Plantáže jsou malé, ale je jich hodně. Káva je z nejluxusnějších na světě a patřičně vzácná. Kávovníky pocházejí z Brazílie, ale na Havaji plodí náramně. Dokonalou arabiku ze západní části Havajských ostrovů nejlépe popíšete až po ochutnání. Vysoce intenzivní
Lesy, vodopády, vrcholky hor, mlha… a vůně. Tak uchvacující, že podobnou na světě jinde nenajdete. Blue Mountains ve východní části Jamajky voní po květinách, ovoci i bylinách. Silně a podmanivě. Proto je také káva, která v oblasti roste, naprosto fantastická. Nejen velká
Má titul Best of Panama, dokonalý rodokmen a spoustu obdivovatelů. Geishu z Haciendy La Esmeralda si nenechejte ujít. Patří k superprémiovým kávám, po kterých je sháňka na celém světě. Vyrostla v sopečné půdě vysočiny Boquete, na rodinné farmě, obklopena přírodní
Voní po rumu a alkohol v ní není. Vyrostla na slunci a spálená není, přijela z Kolumbie a unavená není. Mimořádná sklizeň Guillermo Alvareze přináší kávu mimořádné chuti a výjimečné kvality. Vždyť pochází z tradiční rodinné farmy, která kávovníky vysazuje do
Plantáže jsou malé, ale je jich hodně. Káva je z nejluxusnějších na světě a patřičně vzácná. Kávovníky pocházejí z Brazílie, ale na Havaji plodí náramně. Dokonalou arabiku ze západní části Havajských ostrovů nejlépe popíšete až po ochutnání. Vysoce intenzivní
Lesy, vodopády, vrcholky hor, mlha… a vůně. Tak uchvacující, že podobnou na světě jinde nenajdete. Blue Mountains ve východní části Jamajky voní po květinách, ovoci i bylinách. Silně a podmanivě. Proto je také káva, která v oblasti roste, naprosto fantastická. Nejen velká
Má titul Best of Panama, dokonalý rodokmen a spoustu obdivovatelů. Geishu z Haciendy La Esmeralda si nenechejte ujít. Patří k superprémiovým kávám, po kterých je sháňka na celém světě. Vyrostla v sopečné půdě vysočiny Boquete, na rodinné farmě, obklopena přírodní
Voní po rumu a alkohol v ní není. Vyrostla na slunci a spálená není, přijela z Kolumbie a unavená není. Mimořádná sklizeň Guillermo Alvareze přináší kávu mimořádné chuti a výjimečné kvality. Vždyť pochází z tradiční rodinné farmy, která kávovníky vysazuje do
Jak asi chutná Nejlepší káva roku? My jsme to vyzkoušeli a můžeme říct, že božsky! Galapagos SC 18 z ostrova San Cristobal je podle nás jedna z úplně nejlepších plantážních káv vůbec. Její intenzivní aroma a vynikající rovnováha těla a kyselosti z ní dělá našeho
Jak asi chutná sklizeň z etiopských kávovníků pěstovaných v Guatemale? Teď máte možnost to zjistit.Jedinečná odrůda Geisha plodí na středoamerické plantáži kávu velmi vyvážené, sladce kakaové a jemně oříškové chuti. Je po ní sháňka na celém světě. Není divu,
Plantáže jsou malé, ale je jich hodně. Káva je z nejluxusnějších na světě a patřičně vzácná. Kávovníky pocházejí z Brazílie, ale na Havaji plodí náramně. Dokonalou arabiku ze západní části Havajských ostrovů nejlépe popíšete až po ochutnání. Vysoce intenzivní
Jejich pospolitost a pracovitost obdivují všichni sousedé, jejich kávu všichni znalci. Rodina pana Eliécera Rojas, který vede farmu v jihozápadní části Kolumbie, je dávána pěstitelům za vzor. Jejich Geisha „s rodokmenem“ vyniká jedinečným chuťovým profilem, v němž se
Věděli jste, že i pod Everestem roste káva? A že chutná skvěle a voní báječně? Bývá popisována jako rustikální, s mírnou až střední kyselostí. Ta nejkvalitnější, z regionu Nuwakot, je pěstována ve stínu. Bobule proto dozrávají delší dobu a káva získává plnou,
Lesy, vodopády, vrcholky hor, mlha… a vůně. Tak uchvacující, že podobnou na světě jinde nenajdete. Blue Mountains ve východní části Jamajky voní po květinách, ovoci i bylinách. Silně a podmanivě. Proto je také káva, která v oblasti roste, naprosto fantastická. Nejen velká
Chemex Coffee Maker je velmi jednoduchý vynález Petera Schlumbohma, zakladatele Chemexu z Pittsfieldu. Překapávač je vyroben z neporezního borosilikátového skla, které zajišťuje, že se do kávy nedostane žádná nežádoucí chuť
Víte, co je nejlepší? Že teď můžete mít kávu, aniž byste vzali do ruky jediné zrnko a aniž byste do sebe vpravili molekulu kofeinu. Připravíte ji totiž z pampelišky. Pražený kořen známé léčivky je libě nahořklý, lehce sladký a oříškový, navíc prospívá řadě
Má titul Best of Panama, dokonalý rodokmen a spoustu obdivovatelů. Geishu z Haciendy La Esmeralda si nenechejte ujít. Patří k superprémiovým kávám, po kterých je sháňka na celém světě. Vyrostla v sopečné půdě vysočiny Boquete, na rodinné farmě, obklopena přírodní
Voní po rumu a alkohol v ní není. Vyrostla na slunci a spálená není, přijela z Kolumbie a unavená není. Mimořádná sklizeň Guillermo Alvareze přináší kávu mimořádné chuti a výjimečné kvality. Vždyť pochází z tradiční rodinné farmy, která kávovníky vysazuje do
Jak asi chutná Nejlepší káva roku? My jsme to vyzkoušeli a můžeme říct, že božsky! Galapagos SC 18 z ostrova San Cristobal je podle nás jedna z úplně nejlepších plantážních káv vůbec. Její intenzivní aroma a vynikající rovnováha těla a kyselosti z ní dělá našeho
Jak asi chutná sklizeň z etiopských kávovníků pěstovaných v Guatemale? Teď máte možnost to zjistit.Jedinečná odrůda Geisha plodí na středoamerické plantáži kávu velmi vyvážené, sladce kakaové a jemně oříškové chuti. Je po ní sháňka na celém světě. Není divu,
Káva z Yirgacheffe mívá citrusový chuťový profil a kulaté tělo. Zrno jednoho z nejprestižnějších kávových regionů milují znalci na celém světě. Ethiopia Aricha Natural Grade 1 BIO nezklame hledače dokonalosti ani příznivce stabilní kvality. Kromě lehkých citrusových tónů
Osm velkých sopek na východě nespoutané Afriky poskytuje kávě ideální podmínky k růstu a zrání. Nebude to trvat dlouho, a rwandský region Wirunga vejde ve známost nejen jako oblast výskytu goril nížinných, ale také coby lokalita poskytující celému světu vynikající kávu
Hory, zeleň, řeky, tradice. Nezvykle velká kávová zrna z kolumbijského severu absorbovala to nejlepší, co region Antioquia nabízí. Proto z nich připravíte kávu sladce čokoládovou, se stopami broskví a jemnou kyselinkou. Oč větší tato káva je, o to méně se jí sklidí
Když jste bez invence, ulítly vám včely nebo máte hlavu jako pátrací balon… pak přichází nejvyšší čas uvařit si další šálek voňavé kávy. A proč by to nemohla být zrovna mexická lahůdka s pronikavou vůní a sladkou chutí? Maragogype Barranco Hand si vybralo pro své
Kongo zažívá kávovou renesanci. Po desetiletí občanských konfliktů se drobné farmy vracejí na výsluní a vysílají do světa jasný signál: Počítejte s námi, káva z Konga je okouzlující! Baristé ze Spojených států, kam převážná část konžské sklizně putuje, pokyvují
Země v srdci Jižní Ameriky má všechny předpoklady zapsat se na seznam producentů špičkové kávy. Politická nestabilita místním farmářům samozřejmě neprospívá, přesto se snaží spojovat síly v družstvech, sdílet znalosti a budovat solidaritu. Bolívijská káva je symbolem
Dopřávat si všech chuťových nuancí a aromatických potěšení špičkové plantážní kávy? Ráno, v poledne a dokonce i večer? Proč ne! Když sáhnete po bezkofeinové Kolumbii Excelso Swiss Water Decafe, nemusíte se obávat potíží se spánkem nebo vysokým tlakem. Dočkáte se
Karibik, doutníky, rum… Co víc potřebujete o Kubě vědět? Že tam roste vynikající káva! V pohoří Sierra Maestra na jihovýchodě ostrova ji pěstují drobní zemědělci. Celých devadesát procent kubánské kávy pochází z hustě zalesněných kopců rozeklaných hlubokými
Více než tři čtvrtiny keňské kávy pěstují drobní farmáři. Právě proto je sklizeň každé plantáže jedinečná. Příznivci unikátních chutí a speciálních vůní si mohou vybírat. V případě arabiky z farmy Kainamui se jim dostane kávy s plným tělem, velmi příjemnou
Polonazí domorodci, nebezpeční krokodýli a bublající sopky? Ano, i taková je Papua Nová Guinea. My vám z ní přivážíme ochutnávku o poznání lákavější. Káva, která vyrostla ve vyhlášeném regionu Eastern Highlands, je stejně jako rovníková země pikantní a voňavá. Na
Dopřejte si kávu s rodokmenem. Proč? Protože ochutnáte jedinečnou kombinaci sladké čokolády, červeného rybízu a šťavnatých ostružin. Protože stejná káva se nikde jinde na světě neurodí. A protože mikroloty jsou nejen vzácné, ale taky velice pečlivě vypěstované,
Kubánská káva patří k chuťově výrazným a zároveň skvěle vyváženým. Exkluzivní Kuba Turquino Lavado je speciální nejen tóny čokolády, medu, koření a tabáku. Zároveň vyniká velmi nízkou kyselostí a její skutečně dlouhá dochuť vyznívá sametově sladce. Jde o
„Osvěžuje paměť a čistí kůži,“ definoval kávu před tisícem let středověký perský učenec Ibn Síná. V Evropě byla nejprve prodávána jako lék a jen tak někdo si ho nemohl dovolit. Až když se na trh dostalo kávy více, snížila se i cena. Osvěžující nápoj zažil
Sopečné půdy Nikaragui poskytují kávovníkům skvělé podmínky. Není tedy divu, že tamní sklizeň vyniká mírným ovocným jasem s prokazatelnými náznaky čokolády. Ty se objevují především u kávy z regionu Nueva Segovia, doplněny o závan karamelu a oříšků. Produkce není
Káva zpracovaná metodou Honey je vždy mimořádně atraktivní. V případě Costa Rica Palmichal Micro-Mill Villa Sarchi Honey můžeme mluvit o krásné, komplexní a sladké chuti i skvělém aroma. Farmář Miguel Diaz dobře ví, proč se drží osvědčených postupů svého otce. Díky
V Ekvádoru se můžete kochat koloniální architekturou, divokou džunglí nebo dlouhými plážemi. Káva této rovníkové země je podobně interesantní. Najdete v ní svěžest ovoce i sladkost karamelu, připravíte z ní dokonalé espresso i fantastické cold brew. Mokré zpracování
Co je na této kávě speciální? Podle nás hladkost a vyváženost kombinovaná s chutí hořké čokolády a lehounkým citronovým ovanutím. Zrno z farem rodiny Gallardových v sobě panamský původ nezapře. Vybrali pro vás to nejlepší z dané sklizně a není divu, že jsou
V República de Panamá je podnebí horké a vlhké, pláže dlouhé a bílé, hory vysoké a zahalené do mlhy. Země, která byla schopna spojit dva oceány, je považována za nejbohatší ve Střední Americe. A její kávě náleží po právu také jedno velké nej - patří k chuťově
Bez kofeinu neznamená bez chuti nebo bez radosti. Právě naopak! Káva, která byla dekofeinizovaná speciálním švýcarským postupem, je výborná po všech stránkách. Pokud jde o chuť, čekají vás jemná čokoláda, lískové oříšky a milá stopa dřeva, pokud jde o aroma, těšte se
Plantážní káva bez kofeinu uspokojí nároky každého, kdo na nějaký ten šálek nehledí. Bez populárního stimulantu si jich můžete dopřát, kolik chcete. BIO kvalita zaručena, skvělá, hluboká chuť rovněž. V případě Honduras SHG vás čekají tóny sladké čokolády a
Možná patříte k těm, kdo kávu milují, ale měli by trochu ubrat na množství. Pro takové případy máme bezkofeinovou plantážní arabiku z tradičního peruánského regionu. Speciálním, patentovaným švýcarským postupem přišla o stimulační účinky, ale uchovala si úžasnou
Dvouáčková superstar vám připraví velmi intenzivní kofeinový zážitek. Tato stoprocentní keňská arabika je zárukou výrazného aroma, příjemné kyselosti a ovocné harmonie. Sametovou hebkost si zamilujete hned po prvním doušku. Druhý vás utvrdí, že jste si vybrali to
Věděli jste, že i pod Everestem roste káva? A že chutná skvěle a voní báječně? Bývá popisována jako rustikální, s mírnou až střední kyselostí. Ta nejkvalitnější, z regionu Nuwakot, je pěstována ve stínu. Bobule proto dozrávají delší dobu a káva získává plnou,
Jediné, co jí chybí, je kofein. Mexická delikatesa splňuje nejvyšší nároky gurmetů a kávoznalců. Hory daly téhle kávě chuť šťavnatého ovoce, hořké čokolády a jemného tabáku, místní lidé se postarali o dokonalé zpracování každého zrnka. Na vás už je, vychutnávat
Existují dva druhy konzumentů čokolády. Jedni si užívají jakékoli druhy v jakémkoli množství a druzí pátrají po lahůdkách, specialitkách a vymazlenostech. Ať už patříte do té či oné skupiny, nenechejte si ujít peruánskou, 81procentní čokoládu Grand Cru Bagua Nativo
Až vezmete do ruky šálek s vonící kávou, vzpomeňte si na všechny, jejichž zásluhou ho můžete ochutnat. Farmáře a jejich rodiny, česáče, dělníky, řidiče, obchodníky, pražiče… Z daleké Jižní Ameriky putovala kávová zrnka několik týdnů. Vyrostla na úbočí And, v
S trochou nadsázky můžeme říct, že kdyby Piráti z Karibiku pili kávu, musela by to být tahle. Pravdou ale je, že Dominikánská republika kávovníky pěstuje až od roku 1720, kdy zlatá éra udatných mořských vlků pomalu končila. Škoda, protože arabika z regionu Barahona je
Rodný list téhle kávě podepsal Augusto Robles, majitel rodinné farmy v kopcích San Cristobal Verapaz. Má být nač hrdý – podnik prosperuje a jeho káva si nachází cestu k vyznavačům nejvyšší kvality po celém světě. Speciálně Guatemala Black Honey Coban se to daří díky
Afrika v nejčistší podobě! Patříte-li mezi milovníky sladkých rozkoší, musí být vysoce jakostní káva z Tanzanie vaším favoritem. Stoprocentní arabika osloví úchvatným aroma, jemnou kyselostí a plným tělem. Klasifikace AA jasně signalizuje, že půjde o skutečně velká
Snad neexistuje země, ve které by měla káva tak výsadní postavení. Brazílie ji považuje za nápoj tradiční; kávu vám naservírují na pracovní schůzce, v restauraci i na pláži. Silnou, horkou a sladkou. Pokud ji však budete připravovat ze zrnek regionu Minas Gerais, vychutnejte
Káva s označením Grade 1 je prostě špička! Originální chuťovka se zvláštním profilem si rychle získá labužníky, kteří světem káv cestují s touhou po nových objevech. Lingtong z centrální Sumatry ohromí nižší kyselostí a sladce ostrým aroma. V chuti najdete čokoládu,
Safari, vodopády a skalní města. Republika Zimbabwe nabízí řadu úžasných zážitků. Že za nimi musíme cestovat tisíce kilometrů? Snadná pomoc. Esenci nádherné přírody, žhavého jihoafrického slunce a jiskřivých potoků i řek najdeme v místní kávové produkci
Zelená kávová zrnka ze středoamerických plantáží a sušený kořen zázvoru od asijských pěstitelů. Báječná kombinace dvou chutí a mnoha účinků – pomáhá shazovat nežádoucí kilogramy, zvyšuje imunitu, detoxikuje, mírní chuť k jídlu a funguje jako silný antioxidant
Je mladá a plná elánu. Plantáž v Baroida Estate se dostává do centra pozornosti, její káva je totiž víc než interesantní. Pokud máte rádi mléčnou čokoládu, jahody a pomeranče, přijdete si na své. O to víc, že jde o mikrolot, tedy kávu s jasně daným původem,
Co je Las Nubes? Velká farma položená vysoko v horách. V roce 2005 byla zasažena výbuchem sopky Ilamatepec, přesto se jí po několika letech podařilo kávovníkové plantáže obnovit. Což je dobře, protože jinak bychom netušili, jak fantasticky chutná káva ze západní části
Macenta, nová zpracovatelská stanice na jihovýchodě Guineje, má velké cíle. Chce vyrobit nejlepší robustu na světě. Jak se jí to daří, můžete posoudit sami. Robusta Guinea Lokpo chutná po mléčné čokoládě s lískovými oříšky. Perfektně se hodí pro domácí espresso
Víte, co je nejlepší? Že teď můžete mít kávu, aniž byste vzali do ruky jediné zrnko a aniž byste do sebe vpravili molekulu kofeinu. Připravíte ji totiž z pampelišky. Pražený kořen známé léčivky je libě nahořklý, lehce sladký a oříškový, navíc prospívá řadě
Indonésie je třetím největším producentem kávy na světě. Na nekonečné plantáže kávovníků narazíte při toulání po ostrovech Jáva, Sumatra a Sulawesi. Právě na jeho kopcovitém jihu se rozkládá region Toraja. Vysazování kávovníků, péče o ně a sklizeň vyžadují od
O kolumbijské arabice se ví, že má jemnou, čokoládovo-oříškovou chuť. Přesně taková je i tahle rozpustná verze. Oblíbí si ji každý, kdo touží po skvělém a zároveň velmi rychle připraveném šálku. Instantní káva je navíc perfektní pro přípravu populárního dalgona
Perlová káva je zárukou zážitku skutečně gurmánského. V případě salvadorské peaberry se těšte na chuť medu, pomerančů, grepů a karamelu. Kulatá zrnka jsou vzácná. V kávové třešni se totiž vyvinula samostatně. Díky tomu jsou aromatičtější a tvrdší, pražíme je
Popularita zambijské kávy roste. Tato arabika vyniká nejen velkým zrnem, ale i nižším obsahem kofeinu a výjimečnou chutí. Pro odrůdu Catimor jsou typické lahodná hořkost kombinovaná s ovocnou svěžestí a vůně vpravdě delikátní. Pokud patříte ke skutečným milovníkům
Plantáže jsou malé, ale je jich hodně. Káva je z nejluxusnějších na světě a patřičně vzácná. Kávovníky pocházejí z Brazílie, ale na Havaji plodí náramně. Dokonalou arabiku ze západní části Havajských ostrovů nejlépe popíšete až po ochutnání. Vysoce intenzivní
Super jemná, mimořádně voňavá a sladce čokoládová. Káva z populární brazilské plantáže Fazenda da Lagoa (Farma u jezera) patří k nejvyhledávanějším na světě. Dozrává v náruči deštného pralesa, obklopena horami a křišťálovými jezery. Pražíme ji středně
Dokonale vyvážený poměr jednodruhové keňské, indonéské a indické výběrové kávy je zárukou dokonale lahodného espressa. Každou sortu totiž pražíme zvlášť a na jiný stupeň. Už na první pohled poznáte světlejší a tmavší zrna a na první ochutnání identifikujete
Jak asi chutná Nejlepší káva roku? My jsme to vyzkoušeli a můžeme říct, že božsky! Galapagos SC 18 z ostrova San Cristobal je podle nás jedna z úplně nejlepších plantážních káv vůbec. Její intenzivní aroma a vynikající rovnováha těla a kyselosti z ní dělá našeho
Káva z mexického Chiapas se pěstuje ve stínu. Nejčastěji pod banánovníky nebo korunami vysokých borovic. Může tak nejen déle a pomaleji dozrávat. Kávovníky lépe odolávají škůdcům a krajina si udržuje potřebnou vodu. Organické pěstování s ohledem na okolní přírodu
Balijci za svou kávu nevděčí Holanďanům, jako jejich kolegové na Jávě nebo Sumatře, ale obchodníkům ze sousedního ostrova Lombok. Vysazení prvních plantáží v oblasti Kintamani byl krok správným směrem. Na kopcích, ve stínu pomerančovníků, od té doby dozrávají plody se
Proslulá káva z Mexica zavítala i k nám. A my se o ni rádi rozdělíme. Užijte si taky originální chuť jednodruhové arabiky s mimořádně silným aroma. Příjemně vyváženými tóny probleskují suché ořechy kombinované s čokoládou. Plné tělo a střední acidita jsou tím, co
Pokud je pro vás Dominikánská republika synonymem vysněné dovolené, přiřaďte si k ní ještě jeden pojem: luxusní káva. Nádherná země v Karibiku je další destinací na naší výpravě za plantážními kávami. Představte si dlouhou bílou pláž, křišťálové moře a šálek
Diamante Verde je sdružení farmářů, kteří v peruánských horách pěstují kávu ověnčenou mnoha cenami a certifikáty. Nenechte si ujít příležitost takovou specialitu ochutnat. Dočkáte se šálku plného mléčné čokolády, zelených hroznů i jablek, s kapkou limetky. Káva
Jen si ji dobře prohlédněte. Místo klasických zrnek se můžete kochat kávovými perlami. Unikátní sklizeň vysokohorské kávy označované jako peaberry jsme přivezli z malých plantáží Papuy Nové Guiney. Chladnější vzduch a vyšší srážky, celoroční péče místních
Na Papuu Novou Guineu se cestuje za nádhernou přírodou, atraktivní kuchyní i tradičními obyvateli. A taky za kávou, která vyniká chutí tropického ovoce, čokolády a ořechů. Nejinak je tomu v případě této sorty v BIO kvalitě. Stoprocentní arabika vás potěší intenzivním
Ze samotného domova kávy, hornaté krajiny okolí Velkých jezer, přivážíme vznešenou královnu. Etiopská káva má na trhu nezastupitelné místo. Jak přesně chutnala kozám pasáčka jménem Kaldi, které ji údajně jako první schroupaly, se asi nedozvíme. Naše zkušenost je ale
Ani tato středoamerická káva by neměla ujít vaší pozornosti. Nejlepší kávu z Hondurasu si vychutnáváme i my. Nadchla nás především svou komplexností a hravou kombinací sladkého karamelu se svěžím ovocem. Někdo v ní poznává fíky, jiný granátová jablka. Na každý pád
Jamhuri ya Muungano wa Tanzania. Tady pěstují jednu z nejlepších káv na světě. Buďte bez obav, svahilštinu necháme tamním obyvatelům. Nám bude stačit, když si plnou a zároveň neskutečně jemnou lahůdku ze svahů Mount Kilimanjara vychutnáme v pohodlí evropských ušáků. A
Objev! Promývaná arabika s tak vrstevnatou chutí, že každý doušek je zážitkem, nás naprosto uchvátila. A jsme si jisti, že harmonii čokolády, ořechů, koření a pozor - zeleného čaje - oceníte také. Kávový průmysl jihovýchodní Asie je na vzestupu, kvalita produkce konkuruje
Mocha označuje čokoládovou barvu, jemnou rukavičku nebo kávu pěstovanou v Arábii. Jsme přesvědčeni, že Ethiopie Sidamo Mocha v sobě spojuje všechny tři významy. Jde totiž o jednu z nejčokoládovějších káv na světě, delikátně jemnou a do Jemenu kdysi exportovanou
Kdo by nechtěl nektarinku, čokoládu a mandle v jednom malém šálku? Zvlášť, když oblaží smysly nadmíru jemně a na dlouhou dobu. Delikátní tandem jsme připravili z výběrové brazilské a guatemalské arabiky, kterou krásně doplňuje mytá indická robusta. Za skvostnou chutí
Už jen kvůli místu původu byste měli tuto kávu ochutnat. Přivezli jsme ji z ostrova Flores, který nejenže má květinové jméno, navíc produkuje kávu voňavou a sladkou. Místní robusta dozrává ve stínu vysokých stromů, farmáři ji pěstují v režimu BIO a zpracovávají
Lidé se dělí na ty, co kávu milují a ty, kteří jí na chuť teprve přijdou. Zkuste připravit výběrovou Yirga Cheffe ve větší společnosti. Její květinové aroma přiláká určitě většinu přítomných. Jedna z nejušlechtilejších etiopských káv je žhavá jako tamní slunce
Sulawesi čili Celebes je jedním ze 14 tisíců indonéských ostrovů. Tvarem může připomínat pavouka – živočichové a rostliny jsou ostatně tím, čím uchvacuje turisty z celého světa. Pak je tady samozřejmě také káva. Malé farmy v kopcích produkují zrna ohromující chuti a
Co byste měli vědět o Guatemale? Že v ní najdete jezera, sopky, džungli, mayské chrámy i pláže. A že její farmáři pěstují jednu ze skvělých středoamerických káv. Odborníci o ní mluví jako o gurmánské a rozplývají se nad její vyváženou chutí a jemnou kyselostí
Vulkány, jezera, exotické květiny a tropické stromy. Nikaragua je země mimořádné biologické rozmanitosti a tím pádem i naprosto perfektní kávy. Důkazem je arabika z regionu Matagalpa, unikátní mikrolot s chutí karamelu, citrusů a čokolády. Místnímu klima se říká věčné
Hlavní město Lusaka, původní obyvatelé Khoinové, významný průzkumník přírodních krás Emil Holub. Jihoafrická Zambie má mnoho dalších pozoruhodností. Jednou z nich je pěstování kávovníků, které se s touto rozvojovou zemí pojí teprve od 40. let minulého století
Je libo trochu exotiky? Citrusy a skořice zabalené v kávovém rouše jsme přivezli ze samého srdce Afriky. Pro tropické Burundi ležící na severovýchodním břehu jezera Tanganika je káva hlavním exportním artiklem. Místní farmáři její kvalitě proto věnují velkou pozornost, což
Hustý likér z irské whisky a smetany jste jistě ochutnali. Představte si, jaké by bylo nalít si ho lžičku do kávy. Nebo ne, raději to vyzkoušejte. Zrnková káva Irish cream vám poskytne podobný zážitek. Jen bez kofeinu a bez alkoholu. Můžou si ji připravit jak řidiči, tak
Bez kofeinu, zato s keksíky. Sušenková arabika bude chutnat každému, kdo si rád dopřeje kombinaci kávy, mléka, čokolády a vanilky. Brazilská dekofeinovaná zrna vynikají plným tělem, vyváženou a hladkou chutí i mírnou stopou ořechů a čokolády. Pražič je před pražením
Jako nedostupný diamant, jako vzácná delikatesa, jako vysněné království. Šálek téhle kávy rozehraje fantazii a nabídne vám, co zrovna potřebujete. Sladkou šťavnatost, bohaté tělo a chutě čokolády, mandlí i oříšků. Kávová specialita z farmy Vista Alegre sklízí
Fakt, že je Salvador nejmenší stát ve Střední Americe, nemění nic na jeho nezastupitelném místě na mapě. A to zejména na mapě kvalitních plantážních káv. V pohoří Balsamo se sklízí káva prostě výtečná. Živiny vstřebává z čistých říček stékajících do údolí,
Lesy, vodopády, vrcholky hor, mlha… a vůně. Tak uchvacující, že podobnou na světě jinde nenajdete. Blue Mountains ve východní části Jamajky voní po květinách, ovoci i bylinách. Silně a podmanivě. Proto je také káva, která v oblasti roste, naprosto fantastická. Nejen velká
Brazilskou kávu jste už jistě ochutnali. Možná byla i z tradičního regionu Sul de Minas. Co takhle dát si ji tentokrát bez kofeinu? Šetrná švýcarská metoda zbavila kávu populárního alkaloidu, ale ponechala jí přirozeně skvostnou chuť i aroma. Váš šálek bude plný čokolády
V její vůni poznáte jasmín, v chuti tropické ovoce. Kdo si připraví Geishu, dočká se velmi aromatického a květinově laskavého zážitku. Jedinečná káva pocházející z etiopské vesnice Gesha má čím dál víc příznivců. Trinidadští farmáři o ni pečují s vášní a
Cokoli děláte srdcem, děláte dobře. Možná přesně tohle si říká rodina Zelaya, která se kávě věnuje s vášní a pokorou zároveň. Na úrodných jižních svazích Volcán de Agua pěstuje kávovníky už čtvrtá generace farmářů. Ve stínu, na zdravé půdě a v blízkosti
Dokonale vyvážená chuť, vynikající zpracování. Do vašich šálků míří skvost, který bude bavit zkušené požitkáře i občasné vychutnávače. Guatemalská sklizeň z farmy La Cabana vyniká svěžestí, ve které je jasně zřetelná čokoládová sladkost. Proto je o ni mezi
Vždy čerstvě pražená, vždy nejvyšší kvality! Další etiopská dobrota se znamenitým ovocným aroma a domovem na jedné z nejstarších světových farem se dostává na náš trh. Sidamo získala jméno po původních obyvatelích království Kaffa. Co se s nimi stalo, se nedozvíme,
Labužnická pohádka! Tato plantážní káva z jižního pobřeží Kuby se může pochlubit takřka nulovou aciditou, ale plnou chutí se znatelným čokoládovým a karamelovým zabarvením. Pohoří Sierra Maestra, v němž se narodila, jí dalo do vínku sladkou vůni evokující med a
Plantážní robusta v BIO kvalitě se hodí pro chvíle, kdy potřebujete pořádnou dávku povzbuzení, nebo tehdy, když hodláte trochu experimentovat. V prvním případě ji připravte samostatně, ve druhém přimíchejte k některé z arabik. V šálku na vás vždy bude čekat nápoj
Vybuchla naposledy v roce 1972. Její svahy pokrývá prales, nahoře suť. A dala jméno výtečné kávě, kterou pod ní guatemalští farmáři několikrát do roka sklízejí. Acatenango je pro mnohé turisty neodolatelným dobrodružstvím. Stejně tak pro milovníky káv s vyváženým
Z jedné strany Karibik, z druhé Pacifik. Uprostřed Kordillery a sopky… Nikaragua rozhodně nenudí. Stejná je káva, kterou přivážíme ze severu země. V kopcovité oblasti se rodí zrnka s vyváženou kyselostí a vynikajícím aroma. Středoamerická vysokohorská káva disponuje tóny
Jak asi chutná sklizeň z etiopských kávovníků pěstovaných v Guatemale? Teď máte možnost to zjistit.Jedinečná odrůda Geisha plodí na středoamerické plantáži kávu velmi vyvážené, sladce kakaové a jemně oříškové chuti. Je po ní sháňka na celém světě. Není divu,
Možná už svou vlajkou odkazuje Malawi ke kávě. Dole zelená jako keře, uprostřed červená jako plody a nahoře černá jako samotný nápoj. Nezvykle kulatá zrna z jihovýchodní Afriky si získávají světové renomé. Malá síť farmářských družstev produkuje kávu mimořádně
Jste-li příznivci extra výjimečných pochutin, pak je káva z Guatemaly pro vás tím pravým. Už podle názvu poznáte, že je šelmovsky dobrá. Ne nadarmo ji odborníci řadí mezi nejlepší kávy deštných pralesů. Ano, přesně tam, ve vlhkém a chladném přítmí stoletých stromů
Všechno, co se na Malawi děje, souvisí se stejnojmenným jezerem. Turisté ovšem do prezidentské republiky na jihovýchodě Afriky nejezdí jen za křišťálově čistou vodou a faunou národního parku zapsaného v UNESCO. Mnohé z nich zajímá speciální káva – sladká, jemná,
Žádné poklidné ševelení listů. Žádný zaručený růst až ke sklizni. Kávovníky v nikaragujském regionu Nueva Segovia nikdy neví, jak to s nimi dopadne. Rostou totiž na úpatí stále činné sopky. Momotombo, symbol téhle středoamerické země, o sobě dává vědět
Proč je tahle káva pojmenovaná AA? Protože má velké zrno. A proč byste měli ochutnat kávu z Kamerunu? Protože je oříškově hluboká, citrusově svěží a ovocně voňavá. A taky proto, že Kamerun se stává kávovou destinací, o které je čím dál víc slyšet. Nechte se okouzlit
Krásná robusta v BIO kvalitě z indického regionu Wayanad okouzlí plnou, čokoládově zemitou chutí i vysokým obsahem kofeinu. Můžete ji degustovat samostatně, nebo přimíchat k oblíbené arabice. Získáte unikátní espresso směs dle vlastní fantazie. Pohrajte si s kyselostí,
Symbolem vytrvalosti, odhodlání a také péče by mohla být tato nikaragujská lahůdka. Vypěstovaly ji ženy z družstva Las Diosas obhospodařujícího plantáže na severu země. Jejich vysokohorská arabika oplývá tóny mléčné čokolády a ovoce, které doplňuje lehounká stopa
Ručně tříděná, v BIO kvalitě. Zrna z tradičního kávového regionu patří do zlatého fondu světových káv. Vyznačují se čistou, jemnou a elegantní chutí s podmanivě ovocnou stopou. Ostatně, jihozápadní část Hondurasu se pěstování kávovníků věnuje dlouhá desetiletí
Provincii proslulou produkcí citrusů a kávy najdete v centrální oblasti Peru. První Evropané zavítali do Chanchamayo v polovině 17. století a rovnou v ní založili osadu. Dnes se káva z vysokých And do Evropy dováží ve velkém. Popularitu si získává zejména díky čokoládové
Klidné nedělní odpoledne, oslava výročí, vánoční rodinná sešlost… Tato káva je jako stvořená pro vzácné chvíle pohody, které si chcete vychutnat opravdu naplno. Nabídne vám totiž uhrančivou kombinaci marcipánu a pomerančů, tak harmonickou, že jeden šálek stačit
Život je jako bonboniéra… Nebuďte skromní a nabídněte si z ní to nejlepší. Belgické pralinky na vlně kvalitní plantážní kávy potěší, povzbudí a pohladí. Ochutit stoprocentní arabiku z Peru čokoládovým aroma byl nápad přímo geniální. Oceníte ho při pohodové
Každý tón je unikátní a přeci společně vytvářejí nádhernou symfonii. Symfonii jara. Limitovaná edice espresso směsi je vystavěna tak, aby svou kompozicí evokovala mladistvost, elán a svěžest jarních dnů. Spojením čtyř samostatně pražených prémiových jednodruhových
Říká se, že Oromia je kolébkou kávy. Region v jihovýchodní části Etiopie zná účinky a chuť kávových zrn údajně od 5. století. Místní pěstitelé jsou malí farmáři sdružující se do unie, která dbá na spravedlivý obchod a zisky částečně investuje do školství,
Stoprocentní arabika, stoprocentní zážitek! Elegantní Kolumbia Supremo Medelin vám připraví nezapomenutelné setkání s exotickým ovocem a čokoládou. Přestože je silná a aromatická, působí harmonicky až hebce. Exkluzivní a pravidelná kávová zrnka jsou pražena středně,
Stoprocentní arabika v orientálním podání! Unikátní kořeněná chuť, elegantní kyselost a přitažlivá nasládlost řadí kávu z indické Kernataky k velkým oblíbencům. Odrůda Kents je místní specialitka pojmenovaná po Angličanovi, který v roce 1920 vysadil v oblasti první
Nejpopulárnější, nejzajímavější a nejkvalitnější. Plantážní káva Monsoon Malabar AA se právem vyšvihla na první příčku mezi všemi indickými kávami. Ojedinělý proces zpracování, jehož výsledkem jsou nádherná žlutá zrna s kouřovou a zemitou chutí, jí dává punc
Má titul Best of Panama, dokonalý rodokmen a spoustu obdivovatelů. Geishu z Haciendy La Esmeralda si nenechejte ujít. Patří k superprémiovým kávám, po kterých je sháňka na celém světě. Vyrostla v sopečné půdě vysočiny Boquete, na rodinné farmě, obklopena přírodní
Opravdu jste ještě neochutnali kávu z Kostariky? To musíte rychle napravit! Sopečná půda středoamerické země dává tamní arabice plnou, ušlechtilou chuť. V případě sorty San Raffael z regionu Tarrazu je dojem umocněn sametově sladkými tóny karamelu. Svěřte své chuťové
V oblasti, kde se urodila tato kávová paráda, lze kromě divoké přírody obdivovat také diamanty. Ano, některé lokality v brazilském Cerradu jsou vzácnými minerály proslulé. Podobně jako tamní kávová zrna, která patří k nejžádanějším na světě. Dokonalá Dolce Diamantina
Hodně kofeinu, hodně hořkosti. Indická robusta je káva pro velké kluky a holky. Oceníte ji v případě dlouhých cest, nudných porad nebo nočních směn. Ale nebojte se, pod štiplavou chutí se rozkrývá hořká čokoláda a crema je přímo ukázková. Použijte robustu jako základ