Nejnižší cena za posledních 45 dní: 89 Kč
Ceny a dostupnost se mohou měnit i několikrát za den. Zkontrolujte si aktuální údaje přímo v e-shopech. Všechny dostupné barvy a velikosti naleznete přímo v e-shopech.
Amaranthová mouka hladká
Amarant patří stejně jako pohanka nebo quinoa k pseudoobilovinám. Amarant je bohatý na bílkoviny a má poměrně kvalitní zastoupení esenciálních aminokyselin, čímž se amarant stává vynikající potravinou pro vegany, vegetariány i sportovce. Obsahuje také velké množství vlákniny, minerály či vitamíny a je lehce stravitelný. Amarant neobsahuje lepek, je tak vhodný pro bezlepkové vaření i pečení.
Amarantová mouka má jemnou ořechovo-kávovou příchuť, je tak vhodná zejména na pečení sladkých pokrmů. Je ovšem potřeba dávat si pozor na použité množství. Amarantovou mouku se doporučuje kombinovat s jinými druhy mouk, samostatně chutná štiplavěji.
PoužitíS amarantovou moukou můžete zahušťovat omáčky i polévky. Nebo v ní obalit maso, ryby či zeleninu. Rovněž z amarantové mouky můžete péct sladké i slané dobroty. V takovém případě se doporučuje nahradit max. 30 % (lépe však max.10 %) objemu mouk moukou amarantovou. Větší množství by mělo za následek nepříjemnou chuť a výrobek by byl příliš tvrdý. Amarantová mouka se hodí na pečení nekynutého chleba placatějšího tvaru, např. na tortillu, žitnou placku nebo chapatis, ale můžete vytvořit i preclíčky s mákem či grahamky.
Složení100% Amarantové zrno jemně mleté.
Výživové údaje na 100 ml | |
Energie | 1555 kJ / 372 kcal |
Tuky | 7,0 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 1,5 g |
Sacharidy | 66,0 g |
z toho cukry | 2,0 g |
Vláknina | 7,0 g |
Bílkoviny | 14,0 g |
Sůl | 0,01 g |
Skladujte v suchu při teplotě do 22°C. Nevystavujte přímému slunečnímu záření.
VyrobenoČeská republika
Produkt Vital Country Amarantová mouka hladká Množství: 500 g má EAN kód 8596466005755.
Množství | 500 g |
Vlastnosti | BIO |
Vlastnosti | Bez lepku |
Druh mouky | Ostatní |
Kategorie | Mouka |
EAN | 8596466005755 |
Amaranthová mouka hladká | Amarant patří stejně jako pohanka nebo quinoa k pseudoobilovinám. Amarant je bohatý na bílkoviny a má poměrně kvalitní zastoupení esenciálních aminokyselin, čímž se amarant stává vynikající potravinou pro vegany, vegetariány i sportovce. Obsahuje
Amaranthová mouka hladká | Amarant patří stejně jako pohanka nebo quinoa k pseudoobilovinám. Amarant je bohatý na bílkoviny a má poměrně kvalitní zastoupení esenciálních aminokyselin, čímž se amarant stává vynikající potravinou pro vegany, vegetariány i sportovce. Obsahuje
Rýžová mouka hladká | Rýžová mouka se vyrábí – což je již z názvu celkem pochopitelné – z rýže, a to speciálním postupem. Ze všech možných bezlepkových variant mouk má rýžová snad to nejširší využití, použít ji můžete úplně do všeho. | Specialitou rýžové
Pohanková mouka bezlepková | Pohankovou mouku využijte, stejně jako ostatní bezlepkové mouky, jako náhražku světlé mouky pšeničné. Obsah pohankové mouky by neměl překročit zhruba třicet procent celkového množství mouky v pokrmu, doporučujeme ji proto kombinovat s jinou
mouka z lískových oříšků odtučněná - RAW | Lískooříšková odtučněná mouka se od klasické lískové mouky liší procesem výroby a tedy i obsahem nutričních hodnot. Lískové ořechy se lisováním za studena zbaví tuku a pokrutina se pomele na jemnou RAW mouku. Lísková mouka
Maková proteinová mouka | Maková mouka je jednou z možností, jak nahradit klasickou pšeničnou mouku. Lisováním zastudena se mák zbaví většiny oleje a následně se pomele na jemno. Maková mouka tak obsahuje jen minimum tuku, ale zachovává si velké množství vápníku, vlákniny,
Mouka z jedlých kaštanů | Pečivo vyrobené z kaštanové mouky má krásnou zlatohnědou barvu, protože kaštanová mouka s teplotou mění barvu. Kaštanovou mouku lze kombinovat i s jinými druhy mouk. Ideální je v kombinaci 1:3, neboť při tomto poměru je kaštanovou mouku stále cítit
Mandlová mouka z odtučněných mandlí - raw | Naše mandlová proteinová mouka je vyrobena ze sladkých loupaných (blanšírovaných) mandlí, které se nejprve částečně zbaví oleje lisováním za studena a dále se velmi jemně pomelou. Tím vznikne RAW odtučněná mandlová mouka,
Manioková mouka Cassava | Manioková mouka Cassava představuje vynikající alternativu k tradičním obilným moukám. Cassava se stává stále populárnější mezi milovníky zdravého životního stylu a lidmi s dietními omezeními. Tato mouka je vyrobena z celého kořene manioku, což je
Lněná mouka ze zlatého lnu | Zlatou lněnou moukou můžete hravě nahradit mouku pšeničnou. Vyrábí se mletím zlatých lněných semínek, které se nejdříve částečně zbaví oleje lisováním za studena. Tím si zachovávají většinu cenných živin. | | Lněná mouka neobsahuje lepek
Mandlová mouka | Mandlová mouka je vyrobena z vyloupaných blanšírovaných mandlí. Výborně se hodí pro všechny, kteří drží bezlepkovou dietu nebo se stravují nízkosacharidově - Low Carb. My se vám pokusíme přiblížit využití takové mandlové mouky v běžné kuchyni a
hladká Cizrnová mouka | Cizrna je oblíbenou luštěninou vzhledem k příznivému vlivu na naši trávicí soustavu. Cizrnová mouka je složená pouze z namleté sušené cizrny. Ačkoliv vzhledem připomíná hrách, má jemně oříškovou chuť. | | POUŽITÍ | Cizrnová mouka se používá
Dýňová mouka nepražená - natural | Dýňová mouka se vyrábí z přírodních dýňových semínek, které se za studena vylisují, čímž dojde k odstranění části tuku. Pak se semínka namelou a vzniká mouka jasně zelené barvy s typickou vůní a chutí a širokým spektrem použití
Pohanková mouka celozrnná | Pohanková mouka stojí za zařazení do vašeho jídelníčku. Ať už jste vegan, vegetarián, celiak, sportovec či jen rádi zkoušíte něco nového. Pohanka je přirozeně bezlepková potravina se specifickou vůní a chutí, která je lehce do oříškova
arašídová mouka | Arašídová mouka je ideální pro bezlepkové pečení, příznivce Paleo stravy a všechny, co chtějí v kuchyni experimentovat. Mouku z arašídů využijete nejen při pečení, ale hodí se i do omáček, salátů, jogurtů či smoothies. | | Při výrobě naší
Dýňová mouka pražená | Dýňová mouka se vyrábí z dýňových semínek (pražených, solených), které se za studena vylisují, čímž dojde k odstranění části tuku. Pak se semínka namelou a vzniká mouka zelené barvy s typickou vůní a chutí a širokým spektrem použití. Díky
Banánová plantejnová mouka (ze zelených banánů) | Bezlepková banánová mouka je velmi chutnou přísadou při přípravě jakýchkoliv pokrmů, protože má neutrální chuť. Obsahuje velké množství vlákniny a minerálních látek. Banánová mouka se vyrábí z ještě nazelenalých
mouka z afrických kešu ořechů | Mouka je vyrobena z velmi jemně namletých kešu ořechů. V kešu mouce najdete vysoký podíl zdravých tuků, bílkoviny, vlákninu, vitamíny a minerály. Kešu ořechy jsou také ceněné pro obsah hořčíku, ve 100g je ho neuvěřitelných 260mg! Tato
proteinová mouka z loupaných arašídů | Arašídová mouka z loupaných arašídů je vyrobena jemným pomletím pokrutiny, která vznikla po odlisování oleje metodou za studena. Arašídová mouka je lehce stravitelná, velmi bohatá na bílkoviny a přitom nízkotučná. Neobsahuje lepek a
Čiroková mouka z čiroku bílého | Čirok je jedna z nejstarších obilnin, které lidstvo ve své historii poznalo – jeho kořeny spadají až do starověkého Egypta. Čiroku je někdy přezdíváno „velbloud mezi rostlinami“. Jeho největšími producenty jsou suverénně Spojené
Lupinová mouka | Tato mouka se vyrábí z kvalitních bobů lupiny úzkolisté, u nás známější pod názvem vlčí bob. Mouka obsahuje přibližně stejné množství bílkovin jako sója a obsahuje i řadu důležitých aminokyselin a nenasycené mastné kyseliny. Při alergii na sóju je tedy
Rýžová mouka hladká | Rýžová mouka se vyrábí – což je již z názvu celkem pochopitelné – z rýže, a to speciálním postupem. Ze všech možných bezlepkových variant mouk má rýžová snad to nejširší využití, použít ji můžete úplně do všeho. | Specialitou rýžové
mouka z lískových ořechů - low carb | Mouka z lískových ořechů obsahuje spoustu minerálů, vitamínů, bílkovin i vlákniny. Naopak je zcela bez lepku. Takže se hodí pro bezlepkové pečení, příznivce Paleo nebo Low Carb stravy. | | Naše mouka z lískových oříšků je pečlivě
Sezamová proteinová mouka - raw Datum minimální trvanlivosti produktu je do 04/2024! | Sezamová proteinová mouka vzniká lisováním sezamových semínek šetrnou metodou za studena. Při tomto mechanickém zpracovaní se sezamová semínka zbaví většiny tuku. Následně se důkladně