Nejnižší cena za posledních 45 dní: 151 Kč
Ceny a dostupnost se mohou měnit i několikrát za den. Zkontrolujte si aktuální údaje přímo v e-shopech. Všechny dostupné barvy a velikosti naleznete přímo v e-shopech.
Polévka je odpradávna neodmyslitelnou součástí našeho jídelníčku. Kdysi dokonce bývala hlavním jídlem spolu s nezbytným doplňkem v podobě krajíce chleba jak pro venkovské, tak městské strávníky. Ostatně na této skutečnosti se zakládá i zlidovělé rčení „polévka je grunt a maso je špunt“. A nejspíš i z tohoto důvodu se mezi těmi polévkami, jejichž původ pokládáme za český, vyskytuje spousta polévek hutných, vydatných, jako je dršťková, gulášová, bramboračka, zelňačka a mnoho dalších, připravovaných z masa, zeleniny, ryb, hub, sýra, ba i ovoce. Oběd bez polévky je u nás považován za neúplný, polévka však nejen nabudí chuť, ale může posloužit i jako životabudič, zahřeje, rozproudí krev a vzpruží. A nadto je díky tekuté konzistenci snadno stravitelná. Autorka této kuchařské příručky Soňa Hasalová se v polévkách a jejich přípravě vyzná, jak dokazuje i ohlas prvního vydání, jež bylo zcela rozebráno. Pro toto, druhé vydání rozhojnila původní soubor 250 polévkových receptů o stovku dalších, a sice o omáčky, zálivky a dresinky. Bez omáček – zejména hustých smetanových – si naši českou kuchyni nelze představit, neboť skvěle doplňují klenot české gastronomie, knedlík. Zálivky a různé dresinky neodlučně patří k salátům všeho druhu, dodávají jim chuť. Autorka při volbě receptů pečlivě přihlížela k domácím zvyklostem a tradicím a k tuzemským surovinám, ale nemálo se inspirovala i v zahraničí a její kuchařka uspokojí jak začínající, tak zkušené kuchařky (i kuchaře), o spokojenosti strávníků nemluvě.
Produkt Polévky, omáčky, zálivky, dresinky - Soňa Hasalová má EAN kód 9788087867310.
Kategorie | Knihy, Omáčka, Polévky |
EAN | 9788087867310 |
Polévka je odpradávna neodmyslitelnou součástí našeho jídelníčku. Kdysi dokonce bývala hlavním jídlem spolu s nezbytným doplňkem v podobě krajíce chleba jak pro venkovské, tak městské strávníky. Ostatně na této skutečnosti se zakládá i zlidovělé rčení „polévka je
Sbírání hub patří mezi nejrozšířenější záliby, houbová omáčka, smaženice nebo jen polévka s houbami obohatí jídelníček ve všech ročních obdobích. Avšak ne každý houbař dokáže spolehlivě určit houby, které sbírá. Tato kniha může pomoci každému, kdo se chce
Všude dobře, doma nejlíp… Po kuchařce věnované italské, francouzské, asijské a řecké kuchyni je tady další přírůstek do edice Apetit na cestách - kuchařka plná tradičních českých receptů.Najdete v ní ty nejlepší recepty na pokrmy, které všichni milujeme a které voní
Naše babičky říkávaly, že polévka je grunt, my ji dnes ale raději vynecháváme. Z polévek v této knize určitě neztloustnete, protože jsou hlavně ze zeleniny, luštěnin a zdravých obilovin. Samozřejmě v nich nechybí ani bylinky. A pokud těmito chutnými polévkami nahradíte
Kniha receptů masovými vývary počínaje, přes zeleninové polévky až po kulinářské polévkové speciality
Polévky pro každý den a pro každou příležitost. Kuchařka obsahuje pestrý výběr polévek masových, zeleninových, houbových, luštěninových, sýrových aj. ze snadno dostupných surovin. U každého receptu je navíc uvedeno několik variant a můžete si tak uvařit polévku
eBook: Zeleninové polévky od Kuchařky ze Svatojánu | Polévka je grunt, říkávaly s oblibou naše babičky. A měly pravdu. Můžete jimi nahradit hlavní jídlo a cítit se sytí, plní energie a vitality. Polévky z této knihy jsou chutné, plné zeleniny, luštěnin, obilovin i bylinek
Polévky jako vynikající občerstvení, posilující osvěžení, dětské či dietní jídlo i jako hlavní pokrm nebo vedlejší chod oběda či večeře. Nová přehledná, bohatě ilustrovaná kuchařská kniha nabízí více než dvě stovky receptů na ověřené a oblíbené polévky v
Polévka je pro nás zosobnění domova, prostředí, kde žijemea cítíme se dobře. Misky od českých a slovenských designerůpředstavují právě to, co považujeme za tak důležité — kořenya tradice. Naplnily jsme je polévkami ze všech koutů světa.Krásně ukazují, jak úžasně
Polévka může být lehká a připravit žaludek na hlavní chod. Může být i hutná a zasytit na dlouhou dobu. Může také připomínat kuchyni naší maminky, nebo voně t po dálkách… Atlas polévek je veganská kuchařka, která se spíš než na přesné postupy přípravy zaměřuje na
Máte rádi rybí polévku? Ano!!! Ne!!! Zdá se, že buďto ji lidé milují, nebo ji naopak nemůžou ani cítit. Ano, rybí polévka rozhodně není česká bramboračka nebo maďarská gulášovka. Rybí polévku si jen tak někdo k obědu nedá, na tu musí být chuť. Máte chuť na Rybí
eBook: Populární a ceněná série Slepičí polévka pro duši se vrací s dalším výběrem těch nejlepších čtenářských příběhů, tentokrát o moudrosti, k níž člověk dospěje v průběhu života, a o zkušenostech, které přitom nasbírá. | | V duchu se cítíte stále
eBook:,Láká vás vyzkoušet, jak asi chutná modrá polévka Bridgitte Jonesové? Vždycky jste snili o tom, jak jíte Mac and cheese s Kevinem z filmu Sám doma? Upekli byste čokoládové sušenky hodné premiéra jako ve filmu Láska nebeská? V této kuchařce najdete 50 báječných receptů
Rjú Murakami se českému čtenáři poprvé představil v roce 2008 psychologickým thrillerem V polévce miso. Také děj jeho románu Čáry se odehrává v současném nočním Tokiu a neschází v něm sžíravá kritika dnešní japonské konzumní společnosti, scény plné brutálního
Velký výběr praktických a báječných receptů jejichž základní surovinou je dýně. Jou tu polévky, masové směsi, doplňky k rybě, zákusky .... celý receptář. Naučte se připravovat a vychutnávat si tyto nápadné plody. Dobrou chuť!
Kniha Polévky a kašičky pro nejmenší: 2. rozšířené vydání:Milé maminky! Když se mi před pár lety narodily mé holčičky a já jsem začala připravovat kojenecká jídla, zdála se mi doporučovaná strava příliš jednotvárná. A protože jsem měla zahradu plnou
První kniha Apetitu, která zahřeje Druhá z řady kuchařek z Edice Apetit vám nabídne 168 stran prověřených receptů. První kuchařka, kde si svoji polévku vybere opravdu každý - obsahuje vše od nejobyčejnějších receptů na bramboračku až po vybrané delikatesy z jídelních
V této knize naleznete také recepty na snídaně, polévky, chuťovky, pomazánky, dietní pokrmy, jídla jako od babičky nebo naložené dobroty, to vše krásně provoněno tolik oblíbenými tvarůžky. Zjistíte také, jak krásně se sýrem pracuje - hodí se do studené kuchyně, můžete
V knize najdete polévky, přílohy i jídla z celého světa, v nichž hraje hlavní roli rýže (paella, džuveč, biryani, pilaf…). Nezapomněli jsme ani na pravé italské rizoto, dezerty, jídla s rýžovými nudlemi či rýžovou moukou anebo sushi. Z víc než stovky receptů,
Polévka z pečeného květáku s kari, sekaná s červenou čočkou, špenátové muffiny s mozzarellou nebo cibulový quiche s tymiánem – už se vám sbíhají sliny? A co si dát nějaký dezert? Tiramisu z karamelových sušenek, křehké koláčky s tvarohovo-borůvkovou náplní nebo
Máta do mojita, libeček do polévky, kopr do koprovky, bazalka do pesta, rozmarýn na jehněčí, tymián do koláče, koriandr do kari… Už jen pár voňavých lístků bylinek dokáže pokrmům dodat nezaměnitelné kouzlo a šmrnc! V kuchařce Bylinky najdete 120 receptů vyzkoušených
eBook:,Polévka z pečeného květáku s kari, sekaná s červenou čočkou, špenátové muffiny s mozzarellou nebo cibulový quiche s tymiánem – už se vám sbíhají sliny? A co si dát nějaký dezert? Tiramisu z karamelových sušenek, křehké koláčky s tvarohovo-borůvkovou náplní
V této kuchařce najdete opět Babicovy jedinečné polévky, zapékané dobroty, závitky a rolády, pokrmy z masa i zeleniny, také něco zcela speciálního a sladkou tečku na konec. 'Výjimečnost téhle kuchařky spočívá v názorných postupech, které byly zaznamenány během mého