Pamatujete masné výrobky vyráběné opravdu z masa podle ČSN 57 7269? Chcete si je doma vyrobit? V této knize naleznete 671 původních receptur, používaných v československém masném a konzervárenském průmyslu od 50. let 20. století do roku 1993.Receptury vychází z původní
260 receptur masných výrobků evropské provenience s ilustracemidruhá nejstarší česká tištěná příručka technologie masa - od druhů, plemen, nákupu jatečných zvířat, přes jejich ustájení před porážkou a zpracování vedlejších živočišných produktů, bourání masa,
odborná nauka pro řezníky a uzenáře provádí čtenáře všemi fázemi zpracování masa od nákupu jatečných zvířat přes jejich porážení a bourání masa až k masné výroběunikátní grafické zpracování receptů
2 000 termínů používaných v oboru zpracování masa od konce 19. století do nynějškavýrazy odborné, slangové a archaickéčást je doplněna přehledem klasifikace jatečných zvířat při nákupu, způsoby označování výsekových mas, třídění výrobních mas i drobů a typy
třetí vydání původní knihy o uzení z počátku 20. století115 receptur na výrobu mastných výrobků vyráběných v Čechách i na Moravědetailní pracovní postupy vč. způsobu tepelného opracovánípůvodní recepty s drobnými jazykovými úpravami pro usnadnění vnímání textu
150 unikátních receptů obsahujících dávkování masa, koření a přísad, postup přípravy, plnění do obalů a tepelného opracovánírecepty na nejoblíbenější uzeniny té doby - knaky, chrupáky, klobásy, salámy, pečeně, jaterničky, jelita, záviny, šunky, rosoly, apod
106 podrobných receptur uzenářských výrobků vyráběných v naší republice ve 30. letech 20. stoletídoplněno názornými ilustracemipříručka pro uzenáře Josefa Kubelky, která poprvé vyšla v roce 1935, podrobně popisuje výrobu tehdejšího běžného uzenářského sortimentu v
84 receptů uzenářských výrobků, které se u nás vyráběly za 1. republikykaždý recept obsahuje přesné dávkování surovin, koření a přísad i podrobný výrobní postupkniha obsahuje recepty na párky, poláky, klobásy i taliány, dále měkké salámy, játrové salámy, vařené
192 receptů masných výrobků poprvé vydaných v roce 1910každý recept uvádí přesné dávkování surovin a přísad i podrobný výrobní postupjemného zboží za časů Řehákových znamenalo zboží prima kvality - lahůdkové, delikatesní, obzvláště vytříbené chuti, vůně i