Nejnižší cena za posledních 45 dní: 179 Kč
Ceny a dostupnost se mohou měnit i několikrát za den. Zkontrolujte si aktuální údaje přímo v e-shopech. Všechny dostupné barvy a velikosti naleznete přímo v e-shopech.
BIO Javorový sirup Grade A
Když se řekne Kanada, většině lidí se vybaví jako první hokej a javorový list. Právě javorový list je pro Kanadu naprosto typickým znakem, ostatně proč by ho jinak měli Kanaďané i na samotné vlajce? Jak tato tradice vznikla, co je na javorovém sirupu tak skvělého a jak se dá využít v kuchyni?Javor - pokud si tento strom vyhledáte na Wikipedii, zjistíte, že se jedná o rod rostlin z rodu mýdelníkovitých, že tento rod čítá 125 dřevin i křovin, a že se nachází pouze na severní polokouli.
To nejdůležitější pro nás ovšem je, že z jeho mízy se získává tekutina, kterou známe pod názvem javorový sirup. Konkrétně se jedná o javor cukrový, ovšem získávat ho lze i z dalších druhů javorů. Zejména v Severní Americe je užívání javorového sirupu úzce spjato s tradicí a historií, proto nemůže toto přírodní sladidlo chybět v repertoáru žádné správné rodiny.
Jak se javorový sirup získává?Základním předpokladem je, že javor je nejméně 40 let starý, má v průměru nejméně 25 centimetrů a ideálně metr a půl nad zemí. Takovýto javor je možné navrtat, díru očistit a vložit do ní kohoutek, jímž bude míza – tedy javorový sirup – protékat. Je nezbytné se držet několika zásad – strom je třeba navrtat, když je teplota nad bodem mrazu – jinak by mohlo dojít k poškození samotného stromu. Nejčastěji se tedy javory navrtávají na jaře. Zároveň by neměla být použita hrubá síla, neboť opět může dojít k poškození javoru. Sběr poté probíhá buď tradičně odléváním do věder, častěji se již ovšem setkáme se systémem vakuových pump, díky nimž je sběr sirupu efektivnější.
Takto sesbíraná míza je připravena k dalšímu zpracování. Nejlépe již v den sběru je míza vařena, při teplotě asi 105°C. Zajímavostí je, že ze 150 litrů surové mízy vznikne jen asi 3,8 litru javorového sirupu – získá se tedy asi 40x méně než tekutiny než před vařením.
Javorový sirup se dělí do tří kategoriíPři výběru javorového sirupu v obchodě je nutné chápat rozdíly mezi některými jeho druhy. Rozdělen je na základě propustnosti světla, která de facto určuje, jak silná či jemná bude javorová chuť samotného sirupu.
se hodí hlavně pro labužníky, kteří chtějí sirup využívat dennodenně k dochucování palačinek, vaflí a dalších sladkých pokrmů, jimiž se připravují na další krušný den. Ostatně, javorový sirup lze využít jako náhradu bílého cukru, v mnohých ohledech zdravější a také chutnější.
Javorový sirup grade Cse vyznačuje hlavně svou intenzivní chutí a vůní, přidává se tedy spíše do těst, používá se při pečení a vaření. Jelikož není tak čistý jako grade A. Nicméně hlavní je dívat se na kvalitu sirupu samotného, který typ zvolíme bychom měli zvažovat dle předpokládaného využití. V mnohých ohledech předčí javorový sirup běžný rafinovaný bílý cukr. Nachází se v něm některé zdraví prospěšné látky navíc se v něm se sacharózou kloubí i fruktóza a glukóza. Zapomínat nesmíme ani na vhodnost pro drtivou většinu diabetiků.
Javorový sirup najde pestré využití v každé domácnostiPřipravte si například lahodné palačinky přelité pravým javorovým sirupem, po nichž se budou olizovat nejenom vaše ratolesti. Pokud hledáte spíše zdravou snídani, zkuste přidat do obyčejného bílého jogurtu pár kapek javorového sirupu. Získáte tak jednoduchou, chutnou i levnou snídani, která vás jen tak neomrzí.
Vyzkoušejte tedy javorový sirup i vy a brzy poznáte, že sladit se dá i jinak než obyčejným bílým cukrem. Nejenom, že vaše jídla budou rázem chutnější, uděláme tím i něco pro své vlastní zdraví. A není to skvělá kombinace?
Složení100% zahuštěná míza z javoru cukrového
SkladováníSkladujte v suchu a chladu. Po otevření skladujte při teplotě do 10 °C
Země původuKanada
Bio Javorový sirup 100% Grade A je čistě přírodní sladidlo, získané zahuštěním mízy cukerného javoru. Javorový sirup je (spolu s medem a melasou) vynikajícím pomocníkem při nahrazování rafinovaného bílého cukru. Bio certifikát garantuje šetrné zpracování bez použití chemikálií (např. formaldehydu při ošetření otvorů ve stromech). Javorový sirup se známkuje podle barvy, a tím i chuti. Čím světlejší barva, tím jemnější méně intenzivní vůně a chuť, a tím dražší sirup . Grade A (Canada No. 1 Light) je velmi světlý jemný a luxusní sirup, vhodný i jako dárek.
Produkt Bio nebio Javorový sirup 100% Grade A BIO 250 ml označuje EAN kód 8594052881523.
Určení | unisex |
Kategorie | Hokej, Sirupy, Sladidla |
EAN | 8594052881523 |
Provita Javorový sirup Grade A BIO 250 ml | | 100% čistý javorový sirup bez přidaných barviv, sladidel, konzervantů. | | Javorový sirup Grade A je charakteristický jemnou a delikátní chutí. Je určen k přímé spotřebě (bez ředění) i na přípravu sladkých pokrmů. Dopřejte si
Biolinie Javorový sirup BIO 250 ml | | Složení: javorový sirup* 100% | | *CZ-BIO-001 produkt ekologického zemědělství | | | Skladování: Skladujte na temném, chladném a suchém místě. | | | Jemný bio javorový sirup stupně A lahodné chuti získávaný z kanadských javorů. Je vynikající na
GRIZLY Javorový sirup BIO 350 g/250 ml | | Vzniká tradičním způsobem z mízy javorů rostoucích v Kanadě, následně prochází tepelným zpracováním. Sirup si zachovává řadu minerálních látek, mezi kterými byste našli draslík, vápník, zinek nebo mangan. Vyznačuje se zlatavou
BIO Javorový sirup Grade A | Když se řekne Kanada, většině lidí se vybaví jako první hokej a javorový list. Právě javorový list je pro Kanadu naprosto typickým znakem, ostatně proč by ho jinak měli Kanaďané i na samotné vlajce? Jak tato tradice vznikla, co je na javorovém sirupu
BIO Javorový sirup Grade C | Když se řekne Kanada, většině lidí se vybaví jako první hokej a javorový list. Právě javorový list je pro Kanadu naprosto typickým znakem, ostatně proč by ho jinak měli Kanaďané i na samotné vlajce? Jak tato tradice vznikla, co je na javorovém sirupu
Doplněk stravy GREEN IDEA Agáve sirup BIO 250 ml: GREEN IDEA Agáve sirup BIO - přírodní sladidlo bez barviv a přidaného cukru100% vegan sirup z agáve je přírodní sladidlo získávané z listů kaktusu. Tato tekutina je sladší než bílý cukr či med. Díky vysokému obsahu
Doplněk stravy GREEN IDEA Datlový sirup BIO 250 ml: GREEN IDEA Datlový sirup BIO - přírodní sladidlo bez barviv a přidaného cukru100% vegan datlový sirup je čistě přírodní sladidlo s nízkým glykemickým indexem. Obsahuje vitamíny B a minerály. Má výjimečnou sladkost a
GRIZLY Rýžový sirup BIO 350 g/250 ml | | Jedná se o přirozené sladidlo získávané z rýže a ve vaší kuchyni ho můžete používat jako zdravější alternativu k běžným sladidlům, jakým je například bílý cukr. Rýžový sirup se vyznačuje nízkým obsahem tuku, proto po něm
GRIZLY Agávový sirup BIO 350 g/250 ml | | Agávový sirup se vyrábí lisováním nektaru z rostliny agáve. Agáve je nejrozšířenější v Mexiku a jižní Americe a kromě lahodného přírodního sladidla se z něj vyrábí tequila. Náš sirup je vyráběn za velmi nízkých teplot, aby se
GRIZLY Javorový sirup BIO 350 g | | Javorový sirup má zlatavou barvu, jemnou chuť a velmi mírné aroma. Tekutá konzistence umožňuje využití na mnoho způsobů. Skvělý na lívance a palačinky, do čaje, ale i na pečení. Získává se tradičním postupem z mízy javorů rostoucích
BIO brusinkový sirup | Brusinky jsou často označovány za symbol luxusních restaurací či hotelů. Tento červený plod si zamiloval nejeden odpůrce zdravé stravy, neboť jsou brusinky prostě chutné. Ovšem brusinky si můžete dopřát i jinak – ve formě brusinkového sirupu. Mnoho
Bio aktivní látky v rakytníkovém sirupu jsou součástí přírodního komplexu vitamínů a minerálů, proto jsou pro lidský organismus přirozené, a tím pádem i výborně využitelné. Rakytníkový sirup je účinnou prevencí proti chřipkovému onemocnění, je vhodný jako doplněk
BIO kokosový sirup | Co si představíte, když se řekne kokosový sirup? Většinou vás napadne, jak krásné by bylo odcestovat do tropických krajin a vylehávat pod kokosovou palmou u křišťálově čistého moře, obsluhován sličnými ženami či statnými muži, a neřešit starosti
Sonnentor Knedlík v krku sirup BIO 250 ml | | Něco na vás leze? Tento sirup z mladého jedlového jehličí a bylinek vám může pomoct uvolnit knedlík v krku a začít opět prozpěvovat jako slavík. Zřeďte vodou nebo vychutnávejte čistý sirup po lžičkách. | | Použití: Doporučené
GRIZLY Datlový sirup BIO 350 g/250 ml | | Datlový sirup se vyrábí lisováním a koncentrací sušených vařených datlí. Tento druh sirupu je tradičním sladidlem na Středním východě. Má výraznou a charakteristickou datlovou chuť. Obsahuje 15–30 % fruktózy, 17–40 % glukózy a 3–34
Sonnentor Chai sirup BIO 250 ml | | Kleopatřino tajemství krásy bude slušet i vašemu „lattéčku“. Zvláště v zimě vám bude příjemným společníkem. Hodí se skvěle také k čokoládovým dezertům. | | Použití: Doporučené ředění s mlékem v poměru 1 : 12. Před použitím
Prírodné sladidlo – bio datľový sirup, vyrobený z „ekologicky“ vypestovaných datlí, ošetrovaných bez chemických postrekov. Používa sa ako zdravá náhrada cukru v teplej i studenej kuchyni. Výborný na dochutenie dezertov ale aj slaných jedál. | Datum minimální trvanlivosti
BIO kukuřičný sirup | Kukuřice u nás není zdaleka tak populární jako třeba ve Spojených státech amerických. Zatímco v USA je kukuřice pěstována takřka na každém rohu – a to k vlastní spotřebě – u nás jsou mnohá kukuřičná pole určena primárně jako krmivo pro
Sonnentor Pumpkin spice sirup BIO 250 ml | | Za velkou louží je Pumpkin Spice Season něco jako páté roční období. Připravte si toto kultovní latté s námi: zalijte sirup mléčnou pěnou a espressem a dobře promíchejte. Nechte se okouzlit chutí sladkého dýňového koláče ve
BIO rýžový sirup | Mnoho z nás si jako synonymum pro sladidlo představí bílý rafinovaný cukr. Co také čekat jiného, když jsme jím obklopováni doslova na každém rohu. Takřka v každém pokrmu, ať slaném či sladkém, se bílý cukr objevuje. Přitom není žádným tajemstvím,
Country Life Sirup borůvkový BIO 250 ml | | Všechny suroviny na jeho výrobu pocházejí výhradně z kontrolovaného ekologického zemědělství. | | | Složení: třtinový cukr*, rýžový sirup*, voda, koncentrovaná borůvková šťáva* (10 %), javorový sirup* | | *produkt kontrolovaného
BIO datlový sirup | Datle jsou populární pochutinou českých cestovatelů. Mnoho z nich si bez datlí ani dovolenou na jihu Evropy či severu Afriky nedovede představit. Ostatně říká se o nich, že jde o „energii sbalenou na cesty“, a toto tvrzení není nijak přitažené za
Hradecké delikatesy Rakytníková šťáva 100% BIO 250 ml | | Rakytníková šťáva 100% BIO je vynikající na přípravu domácí limonády. | | | má vysoce regenerační účinky | obsahuje velké množství vitamínu C a další | 100% vylisovaná šťáva z Bio rakytníku z Vysočiny. | | | Skladujte