Kniha o koření, napsaná Ing. Dagmar Lánskou, s názvem Zelené koření pěstované i plané by měla mít v názvu ještě ... a jeho použití v kuchyni. U každé rostliny je totiž nejen podrobný popis a barevná ilustrace od akademické malířky Zdenky Krejčové, ale vždy alespoň
Druhé rozšířené a upravené (30% nových ilustrací) vydání knihy o koření. V této knize, potřebné pro každou hospodyňku, která ráda tvoří při přípravě jídel, autorka zaznamenala užití přes 100 druhů koření na různé způsoby jako pochutiny, používané při
Koření je nezbytnou součástí pokrmu, zvýrazňuje a harmonizuje chutě, dodává mu neodolatelnou vůni a podporuje chuť k jídlu. Ke kořenění se využívají různé části rostlin, a to jak listy nebo květy, tak kořínky či oddenky, dokonce i kůra a často celé plody nebo jen
'Kdo je pořádně pročesnekován, procibulován a humorem prokořeněn, uchová se dlouho čerstvý', říká Jitka Molavcová. Tvůrci této knížky s ní vřele souhlasí a dodávávají: Proč bychom se netěšili, když máme možnost ochutit si jídlo, okořenit si život barvou, chutí a
Kurkuma, považovaná za nejúčinnější přírodní lék proti otokům, se již po staletí využívá v tradiční čínské a indické medicíně. Nejnovější studie poukazují na protirakovinné vlastnosti kurkumy a na efekt, který má v léčbě zánětlivých onemocnění střev,
Tato praktická kniha nám ukáže, že bez medu se neobejde ani domácí lékárnička. Ke slovu přijdou i rady pro krásu, léčivé masti a v nespolední řadě chutné recepty
Vynikající a veselé pojednání o česneku, jeho konzumaci a vlivu na lidské zdraví. Česnek jako chuťovka i lék
Magická i léčivá, taková je cibule. Pojďte se s námi ponořit do tajů aromatické zeleniny, kterou oceníte nejen v kuchyni. Pro Vaši inspiraci jsme připravili nejen recepty na skvělá jídla, ale také na léčivé přípravky či úklid. Každý si v knize najde, co potřebuje
Rajče je zvláště hodnotný antioxidant, jejž lidské tělo nedokáže vytvořit, a proto jej získává pouze z několika druhů plodin, které je obsahují. Rajčata mají zároveň málo kalorií (17-20 na 100g) a neztrácí své tělu prospěšné a výživné vlastnosti, včetně vysokého
Marihuana je po tisíce let ceněna pro svou schopnost přetvořit běžné zážitky na hluboké. Z tohoto důvodu představuje pro mnohé kuřáky podstatu povýšení smyslového vnímání. Přesto nesmíme zapomínat ani na její staronové využití jakožto byliny, která hraje významnou
Řekne-li se česnek, asi každý si představí běžnou cibulovou zeleninu.Česnek však nepatří pouze do kuchyně. Jeho blahodárné účinky na organismus potvrzují i nejmodernější vědecké studie. Na zajímavém putování dějinami česneku vám tato kniha odhalí nespočet možností
Kniha nabízí řadu osvědčených receptů ze sbírky známého mistra kuchaře s použitím nejrůznějších druhů ovoce. Zároveň přibližuje také zdravotní účinky jednotlivých plodů
Academia Barilla vybrala 50 receptů, které obsahují brambory. Některá z nich jsou typickými italskými jídly, další recepty byly vytvořeny spojením brambor s dalšími typickými ingrediencemi italské kuchyně: sýry, masnými výrobky, taktéž s kaštany, hřiby a sušenou treskou
Med má vysoce antibakteriální a antimykotické vlastnosti, které podporují správné fungování imunitního systému a napomáhají léčit řadu onemocnění. Med nám také dodá spoustu pozitivní energie. Sladký zlatý med je přírodní léčitel, který se může pochlubit svými
Luštěniny patří mezi nejstarší pěstované rostliny a během lidské historie se staly důležitou potravinou. Jako potravina bohatá na vlákninu, bílkoviny a mnoho vitálních látek, a přitom chudá na energii, našly luštěniny své uplatnění i v moderní zdravé výživě
CBD olej neboli kanabidiol je obrovský wellness trend díky svým silným protizánětlivým účinkům, které mohou zmírnit příznaky od úzkosti po chronickou bolest. Rostlinný extrakt s masivními protizánětlivými účinky Zde vám expertka na wellness Leah Vanderveldt nabízí
Knížka o obilí je první skutečně obilná kuchařka v českém prostředí. Obsahuje přes čtyřicet jednoduchých receptů z celého světa, které i začínajícím kuchařům ukážou, že z obilovin lze snadno a bez velkých nákladů vytvořit hodnotná a chutná jídla, dezerty i
Med, česnek, ocet, olej, aloe vera a sůl každý z nás dobře zná. Způsobů jejich využití je však mnohem více, než si sami myslíme. Nabízíme vám užitečné rady, jak mohou pomoci v domácnosti, čím jsou prospěšné zdraví, jak je využít jako kosmetické prostředky. A
Milovníci koření jistě ocení informace nejen o využití jednotlivých druhů v kuchyni, ale i o jejich léčivých účincích. Kromě exotických druhů koření rostoucích v tropech a subtropech jsou v publikaci zahrnuty i některé z těch, které rostou u nás, včetně možnosti jejich
Název a podtitul říká o této knize téměř vše. Najdeme v ní recepty, které se tradují v nejslavnější 'reggea' rodině - u Marleyových. Jsou rozděleny do přehledných kapitol (maso, dezerty apod.) a bohatě doplněny fotografiemi. V téhle knize najdete nejenom recepty, ale i
Med, česnek, ocet, olej, aloe vera a sůl každý z nás dobře zná. Způsobů jejich využití je však mnohem více, než si sami myslíme. Nabízíme vám užitečné rady, jak mohou pomoci v domácnosti, čím jsou prospěšné zdraví, jak je využít jako kosmetické prostředky. A
Zrno amaranthu je výjimečné především bílkovinou, která se svým složením podobá bílkovině živočišné a v kombinaci s některými obilninami vytváří ideální bílkovinu, která obsahuje všechny esenciání aminokyseliny. Dále obsahuje škrob, který se pomalu vstřebává a
Jak se naučit vařit výborné kari?! Jde to celkem snadno: Úspěšně rozjetou kariéru v korporátu zabalte do krabice a vyhoďte z okna vzdušného zámku, pusťte se do nejistého podnikání s indickými potravinami a navrch se zamilujte do pákistánského obchodníka s kořením. Váš
Med, česnek, ocet, olej, aloe vera a sůl každý z nás dobře zná. Způsobů jejich využití je však mnohem více, než si sami myslíme. Nabízíme vám užitečné rady, jak mohou pomoci v domácnosti, čím jsou prospěšné zdraví, jak je využít jako kosmetické prostředky. A