Život je jako bonboniéra… Nebuďte skromní a nabídněte si z ní to nejlepší. Belgické pralinky na vlně kvalitní plantážní kávy potěší, povzbudí a pohladí. Ochutit stoprocentní arabiku z Peru čokoládovým aroma byl nápad přímo geniální. Oceníte ho při pohodové
Ručně tříděná, v BIO kvalitě. Zrna z tradičního kávového regionu patří do zlatého fondu světových káv. Vyznačují se čistou, jemnou a elegantní chutí s podmanivě ovocnou stopou. Ostatně, jihozápadní část Hondurasu se pěstování kávovníků věnuje dlouhá desetiletí
Symbolem vytrvalosti, odhodlání a také péče by mohla být tato nikaragujská lahůdka. Vypěstovaly ji ženy z družstva Las Diosas obhospodařujícího plantáže na severu země. Jejich vysokohorská arabika oplývá tóny mléčné čokolády a ovoce, které doplňuje lehounká stopa
Krásná robusta v BIO kvalitě z indického regionu Wayanad okouzlí plnou, čokoládově zemitou chutí i vysokým obsahem kofeinu. Můžete ji degustovat samostatně, nebo přimíchat k oblíbené arabice. Získáte unikátní espresso směs dle vlastní fantazie. Pohrajte si s kyselostí,
Proč je tahle káva pojmenovaná AA? Protože má velké zrno. A proč byste měli ochutnat kávu z Kamerunu? Protože je oříškově hluboká, citrusově svěží a ovocně voňavá. A taky proto, že Kamerun se stává kávovou destinací, o které je čím dál víc slyšet. Nechte se okouzlit
Žádné poklidné ševelení listů. Žádný zaručený růst až ke sklizni. Kávovníky v nikaragujském regionu Nueva Segovia nikdy neví, jak to s nimi dopadne. Rostou totiž na úpatí stále činné sopky. Momotombo, symbol téhle středoamerické země, o sobě dává vědět
Říká se jí Zahrada Střední Ameriky. Kávu tam pěstují od 18. století a vděčí jí za mnohé. Díky příjmům z kávy se podařilo vybudovat první železnici na pobřeží Atlantiku nebo národní divadlo. Kostarika svou kávu zkrátka miluje. Neméně pyšní mohou být tamní rolníci
Jste-li příznivci extra výjimečných pochutin, pak je káva z Guatemaly pro vás tím pravým. Už podle názvu poznáte, že je šelmovsky dobrá. Ne nadarmo ji odborníci řadí mezi nejlepší kávy deštných pralesů. Ano, přesně tam, ve vlhkém a chladném přítmí stoletých stromů
Všechno, co se na Malawi děje, souvisí se stejnojmenným jezerem. Turisté ovšem do prezidentské republiky na jihovýchodě Afriky nejezdí jen za křišťálově čistou vodou a faunou národního parku zapsaného v UNESCO. Mnohé z nich zajímá speciální káva – sladká, jemná,
Možná už svou vlajkou odkazuje Malawi ke kávě. Dole zelená jako keře, uprostřed červená jako plody a nahoře černá jako samotný nápoj. Nezvykle kulatá zrna z jihovýchodní Afriky si získávají světové renomé. Malá síť farmářských družstev produkuje kávu mimořádně
Z jedné strany Karibik, z druhé Pacifik. Uprostřed Kordillery a sopky… Nikaragua rozhodně nenudí. Stejná je káva, kterou přivážíme ze severu země. V kopcovité oblasti se rodí zrnka s vyváženou kyselostí a vynikajícím aroma. Středoamerická vysokohorská káva disponuje tóny
Vybuchla naposledy v roce 1972. Její svahy pokrývá prales, nahoře suť. A dala jméno výtečné kávě, kterou pod ní guatemalští farmáři několikrát do roka sklízejí. Acatenango je pro mnohé turisty neodolatelným dobrodružstvím. Stejně tak pro milovníky káv s vyváženým
Labužnická pohádka! Tato plantážní káva z jižního pobřeží Kuby se může pochlubit takřka nulovou aciditou, ale plnou chutí se znatelným čokoládovým a karamelovým zabarvením. Pohoří Sierra Maestra, v němž se narodila, jí dalo do vínku sladkou vůni evokující med a
Dokonale vyvážená chuť, vynikající zpracování. Do vašich šálků míří skvost, který bude bavit zkušené požitkáře i občasné vychutnávače. Guatemalská sklizeň z farmy La Cabana vyniká svěžestí, ve které je jasně zřetelná čokoládová sladkost. Proto je o ni mezi
Cokoli děláte srdcem, děláte dobře. Možná přesně tohle si říká rodina Zelaya, která se kávě věnuje s vášní a pokorou zároveň. Na úrodných jižních svazích Volcán de Agua pěstuje kávovníky už čtvrtá generace farmářů. Ve stínu, na zdravé půdě a v blízkosti
Plantážní robusta v BIO kvalitě se hodí pro chvíle, kdy potřebujete pořádnou dávku povzbuzení, nebo tehdy, když hodláte trochu experimentovat. V prvním případě ji připravte samostatně, ve druhém přimíchejte k některé z arabik. V šálku na vás vždy bude čekat nápoj
Vždy čerstvě pražená, vždy nejvyšší kvality! Další etiopská dobrota se znamenitým ovocným aroma a domovem na jedné z nejstarších světových farem se dostává na náš trh. Sidamo získala jméno po původních obyvatelích království Kaffa. Co se s nimi stalo, se nedozvíme,
Na jihozápadě Kolumbie, v sopečné půdě vysokých hor, dozrává káva. Na tom by nebylo nic zvláštního. Červené bobule v sobě ovšem ukrývají zrnka jedinečných chutí a vůní. Taková nerostou nikde jinde na světě. Proto patří mikrolot z oblasti Huila
Brazilskou kávu jste už jistě ochutnali. Možná byla i z tradičního regionu Sul de Minas. Co takhle dát si ji tentokrát bez kofeinu? Šetrná švýcarská metoda zbavila kávu populárního alkaloidu, ale ponechala jí přirozeně skvostnou chuť i aroma. Váš šálek bude plný čokolády
Fakt, že je Salvador nejmenší stát ve Střední Americe, nemění nic na jeho nezastupitelném místě na mapě. A to zejména na mapě kvalitních plantážních káv. V pohoří Balsamo se sklízí káva prostě výtečná. Živiny vstřebává z čistých říček stékajících do údolí,
Jako nedostupný diamant, jako vzácná delikatesa, jako vysněné království. Šálek téhle kávy rozehraje fantazii a nabídne vám, co zrovna potřebujete. Sladkou šťavnatost, bohaté tělo a chutě čokolády, mandlí i oříšků. Kávová specialita z farmy Vista Alegre sklízí
Sulawesi čili Celebes je jedním ze 14 tisíců indonéských ostrovů. Tvarem může připomínat pavouka – živočichové a rostliny jsou ostatně tím, čím uchvacuje turisty z celého světa. Pak je tady samozřejmě také káva. Malé farmy v kopcích produkují zrna ohromující chuti a
Hustý likér z irské whisky a smetany jste jistě ochutnali. Představte si, jaké by bylo nalít si ho lžičku do kávy. Nebo ne, raději to vyzkoušejte. Zrnková káva Irish cream vám poskytne podobný zážitek. Jen bez kofeinu a bez alkoholu. Můžou si ji připravit jak řidiči, tak
Bez kofeinu, zato s keksíky. Sušenková arabika bude chutnat každému, kdo si rád dopřeje kombinaci kávy, mléka, čokolády a vanilky. Brazilská dekofeinovaná zrna vynikají plným tělem, vyváženou a hladkou chutí i mírnou stopou ořechů a čokolády. Pražič je před pražením
Je libo trochu exotiky? Citrusy a skořice zabalené v kávovém rouše jsme přivezli ze samého srdce Afriky. Pro tropické Burundi ležící na severovýchodním břehu jezera Tanganika je káva hlavním exportním artiklem. Místní farmáři její kvalitě proto věnují velkou pozornost, což
Hlavní město Lusaka, původní obyvatelé Khoinové, významný průzkumník přírodních krás Emil Holub. Jihoafrická Zambie má mnoho dalších pozoruhodností. Jednou z nich je pěstování kávovníků, které se s touto rozvojovou zemí pojí teprve od 40. let minulého století
Vulkány, jezera, exotické květiny a tropické stromy. Nikaragua je země mimořádné biologické rozmanitosti a tím pádem i naprosto perfektní kávy. Důkazem je arabika z regionu Matagalpa, unikátní mikrolot s chutí karamelu, citrusů a čokolády. Místnímu klima se říká věčné
Sulawesi čili Celebes je jedním ze 14 tisíců indonéských ostrovů. Tvarem může připomínat pavouka – živočichové a rostliny jsou ostatně tím, čím uchvacuje turisty z celého světa. Pak je tady samozřejmě také káva. Malé farmy v kopcích produkují zrna ohromující chuti a
Objev! Promývaná arabika s tak vrstevnatou chutí, že každý doušek je zážitkem, nás naprosto uchvátila. A jsme si jisti, že harmonii čokolády, ořechů, koření a pozor - zeleného čaje - oceníte také. Kávový průmysl jihovýchodní Asie je na vzestupu, kvalita produkce konkuruje
Kdo by nechtěl nektarinku, čokoládu a mandle v jednom malém šálku? Zvlášť, když oblaží smysly nadmíru jemně a na dlouhou dobu. Delikátní tandem jsme připravili z výběrové brazilské a guatemalské arabiky, kterou krásně doplňuje mytá indická robusta. Za skvostnou chutí
Mocha označuje čokoládovou barvu, jemnou rukavičku nebo kávu pěstovanou v Arábii. Jsme přesvědčeni, že Ethiopie Sidamo Mocha v sobě spojuje všechny tři významy. Jde totiž o jednu z nejčokoládovějších káv na světě, delikátně jemnou a do Jemenu kdysi exportovanou
Lidé se dělí na ty, co kávu milují a ty, kteří jí na chuť teprve přijdou. Zkuste připravit výběrovou Yirga Cheffe ve větší společnosti. Její květinové aroma přiláká určitě většinu přítomných. Jedna z nejušlechtilejších etiopských káv je žhavá jako tamní slunce
Co byste měli vědět o Guatemale? Že v ní najdete jezera, sopky, džungli, mayské chrámy i pláže. A že její farmáři pěstují jednu ze skvělých středoamerických káv. Odborníci o ní mluví jako o gurmánské a rozplývají se nad její vyváženou chutí a jemnou kyselostí
Už jen kvůli místu původu byste měli tuto kávu ochutnat. Přivezli jsme ji z ostrova Flores, který nejenže má květinové jméno, navíc produkuje kávu voňavou a sladkou. Místní robusta dozrává ve stínu vysokých stromů, farmáři ji pěstují v režimu BIO a zpracovávají
Jamhuri ya Muungano wa Tanzania. Tady pěstují jednu z nejlepších káv na světě. Buďte bez obav, svahilštinu necháme tamním obyvatelům. Nám bude stačit, když si plnou a zároveň neskutečně jemnou lahůdku ze svahů Mount Kilimanjara vychutnáme v pohodlí evropských ušáků. A
Ze samotného domova kávy, hornaté krajiny okolí Velkých jezer, přivážíme vznešenou královnu. Etiopská káva má na trhu nezastupitelné místo. Jak přesně chutnala kozám pasáčka jménem Kaldi, které ji údajně jako první schroupaly, se asi nedozvíme. Naše zkušenost je ale
Ani tato středoamerická káva by neměla ujít vaší pozornosti. Nejlepší kávu z Hondurasu si vychutnáváme i my. Nadchla nás především svou komplexností a hravou kombinací sladkého karamelu se svěžím ovocem. Někdo v ní poznává fíky, jiný granátová jablka. Na každý pád
Na Papuu Novou Guineu se cestuje za nádhernou přírodou, atraktivní kuchyní i tradičními obyvateli. A taky za kávou, která vyniká chutí tropického ovoce, čokolády a ořechů. Nejinak je tomu v případě této sorty v BIO kvalitě. Stoprocentní arabika vás potěší intenzivním
Jen si ji dobře prohlédněte. Místo klasických zrnek se můžete kochat kávovými perlami. Unikátní sklizeň vysokohorské kávy označované jako peaberry jsme přivezli z malých plantáží Papuy Nové Guiney. Chladnější vzduch a vyšší srážky, celoroční péče místních
Káva z mexického Chiapas se pěstuje ve stínu. Nejčastěji pod banánovníky nebo korunami vysokých borovic. Může tak nejen déle a pomaleji dozrávat. Kávovníky lépe odolávají škůdcům a krajina si udržuje potřebnou vodu. Organické pěstování s ohledem na okolní přírodu
Balijci za svou kávu nevděčí Holanďanům, jako jejich kolegové na Jávě nebo Sumatře, ale obchodníkům ze sousedního ostrova Lombok. Vysazení prvních plantáží v oblasti Kintamani byl krok správným směrem. Na kopcích, ve stínu pomerančovníků, od té doby dozrávají plody se
Proslulá káva z Mexica zavítala i k nám. A my se o ni rádi rozdělíme. Užijte si taky originální chuť jednodruhové arabiky s mimořádně silným aroma. Příjemně vyváženými tóny probleskují suché ořechy kombinované s čokoládou. Plné tělo a střední acidita jsou tím, co
Diamante Verde je sdružení farmářů, kteří v peruánských horách pěstují kávu ověnčenou mnoha cenami a certifikáty. Nenechte si ujít příležitost takovou specialitu ochutnat. Dočkáte se šálku plného mléčné čokolády, zelených hroznů i jablek, s kapkou limetky. Káva
Pokud je pro vás Dominikánská republika synonymem vysněné dovolené, přiřaďte si k ní ještě jeden pojem: luxusní káva. Nádherná země v Karibiku je další destinací na naší výpravě za plantážními kávami. Představte si dlouhou bílou pláž, křišťálové moře a šálek
Malá rozlohou, velká láskou ke kávě. Východní Timor je země s nelehkým osudem. Přesto světu dává kávu výjimečné kvality a dokonalé chuti. Unikátní hybridní kávovníky pěstují venkovští farmáři odkázáni na zastaralou infrastrukturu a kolísavou ekonomiku. Naštěstí
Dokonale vyvážený poměr jednodruhové keňské, indonéské a indické výběrové kávy je zárukou dokonale lahodného espressa. Každou sortu totiž pražíme zvlášť a na jiný stupeň. Už na první pohled poznáte světlejší a tmavší zrna a na první ochutnání identifikujete
Super jemná, mimořádně voňavá a sladce čokoládová. Káva z populární brazilské plantáže Fazenda da Lagoa (Farma u jezera) patří k nejvyhledávanějším na světě. Dozrává v náruči deštného pralesa, obklopena horami a křišťálovými jezery. Pražíme ji středně
Popularita zambijské kávy roste. Tato arabika vyniká nejen velkým zrnem, ale i nižším obsahem kofeinu a výjimečnou chutí. Pro odrůdu Catimor jsou typické lahodná hořkost kombinovaná s ovocnou svěžestí a vůně vpravdě delikátní. Pokud patříte ke skutečným milovníkům
Perlová káva je zárukou zážitku skutečně gurmánského. V případě salvadorské peaberry se těšte na chuť medu, pomerančů, grepů a karamelu. Kulatá zrnka jsou vzácná. V kávové třešni se totiž vyvinula samostatně. Díky tomu jsou aromatičtější a tvrdší, pražíme je
Indonésie je třetím největším producentem kávy na světě. Na nekonečné plantáže kávovníků narazíte při toulání po ostrovech Jáva, Sumatra a Sulawesi. Právě na jeho kopcovitém jihu se rozkládá region Toraja. Vysazování kávovníků, péče o ně a sklizeň vyžadují od
Macenta, nová zpracovatelská stanice na jihovýchodě Guineje, má velké cíle. Chce vyrobit nejlepší robustu na světě. Jak se jí to daří, můžete posoudit sami. Robusta Guinea Lokpo chutná po mléčné čokoládě s lískovými oříšky. Perfektně se hodí pro domácí espresso
Co je Las Nubes? Velká farma položená vysoko v horách. V roce 2005 byla zasažena výbuchem sopky Ilamatepec, přesto se jí po několika letech podařilo kávovníkové plantáže obnovit. Což je dobře, protože jinak bychom netušili, jak fantasticky chutná káva ze západní části
Diamanty. V centrální konžské provincii leží největší světové naleziště průmyslových diamantů. A taky tam sklízejí kávu, kterou k vzácnému pokladu můžeme směle přirovnat. Nádherná pravidelná zrnka Robusty Kongo dávají nápoj s plným tělem, velmi libou hořkostí a
Je mladá a plná elánu. Plantáž v Baroida Estate se dostává do centra pozornosti, její káva je totiž víc než interesantní. Pokud máte rádi mléčnou čokoládu, jahody a pomeranče, přijdete si na své. O to víc, že jde o mikrolot, tedy kávu s jasně daným původem,
S trochou nadsázky můžeme říct, že kdyby Piráti z Karibiku pili kávu, musela by to být tahle. Pravdou ale je, že Dominikánská republika kávovníky pěstuje až od roku 1720, kdy zlatá éra udatných mořských vlků pomalu končila. Škoda, protože arabika z regionu Barahona je
Zelená kávová zrnka ze středoamerických plantáží a sušený kořen zázvoru od asijských pěstitelů. Báječná kombinace dvou chutí a mnoha účinků – pomáhá shazovat nežádoucí kilogramy, zvyšuje imunitu, detoxikuje, mírní chuť k jídlu a funguje jako silný antioxidant
Víte, co je nejlepší? Že teď můžete mít kávu, aniž byste vzali do ruky jediné zrnko a aniž byste do sebe vpravili molekulu kofeinu. Připravíte ji totiž z pampelišky. Pražený kořen známé léčivky je libě nahořklý, lehce sladký a oříškový, navíc prospívá řadě
Safari, vodopády a skalní města. Republika Zimbabwe nabízí řadu úžasných zážitků. Že za nimi musíme cestovat tisíce kilometrů? Snadná pomoc. Esenci nádherné přírody, žhavého jihoafrického slunce a jiskřivých potoků i řek najdeme v místní kávové produkci
Káva s označením Grade 1 je prostě špička! Originální chuťovka se zvláštním profilem si rychle získá labužníky, kteří světem káv cestují s touhou po nových objevech. Lingtong z centrální Sumatry ohromí nižší kyselostí a sladce ostrým aroma. V chuti najdete čokoládu,
Snad neexistuje země, ve které by měla káva tak výsadní postavení. Brazílie ji považuje za nápoj tradiční; kávu vám naservírují na pracovní schůzce, v restauraci i na pláži. Silnou, horkou a sladkou. Pokud ji však budete připravovat ze zrnek regionu Minas Gerais, vychutnejte
Afrika v nejčistší podobě! Patříte-li mezi milovníky sladkých rozkoší, musí být vysoce jakostní káva z Tanzanie vaším favoritem. Stoprocentní arabika osloví úchvatným aroma, jemnou kyselostí a plným tělem. Klasifikace AA jasně signalizuje, že půjde o skutečně velká
Rodný list téhle kávě podepsal Augusto Robles, majitel rodinné farmy v kopcích San Cristobal Verapaz. Má být nač hrdý – podnik prosperuje a jeho káva si nachází cestu k vyznavačům nejvyšší kvality po celém světě. Speciálně Guatemala Black Honey Coban se to daří díky
Až vezmete do ruky šálek s vonící kávou, vzpomeňte si na všechny, jejichž zásluhou ho můžete ochutnat. Farmáře a jejich rodiny, česáče, dělníky, řidiče, obchodníky, pražiče… Z daleké Jižní Ameriky putovala kávová zrnka několik týdnů. Vyrostla na úbočí And, v
S trochou nadsázky můžeme říct, že kdyby Piráti z Karibiku pili kávu, musela by to být tahle. Pravdou ale je, že Dominikánská republika kávovníky pěstuje až od roku 1720, kdy zlatá éra udatných mořských vlků pomalu končila. Škoda, protože arabika z regionu Barahona je
Silná, harmonická a hořce čokoládová kamerunská robusta si cestu na světové trhy hledá snadno. Někdo říká, že si v ničem nezadá se skvělými kávami Jižní Ameriky, jiný ji považuje za příklad naprosté osobitosti. Vyzkoušejte sami, kam kamerunskou krasavici zařadíte
Jediné, co jí chybí, je kofein. Mexická delikatesa splňuje nejvyšší nároky gurmetů a kávoznalců. Hory daly téhle kávě chuť šťavnatého ovoce, hořké čokolády a jemného tabáku, místní lidé se postarali o dokonalé zpracování každého zrnka. Na vás už je, vychutnávat
Možná patříte k těm, kdo kávu milují, ale měli by trochu ubrat na množství. Pro takové případy máme bezkofeinovou plantážní arabiku z tradičního peruánského regionu. Speciálním, patentovaným švýcarským postupem přišla o stimulační účinky, ale uchovala si úžasnou
Dvouáčková superstar vám připraví velmi intenzivní kofeinový zážitek. Tato stoprocentní keňská arabika je zárukou výrazného aroma, příjemné kyselosti a ovocné harmonie. Sametovou hebkost si zamilujete hned po prvním doušku. Druhý vás utvrdí, že jste si vybrali to
Plantážní káva bez kofeinu uspokojí nároky každého, kdo na nějaký ten šálek nehledí. Bez populárního stimulantu si jich můžete dopřát, kolik chcete. BIO kvalita zaručena, skvělá, hluboká chuť rovněž. V případě Honduras SHG vás čekají tóny sladké čokolády a
Už jste vyzkoušeli, jak chutná zrnková káva, ke které pražič přidal kapku aroma? Báječně! Mnohem lepší než o tom číst, je to otestovat. V kolekci aromatizovaných zrnkových káv najdete pětici těch, co naši zákazníci velmi chválí. Z jednoho balíčku přichystáte několik
V República de Panamá je podnebí horké a vlhké, pláže dlouhé a bílé, hory vysoké a zahalené do mlhy. Země, která byla schopna spojit dva oceány, je považována za nejbohatší ve Střední Americe. A její kávě náleží po právu také jedno velké nej - patří k chuťově
Bez kofeinu neznamená bez chuti nebo bez radosti. Právě naopak! Káva, která byla dekofeinizovaná speciálním švýcarským postupem, je výborná po všech stránkách. Pokud jde o chuť, čekají vás jemná čokoláda, lískové oříšky a milá stopa dřeva, pokud jde o aroma, těšte se
Co je na této kávě speciální? Podle nás hladkost a vyváženost kombinovaná s chutí hořké čokolády a lehounkým citronovým ovanutím. Zrno z farem rodiny Gallardových v sobě panamský původ nezapře. Vybrali pro vás to nejlepší z dané sklizně a není divu, že jsou
Věděli jste, že i pod Everestem roste káva? A že chutná skvěle a voní báječně? Bývá popisována jako rustikální, s mírnou až střední kyselostí. Ta nejkvalitnější, z regionu Nuwakot, je pěstována ve stínu. Bobule proto dozrávají delší dobu a káva získává plnou,
V Ekvádoru se můžete kochat koloniální architekturou, divokou džunglí nebo dlouhými plážemi. Káva této rovníkové země je podobně interesantní. Najdete v ní svěžest ovoce i sladkost karamelu, připravíte z ní dokonalé espresso i fantastické cold brew. Mokré zpracování
První sazenice kávy poslal do Indonésie nizozemský guvernér. Na přelomu 17. a 18. století tak dal vzniknout mnoha plantážím, jejichž skvělou produkci si dnes vychutnávají kávomilci po celém světě. Zrna z vulkanického ostrova Jáva vynikají výraznou a silnou chutí. Tamní
Sopečné půdy Nikaragui poskytují kávovníkům skvělé podmínky. Není tedy divu, že tamní sklizeň vyniká mírným ovocným jasem s prokazatelnými náznaky čokolády. Ty se objevují především u kávy z regionu Nueva Segovia, doplněny o závan karamelu a oříšků. Produkce není
Káva zpracovaná metodou Honey je vždy mimořádně atraktivní. V případě Costa Rica Palmichal Micro-Mill Villa Sarchi Honey můžeme mluvit o krásné, komplexní a sladké chuti i skvělém aroma. Farmář Miguel Diaz dobře ví, proč se drží osvědčených postupů svého otce. Díky
Jedinečnost kávy je ukryta v chuti a vůni. Robusta z šestého největšího ostrova světa se může chlubit oběma. Ještě než ochutnáte, uhrane vás skutečně silným aroma s lehkým náznakem palmového cukru. A chuť? Mimořádná! Působivé vyvážení hořké a sladké je
„Osvěžuje paměť a čistí kůži,“ definoval kávu před tisícem let středověký perský učenec Ibn Síná. V Evropě byla nejprve prodávána jako lék a jen tak někdo si ho nemohl dovolit. Až když se na trh dostalo kávy více, snížila se i cena. Osvěžující nápoj zažil
Kubánská káva patří k chuťově výrazným a zároveň skvěle vyváženým. Exkluzivní Kuba Turquino Lavado je speciální nejen tóny čokolády, medu, koření a tabáku. Zároveň vyniká velmi nízkou kyselostí a její skutečně dlouhá dochuť vyznívá sametově sladce. Jde o
Polonazí domorodci, nebezpeční krokodýli a bublající sopky? Ano, i taková je Papua Nová Guinea. My vám z ní přivážíme ochutnávku o poznání lákavější. Káva, která vyrostla ve vyhlášeném regionu Eastern Highlands, je stejně jako rovníková země pikantní a voňavá. Na
Dopřejte si kávu s rodokmenem. Proč? Protože ochutnáte jedinečnou kombinaci sladké čokolády, červeného rybízu a šťavnatých ostružin. Protože stejná káva se nikde jinde na světě neurodí. A protože mikroloty jsou nejen vzácné, ale taky velice pečlivě vypěstované,
Více než tři čtvrtiny keňské kávy pěstují drobní farmáři. Právě proto je sklizeň každé plantáže jedinečná. Příznivci unikátních chutí a speciálních vůní si mohou vybírat. V případě arabiky z farmy Kainamui se jim dostane kávy s plným tělem, velmi příjemnou
Karibik, doutníky, rum… Co víc potřebujete o Kubě vědět? Že tam roste vynikající káva! V pohoří Sierra Maestra na jihovýchodě ostrova ji pěstují drobní zemědělci. Celých devadesát procent kubánské kávy pochází z hustě zalesněných kopců rozeklaných hlubokými
Země v srdci Jižní Ameriky má všechny předpoklady zapsat se na seznam producentů špičkové kávy. Politická nestabilita místním farmářům samozřejmě neprospívá, přesto se snaží spojovat síly v družstvech, sdílet znalosti a budovat solidaritu. Bolívijská káva je symbolem
Dopřávat si všech chuťových nuancí a aromatických potěšení špičkové plantážní kávy? Ráno, v poledne a dokonce i večer? Proč ne! Když sáhnete po bezkofeinové Kolumbii Excelso Swiss Water Decafe, nemusíte se obávat potíží se spánkem nebo vysokým tlakem. Dočkáte se
Horká Brazílie dává světu nejen famózní fotbalisty, nerostné suroviny a příležitost obdivovat kulturní památky. Je také zemí, která se proslavila vývozem mimořádně kvalitní kávy. Stoprocentní arabika Santos NY2 patří mezi klasiku, která se nikdy neomrzí. Kdo by odolal
Kongo zažívá kávovou renesanci. Po desetiletí občanských konfliktů se drobné farmy vracejí na výsluní a vysílají do světa jasný signál: Počítejte s námi, káva z Konga je okouzlující! Baristé ze Spojených států, kam převážná část konžské sklizně putuje, pokyvují
Připravte si kávu a kochejte se vůněmi i chutí. Nesou v sobě jedinečnou stopu plantáže, z níž pochází, i způsobu zpracování. Odráží se v nich vlastnosti samotné odrůdy. Stejně jako znalci vína, rozeznají znalci kávy Robustu od Arabiky, Brazílii od Etiopie. Nechejte své
Pro kávu z Pobřeží slonoviny jsou typické chutě oříšků a koření. Tato robusta patří k sortám výrazným, příjemně zemitým. Když budete degustovat pečlivě, objevíte i tóny sladkého karamelu. Západoafrická robusta je ideální k přípravě domácí espresso směsi –
Robusta z africké země Togo patří ke kávám gurmánským. Její kakaová chuť s velmi jemnou kyselinkou a čokoládovým aroma krásně doplní vaši oblíbenou arabiku. Ovšem pozor – tato robusta je výborná také samostatně. Zkuste ji připravit jako espresso, na filtru, nebo jako cold
Indická promývaná robusta hraje zásadní roli v sestavování delikátních kávových směsích určených zejména pro italský trh. Většina espress, která si dáte vlastně kdekoli v Evropě, využívá její úchvatně plné a lehce čokoládové chuti a zároveň se díky ní chlubí
Když jste bez invence, ulítly vám včely nebo máte hlavu jako pátrací balon… pak přichází nejvyšší čas uvařit si další šálek voňavé kávy. A proč by to nemohla být zrovna mexická lahůdka s pronikavou vůní a sladkou chutí? Maragogype Barranco Hand si vybralo pro své
Dvě áčka z Indie – jasná známka vysoké kvality. Stoprocentní robusta s úžasnou cremou a plnou, mírně oříškovou chutí, učaruje příznivcům intenzivních zážitků i těm, co rádi experimentují. Můžete ji přimíchat k oblíbené arabice a kouzlit s poměry obou druhů do
Osm velkých sopek na východě nespoutané Afriky poskytuje kávě ideální podmínky k růstu a zrání. Nebude to trvat dlouho, a rwandský region Wirunga vejde ve známost nejen jako oblast výskytu goril nížinných, ale také coby lokalita poskytující celému světu vynikající kávu
Hory, zeleň, řeky, tradice. Nezvykle velká kávová zrna z kolumbijského severu absorbovala to nejlepší, co region Antioquia nabízí. Proto z nich připravíte kávu sladce čokoládovou, se stopami broskví a jemnou kyselinkou. Oč větší tato káva je, o to méně se jí sklidí
V Ugandě mají nejen senzačně úrodnou půdu a úžasně zručné farmáře, ale taky speciální úřad pro rozvoj kávového hospodářství. To by samozřejmě nestačilo, pokud by pěstitelům a výrobcům chyběly radost, poctivost a touha učit se novým věcem. Naštěstí nechybí. Proto
O robustě se říká, že je drsnější a méně vrstevnatá. Až ochutnáte tu z tanzanského regionu Kagera, změníte názor. Je pravdou, že obsahuje více kofeinu než arabika, nicméně v lahodnosti a jemnosti si s ní nikterak nezadá. Ekologicky certifikovaná Robusta Tanzania Bukoba
Nejlepší šarže, které můžete z brazilských plantáží ochutnat, teď máte na dosah ruky. Arabiky ze slavných regionů Cerrado a Alta Mogiana nezklamou ani největšího fajnšmekra. Potěší chutí čokolády a kakaa, stejně jako karamelovým aftertastem. Cemorrado Chocolate Edition
Káva z Yirgacheffe mívá citrusový chuťový profil a kulaté tělo. Zrno jednoho z nejprestižnějších kávových regionů milují znalci na celém světě. Ethiopia Aricha Natural Grade 1 BIO nezklame hledače dokonalosti ani příznivce stabilní kvality. Kromě lehkých citrusových tónů
Má titul Best of Panama, dokonalý rodokmen a spoustu obdivovatelů. Geishu z Haciendy La Esmeralda si nenechejte ujít. Patří k superprémiovým kávám, po kterých je sháňka na celém světě. Vyrostla v sopečné půdě vysočiny Boquete, na rodinné farmě, obklopena přírodní
Karamelový bonbon, karamelový likér, karamelová zmrzlina. Jistě chápete, že jsme tuto cukrářskou vychytávku nemohli vynechat ani při aromatizaci naší kávy. Stoprocentní arabika s karamelovým aroma je zdrojem dobré nálady, pohody a svěžesti. Pohodlně se usaďte… začíná
Lidé, kteří pijí kávu, mívají obvykle báječnou fantazii. Představte si tedy úchvatnou tropickou krajinu plnou divokých zvířat a vzácných rostlinných druhů. Nadechnete se a cítíte vlhkost, zvednete oči a vidíte nekonečnou zeleň rámovanou modrou oblohou, zaposloucháte se a
Je jiná. Kulatá, tvrdá, výrazná, drobná. Káva s označením PB je navíc vzácná a mimořádně atraktivní. Zrnko takzvané perlové kávy vyrůstá v kávové třešni bez dvojčete. A tak je oblejší, s koncentrovanější, skvěle vyváženou chutí. Indická robusta peaberry
Pro milovníky vysokohorské kávy, pro příznivce organicky pěstovaných plodin, pro vyznavače nápojů atraktivních chutí a nezvyklého aroma – pro vás i vaše přátele pražíme špičkové zrno z konžského regionu Kivu. Přinese vám zážitek jako med sladký, jako grapefruit
O robustách se ví, že obsahují více kofeinu a mívají výraznější chuť než arabiky. Milovníci speciálních kávových zážitků je používají k namíchání nejfajnovějších směsí. Vyzkoušejte guatemalskou El Pacifico. Vašemu šálku dodá příjemné tóny čokolády a
Robusta je chuťově výraznější sestrou arabiky. Obsahuje víc kofeinu a výborně se hodí do espresso směsí nebo k přípravě skutečně silného šálku. Tóny Robusta Guatemala San Marcos vás budou bavit, ať už ji využijete k přimíchání do arabiky, nebo k sólo degustaci
Když budete chtít zachovat styl, připravte si tuhle čokoládově-ořechovou arabiku na filtru a s trochou kondenzovaného mléka. Takhle by si ji totiž dopřáli v její domovině, ve Vietnamu. Sklizeň z regionu Lam Dong ležící na jihu země vyniká dobře vyváženou, jemnou kyselinkou
Pro ty, co se rádi udržují v tempu, i pro pravé kavárenské povaleče přinášíme bohatý a osobitý gurmánský zážitek. Šálek jihoamerické kávy je zdrojem skutečného potěšení – snoubí se v něm oblíbená kombinace sladké čokolády a ovoce s minimalistickou oříškovou
Arabika Venezuela Maracaibo vás okouzlí sladkými tóny a lehce bohatou chutí. Pochází ze severozápadu Venezuely, kde kávu farmáři zpracovávají obvykle mokrou metodou. Díky ní získává další, lehce svěží charakter. Podtrhnete ho přípravou na filtru, v aeropressu nebo moka
Jak asi chutná sklizeň z etiopských kávovníků pěstovaných v Guatemale? Teď máte možnost to zjistit.Jedinečná odrůda Geisha plodí na středoamerické plantáži kávu velmi vyvážené, sladce kakaové a jemně oříškové chuti. Je po ní sháňka na celém světě. Není divu,
Káva s plným tělem a smyslnou chutí vína a ovoce. Pro takovou už teď nemusíte do nejlepší kavárny ve městě. Připravte si ji doma! Jakmile ji objednáte, hned ji upražíme a okamžitě pošleme na váš stůl. Když budete věnovat pozornost správnému mletí a přípravě, čeká na
Úplně nahoře je království sněhu a ledu. Ale pod Rwenzori Mountains ve východní rovníkové Africe se zelenají deštné pralesy a modrají řeky i říčky. Většina území fascinujícího pohoří je vyhlášena národním parkem. Tam někde, v nadmořské výšce přes 1000 metrů,
Vydejte se s námi na cestu pod velkými vulkány, kolem zátok a slepých ramen, stínem banánovníků… Jistojistě narazíte na voňavé plantáže. Káva ze severní Kolumbie má jedinečné kouzlo. Uhrane vás jemností, ale i silou, osloví sladkostí, ale i kyselinkou. Vaše smysly zahalí
Kdykoli budete mít chuť na požitek vpravdě půvabný, kdykoli zatoužíte po chvíli laskavé jako letmý úsměv, bude tady. Espresso Svěží kvarteto oceníte ve dnech aktivních, naplněných prací, sportem i zábavou. Spojením prémiových jednodruhových arabik z Brazílie a Guatemaly
Populární odrůdu Bourbon charakterizují malá a pravidelná zrna, nízká acidita a plné tělo. Guatemalská plantážní káva by ve vašem portfoliu oblíbených dobrot neměla chybět. Mimořádně intenzivní, ovocně aromatická a středně pražená – zachutná jako malé ristretto i
Pozvání na kávu se neodmítá. Kupte jednu z nejlepších na trhu a připravte voňavé odpoledne těm, které máte rádi. Nad šálkem horké dobroty s lehkou čokoládovou stopou utíká čas rychle. Brazilská arabika vám bude okouzlujícím společníkem. A nikdy se neomrzí
O Hondurasu je v mezinárodním kávovém světě slyšet čím dál víc. Středoamerická země pokrytá kopci a hlubokými lesy exportuje kávu excelentní kvality, což dokazují úspěchy v řadě soutěží. Honduras SHG EP Los Geranios patří k těm, po jakých rád sáhne každý
Opravdu jste ještě neochutnali kávu z Kostariky? To musíte rychle napravit! Sopečná půda středoamerické země dává tamní arabice plnou, ušlechtilou chuť. V případě sorty San Raffael z regionu Tarrazu je dojem umocněn sametově sladkými tóny karamelu. Svěřte své chuťové