Nejnižší cena za posledních 45 dní: 119 Kč
Ceny a dostupnost se mohou měnit i několikrát za den. Zkontrolujte si aktuální údaje přímo v e-shopech. Všechny dostupné barvy a velikosti naleznete přímo v e-shopech.
BIO Pohanka kroupy (z mechanicky loupané pohanky)
Mechanické loupání pohanky je šetrný způsob, jak pohanku zbavit tvrdé slupky. Výsledkem jsou kroupy světlé barvy se zachováním velkého množství živin. Složení je u pohanky velmi významné a řadí se díky tomu k superpotravinám. Je v BIO kvalitě a pro její lehce oříškovou chuť si ji zamilujete.
Pohanka je navíc přirozeně bezlepková a lehce stravitelná. Připravená je velmi rychle a využít ji můžete na sladko i naslano. Z mechanicky loupané BIO pohanky snadno vyrobíte pohankovou mouku. Tu pak můžete použít na pečení i zahušťování. Pohanku stačí umixovat do podoby prášku a přesít následně přes sítko.
Jaké jsou druhy pohankyPohanka loupaná kroupy: semínko pohanky zbavené tvrdé slupky
Slupka se odstraňuje dvěma způsoby:
Co člověk to jiná chuť, a proto nám nezbývá nic jiného než ochutnat obě varianty a poté se rozhodnout pro svého favorita.
Pohanka lámanka: jsou to vlastně nalámané pohankové kroupy
Kdy použít kroupy a kdy lámanku?Kroupy zvolte tehdy, když chcete mít konzistenci oddělených zrnek – např. při přípravě přílohy nebo pokud chcete jídlu dodat strukturu. Lámanka se naopak hodí tehdy, když potřebujete docílit kašovitější konzistenci nebo pokud se má pohanka víc spojit s ostatními surovinami. Čím kašovitější má pohanka být, tím více dílů vody použijte a tím déle ji vařte,
Jak pohanku využít v kuchyni?Největší síla pohanky tkví v její univerzálnosti. Lze z ní připravit výbornou sladkou snídaňovou kaši se sušeným ovocem, oříšky a čokoládou, stejně jako ji lze využít jako přílohu k masovým a jiným pokrmům.
Po namletí na mouku se dá pohanka použít na lahodné palačinky, i bez namletí z ní můžeme uvařit chutné karbanátky. A co teprve pohankové rizoto, k jehož přípravě nepotřebujete nic, než to co máte ve spíži a lednici. Pohanka je zkrátka užitečná bezlepková potravina, z níž lze připravit celou řadu chutných jídel.
(Mlýnský výrobek) BIO pohanka mechanicky loupaná - kroupy*
*Produkt kontrolovaného ekologického zemědělství.
Výživové údaje na 100 g | |
Energie | 1514 kJ / 357 kcal |
Tuky | 3,1 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 0,6 g |
Sacharidy | 74,0 g |
z toho cukry | 0,2 g |
Vláknina | 5,9 g |
Bílkoviny | 6,2 g |
Sůl | 0,01 g |
Polsko / Ukrajina (mimo EU)
SkladováníSkladujte v chladu a suchu. Chraňte před teplem a přímým slunečním zářením.
Produkt Vital Country Pohanka mechanicky loupaná BIO Množství: 1000 g popisuje EAN kód 8596466010537.
Množství | 1000 g |
Vlastnosti | BIO |
Vlastnosti | Bez lepku |
EAN | 8596466010537 |
BIO Pohanka kroupy (z mechanicky loupané pohanky) | Mechanické loupání pohanky je šetrný způsob, jak pohanku zbavit tvrdé slupky. Výsledkem jsou kroupy světlé barvy se zachováním velkého množství živin. Složení je u pohanky velmi významné a řadí se díky tomu
Pohanka kroupy (z mechanicky loupané pohanky) | Největší síla pohanky tkví v její univerzálnosti. Lze z ní připravit výbornou sladkou snídaňovou kaši se sušeným ovocem, oříšky a čokoládou, stejně jako ji lze využít jako přílohu k masovým a jiným pokrmům. Po namletí
Pohanka kroupy (z mechanicky loupané pohanky) | Největší síla pohanky tkví v její univerzálnosti. Lze z ní připravit výbornou sladkou snídaňovou kaši se sušeným ovocem, oříšky a čokoládou, stejně jako ji lze využít jako přílohu k masovým a jiným pokrmům. Po namletí
tmavá Pohanka kroupy (z termicky loupané pohanky) | Pohanka tmavá se loupe tepelně, což způsobuje ztmavnutí povrchu. Její hlavní rozdíl od světlé pohanky je ten, že po uvaření zůstává sypká. Původně pochází z chladného podnebí, kde sloužila především chudším lidem jako
BIO Jáhly - loupané proso | Malé žluté kuličky, to jsou jáhly, které řadíme k obilovinám. Jsou lehce stravitelné, skvěle zasytí a jsou vhodné i při bezlepkové dietě. Jáhly se rovněž řadí k nejvíce zásadotvorné obilovině. Najdeme v nich minerály, vitamíny, bílkoviny,
BIO konopná semínka loupaná | Bio konopné semínko vám jistě bude chutnat. Připomíná chuť slunečnicového semínka nebo sezamu, s lehkým oříškovým nádechem. I když je loupané, tak neztrácí téměř nic ze svého výjimečného složení. Loupaní je totiž prováděno co
Červená čočka loupaná půlená bio | Červená čočka má ve skutečnosti oranžovou barvu a řadíme ji mezi luštěniny. Díky absenci slupky má po uvaření spíše kašovitou konzistenci a často získá žluté zbarvení. Oproti jiným druhům luštěnin je ale poměrně lehce
Loupané Pistácie - jádra | Pistácie natural loupané představují dokonalou volbu pro milovníky přírodních oříšků. Jsou zpracovány s důrazem na zachování jejich přirozené chuti a výživových hodnot, což z nich činí ideální pochoutku pro každou příležitost. Protože
Instantní pohanková kaše | Instantní pohanková kaše je přímo zrozená jako start do nového dne. Nebo vydatná svačinka či lahodný dezert. V pohance totiž najdete velké množství bílkovin, které jsou téměř v ideálním poměru. Obsahuje rozpustnou i nerozpustnou vlákninu, která
Pohanková mouka bezlepková | Pohankovou mouku využijte, stejně jako ostatní bezlepkové mouky, jako náhražku světlé mouky pšeničné. Obsah pohankové mouky by neměl překročit zhruba třicet procent celkového množství mouky v pokrmu, doporučujeme ji proto kombinovat s jinou
BIO Jáhly - loupané proso | Malé žluté kuličky, to jsou jáhly, které řadíme k obilovinám. Jsou lehce stravitelné, skvěle zasytí a jsou vhodné i při bezlepkové dietě. Jáhly se rovněž řadí k nejvíce zásadotvorné obilovině. Najdeme v nich minerály, vitamíny, bílkoviny,
Loupané mandle | Mandle lze konzumovat i s jejich hnědou tenkou slupkou, pokud chceme jemnější a sladší chuť, poté je nutné jejich oloupání. Můžeme je konzumovat syrové, tepelně upravené, oblíbené a výborně stravitelné je mandlové mléko. Stále oblíbenější je také mouka
Bio, Raw slunečnice loupaná | Slunečnicová semínka můžete přidat do všeho. Opravdu do čehokoli. Do sladkých pokrmů zapadnou snadno. Hoďte si je do jogurtu. Vmíchejte do kaše. Potěšte mlsný jazýček ovocným salátem se slunečnicovými semínky. A do domácího müsli jsou jako
Pohanková mouka celozrnná | Pohanková mouka stojí za zařazení do vašeho jídelníčku. Ať už jste vegan, vegetarián, celiak, sportovec či jen rádi zkoušíte něco nového. Pohanka je přirozeně bezlepková potravina se specifickou vůní a chutí, která je lehce do oříškova
Country Life Pohanka loupaná lámanka BIO 400 g | | Pohanka je přirozeně bezlepková plodina, která má nezaměnitelnou, lehce oříškovou chuť. Její použití je všestranné - lze použít při pečení, do kaší i do pomazánek. Vyzkoušet můžete také do karbanátků, palačinek či do
Lifefood Pohanka loupaná kroupy BIO RAW 1000 g | | Původem je pohanka ze střední Asie, k nám se dostala spolu s Mongolskými a Tatarskými nájezdníky. V 16. století byla nejoblíbenější potravinou našich předků, ale poté začala ustupovat. Dnes se opět dostává do popředí zájmu,
Arašídy loupané nepražené, nesolené | Arašídy nesmí chybět na žádné pořádné párty. Mohou se stát nejlepším společníkem v momentě, kdy vás honí mlsná. A nejen to, hodí se i do sladkých a slaných pokrmů. Arašídy jsou velmi energetickou potravinou, která vás dokáže
Loupaná konopná semínka | Konopné semínko vám jistě bude chutnat. Připomíná chuť slunečnicového semínka nebo sezamu, s lehkým oříškovým nádechem. I když je loupané, tak neztrácí téměř nic ze svého výjimečného složení. Loupaní je totiž prováděno co
Mandle loupané pražené, solené - pražené nasucho | Solené pražené mandle jsou ideální pochoutkou k vínu. Když je smícháte například s arašídy a kešu, tak můžete dostat chutnou směs oříšků, kterou můžete mlsat třeba u dobrého filmu. Když je najemno nasekáte, můžete
Pohankové vločky jemné instantní | Pohanka je rostlinou, jejíž obliba v rámci pečení či vaření v posledních letech rapidně vzrostla. Její velikou výhodou je to, že neobsahuje lepek a proto je často využívaná v rámci bezlepkového jídelníčku. Ne nadarmo se pohanka Řádí
Směs na tmavý pohankový chléb - bez lepku a alergenů | Celiaci, osoby s histaminovou intolerancí či potravinovými alergiemi, nebo vegani – přesně to je cílová skupina, pro kterou byla vyvinuta tato speciální bezlepková směs na tmavý pohankový chléb. V čem že je speciální?
Jáhly - loupané proso | Když se řekne jáhly, mnohým se vybaví nepříliš chutná zdravá jídla, která byli nuceni pojídat doma či ve škole. Ovšem jáhly ani zdaleka nejsou pouze tou nepopulární potravinou. Správně upravené jáhly v sobě kloubí skvělou obilnou chuť s mnoha
Amaranthová mouka hladká | Amarant patří stejně jako pohanka nebo quinoa k pseudoobilovinám. Amarant je bohatý na bílkoviny a má poměrně kvalitní zastoupení esenciálních aminokyselin, čímž se amarant stává vynikající potravinou pro vegany, vegetariány i sportovce. Obsahuje