Nejnižší cena za posledních 45 dní: 349 Kč
Ceny a dostupnost se mohou měnit i několikrát za den. Zkontrolujte si aktuální údaje přímo v e-shopech. Všechny dostupné barvy a velikosti naleznete přímo v e-shopech.
černá rýže natural
Černá rýže má po uvaření příjemně jemnou oříškovou chuť a nafialovělou barvu. Po uvaření také téměř nelepí. Je lehce stravitelná, má nízký glykemický index a je přirozeně bezlepková. Černá rýže se řadí mezi superpotraviny díky svým výživovým vlastnostem. Oproti bílým odrůdám obsahuje černá rýže dvojnásobné množství bílkovin a najdete v ní i velké množství antioxidantů. Zejména je ceněná pro velkou zásobu antokyanů, což je látka se silnými antioxidačními účinky.
Černá rýže je rovněž zdrojem minerálů, stopových prvků, vitamínů, sacharidů a vlákniny. Černá rýže je zajímavou surovinou, která není u nás příliš známá. Hlavním pěstitelem je Tibet a v Číně ji dokonce mohla používat jen císařská rodina. Díky tomu si také získala své pojmenování - zakázaná rýže.
jak POUŽIT černou rýži v kuchyniČernou rýží můžete bez obav nahradit rýži bílou, ale doporučujeme s ní šetřit a kombinovat s bílou rýží. Bílé rýže dejte vždy o něco více než té černé. Pokrmy budou zdravější a ještě k tomu s ní můžete vytvořit zajímavé barevné variace. Černou rýži můžete využít jako přílohu k masu i rybám, do salátů nebo z ní připravit masové či zeleninové rizoto.
jak uvařit černou rýžiRýži důkladně propláchněte vodou. Zalijte 2 - 2,5 násobným množstvím vody a na mírném plamenu vařte bez míchání cca 40 minut do změknutí. Rýži necháme po vypnutí ještě dojít pod pokličkou a následně můžeme osolit.
Složení100% Rýže černá střednězrnná
Výživové údaje na 100 g | |
Energie | 1445 kJ / 342 kcal |
Tuky | 3,4 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 0,9 g |
Sacharidy | 64,0 g |
z toho cukry | 1,2 g |
Vláknina | 8,5 g |
Bílkoviny | 9,9 g |
Sůl | 0,02 g |
Itálie
SkladováníSkladujte při teplotě do 20 °C a relativní vlhkosti vzduchu do 70 %.
Chraňte před přímým slunečním světlem.
Produkt Vital Country Rýže černá střednězrnná Množství: 3000 g označuje EAN kód 8596466009678.
Množství | 3000 g |
Vlastnosti | Bez lepku |
EAN | 8596466009678 |
černá rýže natural | Černá rýže má po uvaření příjemně jemnou oříškovou chuť a nafialovělou barvu. Po uvaření také téměř nelepí. Je lehce stravitelná, má nízký glykemický index a je přirozeně bezlepková. Černá rýže se řadí mezi superpotraviny díky svým
černá rýže natural | Černá rýže má po uvaření příjemně jemnou oříškovou chuť a nafialovělou barvu. Po uvaření také téměř nelepí. Je lehce stravitelná, má nízký glykemický index a je přirozeně bezlepková. Černá rýže se řadí mezi superpotraviny díky svým
kulatozrnná Rýže Carnaroli | Rýže Carnaroli je považována za kaviár mezi italskými rýžemi. Důvodem je menší množství, které se na severozápadě Itálie vypěstuje. Carnoli je vysoce kvalitní odrůda kulatozrnné rýže, díky které bude vaše risotto krásně nadýchané, jemné
basmati rýže BIO | Zásluhou podhůrského prostředí na území Pákistánu, kde je rýže zalévána vodou z roztátých ledovců Himalájí, si můžete pochutnat na vysoce kvalitní rýží basmati. A to navíc v kvalitě Organic neboli BIO. Bíle zbarvená dlouhá zrna se po uvaření
lepkavá rýže - sladká rýže | Na lepkavou rýži můžete narazit pod názvy sladká rýže nebo sticky rice. Svou konzistencí po uvaření připomíná bílou hmotu. Tvoří tak vynikající základ pro kaše či nákypy. V thajské a asijské kuchyni je velmi oblíbená, jak pro sladká
Jasmínová rýže z Thajska | Jasmínová rýže vypěstována v Thajsku se vyznačuje svou vysokou kvalitou. Ale mimo tuto zem se rýži daří také v Kambodži, Laosu a Vietnamu. Svůj název získala pro svou typickou vůni po jasmínu. | | Obecně obsahuje rýže asi 70% sacharidů,
Jasmínová rýže BIO | Jasmínová rýže se pyšní svou krásnou květinovou vůní, ne nadarmo se jí říká královna mezi rýžemi. Nadchne vás i svou nasládlou chutí s lehkým nádechem po oříšcích. Oproti basmati je jasmínová rýže lepivější. | | Rýže je oblíbenou lehce
Rýže basmatI | Rýže basmati premium (extra long) je celosvětově velmi žádaná. Je to díky jejím zvláště dlouhým štíhlým zrnům perleťově bílé barvy. A její vůně je výrazně oříšková. Krátce se připravuje, po uvaření je sypká, nadýchaná a zejména chutná naprosto
červená rýže natural - Red rice | Díky barvě červené rýže budete jíst také očima. Díky slupce, tzv. otrubě, která na zrnku zůstává, si rýže uchovává veškeré živiny a vitamíny. Je oblíbená u lidí, kteří zadržují vodu v těle, protože si i s tímto problémem
rýže paw san z myanmaru (barmy) | Myanmarská rýže Paw San Hmwe je jednou z celosvětově nejuznávanějších vysoce kvalitních rýží. Byla oceněna jako nejlepší rýže světa na světové konferenci Rice Trader's Rice Conference v roce 2011, která se konala ve Vietnamu. | | Paw San
kulatozrnná Rýže Carnaroli | Rýže Carnaroli je považována za kaviár mezi italskými rýžemi. Důvodem je menší množství, které se na severozápadě Itálie vypěstuje. Carnoli je vysoce kvalitní odrůda kulatozrnné rýže, díky které bude vaše risotto krásně nadýchané, jemné
basmati rýže BIO | Zásluhou podhůrského prostředí na území Pákistánu, kde je rýže zalévána vodou z roztátých ledovců Himalájí, si můžete pochutnat na vysoce kvalitní rýží basmati. A to navíc v kvalitě Organic neboli BIO. Bíle zbarvená dlouhá zrna se po uvaření
basmati rýže BIO | Zásluhou podhůrského prostředí na území Pákistánu, kde je rýže zalévána vodou z roztátých ledovců Himalájí, si můžete pochutnat na vysoce kvalitní rýží basmati. A to navíc v kvalitě Organic neboli BIO. Bíle zbarvená dlouhá zrna se po uvaření
Rýže na přípravu sushi | Sushi je velmi oblíbeným pokrmem s domovinou v Japonsku, ale rychle se rozšířilo do celého světa. Pořádají se kurzy na jeho přípravu a vydávají kuchařky. Spoustu návodů najdete také na internetu a pokud jste na sushi dostali chuť, neobejdete se bez
Rýže na přípravu sushi | Sushi je velmi oblíbeným pokrmem s domovinou v Japonsku, ale rychle se rozšířilo do celého světa. Pořádají se kurzy na jeho přípravu a vydávají kuchařky. Spoustu návodů najdete také na internetu a pokud jste na sushi dostali chuť, neobejdete se bez
lepkavá rýže - sladká rýže | Na lepkavou rýži můžete narazit pod názvy sladká rýže nebo sticky rice. Svou konzistencí po uvaření připomíná bílou hmotu. Tvoří tak vynikající základ pro kaše či nákypy. V thajské a asijské kuchyni je velmi oblíbená, jak pro sladká
kulatozrnná Rýže risotto arborio | Tento druh krátkozrnné rýže je pěstovaný především v Itálii, hojně ji najdete také v Texasu či Kalifornii. Poznáte ji téměř ihned – má jasně bílou barvu, je krátká a oproti klasické rýži i široká. Prochází menším mletím než
kulatozrnná Rýže risotto arborio | Tento druh krátkozrnné rýže je pěstovaný především v Itálii, hojně ji najdete také v Texasu či Kalifornii. Poznáte ji téměř ihned – má jasně bílou barvu, je krátká a oproti klasické rýži i široká. Prochází menším mletím než
indiánská rýže | Indiánská rýže má výraznější chuť s lehkým oříškovým nádechem. Na skus je rýže spíše gumovější. Je přirozeně bezlepková a díky nutričnímu složení je ideálním parťákem při hubnutí. | | Divoká rýže je bohatá na sacharidy, vitamíny skupiny
Jasmínová rýže z Thajska | Jasmínová rýže vypěstována v Thajsku se vyznačuje svou vysokou kvalitou. Ale mimo tuto zem se rýži daří také v Kambodži, Laosu a Vietnamu. Svůj název získala pro svou typickou vůni po jasmínu. | | Obecně obsahuje rýže asi 70% sacharidů,
Jasmínová rýže z Thajska | Jasmínová rýže vypěstována v Thajsku se vyznačuje svou vysokou kvalitou. Ale mimo tuto zem se rýži daří také v Kambodži, Laosu a Vietnamu. Svůj název získala pro svou typickou vůni po jasmínu. | | Obecně obsahuje rýže asi 70% sacharidů,
Jasmínová rýže BIO | Jasmínová rýže se pyšní svou krásnou květinovou vůní, ne nadarmo se jí říká královna mezi rýžemi. Nadchne vás i svou nasládlou chutí s lehkým nádechem po oříšcích. Oproti basmati je jasmínová rýže lepivější. | | Rýže je oblíbenou lehce
Rýže basmatI | Rýže basmati premium (extra long) je celosvětově velmi žádaná. Je to díky jejím zvláště dlouhým štíhlým zrnům perleťově bílé barvy. A její vůně je výrazně oříšková. Krátce se připravuje, po uvaření je sypká, nadýchaná a zejména chutná naprosto
Rýže basmatI | Rýže basmati premium (extra long) je celosvětově velmi žádaná. Je to díky jejím zvláště dlouhým štíhlým zrnům perleťově bílé barvy. A její vůně je výrazně oříšková. Krátce se připravuje, po uvaření je sypká, nadýchaná a zejména chutná naprosto