Tomáš Kabara Impregnace plátna FV - 150 ml

Tomáš Kabara Impregnace plátna FV - 150 ml

Tomáš Kabara Impregnace plátna FV - 150 ml

Nejnižší cena za posledních 45 dní: 340 Kč

Ceny a dostupnost se mohou měnit i několikrát za den. Zkontrolujte si aktuální údaje přímo v e-shopech. Všechny dostupné barvy a velikosti naleznete přímo v e-shopech.

Tomáš Kabara Impregnace plátna FV - 150 ml - popis produktu

Jedná se o původní recept, starý více jak 100 let. Na impregnaci a ochranu plátna, kůže a dřeva, před vodou, který se v té době používal. Touto impregnaci si námořníci ošetřovali svůj nepromokavý oděv. Složení: Včelí vosk Lněný olej – za studena lisovaný Pomerančový olej (varianta pomeranč) Borovicová pryskyřice Terpentýn balzámový je nejčistší formou terpentýnu. Získává se destilací vodní parou z balzámové pryskyřice. Doporučený postup ošetření materiálu: Plátno, kůži nebo dřevo očistit kartáčem od hrubých nečistot pokud je znečištění velké, tak očistit mokrým hadrem, pokud ani to nepomůže, tak umýt kartáčem namočeným ve vodě vezměte kostku z obalu a snažte se vetřít krém do materiálu. Nebo můžete krém rozpustit ve vodní lázni a nanést krém na materiál štětcem použijte na zatavení fén, horkovzdušnou pistoli tímto způsobem může dojít k tomu, že materiál bude mít fleky od impregnace, což je pouze estetická vada, na funkčnost to nemá vliv doporučuji, po nanesení krému na materiál, dát ošetřenou věc do trouby na 60 °C. 1 hodinu péct a potom nechal ve vypnuté a zavřené troubě přes večer dojít. Impregnace se rovnoměrně rozprostře materiálem a vnikne do jeho hloubky. Na povrchu je materiál suchý a bez fleků ani po dlouhé době, neprojde voda přes materiál. Maximálně voda lehce namočí povrch látky, ale hlouběji neprojde jestliže materiál začne propouštět vodu, stačí jej dát do trouby a zahřát, jak je uvedeno výše, nebo nahřát fénem, horkovzdušnou pistolí pokud i přesto propouští vodu, doporučuji zopakovat nanášení krému na celý materiál podle postupu, který je v tomto dokumentu popsán. Upozornění: pokud krém použijete na kůži, plátno dřevo tak může dojít k změně odstínu materiálu, vyhladí případný semišový povrch (nubuk, velur). POZOR: Nově je dodávána pouze kovová krabička bez papírové krabičky a hadříku!

Produkt Tomáš Kabara Impregnace plátna FV - 150 ml patří do skupiny produktů Čistící prostředky, patří pod značku Tomáš Kabara, naleznete jej v e-shopu BushcraftShop.cz.

Tomáš Kabara Impregnace plátna FV - 150 ml - parametry produktu

Tomáš Kabara Impregnace plátna FV - 150 ml - historie ceny a dostupnosti

Tomáš Kabara Impregnace plátna FV - 150 ml - další zajímavé produkty

Tomáš Kabara Impregnace plátna FV - 150 ml - jak nakoupit nejvýhodnější?