Nejnižší cena za posledních 45 dní: 356 Kč
Ceny a dostupnost se mohou měnit i několikrát za den. Zkontrolujte si aktuální údaje přímo v e-shopech. Všechny dostupné barvy a velikosti naleznete přímo v e-shopech.
Když si vybíráte, jaké potraviny budete každý den jíst, pravděpodobně přemýšlíte, jaká je jejich chuť i výživná hodnota. Možná jste však nevěděli, že určité potraviny a pokrmy můžete využít i k posílení svého zdraví, či dokonce k léčbě nejrůznějších zdravotních problémů. K prevenci a léčbě chorob používá tradiční čínská medicína (TČM) již po mnoho let terapii jídlem. Před více než 400 lety shromáždil lékař a přírodovědec Li Shizhen (1518-1593) tyto znalosti v obsáhlém spisu nazvaném Soupis bylin a stromů. Obsažný materiál tohoto klasického díla vysvětluje naše kniha srozumitelným, populárně-vědeckým jazykem. Soupis bylin a stromů je nejen materií medikou, tedy klasifikací potravin a léčiv, ale je to také soubor zdravých receptů. V naší knize autorka představuje bezmála 100 potravin a popisuje jejich vlastnosti a techniku přípravy. Kniha také obsahuje mnoho barevných ilustračních fotografií k uvedeným potravinám a pokrmům, takže osvojit si praktické znalosti terapie jídlem a porozumět péči o zdraví z pohledu TČM bude pro vás snadnější. Seznámíte se s přírodními potravinami vybranými ze Soupisu bylin a stromů a dozvíte se, jak si zachovávat zdraví pomocí terapie jídlem, tedy s využitím obyčejných obilnin, masa, zeleniny a ovoce. V této knize se dozvíte: • jak zjistit svou tělesnou konstituci a podle ní si zvolit vhodnou stravu • jaké jsou vztahy mezi různými povahami, barvami a chutěmi potravin a naším zdravím • jaká jídla a potraviny jíst v každém ročním období pro posílení fyzické kondice • jak se dá jednoduše a účinně využít terapie jídlem u běžných onemocnění Soupis bylin a stromů je mistrovské dílo, jedna z klasických prací tradiční čínské medicíny, kterou sepsal lékař z období dynastie Ming (1368-1644) Li Shizhen (1518-1593). Li Shizhen svou knihu sestavoval mnoho let a kombinuje v ní vlastní znalosti a zkušenosti s poznatky a úspěchy svých předchůdců na poli bylinné terapie. Jedná se také o systematickou encyklopedii tradiční čínské medicíny do 16. století. Soupis bylin a stromů byl přeložen do více než 20 jazyků z celého světa. Moudrost tradiční čínské medicíny nás učí, že jídlem můžeme nejen zahnat hlad a uspokojit chuťové buňky, ale také zabránit nemocem a posílit své zdraví. V Číně se stalo již od dávných dob tradicí vyživovat tělo přírodními netoxickými potravinami. Tyto poznatky a zkušenosti můžeme aplikovat i ve svém životě, stačí si položit pár otázek: Jaké potraviny z toho obrovského množství, ke kterému mám dennodenně přístup, jsou pro mě vhodné? Jaký mají tyto potraviny účinek? Můžete se naučit jíst správná jídla ve správný čas, a zjistíte, že terapie jídlem je mnohem méně nákladná než léčba léky a že suroviny používané při terapii jídlem jsou přírodní a bez vedlejších účinků.
Produkt 100 přírodních potravin - Yang Li má EAN kód 9788088428145.
Kategorie | Knihy, Potraviny |
EAN | 9788088428145 |
Když si vybíráte, jaké potraviny budete každý den jíst, pravděpodobně přemýšlíte, jaká je jejich chuť i výživná hodnota. Možná jste však nevěděli, že určité potraviny a pokrmy můžete využít i k posílení svého zdraví, či dokonce k léčbě nejrůznějších
Lesní zahrada nebo také jedlý les je zahrada produkující potraviny, založená na modelu přírodního lesa. Tvoří ji ovocné stromy a keře, skořápkoviny, vytrvalá zelenina a byliny. Dá se přizpůsobit na míru každému pozemku od maličké městské zahrádky až po velkou venkovskou
„Co je člověk, umí-li na životě vydobýt jen potravu a spánek? Pouhé zvíře! Ten, který nám dal schopnost přemýšlet… jistě si nepřál, aby božský rozum v nás bez užitku hnil,“ uvažuje Hamlet. Civilizace nás informačně pohlcuje, hodnoty se relativizují, ztrácíme
eBook: Jedlé, nebo jedovaté? | Jsme obklopeni nezměrným množstvím přírodní, nefalšované a zdravé potravy. Ale pozor: nezaměňte mezi planými rostlinami jedlé druhy s jedovatými! | | Lákavě rudé plody se třpytí na keři, voňavé byliny lemují cestu v širokých pásech – ale
Pomocí těchto více než 100 vynikajících receptů využívajících protizánětlivé potraviny prospějete svému zdraví a potlačíte zánět. Termín 'zánět' jste již pravděpodobně někdy slyšeli, ale možná nevíte, že ovlivňuje to, jak se každý den cítíte. Díky snížení
Chléb je pro mnoho lidí základní potravina, po které dennodenně sahají takřka automaticky. Světoznámý pekař Paul Hollywood věří, že pokud si zvládnete chléb připravit doma a zažijete všechny fáze jeho výroby, od zaboření rukou do těsta po vychutnání si dokonale křupavé
Kniha Zelené potraviny - Když jídlo je naším lékem přináší obsáhlý, ale čtivý přehled vědecky potvrzených účinků nejznámějších zelených potravin: mladého ječmene, mladé pšenice, alfalfy, chlorely, spiruliny, mořských řas i vybraných druhů zeleniny. Dozvíte se v
V knize Zelená lékárna – Průvodce léčivými potravinami se dr. Duke zaobírá širším a ještě více populárním tématem – jídlem jako lékem.Léčivé potravinyČerpajíc z více než třicetiletého výzkumu stanovuje nejsilnější léčivé potraviny na Zemi. Ať už odhaluje,
eBook: Jíte dostatek zeleniny, ovoce, luštěnin a dalších potravin, které jsou považovány za zdravé, a přesto vás trápí zdravotní potíže a přibíráte na váze? Chcete se vyléčit i z nemocí, s nimiž si západní medicína neví rady? Pomoc najdete v této knize! | | Průlomový
Mák jako potravina a droga je další knihou ze série Fotografické atlasy, a i tentokrát obsahuje Receptář jídel. První polovina knihy je zaměřena na mák z botanického pohledu - jeho typy a odrůdy, obsahové látky, pěstování a využití. Kromě máku setého (kuchyňského máku)
eBook: V obchodech jsou vedle sebe kvalitní i šizené potraviny. Jak se v nich vyznat a vybrat si jen ty dobré? Server o chytrém životním stylu Vitalia.cz připravil ve spolupráci s odborníky jednoduchý návod, který vám pomůže s orientací. Najdete tu tipy pro všechny základní
'Nejsladší potrava' není bonbón ani oříšek, ale cyklus básní se vší rytmikou, zvukomalebností a obrazotvorností. Drsné verše se mísí s milostnými, ponuré s vtipnými, a cukr je sladký jen, pokud se připálí. Všude přítomna je láska k jazyku. Trvalo to skoro dvacet let než
Kniha zpochybňuje tvrzení biotechnologického průmyslu, že geneticky modifikované (GM) potraviny jsou bezpečné. Předkládá téměř čtyřicet zdravotních rizik, které tyto potraviny, konzumované Američany každý den, představují. Jsou přehledně uspořádány na dvoustránkách
Odkryjme tajemství výrobců potravin a podívejme se na to, jaké látky se v moderní průmyslové produkci běžně užívají. Co dnes ve skutečnosti obsahují průmyslově vyráběné potraviny? Moderní 'civilizovaná' strava musí být v prvé řadě upravena co nejvýhodněji pro
Jak naši předkové uchovávali potraviny? A lze se dnes vůbec obejít bez 'elektriky'? Můžeme tyto ryze přírodní postupy používat i v našich moderních domácnostech? V této knize se dozvíme jak nejlépe: skladovat ovoce, zeleninu, brambory, obilniny, mouky, luštěniny, olejniny,
Exponenciální nárůst případů mentální anorexie a bulimie, forem poruch příjmu potravy, potvrzuje hypotézu o provázanosti nemocí s kulturně-společenským vývojem. Nikoli náhodou jsou poruchy příjmu potravy tolik rozšířené v dnešní západní kultuře, kde je kladen důraz na
eBook: Jak žít s celiakií, nesnášenlivostí lepku, mléka či jiných potravin? Jak poznat první příznaky? Jaké vyšetřovací metody se používají a jak probíhají? Které potraviny jsou dovoleny, které zakázány a které jsou naopak velmi vhodné? Může mít žena trpící
Lidé opět objevují výrobu, chuť a přínosy potravin s živými kulturami. Fermentované výrobky od jogurtu přes kysané zelí až po kombuchu si získaly na popularitě. A naprosto právem! Najdete v nich nejen zdraví obecně prospěšná probiotika, ale také báječně chutnají
Objevila se ve vaší rodině celiakie či alergie na lepek? Nevíte, co vařit a jaké potraviny nakupovat? Nevěšte hlavu a inspirujte se více než stovkou vynikajících bezlepkových i bezmléčných receptů jak na snídaně, hlavní jídla, lehké večeře, tak i pečivo a moučníky
Kniha obsahuje informace o složkách potravy a jejich účincích na lidský organismus a dále doporučení ke složení výživy v jednotlivých obdobích života – v prenatálním věku a těhotenství, kojeneckém, dětském, dospělém a seniorském věku. Součástí jsou specifika
Caracas 2010: společnost je paralyzována režimem Huga Cháveze, chybí potraviny, jsou přerušovány dodávky elektřiny. Dva přátelé – psychiatr a spisovatel – se scházejí v asijském bistru a debatují o literatuře, hudbě a aktuálních vraždách venezuelských žen
eBook: Jak na fermentované potraviny k podpoře zdraví, silné imunity a energie | Tato knížka je pro všechny, kteří se zajímají o své zdraví a chtějí si obohatit jídelníček o výživné a chutné fermentované potraviny. Dozvíte se v ní spoustu zajímavých informací, praktických
Správný výběr potravin a bylinek, které jsou pro vás vhodné, může znamenat významný krok na cestě nejen k uzdravení z případné nemoci, ale také k tomu, abyste se ve svém těle cítili dobře. V této knížce se dozvíte, jak si správně vybrat a kombinovat různé varianty