Nejnižší cena za posledních 45 dní: 489 Kč
Ceny a dostupnost se mohou měnit i několikrát za den. Zkontrolujte si aktuální údaje přímo v e-shopech. Všechny dostupné barvy a velikosti naleznete přímo v e-shopech.
BIO Kakaové máslo pecičky
Jedná se o jeden z nejstabilnějších tuků, protože obsahuje vhodné antioxidanty, které zabraňují žluknutí a proto je u kakaového másla možné, že vydrží dva až pět let bez výrazné změny struktury. Zároveň je díky tomu vhodné na smažení a opékání – zkuste si připravit třeba rybu, krůtí prsa, či zeleninu na kakaovém másle!
Odolává teplotám do 200 °C, má nízký obsah cholesterolu, kalorií a tuků oproti běžně používaným tukům v kuchyni. Pokud se obáváte o nežádoucí ochucení vašeho pokrmu o silně kakaovou chuť, budete nejspíš mile překvapeni, protože naše kakaové máslo má chuť neutrální. Bylo totiž bylo po vylisování dezodorizováno vodní parou.
KAKAOVÉ MÁSLO JE VHODNÉ PRO:Další významnou roli hraje v kosmetice, kde se používá například jako ingredience do krémů, či balzámů na rty. Má skvělé regenerační účinky. Chcete potěšit kamarádku domácím čokoládovým balzámem na rty? Není nic snazšího! Budete potřebovat kakaové máslo, olej (kokosový, mandlový), bambucké máslo, včelí nebo kandelilový vosk (vše po 14 g), lžičku rostlinného glycerinu, 2 lžičky kakaového prášku, vanilkový olej.
Na vodní lázni rozpusťte první 4 ingredience, přidejte kakao a rozmíchejte. Po vyjmutí z vodní lázně zbývá přidat glycerin a vanilkový olej a můžete plnit kosmetické kalíšky! Nezapomeňte, že kvůli vosku musíte se směsí pracovat rychle, mějte proto vše předem připravené! Určitě to ale stojí za zkoušku, protože kakaové máslo je zázračnou ingredienci v kuchyni i kosmetice. Jeho pravidelné používání Vám jen prospěje!
VÝROBA bílé ČOKOLÁDYKvalitní bílou čokoládu tvoří pouze poměr kakaového másla min. 20% (doporučujeme 30% - 45%), mléčné sušiny (sušené kravské mléko) min. 14% a přírodního cukru (popř. dalších surovin jako jsou ořechy ovoce apod.).
Pracovní postup
Rozpusťte spolu nad vodní lázní kakaové máslo dle uvedených nebo vlastních poměrů (průběžně míchejte). Poté přidejte sladidlo a mléčnou sušinu a vmíchejte do rozpuštěné hmoty dokud se sladidlo a mléčná sušina zcela nerozpustí. Pokud chcete mít čokoládu co nejzdravější nepřekračujte teplotu hmoty více než na 42 stupňů Celsia (změříte kuchyňským teploměrem).
Poté hmotu opět zahřejeme na 28-31 stupňů Celsia (tmavá čokoláda 30 - 31 °C, mléčná 29 - 30 °C, bílá 28 - 29 °C) a po dosažení této teploty nalijeme do formy. V čokoládě je však vzduch, který je zapotřebí klepáním formy o stůl vytřepat - poté dozdobte ořechy, či ovocem. Dejte zchladit do lednice na 1-2 hodiny. Hotovo a můžete mlsat!
Je to skvělá zábava a pokud se nemůžete rozhodnout, jaký dárek dáte letos svému protějšku k Valentýnu, volba je nyní jasná! Hotovo a můžete mlsat! Je to skvělá zábava a pokud se nemůžete rozhodnout, jaký dárek dáte letos svému protějšku k Valentýnu, volba je nyní jasná!
SLOŽENÍ
100% kakaové máslo (pecičky)
Výživové údaje na 100 g | |
Energie | 3700 kJ / 900 kcal |
Tuky | 100,0 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 60,4 g |
Sacharidy | 0 g |
z toho cukry | 0 g |
Bílkoviny | 0 g |
Sůl | 0 g |
Skladujte v suchu, chraňte před teplem. Trvanlivost až 5 let.
Země původuDominikánská republika (mimo EU), Německo (EU), Peru (mimo EU).
Produkt Vital Country Kakaové máslo BIO Množství: 1000 g označuje EAN kód 8596466003218.
Množství | 1000 g |
Vlastnosti | BIO |
Kategorie | Čokolády, Čokoláda, Kakao |
EAN | 8596466003218 |
BIO Kakaové máslo pecičky | Jedná se o jeden z nejstabilnějších tuků, protože obsahuje vhodné antioxidanty, které zabraňují žluknutí a proto je u kakaového másla možné, že vydrží dva až pět let bez výrazné změny struktury. Zároveň je díky tomu vhodné na smažení a
BIO Kakaové máslo pecičky | Jedná se o jeden z nejstabilnějších tuků, protože obsahuje vhodné antioxidanty, které zabraňují žluknutí a proto je u kakaového másla možné, že vydrží dva až pět let bez výrazné změny struktury. Zároveň je díky tomu vhodné na smažení a
BIO Kakaové máslo pecičky | Jedná se o jeden z nejstabilnějších tuků, protože obsahuje vhodné antioxidanty, které zabraňují žluknutí a proto je u kakaového másla možné, že vydrží dva až pět let bez výrazné změny struktury. Zároveň je díky tomu vhodné na smažení a
BIO RAW nepražené kakaové nibsy | Kvalitní kakaové boby vypěstované v Peru v souladu s přírodou a v RAW kvalitě. To je hudba pro uši, ale zejména slast pro chuťové pohárky. Díky šetrnému zpracování kakaových bobů si zachovávají velké množství živin a jejich chuť je
BIO kakaový prášek 10-12% kakaového másla | Plody kakaovníku peruánští farmáři sklízí ručně a následně z nich vybírají kakaové boby. Ty jsou následně fermentovány, sušeny, dočištěny, nadrceny a pomocí lisu se z nich částečně odstraní kakaové máslo (tuk). Výsledek
BIO kakaový prášek 20-22% kakaového másla | Plody kakaovníku farmáři sklízí ručně a následně z nich vybírají kakaové boby. Ty jsou následně fermentovány, sušeny, dočištěny, nadrceny a pomocí lisu se z nich částečně odstraní kakaové máslo (tuk). | Výsledek se ještě
mandle v hořké čokoládě | | | | Složení | Hořká čokoláda 68 % (cukr, kakaová hmota, kakaové máslo, emulgátor: lecitiny, přírodní vanilkové aroma) mandle 30 %, glukózový sirup, slunečnicový olej, potahové látky: arabská guma, šelak. | | | | Výživové údaje na 100
mandle v hořké čokoládě | | | | Složení | Hořká čokoláda 68 % (cukr, kakaová hmota, kakaové máslo, emulgátor: lecitiny, přírodní vanilkové aroma) mandle 30 %, glukózový sirup, slunečnicový olej, potahové látky: arabská guma, šelak. | | | | Výživové údaje na 100
BIO nealkalizovaný kakaový prášek (10-12%) | Zajistěte si dobrou náladu po celý den. Ráno přisypejte kakaový prášek třeba do obilninové kaše, jogurtu, tvarohu či smoothie. Ať už smícháte kakaový prášek s kravským nebo rostlinným mlékem, tak výsledkem bude vynikající
Tmavá excelentní čokoláda BIO 70% | Základem této čokolády jsou kvalitní kakaové boby pěstované v kontrolovaném ekologickém zemědělství. Chuť excelentní tmavé čokolády je jemná, přesto výrazně kakaová. Čokoláda je jen decentně doslazena kvalitním třtinovým cukrem,
Tmavá excelentní čokoláda BIO 70% | Základem této čokolády jsou kvalitní kakaové boby pěstované v kontrolovaném ekologickém zemědělství. Chuť excelentní tmavé čokolády je jemná, přesto výrazně kakaová. Čokoláda je jen decentně doslazena kvalitním třtinovým cukrem,
brusinky v hořké čokoládě | | | | Složení | Hořká čokoláda 58 % (kakaová hmota, cukr, kakaové máslo, emulgátor: lecitiny (sója), přírodní vanilkové aroma), proslazená klikva velkoplodá 40 % (klikva, cukr, slunečnicový olej), glukózový sirup, potahové látky: arabská
brusinky v hořké čokoládě | | | | Složení | Hořká čokoláda 58 % (kakaová hmota, cukr, kakaové máslo, emulgátor: lecitiny (sója), přírodní vanilkové aroma), proslazená klikva velkoplodá 40 % (klikva, cukr, slunečnicový olej), glukózový sirup, potahové látky: arabská
kakaová hmota - 100% čokoláda | Vzpomeňte si na ten skvělý pocit, který máte, když se vám čokoláda rozplývá na jazyku. Proč si tento zážitek neprohloubit ještě víc? Zkuste si doma vyrobit kvalitní hořkou, mléčnou nebo bílou čokoládu, nebudete věřit, jak je to
BIO RAW nepražené kakaové nibsy | Kvalitní kakaové boby vypěstované v Peru v souladu s přírodou a v RAW kvalitě. To je hudba pro uši, ale zejména slast pro chuťové pohárky. Díky šetrnému zpracování kakaových bobů si zachovávají velké množství živin a jejich chuť je
BIO RAW nepražené kakaové nibsy | Kvalitní kakaové boby vypěstované v Peru v souladu s přírodou a v RAW kvalitě. To je hudba pro uši, ale zejména slast pro chuťové pohárky. Díky šetrnému zpracování kakaových bobů si zachovávají velké množství živin a jejich chuť je
Bílá čokoláda s jogurtem | Kvalitní suroviny jako kakaové máslo, vanilka a mléko jsou základem jogurtové bílé čokolády. V této čokoládě najdete rovnou 38 % kakaového másla. Chuť jogurtové čokolády je tak plná, jemná a příjemně smetanová. V chuti vyniká i přidaný
Bílá čokoláda s jogurtem | Kvalitní suroviny jako kakaové máslo, vanilka a mléko jsou základem jogurtové bílé čokolády. V této čokoládě najdete rovnou 38 % kakaového másla. Chuť jogurtové čokolády je tak plná, jemná a příjemně smetanová. V chuti vyniká i přidaný
BIO karobový prášek | Karobový prášek známý jako svatojánský chléb představuje vynikající alternativu kakaového prášku. Tento přírodní produkt je získáván z dužiny pražených lusků svatojánského chleba, známého také jako rohovník obecný. | | Prášek ze
Bílá čokoláda s malinami | | | | Složení | Cukr, sušené mléko, kakaové máslo, sušené maliny (3% koncentrované malinové pyré, maltodextrin), sušené mléko odstředěné, emulgátor: sójový lecitin, přírodní aromata. | | | | Výživové údaje na 100 g | | | Energie | 2181 kJ
Bílá čokoláda s malinami | | | | Složení | Cukr, sušené mléko, kakaové máslo, sušené maliny (3% koncentrované malinové pyré, maltodextrin), sušené mléko odstředěné, emulgátor: sójový lecitin, přírodní aromata. | | | | Výživové údaje na 100 g | | | Energie | 2181 kJ
Bílá čokoláda s maracujou | | | | Složení | Cukr, sušené mléko, kakaové máslo, sušená maracuja (3% maracuja - koncentrovaná šťáva, pektin), sušené mléko odstředěné, emulgátor: sójový lecitin, přírodní aromata. | | | | Výživové údaje na 100
Bílá čokoláda s maracujou | | | | Složení | Cukr, sušené mléko, kakaové máslo, sušená maracuja (3% maracuja - koncentrovaná šťáva, pektin), sušené mléko odstředěné, emulgátor: sójový lecitin, přírodní aromata. | | | | Výživové údaje na 100
mandle v bílé čokoládě | | | | Složení | Bílá čokoláda 68% (cukr, kakaové máslo, sušené plnotučné mléko, sušená syrovátka, emulgátor: lecitiny, přírodní vanilkové aroma), mandle 30%, glukózový sirup, slunečnicový olej, potahové látky: arabská guma,