Kniha popisuje nové zázračné prostředky pekařů, umění kuchařů z prášku, triky vinařů. Obsahuje podrobný lexikon, poprvé v takové formě, který prezentuje moderní ingredience a upozorňuje na možná rizika jejich vedlejších účinků
Tato kniha ať vás vede k poznání sebe sama, milí čtenáři. Nechci poučovat, co je správné, či nesprávné. Každý z nás na to musí přijít sám, protože jsme jedineční. Z toho důvodu si vybírejte, co je pro vás vhodné, a pozorujte své tělo. Život je cesta - cesta k
Praktické rady k tomu, jak váš organismus regenerovat a zabránit neblahým důsledkům nesprávné výživy a špatné životosprávy. Tato kniha stojí zcela na straně přírodního přístupu k léčení: jak vzít své zdraví do vlastních rukou a udělat vše pro to, aby slovo NEMOC
Kniha známých německých odborníků na výživu shrnuje jejich mnohaleté klinické poznatky a podává množství méně známých informací o řadě zdravotních potíží včetně cukrovky, artritidy, revmatizmu nebo nadváhy. Naučíte se zpestřovat svůj všední jídelníček
Živiny znamenají víc než se jen živit, neboť výživa a požitek ze života patří úzce k sobě. Správná výživa podporuje zdraví a vede k pozitivnímu životnímu postoji. Lékař a specialista na výživu R. Dahlke ve svém stěžejním díle popisuje tři pilíře zdravé výživy: -
Tato kniha vás seznámí se zdravou výživou, která může léčit a předcházet i těm nejzávažnějším nemocem, jako jsou cukrovka, nemoci oběhového systému, roztroušená skleróza, neurastenie, nemoci zažívacího traktu, astma, alergie a celá řada dalších. Dozvíte se tu, co
Vitalita, zdraví a radost ze života s energetickou silou výživy podle čínského systému pěti elementů. Tento tradiční způsob byl zkoumán a dál rozvíjen po tři tisíciletí. Výchozím základem je celá potravina jako živá surovina pro vaření a její energetický vliv na lidský
Nyní se můžete radovat ze všech blahodárných účinků, které s sebou stravování založené na přijímání čerstvých plodin přináší, a zároveň si pochutnávat na výborných jídlech. V této knize vám Doreen Virtue a Jenny Ross prozradí stovky receptů a tipů na gurmánské
Nasˇe strava ma´ na nasˇi fyzickou a psychickou vy´konnost rozhoduji´ci´ vliv. Maria Treben, expertka na le´cˇive´ byliny, v tomto svazku popisuje, jak mu°zˇe- me vyuzˇi´t dary prˇi´rody a pomoci´ stravy upevnit sve´ zdravi´. Popisuje, jak lze pouzˇi´vat byliny jako korˇeni´ a
Kniha Encyklopedie moderního bylinářství A-Ch: Několikadílný projekt našeho předního bylináře Josefa A. Zentricha vychází pod patronací Českomoravského svazu léčitelských umění a shrnuje jeho 40leté zkušenosti ze studia i praxe. Opírá se o teoretické postuláty a údaje z
Těm, kdo chtějí skoncovat s přejídáním a dosáhnout zdravé váhy, nabízí Lilian Cheungová, výživová specialistka z Harvardské školy veřejného zdraví, a Thich Nhat Hanh, světově uznávaný učitel buddhismu, cenné rady, jak skloubit buddhistické techniky vědomé pozornosti se
Kniha Jídlo jako šance ukazuje, jak spojit umění, výživu a požitek, jak aktivovat pozitivní přístup k životu, a tím upevnit zdraví. Ruediger Dahlke v ní shrnuje své více než třicetileté zkušenosti lékaře a názorně ukazuje, co se skrývá za pojmy 'vyváženost',
Čínské učení o výživě. Tato kniha nenabízí jen dobrý úvod pro laiky, je také dobrou příručkou pro pokročilé, pro praktikanty čínské medicíny. Je jednou z mála knih, které mohou být umístěny jak v knihovničce, tak i v kuchyni. Starý ideál ,,stravy jako léčebného
Vynikající autorka knihy Přirozená strava našich předků představuje novou, revoluční zprávu pro naše zdraví: jezte tuk, abyste jej dobře spálili. V knize Přirozená strava našich předků – 2. díl vysvětluje odbornice na paleo dietu a známá výživová poradkyně Nora