Nejnižší cena za posledních 60 dní: 345 Kč
Ceny a dostupnost se mohou měnit i několikrát za den. Zkontrolujte si aktuální údaje přímo v e-shopech. Všechny dostupné barvy a velikosti naleznete přímo v e-shopech.
Většina lidí by řekla, že problém antisemitismu skončil s druhou světovou válkou. Autor této monografie nás však přesvědčuje o opaku. Antisemitské předsudky, existující v Evropě po staletí, trvají dodnes. Jen se inovovaly, přizpůsobily. Emanuele Ottolenghi se nezabývá staletou historií antisemitského předsudku, ale jen jeho posledními fázemi, tedy obdobím od vzniku Státu Izrael do roku 2006, s důrazem na poslední léta. Na základě statistických údajů získaných při průzkumech veřejného mínění, příkladů antisemitského násilí či nejnovějších publikací, článků a karikatur dokazuje nejen přetrvávání předsudků, ale i jejich souvislost s nejnovějšími událostmi na Blízkém východě. Nejde však jen o předložení příkladů antisemitismu posledních let, ale také o snahu analyzovat jeho příčiny a problematiku spojitosti s událostmi izraelsko-arabského konfliktu. Vychází v edici 21. století
Většina lidí by řekla, že problém antisemitismu skončil s druhou světovou válkou. Autor této monografie nás však přesvědčuje o opaku. Antisemitské předsudky, existující v Evropě po staletí, trvají dodnes. Jen se inovovaly, přizpůsobily. Emanuele Ottolenghi se nezabývá
Povídkový soubor Autodafé spojuje sebereflexe, sebeironie, hravost, parodie a hlavně bohaté příběhy velkého života. Kdo by chtěl alespoň poznat, kde je Taboriho vyprávění více osobní než faktické povahy, ten je odkázán na mimoliterární doklady (rozhovory, proslovy, články,
Praise for Ottolenghi: '[A] book that has barely left my kitchen...the fact that Yotam Ottolenghi and Sami Tamimi have been generous to put their recipes in a book is something I had long dreamed of' Nigel Slater, The Observer Magazine'Possibly the best cookery book I have ever
A collection of 130 easy, flavor-forward recipes from beloved chef Yotam Ottolenghi. In Ottolenghi Simple, powerhouse author and chef Yotam Ottolenghi presents 130 streamlined recipes packed with his signature Middle Eastern-inspired flavors, all simple in at least (and often more than) one way:
Relaxed, flexible home cooking from Yotam Ottolenghi and his superteam. Whether they're conjuring up new recipes or cooking for themselves at home, the Ottolenghi Test Kitchen team do what we all do: they raid their kitchens. But then, they turn whatever they find into approachable creations with
With his fabulous restaurants and bestselling Ottolenghi Cookbook, Yotam Ottolenghi has established himself as one of the most exciting talents in the world of cookery and food
V knize vás čekají zcela nové, výjimečně chutné recepty od Yotama Ottolenghiho a Ixty Belfrageové na večeře ve všední dny, ohromující, ale snadno připravitelné pokrmy pro hosty i bombastická jídla pro uvolněné vaření – kuchařka představuje revoluční přístup k vaření
Everything you love about Ottolenghi, made simple. Yotam Ottolenghi's award-winning recipes are always a celebration: an unforgettable combination of abundance, taste and surprise. Ottolenghi SIMPLE is no different, with 130 brand-new dishes that contain all the inventive elements and flavour
Další kuchařka od Yotama Ottolenghiho a jeho supertýmu kuchařů odhaluje tajemství, jak lze dobré jídlo povýšit na vynikající. Najdete v ní syté i lehké pokrmy se zeleninou v hlavní roli, pokaždé s nějakým doplňkem, něčím „extra' - omáčkou, dresinkem, salsou, marinádou,
Poznávacím znakem nové ediční řady Ottolenghi Testovací kuchyně (OTK) jsou nápaditá řešení. Tato pestrobarevná kuchařka od osvědčeného týmu vynikajících spolupracovníků Yotama Ottolenghiho tuto edici zahajuje: neodolatelné recepty pro domácí příležitosti, které
NEW YORK TIMES BESTSELLER - The author of Plenty teams up with Ottolenghi Test Kitchen's Ixta Belfrage to reveal how flavor is created and amplified through 100+ super-delicious, plant-based recipes. IACP AWARD FINALIST - NAMED ONE OF THE BEST COOKBOOKS OF THE YEAR BY The New York Times Book Review
Autoři této knihy Yotam Ottolenghi a Sami Tamimi vyrůstali v 70. až 80. letech minulého století v Jeruzalémě, aniž by se znali. Yotam žil v židovské čtvrti na západě tohoto starobylého města, Sami v jeho arabské čtvrti na východě. Setkali se v Londýně roku 1999 a stali se z
Yotam Ottolenghi se po úspěchu svých restaurací a knih řadí ke světovým kulinářským špičkám. Proslulost mu přináší nejenom psaní o jídle, ale také osobitý přístup k vaření zeleninových jídel. V publikaci naleznete 120 jedinečných zeleninových receptů. Je možné, že
'Vaření může být příjemné, jednoduché a naplňující, a přitom může výsledek báječně vypadat i chutnat. Vaření nesmí být protivná práce nebo nuda, může být dostupné každému, jasné a poctivé. Vaření a jídlo pro nás nepředstavuje mlhavý, vzdálený ideál, ale
Features recipes containing fresh, evocative ingredients, exotic spices and complex flavourings - including fig, rose petal, saffron, aniseed, orange blossom, pistachio and cardamom - to indulgent cakes, biscuits, tarts, puddings, cheesecakes and ice cream. This book also includes mini-cakes and
Available for the first time in an American edition, this debut cookbook, from bestselling authors Yotam Ottolenghi and Sami Tamimi of Plenty and Jerusalem, features 140 recipes culled from the popular Ottolenghi restaurants and inspired by the diverse culinary traditions of the Mediterranean
The hotly anticipated follow-up to London chef Yotam Ottolenghi's bestselling and award-winning cookbook Plenty, featuring more than 150 vegetarian dishes organized by cooking method. Yotam Ottolenghi is one of the world's most beloved culinary talents. In this follow-up to his bestselling Plenty,
Ottolenghify every meal.Flexible, flavour-packed dishes that all lend a little something 'extra' to your next meal.It's harissa butter on a roasted mushroom, then tossed with steamed veg or stuffed into a baked potato. It's tamarind dressing on turmeric fried eggs, then drizzled over a steak the
NEW YORK TIMES BESTSELLER - A collection of over 110 recipes for sweets, baked goods, and confections from superstar chef Yotam Ottolenghi, thoroughly tested and updated. Yotam Ottolenghi is widely beloved in the food world for his beautiful, inspirational, and award-winning cookbooks, as well as
Obsáhlá monografie třebíčského výtvarníka Emanuela Ranného (1943) vychází u příležitosti blížících se umělcových sedmdesátin. Koncepci knihy vytvořil Jiří Machalický, který Emanuela Ranného charakterizuje jako výtvarníka, který 'navázal na klasické hodnoty české
Pro česko-americké domácnosti upravil Emanuel Persein-Beránek
Kniha Atlas Evropy pro děti: Objevujte Evropu na šesti rozkládacích mapách:Objevujte Evropu na šesti rozkládacích mapáchVíš, že v Evropě žije přes 700 milionů obyvatel, mluví více než 200 jazyky, tvoří přes 50 národů, a to v 50 různých státech? Evropa je sice druhým
Kniha historika a publicisty Emanuela Mandlera je vůbec první publikací, která pojednává o Václavu Havlovi a Václavu Klausovi z hlediska jejich funkce. O obou hovoří nikoli z intimního, nýbrž z kriticky politického hlediska: čím přispěli (a naopak čím nepřispěli) naší mladé