Nejnižší cena za posledních 45 dní: 79 Kč
Ceny a dostupnost se mohou měnit i několikrát za den. Zkontrolujte si aktuální údaje přímo v e-shopech. Všechny dostupné barvy a velikosti naleznete přímo v e-shopech.
guar guar - guarová guma
Guarovou gumu najdete v mnoha výrobcích pod označením E412. Získává se ze semen guarových bobů, které se řadí mezi luštěniny. A ač má v názvu guma, tak vzhledem připomíná mouku. Guarová guma je rozpustná vláknina a má větší zahušťovací schopnost než klasický škrob. Díky svým vlastnostem prodlužuje čerstvost výrobků, funguje jako pojidlo, ovlivňuje barvu, konzistenci i vlastnosti konečného výrobku.
Že jste doposud znali jen xantanovou gumu? Vyzkoušejte i tu guarovou. Co se týče vlastností, jsou téměř totožné, liší se jen původem. Xantanová guma se získává fermentací sacharidů.
PoužitíGuarová guma je zvláště výborná do bezlepkových těst. Funguje zde jako lepek a všechny suroviny hladce spojí a těsto se nebude tak drolit. A sáček guarové gumy vám vydrží opravdu na spoustu tvoření v kuchyni. 1 kávová lžička totiž vystačí na 400g mouky. A použití není vůbec složité. Přimíchejte guarovou gumu k mouce a pokračujte dále podle receptu.
Výborně se hodí na zahušťování omáček, krémů, kaší i polévek. Guarová guma se hodí při tvoření domácí zmrzliny, majonézy, dresinků, jogurtů i sýrů. Šunku už kupovat nemusíte, s guarovou gumou bude mít ta domácí tu správnou texturu, barvu a bude chutnat báječně.
SloženíGuarová guma E412
Ce je E412 ZDE
Výživové údaje na 100 g | |
Energie | 209 kJ / 843 kcal |
Tuky | 0,6 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 0,2 g |
Sacharidy | 1,0 g |
z toho cukry | 0,9 g |
Vláknina | 88,3 g |
Bílkoviny | 5,7 g |
Sůl | 0,01 g |
Chraňte před přímým slunečním zářením. Skladujte při teplotě do 22°C a vlhkosti vzduchu do 65 %.
Země původuČína
Produkt Vital Country Guarová guma Množství: 500 g označuje EAN kód 8596466003423.
Množství | 500 g |
Vlastnosti | Bez lepku |
EAN | 8596466003423 |
guar guar - guarová guma | Guarovou gumu najdete v mnoha výrobcích pod označením E412. Získává se ze semen guarových bobů, které se řadí mezi luštěniny. A ač má v názvu guma, tak vzhledem připomíná mouku. Guarová guma je rozpustná vláknina a má větší zahušťovací
guar guar - guarová guma | Guarovou gumu najdete v mnoha výrobcích pod označením E412. Získává se ze semen guarových bobů, které se řadí mezi luštěniny. A ač má v názvu guma, tak vzhledem připomíná mouku. Guarová guma je rozpustná vláknina a má větší zahušťovací
guar guar - guarová guma | Guarovou gumu najdete v mnoha výrobcích pod označením E412. Získává se ze semen guarových bobů, které se řadí mezi luštěniny. A ač má v názvu guma, tak vzhledem připomíná mouku. Guarová guma je rozpustná vláknina a má větší zahušťovací
Xanthanová guma - Xanthan gum | Xantanová guma se běžně přidává do potravin díky svým vlastnostem. Prodlužuje trvanlivost potravin, udržuje je čerstvé a zpomaluje jejich vysušování. Xantan má zároveň stabilizující účinky. Ovlivňuje tedy barvu, texturu či vlastnosti
bramborová vláknina | Bramborová vláknina se získává z hlíz brambor. Obsahuje rozpustnou i nerozpustnou vlákninu, které jsou důležité pro správnou funkci trávicí soustavy a metabolismu. Bramborová vláknina je typická tím, že na sebe váže vodu. Díky tomu si výrobky zachovají
kyselina citronová potravinářská | Kyselina citrónová se přirozeně nachází zejména v citrusových plodech. Pro své konzervační a antioxidační vlastnosti se v potravinářství používá u celé škály produktů. Výrobky s kyselinou citrónovou déle vydrží, mají výraznou chuť
Rýže na přípravu sushi | Sushi je velmi oblíbeným pokrmem s domovinou v Japonsku, ale rychle se rozšířilo do celého světa. Pořádají se kurzy na jeho přípravu a vydávají kuchařky. Spoustu návodů najdete také na internetu a pokud jste na sushi dostali chuť, neobejdete se bez
sladidlo erythritol | Erythritol se vyrábí fermentací glukózy a jde tedy o přírodní sladidlo. Má sladivost okolo 70% ve srovnání s běžným cukrem, nemusíte ho tedy používat velké množství, jak je tomu u jiných umělých sladidel. Používáním Erythritolu nijak neohrozíte svůj
amaranth BIO | | | | Složení | 100% amarant zrno (Laskavec)* | *Produkt kontrolovaného ekologického zemědělství. | Alergen: sezam. | | | | Výživové údaje na 100 g | | | Energie | 1552 kJ / 371 kcal | | | Tuky | 7,0 g | | | z toho nasycené mastné
Xanthanová guma - Xanthan gum | Xantanová guma se běžně přidává do potravin díky svým vlastnostem. Prodlužuje trvanlivost potravin, udržuje je čerstvé a zpomaluje jejich vysušování. Xantan má zároveň stabilizující účinky. Ovlivňuje tedy barvu, texturu či vlastnosti
Xanthanová guma - Xanthan gum | Xantanová guma se běžně přidává do potravin díky svým vlastnostem. Prodlužuje trvanlivost potravin, udržuje je čerstvé a zpomaluje jejich vysušování. Xantan má zároveň stabilizující účinky. Ovlivňuje tedy barvu, texturu či vlastnosti
Mandlový protein | Mandlový protein je plnohodnotnou rostlinnou formou syrovátkového proteinu, který si oblíbíte už jen kvůli lahodné oříškové chuti. Ať už jste sportovec nebo vegetarián či vegan, tak je v některých situacích potřeba tělu dodat kvalitní bílkoviny a přesně
Mandlová mouka | Mandlová mouka je vyrobena z vyloupaných blanšírovaných mandlí. Výborně se hodí pro všechny, kteří drží bezlepkovou dietu nebo se stravují nízkosacharidově - Low Carb. My se vám pokusíme přiblížit využití takové mandlové mouky v běžné kuchyni a
Xylitol stolní sladidlo | Xylitol je sladidlo vyrobené například z březové kůry nebo kukuřice. Domovem Xylitolu je Finsko, kde se xylitol používá mnoho let při výrobě cukrovinek, žvýkaček i zubních past. Právě finský xylitol je považován pro svojí čistotu za
erythritol moučka | Erythritol se vyrábí fermentací glukózy a jde tedy o přírodní sladidlo. Má sladivost okolo 70% ve srovnání s běžným cukrem, nemusíte ho tedy používat velké množství, jak je tomu u jiných umělých sladidel. Jeho glykemický index je 0. Díky tomu neovlivňuje
Kukuřičné těstoviny - kolínka | Nepatrné množství tuku, kvalitní sacharidy, žádný lepek, vejce, mléko ani sója. Vynikající chuť, příjemná konzistence a rychlá příprava. Kukuřičné těstoviny kolínka jsou prostě skvělou zdravou alternativou běžných těstovin. | | Jejich
Jáhlová mouka | Jáhly se získávají vyloupnutím z prosa a mají podobu malých nažloutlých kuliček. Z minerálních látek obsahují jáhly zejména draslík, hořčík, fosfor, měď, železo a zinek. Najdeme v ní i vitamíny sk. B, spoustu vlákniny i nenasycené mastné kyseliny
erythritol BIO | Erythritol se vyrábí fermentací glukózy a jde tedy o přírodní sladidlo. Má sladivost okolo 70% ve srovnání s běžným cukrem, nemusíte ho tedy používat velké množství, jak je tomu u jiných umělých sladidel. | Používáním Erythritolu nijak neohrozíte svůj