Sadba hub - BEDLA

Sadba hub - BEDLA

Sadba hub - BEDLA

Nejnižší cena za posledních 45 dní: 299 Kč

Ceny a dostupnost se mohou měnit i několikrát za den. Zkontrolujte si aktuální údaje přímo v e-shopech. Všechny dostupné barvy a velikosti naleznete přímo v e-shopech.

Sadba hub - BEDLA - popis produktu

  • nenáročná na vlhkost a živiny
  • balení 10 g + 10 g zdarma
  • s návodem na výsadbu

Bedla vysoká roste ve volné přírodě na mezích, loukách a v lesích. Nyní máte jedinečnou možnost si bedlu nastěhovat i na svoji zahrádku, na rozdíl od ostatních hub totiž dobře snáší i sušší stanoviště. Není náročná na živiny a vlhkost půdy, po vysazení se o ni tedy nemusíte příliš starat.

Sadbu dodáváme ve formě naočkovaného obilí, jako sadu 10 g + 10 g ZDARMA! V balení najdete podrobný návod na výsadbu.

 

Bedla vysoká se vysazuje po odeznění posledních mrazíků od počátku měsíce března/dubna až do listopadu na zahrádku do travnatých porostů.

Sadba plodí obvykle v následující rok výsadby koncem léta až na podzim, někdy však až po 2-3 letech. Záleží na výběru stanoviště, prostředí a počasí. V prvé řadě se musí podhoubí uchytit a prorůst půdou, což nějaký čas trvá. Proto nepropadejte skepsi, když sadba nezačne plodit první rok výsadby. Plodnice se objeví v okamžik, kdy je nejméně očekáváme.

Sadbu lze skladovat na temném místě při teplotách do 6 °C (nejlépe v chladničce). Při těchto podmínkách vydrží až 2 - 4 měsíce.

Sadbu bedly vysoké dodáváme v podobě naočkovaného obilí, a to ve dvou sáčcích, každý o hmotnosti 10 g. Naočkované obilí má přirozenou hnědou barvu s možným bílým povlakem připomínajícím chmýří či plíseň. Mohou se objevit i žluté skvrny, které nejsou závadou, je to však signál k neodkladné výsadbě. Voní po houbách, až do nakvašenosti. Zelená barva signalizuje, že je kultura podhoubí zkažená či napadená plísní, v takovém případě již není možné sadbu úspěšně vypěstovat.

 

 

 

Sadba hub - BEDLA - parametry produktu

KategorieRošty, Osiva

Sadba hub - BEDLA - historie ceny a dostupnosti

Sadba hub - BEDLA - další zajímavé produkty

Sadba hub - BEDLA - jak nakoupit nejvýhodnější?