Nejnižší cena za posledních 45 dní: 225 Kč
Ceny a dostupnost se mohou měnit i několikrát za den. Zkontrolujte si aktuální údaje přímo v e-shopech. Všechny dostupné barvy a velikosti naleznete přímo v e-shopech.
Vanilkové lusky premium Bourbon Madagaskar (16 - 20cm)
Pěstování pravé vanilky vyžaduje velké množství času a zkušeností. Na světě existuje asi 110 druhů vanilky, avšak pravá vanilka pochází z rostliny Vanilla planifolia, také známé jako Vanilkovník plocholistý, což je popínavá tropická orchidej, která může dorůstat až 20 metrů na délku. Vanilka je druhým nejdražším kořením na světě, ihned po šafránu. Na třetím místě se pak umisťuje kardamom. Přečtěte si následující informace, abyste se dozvěděli, proč je vanilka tak drahá a kolik práce je spojeno s jedním vanilkovým luskem.
pěstování vanilky je velmi složité
V celém procesu pěstování vanilky je nejzajímavější ruční opylování květů vanilky. Zahradníci musí pravidelně kontrolovat květy, protože kvetou pouze několik hodin a během této doby musí dojít k jejich opylení. Rostlina kvete a plodí nejdříve tři roky po vysazení a plod vanilky dozrává v průběhu čtyř měsíců. Sklízejí se podlouhlé žlutozelené lusky, které musí být utrženy ve správný čas, aby nedošlo k otevření tobolky. Než se vanilkový lusk dostane do podoby, jak ji známe, čeká ho ještě dlouhá cesta.
Existují dva typy zpracování vanilky, suché a mokré. Suchá technika se používá v Mexiku a mokrá v Indonésii. Suchá technika zahrnuje mírné zahřátí lusků po dobu 6-8 měsíců, následně se suší 3-6 měsíců na slunci, poté následuje fermentace v textiliích z vlny a nakonec se skladuje v hermeticky uzavřených nádobách. Při mokrém zpracování se tobolky vanilkovníku spaří horkou vodou a rychle se osuší. Poté se vystavují slunci a nechají se sušit po dobu až 8 měsíců.
Charakteristická chuť vanilky je nasládlá a velmi lahodná. Madagaskarská vanilka je vnímána jako sladká, zatímco mexická je více kořeněná a indonéská má chuť po exotických květech.
historie vanilkových luskůPůvodně byly plody této liány využívány Toltéky a Aztéky v jihovýchodním Mexiku. Obyvatelé této oblasti nazývali vanilku 'thilxochitl', což v překladu znamená 'černý lusk'. Už v 16. století se vanilka stala běžným kořením pro dochucování kakaa, jídel a dokonce i pro léčení horečky. Když španělští dobyvatelé ochutnali tradiční kakaový nápoj s vanilkou, ihned si ji oblíbili. Díky nim se vanilka dostala i do Evropy.
Až okolo 18. století se začala vanilka používat i mimo kuchyni, jako například k provonění tabáku nebo jako esence do parfémů. Až do 19. století se 100 % vanilky pěstovalo výhradně v Mexiku. Vanilkovník se na Madagaskar dostal díky španělským cestovatelům. V současnosti více než polovina oblíbeného koření pochází právě z Madagaskaru, kde se vyrůstají plody nejvyšší kvality.
jak Použit vanilkové luskyOdkryjte tajemství nejchutnější části vanilkového lusku - jeho vnitřní obsah. Stačí podélně rozříznout usušený lusk tupou stranou nože a objeví se dřeň plná malých, aromatických zrníček. Vyškrábněte je z obou polovin lusku a použijte je k oslazení vašich dezertů, koktejlů, pečení a mnoha dalších pochoutek.
Zbylé lusky můžete jednoduše vložit do lahve s alkoholem a nechat je louhovat, abyste získali sladší chuť a úžasné orchidejové aroma rumu. A pokud si chcete užít vlastní vanilkový cukr, jednoduše rozmixujte celý lusk bourbonské vanilky v kuchyňském robotu a smíchejte s krystalovým nebo moučkovým cukrem, pak uchovávejte v zavřené dóze.
Složení100% Bourbonská vanilka prémiové kvality (Vanilla planifolia).
Délka lusku: 16 - 20 cm
Země původuMadagaskar
SkladováníSkladujte v temnu, chladu a suchu.
Vanilkové lusky neskladujte v původním pytlíku, ale je zapotřebí je občas nechat nadýchat, aby se předešlo plísním.
Produkt Vital Country Vanilkový lusk Premium Bourbon Madagaskar Množství: 3 ks má EAN kód 8596466013910.
Množství | 3 ks |
Vlastnosti | BIO |
Kategorie | Koření, Vanilka |
EAN | 8596466013910 |
Vanilkové lusky premium Bourbon Madagaskar (16 - 20cm) | Pěstování pravé vanilky vyžaduje velké množství času a zkušeností. Na světě existuje asi 110 druhů vanilky, avšak pravá vanilka pochází z rostliny Vanilla planifolia, také známé jako Vanilkovník plocholistý, což je
Vanilkové lusky premium Bourbon Madagaskar (16 - 20cm) | Pěstování pravé vanilky vyžaduje velké množství času a zkušeností. Na světě existuje asi 110 druhů vanilky, avšak pravá vanilka pochází z rostliny Vanilla planifolia, také známé jako Vanilkovník plocholistý, což je
Vanilkové lusky premium Bourbon Madagaskar (16 - 20cm) | Pěstování pravé vanilky vyžaduje velké množství času a zkušeností. Na světě existuje asi 110 druhů vanilky, avšak pravá vanilka pochází z rostliny Vanilla planifolia, také známé jako Vanilkovník plocholistý, což je
Vanilkové lusky premium Bourbon Madagaskar (16 - 20cm) | Pěstování pravé vanilky vyžaduje velké množství času a zkušeností. Na světě existuje asi 110 druhů vanilky, avšak pravá vanilka pochází z rostliny Vanilla planifolia, také známé jako Vanilkovník plocholistý, což je
Vanilkový lusk Bourbon Madagaskar BIO | Pěstování pravé vanilky je časově náročné a zkušený pěstitel musí vynaložit velmi mnoho energie, než může sklidit očekávané plody. Na světě najdeme asi 110 druhů vanilky. Pravá vanilka je rostlina Vanilla planifolia neboli Vanilkovník
Vanilkový lusk Bourbon Madagaskar BIO | Pěstování pravé vanilky je časově náročné a zkušený pěstitel musí vynaložit velmi mnoho energie, než může sklidit očekávané plody. Na světě najdeme asi 110 druhů vanilky. Pravá vanilka je rostlina Vanilla planifolia neboli Vanilkovník
Vanilkový lusk Bourbon Madagaskar BIO | Pěstování pravé vanilky je časově náročné a zkušený pěstitel musí vynaložit velmi mnoho energie, než může sklidit očekávané plody. Na světě najdeme asi 110 druhů vanilky. Pravá vanilka je rostlina Vanilla planifolia neboli Vanilkovník
Vanilkový prášek Bourbon Madagaskar BIO | Hnědý prášek z namletých vanilkových lusků má lákavé aroma. Jeho vůně je výrazná, sladká a hřejivá. Možná právě proto působí dobře na naši psychiku. Pozitivně působí na únavu a stres. Údajně je vanilka velmi vábivé
Vanilkový prášek Bourbon Madagaskar BIO | Hnědý prášek z namletých vanilkových lusků má lákavé aroma. Jeho vůně je výrazná, sladká a hřejivá. Možná právě proto působí dobře na naši psychiku. Pozitivně působí na únavu a stres. Údajně je vanilka velmi vábivé
Vanilkový prášek Bourbon Madagaskar BIO | Hnědý prášek z namletých vanilkových lusků má lákavé aroma. Jeho vůně je výrazná, sladká a hřejivá. Možná právě proto působí dobře na naši psychiku. Pozitivně působí na únavu a stres. Údajně je vanilka velmi vábivé
Vanilkový prášek premium Bourbon Madagaskar | Prémiový vanilkový prášek je namletý z Bourbonských vanilkových lusků pocházejících z Madagaskaru, které byly vypěstovány drobnými farmáři. Neodolatelně voní a jeho sladké, hřejivé aroma může mít pozitivní vliv na vaši
Vanilkový prášek premium Bourbon Madagaskar | Prémiový vanilkový prášek je namletý z Bourbonských vanilkových lusků pocházejících z Madagaskaru, které byly vypěstovány drobnými farmáři. Neodolatelně voní a jeho sladké, hřejivé aroma může mít pozitivní vliv na vaši
Vanilkový prášek premium Bourbon Madagaskar | Prémiový vanilkový prášek je namletý z Bourbonských vanilkových lusků pocházejících z Madagaskaru, které byly vypěstovány drobnými farmáři. Neodolatelně voní a jeho sladké, hřejivé aroma může mít pozitivní vliv na vaši
GRIZLY Vanilkový lusk Bourbon BIO 1 ks | | Vlastnosti a výhody: Vanilkový lusk odrůdy Bourbon z Madagaskaru v BIO kvalitě je snad tím nejluxusnějším kořením na trhu. Vanilka se získává z fermentovaných tobolek některých druhů orchidejí rodu vanilovník. Pěstování, sklizeň a
perníkové koření bio RAW | Představte si vůni vanilky, skořice a zázvoru, která se rozplývá v ústech a přenáší vás do vánoční atmosféry během celého roku. Naše perníkové koření je vyrobené pouze z ekologicky pěstovaných surovin bez jakýchkoliv chemických přísad
GRIZLY Vanilka mletá Bourbon BIO 20 g | | | Administrativní zařazení: Koření | Složení: Bourbonská vanilka lusk* 100 % | *CZ-BIO-003 produkt ekologického zemědělství | Země původu: Madagaskar | Skladování: Skladujte na temném, chladném a suchém
Bílá čokoláda s karamelem | Bílá čokoláda se vyrábí z kakaového másla. Přidáním vanilky a mléka získává pak bílá čokoláda delikátní jemnou smetanovou chuť. Kombinací bílé čokolády se zkaramelizovaným cukrem dalo bílé čokoládě naprosto nový rozměr. | Vážně
Bílá čokoláda s karamelem | Bílá čokoláda se vyrábí z kakaového másla. Přidáním vanilky a mléka získává pak bílá čokoláda delikátní jemnou smetanovou chuť. Kombinací bílé čokolády se zkaramelizovaným cukrem dalo bílé čokoládě naprosto nový rozměr. | Vážně
Bílá čokoláda s jogurtem | Kvalitní suroviny jako kakaové máslo, vanilka a mléko jsou základem jogurtové bílé čokolády. V této čokoládě najdete rovnou 38 % kakaového másla. Chuť jogurtové čokolády je tak plná, jemná a příjemně smetanová. V chuti vyniká i přidaný
Bílá čokoláda s jogurtem | Kvalitní suroviny jako kakaové máslo, vanilka a mléko jsou základem jogurtové bílé čokolády. V této čokoládě najdete rovnou 38 % kakaového másla. Chuť jogurtové čokolády je tak plná, jemná a příjemně smetanová. V chuti vyniká i přidaný
Vanilovník plocholistý, vanilkový lusk - plod celý - Vanilla planifolia - Fructus vanillae | Vysoce kvalitní lusk vanilky, který pochází z Madagaskaru. Vanilkové lusky se v kuchyni používají nejčastěji k přípravě sladkých pokrmů, moučníků, zmrzliny nebo nápojů. | | Nejcennější
Vanilovník plocholistý, vanilkový lusk - plod celý - Vanilla planifolia - Fructus vanillae | Vysoce kvalitní lusk vanilky, který pochází z Madagaskaru. Vanilkové lusky se v kuchyni používají nejčastěji k přípravě sladkých pokrmů, moučníků, zmrzliny nebo nápojů. | | Nejcennější
Vanilovník plocholistý, vanilkový lusk - plod celý - Vanilla planifolia - Fructus vanillae | Vysoce kvalitní lusk vanilky, který pochází z Madagaskaru. Vanilkové lusky se v kuchyni používají nejčastěji k přípravě sladkých pokrmů, moučníků, zmrzliny nebo nápojů. | | Nejcennější