horách. V roce 2005 byla zasažena výbuchem sopky Ilamatepec, přesto se jí po několika letech podařilo kávovníkové plantáže obnovit. Což je dobře, protože jinak bychom netušili, jak fantasticky chutná káva ze západní části
Macenta, nová zpracovatelská stanice na jihovýchodě Guineje, má velké cíle. Chce vyrobit nejlepší robustu na světě. Jak se jí to daří, můžete posoudit sami. Robusta Guinea Lokpo chutná po mléčné čokoládě s lískovými oříšky. Perfektně se hodí pro domácí espresso
Jedinečnost kávy je ukryta v chuti a vůni. Robusta z šestého největšího ostrova světa se může chlubit oběma. Ještě než ochutnáte, uhrane vás skutečně silným aroma s lehkým náznakem palmového cukru. A chuť? Mimořádná! Působivé vyvážení hořké a sladké je
Zelená kávová zrnka ze středoamerických plantáží a sušený kořen zázvoru od asijských pěstitelů. Báječná kombinace dvou chutí a mnoha účinků – pomáhá shazovat nežádoucí kilogramy, zvyšuje imunitu, detoxikuje, mírní chuť k jídlu a funguje jako silný antioxidant
Je mladá a plná elánu. Plantáž v Baroida Estate se dostává do centra pozornosti, její káva je totiž víc než interesantní. Pokud máte rádi mléčnou čokoládu, jahody a pomeranče, přijdete si na své. O to víc, že jde o mikrolot, tedy kávu s jasně daným původem,
Káva s označením Grade 1 je prostě špička! Originální chuťovka se zvláštním profilem si rychle získá labužníky, kteří světem káv cestují s touhou po nových objevech. Lingtong z centrální Sumatry ohromí nižší kyselostí a sladce ostrým aroma. V chuti najdete čokoládu,
Snad neexistuje země, ve které by měla káva tak výsadní postavení. Brazílie ji považuje za nápoj tradiční; kávu vám naservírují na pracovní schůzce, v restauraci i na pláži. Silnou, horkou a sladkou. Pokud ji však budete připravovat ze zrnek regionu Minas Gerais, vychutnejte
Safari, vodopády a skalní města. Republika Zimbabwe nabízí řadu úžasných zážitků. Že za nimi musíme cestovat tisíce kilometrů? Snadná pomoc. Esenci nádherné přírody, žhavého jihoafrického slunce a jiskřivých potoků i řek najdeme v místní kávové produkci
Na Papuu Novou Guineu se cestuje za nádhernou přírodou, atraktivní kuchyní i tradičními obyvateli. A taky za kávou, která vyniká chutí tropického ovoce, čokolády a ořechů. Nejinak je tomu v případě této sorty v BIO kvalitě. Stoprocentní arabika vás potěší intenzivním
Afrika v nejčistší podobě! Patříte-li mezi milovníky sladkých rozkoší, musí být vysoce jakostní káva z Tanzanie vaším favoritem. Stoprocentní arabika osloví úchvatným aroma, jemnou kyselostí a plným tělem. Klasifikace AA jasně signalizuje, že půjde o skutečně velká
S trochou nadsázky můžeme říct, že kdyby Piráti z Karibiku pili kávu, musela by to být tahle. Pravdou ale je, že Dominikánská republika kávovníky pěstuje až od roku 1720, kdy zlatá éra udatných mořských vlků pomalu končila. Škoda, protože arabika z regionu Barahona je
Horká Brazílie dává světu nejen famózní fotbalisty, nerostné suroviny a příležitost obdivovat kulturní památky. Je také zemí, která se proslavila vývozem mimořádně kvalitní kávy. Stoprocentní arabika Santos NY2 patří mezi klasiku, která se nikdy neomrzí. Kdo by odolal
Rodný list téhle kávě podepsal Augusto Robles, majitel rodinné farmy v kopcích San Cristobal Verapaz. Má být nač hrdý – podnik prosperuje a jeho káva si nachází cestu k vyznavačům nejvyšší kvality po celém světě. Speciálně Guatemala Black Honey Coban se to daří díky
Až vezmete do ruky šálek s vonící kávou, vzpomeňte si na všechny, jejichž zásluhou ho můžete ochutnat. Farmáře a jejich rodiny, česáče, dělníky, řidiče, obchodníky, pražiče… Z daleké Jižní Ameriky putovala kávová zrnka několik týdnů. Vyrostla na úbočí And, v
Rodný list téhle kávě podepsal Augusto Robles, majitel rodinné farmy v kopcích San Cristobal Verapaz. Má být nač hrdý – podnik prosperuje a jeho káva si nachází cestu k vyznavačům nejvyšší kvality po celém světě. Speciálně Guatemala Black Honey Coban se to daří díky
Jediné, co jí chybí, je kofein. Mexická delikatesa splňuje nejvyšší nároky gurmetů a kávoznalců. Hory daly téhle kávě chuť šťavnatého ovoce, hořké čokolády a jemného tabáku, místní lidé se postarali o dokonalé zpracování každého zrnka. Na vás už je, vychutnávat
Připravte si kávu a kochejte se vůněmi i chutí. Nesou v sobě jedinečnou stopu plantáže, z níž pochází, i způsobu zpracování. Odráží se v nich vlastnosti samotné odrůdy. Stejně jako znalci vína, rozeznají znalci kávy Robustu od Arabiky, Brazílii od Etiopie. Nechejte své
Pro kávu z Pobřeží slonoviny jsou typické chutě oříšků a koření. Tato robusta patří k sortám výrazným, příjemně zemitým. Když budete degustovat pečlivě, objevíte i tóny sladkého karamelu. Západoafrická robusta je ideální k přípravě domácí espresso směsi –
Robusta z africké země Togo patří ke kávám gurmánským. Její kakaová chuť s velmi jemnou kyselinkou a čokoládovým aroma krásně doplní vaši oblíbenou arabiku. Ovšem pozor – tato robusta je výborná také samostatně. Zkuste ji připravit jako espresso, na filtru, nebo jako cold
Možná patříte k těm, kdo kávu milují, ale měli by trochu ubrat na množství. Pro takové případy máme bezkofeinovou plantážní arabiku z tradičního peruánského regionu. Speciálním, patentovaným švýcarským postupem přišla o stimulační účinky, ale uchovala si úžasnou
Dvouáčková superstar vám připraví velmi intenzivní kofeinový zážitek. Tato stoprocentní keňská arabika je zárukou výrazného aroma, příjemné kyselosti a ovocné harmonie. Sametovou hebkost si zamilujete hned po prvním doušku. Druhý vás utvrdí, že jste si vybrali to
Indická promývaná robusta hraje zásadní roli v sestavování delikátních kávových směsích určených zejména pro italský trh. Většina espress, která si dáte vlastně kdekoli v Evropě, využívá její úchvatně plné a lehce čokoládové chuti a zároveň se díky ní chlubí
V República de Panamá je podnebí horké a vlhké, pláže dlouhé a bílé, hory vysoké a zahalené do mlhy. Země, která byla schopna spojit dva oceány, je považována za nejbohatší ve Střední Americe. A její kávě náleží po právu také jedno velké nej - patří k chuťově
Bez kofeinu neznamená bez chuti nebo bez radosti. Právě naopak! Káva, která byla dekofeinizovaná speciálním švýcarským postupem, je výborná po všech stránkách. Pokud jde o chuť, čekají vás jemná čokoláda, lískové oříšky a milá stopa dřeva, pokud jde o aroma, těšte se
Jeden z nejlepších afrických čajů chutná sladce karamelově. Jeho pražené, plné a autentické chuti podlehnete raz dva. Organický černý čaj Rukeri Rwanda OP pochází z kopců vlnících se nad jezerem Kivu. Tamní plantáže jsou kvalitními ortodoxními čaji proslavené, není
Co je na této kávě speciální? Podle nás hladkost a vyváženost kombinovaná s chutí hořké čokolády a lehounkým citronovým ovanutím. Zrno z farem rodiny Gallardových v sobě panamský původ nezapře. Vybrali pro vás to nejlepší z dané sklizně a není divu, že jsou
Plantážní káva bez kofeinu uspokojí nároky každého, kdo na nějaký ten šálek nehledí. Bez populárního stimulantu si jich můžete dopřát, kolik chcete. BIO kvalita zaručena, skvělá, hluboká chuť rovněž. V případě Honduras SHG vás čekají tóny sladké čokolády a
Sopečné půdy Nikaragui poskytují kávovníkům skvělé podmínky. Není tedy divu, že tamní sklizeň vyniká mírným ovocným jasem s prokazatelnými náznaky čokolády. Ty se objevují především u kávy z regionu Nueva Segovia, doplněny o závan karamelu a oříšků. Produkce není
V Ekvádoru se můžete kochat koloniální architekturou, divokou džunglí nebo dlouhými plážemi. Káva této rovníkové země je podobně interesantní. Najdete v ní svěžest ovoce i sladkost karamelu, připravíte z ní dokonalé espresso i fantastické cold brew. Mokré zpracování
Káva zpracovaná metodou Honey je vždy mimořádně atraktivní. V případě Costa Rica Palmichal Micro-Mill Villa Sarchi Honey můžeme mluvit o krásné, komplexní a sladké chuti i skvělém aroma. Farmář Miguel Diaz dobře ví, proč se drží osvědčených postupů svého otce. Díky
Dvě áčka z Indie – jasná známka vysoké kvality. Stoprocentní robusta s úžasnou cremou a plnou, mírně oříškovou chutí, učaruje příznivcům intenzivních zážitků i těm, co rádi experimentují. Můžete ji přimíchat k oblíbené arabice a kouzlit s poměry obou druhů do
Polonazí domorodci, nebezpeční krokodýli a bublající sopky? Ano, i taková je Papua Nová Guinea. My vám z ní přivážíme ochutnávku o poznání lákavější. Káva, která vyrostla ve vyhlášeném regionu Eastern Highlands, je stejně jako rovníková země pikantní a voňavá. Na
Dopřejte si kávu s rodokmenem. Proč? Protože ochutnáte jedinečnou kombinaci sladké čokolády, červeného rybízu a šťavnatých ostružin. Protože stejná káva se nikde jinde na světě neurodí. A protože mikroloty jsou nejen vzácné, ale taky velice pečlivě vypěstované,
Kubánská káva patří k chuťově výrazným a zároveň skvěle vyváženým. Exkluzivní Kuba Turquino Lavado je speciální nejen tóny čokolády, medu, koření a tabáku. Zároveň vyniká velmi nízkou kyselostí a její skutečně dlouhá dochuť vyznívá sametově sladce. Jde o
Nejlepší šarže, které můžete z brazilských plantáží ochutnat, teď máte na dosah ruky. Arabiky ze slavných regionů Cerrado a Alta Mogiana nezklamou ani největšího fajnšmekra. Potěší chutí čokolády a kakaa, stejně jako karamelovým aftertastem. Cemorrado Chocolate Edition
V Ugandě mají nejen senzačně úrodnou půdu a úžasně zručné farmáře, ale taky speciální úřad pro rozvoj kávového hospodářství. To by samozřejmě nestačilo, pokud by pěstitelům a výrobcům chyběly radost, poctivost a touha učit se novým věcem. Naštěstí nechybí. Proto
O robustě se říká, že je drsnější a méně vrstevnatá. Až ochutnáte tu z tanzanského regionu Kagera, změníte názor. Je pravdou, že obsahuje více kofeinu než arabika, nicméně v lahodnosti a jemnosti si s ní nikterak nezadá. Ekologicky certifikovaná Robusta Tanzania Bukoba
Více než tři čtvrtiny keňské kávy pěstují drobní farmáři. Právě proto je sklizeň každé plantáže jedinečná. Příznivci unikátních chutí a speciálních vůní si mohou vybírat. V případě arabiky z farmy Kainamui se jim dostane kávy s plným tělem, velmi příjemnou
Obsahuje kumarin a melilotin vonící jako čerstvě posekaná tráva. Vyrábí se z ní masti, obklady i bylinné likéry. Seznamte se s komonicí lékařskou. Její sušenou nať můžete zalít horkou vodou, a získáte čaj nahořklé chuti, který přispěje k normální činnosti jater,
Karamelový bonbon, karamelový likér, karamelová zmrzlina. Jistě chápete, že jsme tuto cukrářskou vychytávku nemohli vynechat ani při aromatizaci naší kávy. Stoprocentní arabika s karamelovým aroma je zdrojem dobré nálady, pohody a svěžesti. Pohodlně se usaďte… začíná
Karibik, doutníky, rum… Co víc potřebujete o Kubě vědět? Že tam roste vynikající káva! V pohoří Sierra Maestra na jihovýchodě ostrova ji pěstují drobní zemědělci. Celých devadesát procent kubánské kávy pochází z hustě zalesněných kopců rozeklaných hlubokými
Země v srdci Jižní Ameriky má všechny předpoklady zapsat se na seznam producentů špičkové kávy. Politická nestabilita místním farmářům samozřejmě neprospívá, přesto se snaží spojovat síly v družstvech, sdílet znalosti a budovat solidaritu. Bolívijská káva je symbolem
Dopřávat si všech chuťových nuancí a aromatických potěšení špičkové plantážní kávy? Ráno, v poledne a dokonce i večer? Proč ne! Když sáhnete po bezkofeinové Kolumbii Excelso Swiss Water Decafe, nemusíte se obávat potíží se spánkem nebo vysokým tlakem. Dočkáte se
Kongo zažívá kávovou renesanci. Po desetiletí občanských konfliktů se drobné farmy vracejí na výsluní a vysílají do světa jasný signál: Počítejte s námi, káva z Konga je okouzlující! Baristé ze Spojených států, kam převážná část konžské sklizně putuje, pokyvují
Pro milovníky vysokohorské kávy, pro příznivce organicky pěstovaných plodin, pro vyznavače nápojů atraktivních chutí a nezvyklého aroma – pro vás i vaše přátele pražíme špičkové zrno z konžského regionu Kivu. Přinese vám zážitek jako med sladký, jako grapefruit
Lidé, kteří pijí kávu, mívají obvykle báječnou fantazii. Představte si tedy úchvatnou tropickou krajinu plnou divokých zvířat a vzácných rostlinných druhů. Nadechnete se a cítíte vlhkost, zvednete oči a vidíte nekonečnou zeleň rámovanou modrou oblohou, zaposloucháte se a
Když jste bez invence, ulítly vám včely nebo máte hlavu jako pátrací balon… pak přichází nejvyšší čas uvařit si další šálek voňavé kávy. A proč by to nemohla být zrovna mexická lahůdka s pronikavou vůní a sladkou chutí? Maragogype Barranco Hand si vybralo pro své
Je jiná. Kulatá, tvrdá, výrazná, drobná. Káva s označením PB je navíc vzácná a mimořádně atraktivní. Zrnko takzvané perlové kávy vyrůstá v kávové třešni bez dvojčete. A tak je oblejší, s koncentrovanější, skvěle vyváženou chutí. Indická robusta peaberry
Robusta je chuťově výraznější sestrou arabiky. Obsahuje víc kofeinu a výborně se hodí do espresso směsí nebo k přípravě skutečně silného šálku. Tóny Robusta Guatemala San Marcos vás budou bavit, ať už ji využijete k přimíchání do arabiky, nebo k sólo degustaci
O robustách se ví, že obsahují více kofeinu a mívají výraznější chuť než arabiky. Milovníci speciálních kávových zážitků je používají k namíchání nejfajnovějších směsí. Vyzkoušejte guatemalskou El Pacifico. Vašemu šálku dodá příjemné tóny čokolády a
Když budete chtít zachovat styl, připravte si tuhle čokoládově-ořechovou arabiku na filtru a s trochou kondenzovaného mléka. Takhle by si ji totiž dopřáli v její domovině, ve Vietnamu. Sklizeň z regionu Lam Dong ležící na jihu země vyniká dobře vyváženou, jemnou kyselinkou
Pro ty, co se rádi udržují v tempu, i pro pravé kavárenské povaleče přinášíme bohatý a osobitý gurmánský zážitek. Šálek jihoamerické kávy je zdrojem skutečného potěšení – snoubí se v něm oblíbená kombinace sladké čokolády a ovoce s minimalistickou oříškovou
Arabika Venezuela Maracaibo vás okouzlí sladkými tóny a lehce bohatou chutí. Pochází ze severozápadu Venezuely, kde kávu farmáři zpracovávají obvykle mokrou metodou. Díky ní získává další, lehce svěží charakter. Podtrhnete ho přípravou na filtru, v aeropressu nebo moka
Hory, zeleň, řeky, tradice. Nezvykle velká kávová zrna z kolumbijského severu absorbovala to nejlepší, co region Antioquia nabízí. Proto z nich připravíte kávu sladce čokoládovou, se stopami broskví a jemnou kyselinkou. Oč větší tato káva je, o to méně se jí sklidí
Osm velkých sopek na východě nespoutané Afriky poskytuje kávě ideální podmínky k růstu a zrání. Nebude to trvat dlouho, a rwandský region Wirunga vejde ve známost nejen jako oblast výskytu goril nížinných, ale také coby lokalita poskytující celému světu vynikající kávu
Káva s plným tělem a smyslnou chutí vína a ovoce. Pro takovou už teď nemusíte do nejlepší kavárny ve městě. Připravte si ji doma! Jakmile ji objednáte, hned ji upražíme a okamžitě pošleme na váš stůl. Když budete věnovat pozornost správnému mletí a přípravě, čeká na
Úplně nahoře je království sněhu a ledu. Ale pod Rwenzori Mountains ve východní rovníkové Africe se zelenají deštné pralesy a modrají řeky i říčky. Většina území fascinujícího pohoří je vyhlášena národním parkem. Tam někde, v nadmořské výšce přes 1000 metrů,
Kdykoli budete mít chuť na požitek vpravdě půvabný, kdykoli zatoužíte po chvíli laskavé jako letmý úsměv, bude tady. Espresso Svěží kvarteto oceníte ve dnech aktivních, naplněných prací, sportem i zábavou. Spojením prémiových jednodruhových arabik z Brazílie a Guatemaly
Vydejte se s námi na cestu pod velkými vulkány, kolem zátok a slepých ramen, stínem banánovníků… Jistojistě narazíte na voňavé plantáže. Káva ze severní Kolumbie má jedinečné kouzlo. Uhrane vás jemností, ale i silou, osloví sladkostí, ale i kyselinkou. Vaše smysly zahalí
Pozvání na kávu se neodmítá. Kupte jednu z nejlepších na trhu a připravte voňavé odpoledne těm, které máte rádi. Nad šálkem horké dobroty s lehkou čokoládovou stopou utíká čas rychle. Brazilská arabika vám bude okouzlujícím společníkem. A nikdy se neomrzí
Káva z Yirgacheffe mívá citrusový chuťový profil a kulaté tělo. Zrno jednoho z nejprestižnějších kávových regionů milují znalci na celém světě. Ethiopia Aricha Natural Grade 1 BIO nezklame hledače dokonalosti ani příznivce stabilní kvality. Kromě lehkých citrusových tónů
Populární odrůdu Bourbon charakterizují malá a pravidelná zrna, nízká acidita a plné tělo. Guatemalská plantážní káva by ve vašem portfoliu oblíbených dobrot neměla chybět. Mimořádně intenzivní, ovocně aromatická a středně pražená – zachutná jako malé ristretto i
Čokoládové pecičky s báječně vyváženou chutí čistých kakaových bobů můžete rozpustit v horkém mléce, můžete je přidat do snídaňové kaše nebo si je jako zdravou svačinku nasypat na ovocný salát. Každému pokrmu i nápoji přidají atraktivní čokoládovou hořkost,
O Hondurasu je v mezinárodním kávovém světě slyšet čím dál víc. Středoamerická země pokrytá kopci a hlubokými lesy exportuje kávu excelentní kvality, což dokazují úspěchy v řadě soutěží. Honduras SHG EP Los Geranios patří k těm, po jakých rád sáhne každý
Opravdu jste ještě neochutnali kávu z Kostariky? To musíte rychle napravit! Sopečná půda středoamerické země dává tamní arabice plnou, ušlechtilou chuť. V případě sorty San Raffael z regionu Tarrazu je dojem umocněn sametově sladkými tóny karamelu. Svěřte své chuťové
Višně v čokoládě jsou báječným dárkem pro všechny slečny, paní, babičky i tchyně. Proč si tak trochu nešplhnout a nepotěšit milovnice exotického nápoje? A že chutná i chlapům? O to větší důvod koupit aromatizovanou stoprocentní arabiku rovnou v kilovém balení
Dvě chutě se k sobě hodí naprosto dokonale – mandle a čokoláda. Dejte si je v kombinaci s luxusní plantážní kávou. Vychutnáte si tak nejen její oblou a vyváženou lahodnost, ale také atraktivní hořkosladkou tóninu. Udělejte si den ještě hezčí. Zrnková káva s láskou
Italský hořkosladký likér s mandlovými tóny známe asi všichni. A teď si představte, že vám ho do každého šálku přilijeme malou stopičku. Amaretto a káva spolu náramně ladí, proto kvalitní zrnkovou kávu ochucujeme tímto tradičním digestivem už několik let. Výsledek
Jste konzervativní, ale čas od času vás přemůže zvědavost? Jak chutná třeba káva obohacená o tóny oříšků a čokolády? Jakou asi dělá cremu? A může vůbec dosahovat kvalit neochucených arabik? Rádi vás přesvědčíme, že je vynikající, potěší pěnou jemnou a
Paříž je svými stylovými kavárnami proslulá. Vypravte se do města milenců a vychutnávejte každý doušek skvostně ochucené kávy. Příchuť francouzského likéru dodává stoprocentní arabice na smyslnosti. Romantické zážitky na sebe nenechají dlouho čekat. I v kanceláři nebo
Rozplyne se na jazyku, obalí nervy a zahřeje u srdce. Kdo? Přeci nugát! Další aromatizovaná káva udělá radost všem požitkářům a kavárenským povalečům. Ať už pro přípravu použijete džezvu, french press nebo moka konvičku, vždycky získáte lahodný
Gurmánský zážitek, který je navíc výbornou prevencí mnoha zdravotních neduhů. Ochucená káva se skvěle uplatní v kombinaci se šlehačkou, zmrzlinou, čokoládovou polevou nebo alkoholem. Přilijte si do espressa panáka dobrého rumu a zakousněte k němu malou sušenku. Den bude hned
Samé dobré zprávy: káva ochucená skořicí zlepšuje spalování tuků, ničí bakterie a zahřívá. Nevěříte? Pak nutně musíte vyzkoušet Skořicovou zrnkovou kávu z And. Lehounká peprnost z ní dělá originální nápoj pro každé ráno, přirozená nasládlost zase svádí k
Čokoláda a mléko, černá a bílá. Nejlepší chuťová i barevná kombinace pro ty, kdo milují kulaté plněné sušenky. Jakmile trochu křupnou, hned oblaží smysly sladkými tóny jemného mléka a nezaměnitelně aromatického kakaa. Není těžké se zamilovat. Abyste si mohli
Stoprocentní Arabica poskytuje téhle kávě plné tělo a lahodně jemnou čokoládovost. Pár kapek přírodního aroma dodává svěžest sladkých šťavnatých pomerančů. Kombinace, která se nikdy neokouká, by neměla chybět ani ve vaší kávotéce. Bude se hodit pro milé návštěvy i
Šťavnaté švestky a sladká skořice k sobě patří. V kombinaci s kvalitní kávou jde o záležitost doslova neodolatelnou. A to nejen pro zimní pohodu a povzbuzení, ale klidně i pro letní práci nebo relax po sportovním výkonu. Káva má zkrátka mnoho podob. Ta aromatizovaná je čím
V oblasti, kde se urodila tato kávová paráda, lze kromě divoké přírody obdivovat také diamanty. Ano, některé lokality v brazilském Cerradu jsou vzácnými minerály proslulé. Podobně jako tamní kávová zrna, která patří k nejžádanějším na světě. Dokonalá Dolce Diamantina
Na co si vzpomenete, když se řekne léto? My na vůni malin. Na zarostlé stráně, zapadající sluníčko a vzdálené volání kukačky. Podobnou romantiku teď přivoláte olíznutím kávové lžičky. Stačí si připravit konvičku Malinové zrnkové kávy a přizvat ke stolu ty, kteří
Žhavou Sicílii plnou barev a života můžete mít doma každý den. Vychutnávejte si jedinečnou kávu s tóny šťavnatých červených pomerančů, radujte se z nádherného aroma a užívejte energii, kterou lahodný nápoj přináší. Zrnková káva Sicilský pomeranč vás potěší v
Patříte-li k milovníkům amerických pochutin, pak rozhodně sáhněte po kávě s chutí arašídového másla. Sladká slanost a typické tóny populárních buráků se vám zalíbí hned v prvním doušku. Stojí za zmínku, že arašídy nejsou ořechy a že je neobjevili novodobí
Spojili jsme vynikající středoamerickou kávu se skvostným přírodním aroma. Výsledkem je Slaný karamel, který vás bude bavit. Kávovým zrnkům ochuceným atraktivními tóny praženého cukru se smetanou a několika zrnky mořské soli propadnete okamžitě. Ať už je pro vás káva
Kávu si lidé dochucují na celém světě. Někde sladí, jinde koření. Ulehčili jsme vám práci a upražili stoprocentní arabiku s cherry aroma. Nenechte se mýlit – není to žádný čajíček pro babičky! Peruánská vymazlenost s komplexní chutí zaujme ajťáka i cvičitelku jógy
V Itálii sypou kávu skořicí, v Řecku do ní lijí ouzo. Ale už jste zkusili kávu s příchutí čokolády a máty? Je nejvyšší čas objevit vynikající kombinaci sladkého a peprného, hutného a osvěžujícího. Pro aromatizovanou stoprocentní arabiku rozhodně neplatí – dobrého
Hodně kofeinu, hodně hořkosti. Indická robusta je káva pro velké kluky a holky. Oceníte ji v případě dlouhých cest, nudných porad nebo nočních směn. Ale nebojte se, pod štiplavou chutí se rozkrývá hořká čokoláda a crema je přímo ukázková. Použijte robustu jako základ
Když se horká kávová zrnka ocitnou v oparu třikrát destilované lihoviny ze země luk a vřesovišť, vznikne lahůdka, které nelze odolat. Důkazem je aromatizovaná káva Irish whiskey, která vašim ranním startům dodá patřičný pohon, odpoledním siestám pak žádaný klid
Káva s oříškovým aroma se těší velké oblibě mezi milovníky kávy, a to bez ohledu na věk či povolání. Její oblíbenost může být přisuzována jedinečné kombinaci kvalitní arabiky z plantáží a příjemně aromatických tónů oříšků, které dohromady vytvářejí bohatý
Žloutky, cukr a smetana, to vše s karamelovou korunkou! Nejlepší z dezertů, creme brulee, jsme transformovali do vynikající plantážní kávy. Důvod je jednoduchý – tato laskomina je téměř dietní, takže mlsat můžete tentokrát bez výčitek. Ochucená zrnková káva Creme brulee
Zrnková káva Malibu je opravdová vychytávka! Nové aroma si své příznivce jistě rychle najde. Kokosový rum je odvane daleko od starostí a shonu, někam do prosluněného Karibiku. Bude čas k válení na pláži, surfování, stavění hradů z písku a popíjení studených drinků… To
Znáte toffee? Máslový karamel je populární ve Spojených státech, Anglii i Austrálii. Objevuje se jako cukrovinka s mandlemi, kokosem, čokoládou, vanilkou či rumem. Toffee může vypadat jako tvrdý karamel, ale taky houževnatá žvýkačka. Přidává se do zmrzlin i dezertů. A pozor
Smlsněte si na smyslných jahodách! Existuje snad přitažlivější kombinace, než čerstvé voňavé ovoce a našlehaná smetana? Ano, my jsme ji objevili: čerstvé voňavé ovoce, našlehaná smetana a stoprocentní arabika z Peru. Jedna z nejkvalitnějších jihoamerických káv je sama o
Udělejte si z neoblíbené činnost milovaný rituál. Vyplňování excelovských tabulek, štupování hromady ponožek nebo dlouhá cesta autem už nemusí být vaší noční můrou. Když si k nim uvaříte vanilkovo-ořechovou dobrotu, nebudete chtít nikdy skončit. Vychutnávejte si
Čokoládová příchuť patří k prvním, které naši zákazníci nakupují. A dělají dobře. Vynikající arabika z Peru políbená sladce sladkou čokoládou osloví muže i ženy, mladé i mladší, při práci i na dovolené. Doporučujeme připravit si ji jako cappuccino nebo latte
Kdo touží po něžném objetí, sametovém pohlazení a labužnickém zážitku, přidá si do šálku kvalitní jihoamerické kávy trochu sladké smetany. Kdo hledá něco skutečně extra, koupí si kávu rovnou se smetanovou příchutí. Příjemná stoprocentní arabika z dílny našeho
Vzpomínáte, jak jste chodili mamince upíjet vaječný likér do ledničky? Byl tak sladký, až se pusa lepila. Teď můžete mlsat bez výčitek a dokonce i skoro bez kalorií. Oblíbenou příchuť vaječného koňaku si dopřejte jako luxusní tečku za dobrým obědem. Nebo s voňavou kávou
Ještě nemáte vybráno? Pak si vzpomeňte, jak skvostně chutná irish cream. Karamel, smetana, vanilka, mandle, whisky a samozřejmě káva… A je rozhodnuto! Stoprocentní arabika s příchutí proslaveného likéru rozhodně stojí za zkoušku. Jsme si jisti, že u jedné objednávky
Intenzita kávy nesouvisí s obsahem kofeinu. Ale intenzita kulinářského prožitku rozhodně souvisí s kvalitou. Pro výrobu aromatizované kávy vždy volíme vysoce jakostní zrnka. Um mistra pražiče a čistě přírodní aroma z nich stvoří dobrotu bez konkurence. Tentokrát ve stylu
Už jste někdy ochutnali vánoční cukroví v srpnu? Pokud ano, jistě nám potvrdíte, že je to slast! Křehké čokoládové, vanilkové a kokosové kousky nemusí na váš stůl nutně zavítat jen v prosinci. Užijte si sváteční kompozici chutí a vůní kdykoli v roce. Díky umně
Ochucovat zrnkovou kávu umí jenom mistr pražič. Tomu našemu se to v případě lahůdky z Puno povedlo na sto procent. Rybízovo-višňová arabika je neuvěřitelně osvěžující, plná a voňavá. Uvařte si čerstvě praženou kávu s chutí oblíbeného ovoce. Zbaví vás únavy,
Tradiční a populární vanilková příchuť dodává plantážní kávě něžnou hebkost. Aromatické koření znají snad ve všech domácnostech, je součástí řady pokrmů, nápojů i parfémů. Není proto divu, že vanilkou aromatizujeme také kávu. Náš mistr pražič věnuje
Každý tón je unikátní a přeci společně vytvářejí nádhernou symfonii. Symfonii jara. Limitovaná edice espresso směsi je vystavěna tak, aby svou kompozicí evokovala mladistvost, elán a svěžest jarních dnů. Spojením čtyř samostatně pražených prémiových jednodruhových
Stoprocentní Arabica dodává této kávě plné tělo a přináší osvěžující mátovou jemnost. Přídavek přírodního malinového aroma zajišťuje sladkost zralých, šťavnatých malin. Tato nevšední kombinace nabízí nezapomenutelný chuťový zážitek, který by ve vaší kávové
Stoprocentní arabika v orientálním podání! Unikátní kořeněná chuť, elegantní kyselost a přitažlivá nasládlost řadí kávu z indické Kernataky k velkým oblíbencům. Odrůda Kents je místní specialitka pojmenovaná po Angličanovi, který v roce 1920 vysadil v oblasti první
Nejpopulárnější, nejzajímavější a nejkvalitnější. Plantážní káva Monsoon Malabar AA se právem vyšvihla na první příčku mezi všemi indickými kávami. Ojedinělý proces zpracování, jehož výsledkem jsou nádherná žlutá zrna s kouřovou a zemitou chutí, jí dává punc
Říká se, že Oromia je kolébkou kávy. Region v jihovýchodní části Etiopie zná účinky a chuť kávových zrn údajně od 5. století. Místní pěstitelé jsou malí farmáři sdružující se do unie, která dbá na spravedlivý obchod a zisky částečně investuje do školství,
Stoprocentní arabika, stoprocentní zážitek! Elegantní Kolumbia Supremo Medelin vám připraví nezapomenutelné setkání s exotickým ovocem a čokoládou. Přestože je silná a aromatická, působí harmonicky až hebce. Exkluzivní a pravidelná kávová zrnka jsou pražena středně,
Provincii proslulou produkcí citrusů a kávy najdete v centrální oblasti Peru. První Evropané zavítali do Chanchamayo v polovině 17. století a rovnou v ní založili osadu. Dnes se káva z vysokých And do Evropy dováží ve velkém. Popularitu si získává zejména díky čokoládové
Klidné nedělní odpoledne, oslava výročí, vánoční rodinná sešlost… Tato káva je jako stvořená pro vzácné chvíle pohody, které si chcete vychutnat opravdu naplno. Nabídne vám totiž uhrančivou kombinaci marcipánu a pomerančů, tak harmonickou, že jeden šálek stačit