Divadlo, divadlo, divadlo. Nikolaj Vasiljevič Gogol - Nikolaj Vasiljevič Gogol - audiokniha

Divadlo, divadlo, divadlo. Nikolaj Vasiljevič Gogol - Nikolaj Vasiljevič Gogol - audiokniha

Divadlo, divadlo, divadlo. Nikolaj Vasiljevič Gogol - Nikolaj Vasiljevič Gogol - audiokniha

Nejnižší cena za posledních 45 dní: 69 Kč

Ceny a dostupnost se mohou měnit i několikrát za den. Zkontrolujte si aktuální údaje přímo v e-shopech. Všechny dostupné barvy a velikosti naleznete přímo v e-shopech.

Divadlo, divadlo, divadlo. Nikolaj Vasiljevič Gogol - Nikolaj Vasiljevič Gogol - audiokniha - popis produktu

Audiokniha: Divadlo, divadlo, divadlo - miniserie určená pouze pro digitální prodej je věnovaná divadlu a autorům s divadlem spjatým. NIKOLAJ VASILJEVIČ GOGOL (*1.4.1809 – † 4.3.1852) byl ruský prozaik a dramatik ukrajinského původu, představitel ruského romantismu s velmi silnými prvky kritického realismu, za jehož zakladatele je v ruské literatuře považován. Díla Nikolaje Vasiljeviče Gogola: Večery na samotě u Dikaňky /1832/ - dvoudílný soubor próz, humorně i strašidelně laděných povídek a pohádek inspirovných ukrajinským folklorem Taras Bulba /1835/ - povídka vyprávějící o boji ukrajinských kozáků proti polským magnátům v 17.století. Petrohradské povídky /1835-42/ - povídky, ve kterých jsou hlavními postavami úředníci a umělci, lidé, kteří jsou ponižováni a kteří mají existenční problémy. Revizor /1836/ - satirická komedie kritizující nadčasové nešvary, jaké najdeme v každé společnosti bez ohledu na způsob mocenského řízení: byrokracii, přetvářku, korupci, mamon, hloupost. Jedná se o jednu z nejznámějších her ruského dramatu, ve kterém jsou zobrazeny rozmanité typy postav s pokřiveným charakterem Mrtvé duše /1842/ - příběh drobného podvodníčka Čičikova, který navštěvuje ruské statkáře, aby je přiměl ke geniálně prostoduché finanční spekulaci s prodejem „mrtvých duší“ zemřelých nevolníků, nelítostně zachycuje tehdejší realitu carského Ruska, kritizuje všechny složky ruské společenské i ekonomické struktury. Ženitba /1842/ - veselohra o nepodařených námluvách, kde se o jednu nevěstu uchází několik svérázných ženichů.

Divadlo, divadlo, divadlo. Nikolaj Vasiljevič Gogol - Nikolaj Vasiljevič Gogol - audiokniha - parametry produktu

KategorieKnihy, Audioknihy

Divadlo, divadlo, divadlo. Nikolaj Vasiljevič Gogol - Nikolaj Vasiljevič Gogol - audiokniha - historie ceny a dostupnosti

Divadlo, divadlo, divadlo. Nikolaj Vasiljevič Gogol - Nikolaj Vasiljevič Gogol - audiokniha - další zajímavé produkty

Divadlo, divadlo, divadlo. Nikolaj Vasiljevič Gogol - Nikolaj Vasiljevič Gogol - audiokniha - jak nakoupit nejvýhodnější?