Nejnižší cena za posledních 60 dní: 169 Kč
Ceny a dostupnost se mohou měnit i několikrát za den. Zkontrolujte si aktuální údaje přímo v e-shopech. Všechny dostupné barvy a velikosti naleznete přímo v e-shopech.
Podfuk na Korsice, volné pokračování knih Podfuk jako víno a Podfuk v Marseille, je ryzím potěšením v provensálském stylu, při jehož čtení se vám budou sbíhat sliny v ústech a zároveň se budete skvostně bavit. Peter Mayle je opět ve výborné formě - jeho spolehlivý stopař Sam Lewitt jako obvykle uspokojuje své hrdlo, žaludek a milostné touhy na jihu Francie, a přitom luští případ smrtelných intrik uprostřed společenské smetánky Riviéry. Miliardář Francis Reboul si hoví na zahradě svého paláce nad Marseille a očekává příjezd dobrých přátel, Sama Lewitta a Eleny Moralesové, když náhle zpozoruje olbřímí jachtu, jejíž pasažéři jeví více než běžný zájem o jeho majetek. Majitelem jachty je hrabivý ruský magnát Oleg Vronsky, který má o Reboulovu rezidenci takový zájem, že se nezastaví před ničím. Když ji Reboul odmítne prodat, Vronsky se uchýlí k nechutným metodám. Načež přijde řada na Sama, který Reboulovi již v minulosti vytáhl nejeden trn z paty. Sam najde spojence mezi nájemnými žoldnéři z podsvětí, dokonce i z korzické mafie, a zajistí, aby se jeho přítel nestal obětí 'ruské diplomacie'' vzor Vronsky. Hrozivé okolnosti však nezabrání Samovi a Elene účastnit se nablýskaných večírků, kde jiskří jak šampaňské, tak i filmové hvězdičky, a pochutnávat si na francouzské kuchyni - okázalými pokrmy počínaje a skromnými lahůdkami konče, jako například prvním chřestem sezóny, při jehož konzumaci je třeba něco si tajně přát. Avšak jak se Sam blíží k řešení případu, uvědomí si, že Reboul se může snadno ocitnout mezi těmi, kdo se už ze života nebudou těšit dlouho.
Podfuk na Korzice, volné pokračování knih Podfuk jako víno a Podfuk v Marseille, je ryzím potěšením v provensálském stylu, při jehož čtení se vám budou sbíhat sliny v ústech a zároveň se budete skvostně bavit. Peter Mayle je opět ve výborné formě – jeho spolehlivý
Vše začíná v kopcích nad Los Angeles, v extravagantní rezidenci s velkolepým vinným sklepem právníka holywoodských hvězd Dannyho Rotha, který se chce pochlubit svou ohromující sbírkou vín vynikajících ročníků, a tak pozve novináře, aby o ní napsali. Články však vzbudí
Marseille … je to zvláštní místo, založené před více jak šestadvaceti stoletími, dříve než Paříž začali nazývat Paříž. A ve srovnání s ní je rozlohou Marseille dvojnásobná a po celém pobřeží zastavěná. Snad s výjimkou jedné kouzelné zátoky jménem Anse des
Bonviván, světák, labužník a příležitostný detektiv Sam Lewitt se opět vrací z Los Angeles do kouzelné a sluncem zalité Provence. Když jedné dámě z místní společenské smetánky náhle zmizí diamanty, Elena, Samova partnerka jak v lásce, tak v řešení zapeklitých situací,
Marseille … je to zvláštní místo, založené před více jak šestadvaceti stoletími, dříve než Paříž začali nazývat Paříž. A ve srovnání s ní je rozlohou Marseille dvojnásobná a po celém pobřeží zastavěná. Snad s výjimkou jedné kouzelné zátoky jménem Anse des
Nadutý a sebevědomý hollywoodský právník Danny Roth, majitel výstředního domu a stejně působícího vinného sklípku, se stane obětí zloděje světového formátu specializujícího se na vzácná vína. Své role se okamžitě ujme soukromý detektiv a věhlasný znalec vína Sam
Pětadvacet let před napsáním této knihy se Peter Mayle a jeho žena vypravili na dovolenou do jihofrancouzské Provence. Svět, který objevili, je okouzlil natolik, že se tam rozhodli přestěhovat – a nikdy toho nelitovali. I Provence se za to čtvrtstoletí změnila, i tamní idylu
Anglický spisovatel Peter Mayle, jemuž se Provence stala druhým domovem, pro své věrné i nové čtenáře formou slovníku v heslech uspořádal svůj pohled na tento svérázný, levandulí provoněný kraj. Výběr hesel je ovšem velice osobní – čtenáři se tedy setkají s pestrou
V tomto útlém svazku Peter Mayle spojil síly s Gérardem Auzetem, majitelem proslulé pekárny 'Chez Auzet' v provensálském Cavaillonu, aby nám prozradil vše o pečení chleba po francouzsku. Od přípravy a mixování těsta až po vlastní pečení, od tradičních baget a bulek až po
Peter Mayle and his wife did what most of us only imagine doing when they made their long-cherished dream of a life abroad a reality: throwing caution to the wind, they bought a glorious two hundred year-old farmhouse in the Luberon Valley and began a new life. This work lets you discover the joys
From the moment Peter Mayle and his wife, Jennie, uprooted their lives in England and crossed the Channel permanently, they never looked back. Here the beloved author of A Year in Provence pays tribute to the most endearing and enduring aspects of his life in France--the charming and indelible
Próza Navždy Provence je druhým dílem volné trilogie Petera Mayleho o Provenci. Opět jsme okouzleni vtipným vyprávěním o zdánlivě všedních událostech francouzského venkova, z nichž se rodí umění žít. Z každé maličkosti, kterou můžeme spolu s autorem objevovat a obdivovat,
Rok v Provenci, kniha britského publicisty a spisovatele Petera Mayleho, nás provází měsíc po měsíci rokem novopečeného majitele domu v Provenci. S anglickým humorem v jeho nejlaskavější podobě nás autor seznamuje s radostmi i úskalími života cizince, který se rozhodl
Peter Mayne (1908-1979) is to Morocco what Peter Mayle is to Provence or Lawrence Durrell to Greece. This 1953 classic in a new edition captures the very essence of the people and place. Having already learned to appreciate Muslim life when he was in Pakistan, Mayne bought a house in the
Znovu Provence zavádí čtenáře opět do slunné Provence mezi vinice, lány levandule, dubové lesíky a olivovníkové sady na jihu Francie. Místní starousedlíci, jakoby navzdory modernímu světu, stále ještě žijí přirozeným tempem ročních období, radují se z dobrého jídla a
Simon Shaw si zdánlivě nemá nač stěžovat: je mu dvaačtyřicet, je zdravý, bohatý a úspěšný. Jenomže se zrovna rozvedl a jeho bývalá žena se ho snaží připravit nejen o spoustu peněz, ale (za vydatného přispění jeho klientů) i o všechnu energii. Na radu svého majordoma,
Hlavní hrdina románu, Max Skinner, má dost londýnského finančního světa, a tak využije možnosti přestěhovat se do jižní Francie, kde zdědil po svém strýci venkovský dům. Těší se na idylický klid a venkovské tempo života, ale záhy zjistí, že nic není tak, jak si
Půvabný kulinářský cetopis, v němž nás autor, anglický spisovatel žijící v Provenci, zavádí do všech koutů Francie, země proslulé gastronomickými zázraky. Vyzbrojený nožem, vidličkou a vývrtkou čtenáře doprovodí na vyhlášený trh se šneky, proběhne s karnevalovým
Korsika, ležící mezi Itálií a Francií a obklopená Středozemním mořem, vyvolává nejrozmanitější pocity. Vyslovte její jméno během konverzace a ta se vydá mnoha směry: od krásy hor přes skvělé uzeniny a pláže snů až k nacionalismu. Je těžké popsat pár slovy ostrov,
A globetrotting detective story, filled with the culinary delights and entertaining characters from the national bestselling author of A Year in Provence and our most treasured chronicler of French life. 'Wine and food aficionados will find much to savor.... Light, funny, and packed with a menu's
Audiokniha: „Vítejte v krajině levandule, výborného vína a lanýžů.“ Humorné vyprávění, ze kterého dýchá provensálská atmosféra plná skvělého jídla, místních zvyků a svérázných postaviček. Rok v Provenci je první částí volné trilogie vonící levandulí a
Andre Kelly, fotograf exkluzivního časopisu DQ, odjíždí do jižní Francie, aby udělal snímky luxusního sídla podnikatele Bernarda Denoyera. Přitom se stane svědkem podivné scény: Cézannův obraz nesmírné hodnoty je správcem vily naložen do omšelé dodávka a odvezen. A to vše v
Audiokniha: Druhá část volné trilogie vonící levandulí a chutnající po těch nevybranějších lahůdkách a nejlepším víně. Nechte se okouzlit vtipným vyprávěním o zdánlivě všedních událostech francouzského venkova, z nichž se rodí umění žít. Z každé maličkosti,