Nejnižší cena za posledních 45 dní: 259 Kč
Ceny a dostupnost se mohou měnit i několikrát za den. Zkontrolujte si aktuální údaje přímo v e-shopech. Všechny dostupné barvy a velikosti naleznete přímo v e-shopech.
nealkalizovaný kakaový prášek (10-12%)
Plody kakaovníku farmáři sklízí ručně a následně z nich vybírají kakaové boby. Ty jsou následně fermentovány, sušeny, dočištěny, nadrceny a pomocí lisu se z nich částečně odstraní kakaové máslo (tuk). Výsledek se ještě suší a drtí čímž vzniká kakaový prášek. Tento prášek neprošel procesem alkalizace a zachoval si tak svojí přirozenou podobu, krásnou vůni a intenzivní chuť.
Čím více bylo kakaového másla při zpracování z kakaového bobu odstraněno tím je prášek méně tučný a naopak - v tomto případě má kakaový prášek podíl tuku 10 - 12%. Náš kakaový prášek neobsahuje přidaný cukr, konzervanty, lepek, přidané aroma a při výrobě nebylo použito regulátorů kyselosti.
Co obsahuje kakaový prášekKakaový prášek je právem nazýván superpotravinou, protože obsahuje látky, které podporují vyplavování endorfinu, který je známý jako hormon štěstí. Dále obsahuje také tryptofan, který vám zase pomůže k výborné náladě.
Najdete v něm rovněž antioxidanty a vitamíny skupiny B, C a E. Dále pak minerální látky jako je železo, vápník, měď i zinek. Obsahuje zdravé tuky a nezvyšuje cholesterol v krvi. A díky obsahu hořčíku vám kakao dodá novou dávku energie. Obsahuje vysoký podíl vlákniny.
Použití naturáního kakaového práškuZajistěte si dobrou náladu po celý den. Ráno přisypejte kakaový prášek třeba do obilninové kaše, jogurtu, tvarohu či smoothie. Ať už smícháte kakaový prášek s kravským nebo rostlinným mlékem, tak výsledkem bude vynikající kakao, které vás zahřeje i provoní dům. Děti i návštěvy potěší třeba kakaové muffiny, sušenky nebo dort.
Základní rozdíly kakaových práškůAlkalizované - tyto kakaové prášky prošly procesem alkalizace, který zmírní přirozenou kyselost kakaových bobů. Takové kakao se vyrábí nejčastěji z pražených kakaových bobů a má tmavou až téměř černou barvu. Alkalizované kakao je na trhu nejrozšířenější a cenově nejdostupnější.
Nealkalizované - tyto kakaové prášky neprošly žádným chemickým procesem a jsou zcela přírodní. Vyrábí se z kvalitnějších odrůd kakaových bobů než je tomu u kakaa alkalizovaného. Kakaové boby pro výrobu nealkalizovaného kakaa jsou nejčastěji nepražené a kakao tak má světle hnědou barvu, zachová si plnou a vyváženou vůni. Rozpustnost nealkalizovaného kakaa je o něco horší než je tomu u alkalizovaného. Nealkalizované kakao je zpravidla dražší neboť bylo vyrobeno z kvalitnější vstupní suroviny.
Podle obsahu kakaového másla (tuku) - při pracování kakaového bobu se od sebe při lisování odděluje kakaová hmota a kakaové máslo (kakaový tuk), který se dále využívá například pro výrobu bílé čokolády. Podle zbytkového obsahu tuku v 'kakaovém koláči', který se následně suší a drtí až do podoby kakaového prášku rozdělujeme kakao na nízkotučné - se sníženým obsahem tuku (obsah tuku 10-12%) a s vysokým obsahem kakaového másla 20-22%. Čím méně bylo kakaového másla z prášku odebráno je jeho cena vyšší.
SLOŽENÍKakaový prášek se sníženým obsahem tuku. (nealkalizovaný kakaový prášek z nepražených kakaových bobů).
Obsah kakaového másla 10 - 12%.
Výživové údaje na 100 g | |
Energie | 1479 kJ / 355 kcal |
Tuky | 11,0 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 6,6 g |
Sacharidy | 24,5 g |
z toho cukry | 0,5 g |
Vláknina | 32,0 g |
Bílkoviny | 23,5 g |
Sůl | 0 g |
Itálie (EU).
SkladováníSkladujte v suchu při teplotě do 20°C
Produkt Vital Country Kakaový prášek natural (10-12%) Množství: 1000 g má přiřazen EAN kód 8596466012029.
Množství | 1000 g |
Kategorie | Čokolády, Čokoláda, Kakao |
EAN | 8596466012029 |
nealkalizovaný kakaový prášek (10-12%) | Plody kakaovníku farmáři sklízí ručně a následně z nich vybírají kakaové boby. Ty jsou následně fermentovány, sušeny, dočištěny, nadrceny a pomocí lisu se z nich částečně odstraní kakaové máslo (tuk). Výsledek se ještě suší
BIO nealkalizovaný kakaový prášek (10-12%) | Zajistěte si dobrou náladu po celý den. Ráno přisypejte kakaový prášek třeba do obilninové kaše, jogurtu, tvarohu či smoothie. Ať už smícháte kakaový prášek s kravským nebo rostlinným mlékem, tak výsledkem bude vynikající
nealkalizovaný kakaový prášek (10-12%) | Plody kakaovníku farmáři sklízí ručně a následně z nich vybírají kakaové boby. Ty jsou následně fermentovány, sušeny, dočištěny, nadrceny a pomocí lisu se z nich částečně odstraní kakaové máslo (tuk). Výsledek se ještě suší
nealkalizovaný kakaový prášek (10-12%) | Plody kakaovníku farmáři sklízí ručně a následně z nich vybírají kakaové boby. Ty jsou následně fermentovány, sušeny, dočištěny, nadrceny a pomocí lisu se z nich částečně odstraní kakaové máslo (tuk). Výsledek se ještě suší
BIO kakaový prášek 10-12% kakaového másla | Plody kakaovníku peruánští farmáři sklízí ručně a následně z nich vybírají kakaové boby. Ty jsou následně fermentovány, sušeny, dočištěny, nadrceny a pomocí lisu se z nich částečně odstraní kakaové máslo (tuk). Výsledek
BIO nealkalizovaný kakaový prášek (10-12%) | Zajistěte si dobrou náladu po celý den. Ráno přisypejte kakaový prášek třeba do obilninové kaše, jogurtu, tvarohu či smoothie. Ať už smícháte kakaový prášek s kravským nebo rostlinným mlékem, tak výsledkem bude vynikající
BIO nealkalizovaný kakaový prášek (10-12%) | Zajistěte si dobrou náladu po celý den. Ráno přisypejte kakaový prášek třeba do obilninové kaše, jogurtu, tvarohu či smoothie. Ať už smícháte kakaový prášek s kravským nebo rostlinným mlékem, tak výsledkem bude vynikající
nealkalizovaný kakaový prášek (20-22%) | Plody kakaovníku farmáři sklízí ručně a následně z nich vybírají kakaové boby. Ty jsou následně fermentovány, sušeny, dočištěny, nadrceny a pomocí lisu se z nich částečně odstraní kakaové máslo (tuk). Výsledek se ještě suší
BIO kakaový prášek 10-12% kakaového másla | Plody kakaovníku peruánští farmáři sklízí ručně a následně z nich vybírají kakaové boby. Ty jsou následně fermentovány, sušeny, dočištěny, nadrceny a pomocí lisu se z nich částečně odstraní kakaové máslo (tuk). Výsledek
nealkalizovaný kakaový prášek (20-22%) | Plody kakaovníku farmáři sklízí ručně a následně z nich vybírají kakaové boby. Ty jsou následně fermentovány, sušeny, dočištěny, nadrceny a pomocí lisu se z nich částečně odstraní kakaové máslo (tuk). Výsledek se ještě suší
nealkalizovaný kakaový prášek (20-22%) | Plody kakaovníku farmáři sklízí ručně a následně z nich vybírají kakaové boby. Ty jsou následně fermentovány, sušeny, dočištěny, nadrceny a pomocí lisu se z nich částečně odstraní kakaové máslo (tuk). Výsledek se ještě suší
BIO kakaový prášek 20-22% kakaového másla | Plody kakaovníku farmáři sklízí ručně a následně z nich vybírají kakaové boby. Ty jsou následně fermentovány, sušeny, dočištěny, nadrceny a pomocí lisu se z nich částečně odstraní kakaové máslo (tuk). | Výsledek se ještě
kakaová hmota - 100% čokoláda | Vzpomeňte si na ten skvělý pocit, který máte, když se vám čokoláda rozplývá na jazyku. Proč si tento zážitek neprohloubit ještě víc? Zkuste si doma vyrobit kvalitní hořkou, mléčnou nebo bílou čokoládu, nebudete věřit, jak je to
BIO karobový prášek | Karobový prášek známý jako svatojánský chléb představuje vynikající alternativu kakaového prášku. Tento přírodní produkt je získáván z dužiny pražených lusků svatojánského chleba, známého také jako rohovník obecný. | | Prášek ze
BIO Kakaové máslo pecičky | Jedná se o jeden z nejstabilnějších tuků, protože obsahuje vhodné antioxidanty, které zabraňují žluknutí a proto je u kakaového másla možné, že vydrží dva až pět let bez výrazné změny struktury. Zároveň je díky tomu vhodné na smažení a
BIO kakaový prášek 20-22% kakaového másla | Plody kakaovníku farmáři sklízí ručně a následně z nich vybírají kakaové boby. Ty jsou následně fermentovány, sušeny, dočištěny, nadrceny a pomocí lisu se z nich částečně odstraní kakaové máslo (tuk). | Výsledek se ještě
BIO kakaový prášek 20-22% kakaového másla | Plody kakaovníku farmáři sklízí ručně a následně z nich vybírají kakaové boby. Ty jsou následně fermentovány, sušeny, dočištěny, nadrceny a pomocí lisu se z nich částečně odstraní kakaové máslo (tuk). | Výsledek se ještě
BIO RAW nepražené kakaové nibsy | Kvalitní kakaové boby vypěstované v Peru v souladu s přírodou a v RAW kvalitě. To je hudba pro uši, ale zejména slast pro chuťové pohárky. Díky šetrnému zpracování kakaových bobů si zachovávají velké množství živin a jejich chuť je
kakaové nibsy | Kakaové boby patří již dlouhá staletí mezi superpotraviny díky obsaženým prospěšným živinám pro lidské tělo. Skvěle se hodí do pečení jako náhražka kakaa a protože jde o čistý produkt s výraznou chutí, k docílení požadované chutě jich stačí málo
100% čokoláda z kakaových bobů trinitario - Tree to Bar / Bean to Bar | Klenot mezi čokoládami, který v sobě ukrývá nejen neobyčejnou chuť, ale i příběh o vášni, tradici a jedinečnosti. Tato čokoláda je výsledkem pečlivé práce vášnivého kostarického farmáře, který se
kakaová hmota - 100% čokoláda | Vzpomeňte si na ten skvělý pocit, který máte, když se vám čokoláda rozplývá na jazyku. Proč si tento zážitek neprohloubit ještě víc? Zkuste si doma vyrobit kvalitní hořkou, mléčnou nebo bílou čokoládu, nebudete věřit, jak je to
kakaová hmota - 100% čokoláda | Vzpomeňte si na ten skvělý pocit, který máte, když se vám čokoláda rozplývá na jazyku. Proč si tento zážitek neprohloubit ještě víc? Zkuste si doma vyrobit kvalitní hořkou, mléčnou nebo bílou čokoládu, nebudete věřit, jak je to
BIO karobový prášek | Karobový prášek známý jako svatojánský chléb představuje vynikající alternativu kakaového prášku. Tento přírodní produkt je získáván z dužiny pražených lusků svatojánského chleba, známého také jako rohovník obecný. | | Prášek ze
brusinky v hořké čokoládě | | | | Složení | Hořká čokoláda 58 % (kakaová hmota, cukr, kakaové máslo, emulgátor: lecitiny (sója), přírodní vanilkové aroma), proslazená klikva velkoplodá 40 % (klikva, cukr, slunečnicový olej), glukózový sirup, potahové látky: arabská