Magnum Prosecco

Magnum Prosecco "0.15" Extra Dry DOC

Magnum Prosecco

Nejnižší cena za posledních 60 dní: 749 Kč

Ceny a dostupnost se mohou měnit i několikrát za den. Zkontrolujte si aktuální údaje přímo v e-shopech. Všechny dostupné barvy a velikosti naleznete přímo v e-shopech.

Magnum Prosecco "0.15" Extra Dry DOC - popis produktu

Magnum varianta (1,5l) oblíbeného Prosecca je ideálním dárkem nebo vstupenkou na jakoukoliv oslavu. 

Samotné Prosecco je vyráběno inovativní vinifikační metodou.

Vinný mošt je zchlazený na teplotu okolo 0°C, po zahájení fermentace se teplota přirozeně zvedá, při dosažení 15°C je opět snížena na 0°C a celý proces se opakuje. Na rozdíl od ostatních vín Prosecco zde probíhá pouze jedna fermentace, která trvá déle, než je obvyklé. Celý tento proces umožňuje zachovat typické odrůdové vlastnosti.

Výsledné Prosecco má světlou, slámově žlutou barvu s jemným a vytrvalým perlením. Vůně je ovocná s intenzivním aroma jablek, banánů a květin. Chuť je hladká se středně plným tělem a osobitým charakterem. Ideální jako aperitiv.

 

Dělení podle tlaku v lahvi – jsou dvě kategorie:

Prosecco Frizzante – vína v této kategorii mají jemnější perlení, tlak v lahvi je nižší (1,5 – 2,5 bar). Nemá klasický sektový uzávěr – vzhledem k nižšímu tlaku není potřeba.

Prosecco Spumante – vína v této kategorii mají perlení intenzivnější a vytrvalejší, tlak v lahvi je 3,5 – 5 barů. Zde je již použit klasický sektový „špunt“.

 

Dělení podle klasifikace - označení Prosecca kopíruje systém značení tichých vín:

Prosecco DOC – DOC klasifikace je pro Prosecco největší kategorií. Hrozny na takto označená vína se pěstují na 23 tisících hektarech vinic (z celkových 31.000ha), vyrobí se z nich okolo 370 milionů lahví (zhruba 80% celé produkce vín Prosecco)

Prosecco DOCG – nejlepší polohy v regionu, vinice leží mezi městy Valdobbiadene a Conegliano (vína jsou často označena názvy těchto měst). Území, kde se hrozny pro takto označená Prosecca smí pěstovat, je přesně vymezené. Celé území je od roku 2019 zapsáno v UNESCO World Heritage.

 

Dělení podle zbytkového cukru:

Extra Brut – obsah cukru 0 g/l

Brut – obsah cukru 0-12 g/l

Extra dry – obsah cukru 12-17 g/l

Dry – obsah cukru 17-32 g/l

 

Označení „Millesimato“ nesou Prosecca, která jsou vyrobená v daném ročníku (většina vyrobeného Prosecca jsou vína „neročníková“).

Magnum Prosecco "0.15" Extra Dry DOC - historie ceny a dostupnosti

Magnum Prosecco "0.15" Extra Dry DOC - další zajímavé produkty

Magnum Prosecco "0.15" Extra Dry DOC - jak nakoupit nejvýhodnější?


Vstupujete na stránky podléhající věkovému omezení

Vstupem do tohoto oddělení bezvýhradně souhlasíte a potvrzujete, že jste dosáhli věku 18 let, případně 21 let tam, kde je to vyžadováno zákonem, dále že sem vstupujete dobrovolně a že neumožníte přístup do tohoto oddělení nezletilým osobám.

Odejít