Nejnižší cena za posledních 45 dní: 62 Kč
Ceny a dostupnost se mohou měnit i několikrát za den. Zkontrolujte si aktuální údaje přímo v e-shopech. Všechny dostupné barvy a velikosti naleznete přímo v e-shopech.
Pro milovníky vysokohorské kávy, pro příznivce organicky pěstovaných plodin, pro vyznavače nápojů atraktivních chutí a nezvyklého aroma – pro vás i vaše přátele pražíme špičkové zrno z konžského regionu Kivu. Přinese vám zážitek jako med sladký, jako grapefruit hořký a jako švestky šťavnatý. Ochutnejte kávu ze země minerálů, baobabů a horských goril.
Pro milovníky vysokohorské kávy, pro příznivce organicky pěstovaných plodin, pro vyznavače nápojů atraktivních chutí a nezvyklého aroma – pro vás i vaše přátele pražíme špičkové zrno z konžského regionu Kivu. Přinese vám zážitek jako med sladký, jako grapefruit
Pro milovníky vysokohorské kávy, pro příznivce organicky pěstovaných plodin, pro vyznavače nápojů atraktivních chutí a nezvyklého aroma – pro vás i vaše přátele pražíme špičkové zrno z konžského regionu Kivu. Přinese vám zážitek jako med sladký, jako grapefruit
Pro milovníky vysokohorské kávy, pro příznivce organicky pěstovaných plodin, pro vyznavače nápojů atraktivních chutí a nezvyklého aroma – pro vás i vaše přátele pražíme špičkové zrno z konžského regionu Kivu. Přinese vám zážitek jako med sladký, jako grapefruit
Pro milovníky vysokohorské kávy, pro příznivce organicky pěstovaných plodin, pro vyznavače nápojů atraktivních chutí a nezvyklého aroma – pro vás i vaše přátele pražíme špičkové zrno z konžského regionu Kivu. Přinese vám zážitek jako med sladký, jako grapefruit
Pro milovníky vysokohorské kávy, pro příznivce organicky pěstovaných plodin, pro vyznavače nápojů atraktivních chutí a nezvyklého aroma – pro vás i vaše přátele pražíme špičkové zrno z konžského regionu Kivu. Přinese vám zážitek jako med sladký, jako grapefruit
Kongo zažívá kávovou renesanci. Po desetiletí občanských konfliktů se drobné farmy vracejí na výsluní a vysílají do světa jasný signál: Počítejte s námi, káva z Konga je okouzlující! Baristé ze Spojených států, kam převážná část konžské sklizně putuje, pokyvují
Diamanty. V centrální konžské provincii leží největší světové naleziště průmyslových diamantů. A taky tam sklízejí kávu, kterou k vzácnému pokladu můžeme směle přirovnat. Nádherná pravidelná zrnka Robusty Kongo dávají nápoj s plným tělem, velmi libou hořkostí a
Ručně tříděná, v BIO kvalitě. Zrna z tradičního kávového regionu patří do zlatého fondu světových káv. Vyznačují se čistou, jemnou a elegantní chutí s podmanivě ovocnou stopou. Ostatně, jihozápadní část Hondurasu se pěstování kávovníků věnuje dlouhá desetiletí
V Ekvádoru se můžete kochat koloniální architekturou, divokou džunglí nebo dlouhými plážemi. Káva této rovníkové země je podobně interesantní. Najdete v ní svěžest ovoce i sladkost karamelu, připravíte z ní dokonalé espresso i fantastické cold brew. Mokré zpracování
Plantážní robusta v BIO kvalitě se hodí pro chvíle, kdy potřebujete pořádnou dávku povzbuzení, nebo tehdy, když hodláte trochu experimentovat. V prvním případě ji připravte samostatně, ve druhém přimíchejte k některé z arabik. V šálku na vás vždy bude čekat nápoj
Káva z mexického Chiapas se pěstuje ve stínu. Nejčastěji pod banánovníky nebo korunami vysokých borovic. Může tak nejen déle a pomaleji dozrávat. Kávovníky lépe odolávají škůdcům a krajina si udržuje potřebnou vodu. Organické pěstování s ohledem na okolní přírodu
Už jen kvůli místu původu byste měli tuto kávu ochutnat. Přivezli jsme ji z ostrova Flores, který nejenže má květinové jméno, navíc produkuje kávu voňavou a sladkou. Místní robusta dozrává ve stínu vysokých stromů, farmáři ji pěstují v režimu BIO a zpracovávají
Až vezmete do ruky šálek s vonící kávou, vzpomeňte si na všechny, jejichž zásluhou ho můžete ochutnat. Farmáře a jejich rodiny, česáče, dělníky, řidiče, obchodníky, pražiče… Z daleké Jižní Ameriky putovala kávová zrnka několik týdnů. Vyrostla na úbočí And, v
Indonésie je třetím největším producentem kávy na světě. Na nekonečné plantáže kávovníků narazíte při toulání po ostrovech Jáva, Sumatra a Sulawesi. Právě na jeho kopcovitém jihu se rozkládá region Toraja. Vysazování kávovníků, péče o ně a sklizeň vyžadují od
Plantážní káva bez kofeinu uspokojí nároky každého, kdo na nějaký ten šálek nehledí. Bez populárního stimulantu si jich můžete dopřát, kolik chcete. BIO kvalita zaručena, skvělá, hluboká chuť rovněž. V případě Honduras SHG vás čekají tóny sladké čokolády a
Krásná robusta v BIO kvalitě z indického regionu Wayanad okouzlí plnou, čokoládově zemitou chutí i vysokým obsahem kofeinu. Můžete ji degustovat samostatně, nebo přimíchat k oblíbené arabice. Získáte unikátní espresso směs dle vlastní fantazie. Pohrajte si s kyselostí,
O robustě se říká, že je drsnější a méně vrstevnatá. Až ochutnáte tu z tanzanského regionu Kagera, změníte názor. Je pravdou, že obsahuje více kofeinu než arabika, nicméně v lahodnosti a jemnosti si s ní nikterak nezadá. Ekologicky certifikovaná Robusta Tanzania Bukoba
Na Papuu Novou Guineu se cestuje za nádhernou přírodou, atraktivní kuchyní i tradičními obyvateli. A taky za kávou, která vyniká chutí tropického ovoce, čokolády a ořechů. Nejinak je tomu v případě této sorty v BIO kvalitě. Stoprocentní arabika vás potěší intenzivním
Snad neexistuje země, ve které by měla káva tak výsadní postavení. Brazílie ji považuje za nápoj tradiční; kávu vám naservírují na pracovní schůzce, v restauraci i na pláži. Silnou, horkou a sladkou. Pokud ji však budete připravovat ze zrnek regionu Minas Gerais, vychutnejte
Provincii proslulou produkcí citrusů a kávy najdete v centrální oblasti Peru. První Evropané zavítali do Chanchamayo v polovině 17. století a rovnou v ní založili osadu. Dnes se káva z vysokých And do Evropy dováží ve velkém. Popularitu si získává zejména díky čokoládové
Káva z Yirgacheffe mívá citrusový chuťový profil a kulaté tělo. Zrno jednoho z nejprestižnějších kávových regionů milují znalci na celém světě. Ethiopia Aricha Natural Grade 1 BIO nezklame hledače dokonalosti ani příznivce stabilní kvality. Kromě lehkých citrusových tónů
Symbolem vytrvalosti, odhodlání a také péče by mohla být tato nikaragujská lahůdka. Vypěstovaly ji ženy z družstva Las Diosas obhospodařujícího plantáže na severu země. Jejich vysokohorská arabika oplývá tóny mléčné čokolády a ovoce, které doplňuje lehounká stopa
Co byste měli vědět o Guatemale? Že v ní najdete jezera, sopky, džungli, mayské chrámy i pláže. A že její farmáři pěstují jednu ze skvělých středoamerických káv. Odborníci o ní mluví jako o gurmánské a rozplývají se nad její vyváženou chutí a jemnou kyselostí
Ze samotného domova kávy, hornaté krajiny okolí Velkých jezer, přivážíme vznešenou královnu. Etiopská káva má na trhu nezastupitelné místo. Jak přesně chutnala kozám pasáčka jménem Kaldi, které ji údajně jako první schroupaly, se asi nedozvíme. Naše zkušenost je ale