Kniha slavného amerického autora kuchařek o grilování Stevena Raichlena přináší tentokrát více než šedesátku dokonale vyladěných receptů zaměřených na grilování zeleniny. Z nich si vybere každý - vegetariáni i všežravci, kteří chtějí na grilovací party zařadit více
O próze Večne je zelený, ktorá vznikala v sedemdesiatych rokoch, no prvýkrát vyšla až v roku 1989, autor povedal: „Je pravda, že o novele Večne je zelený som bol presvedčený, že nikdy nevyjde, a nielen pre režim. Možno aj vedomie, že ju nikto nebude čítať, spôsobilo, že sa
Anglický novinář a spisovatel Simon Barnes v knize Zelená planeta říká, že ve světě rostlin nic není takové, jak to vypadá. Rostliny mohou být stejně agresivní a soutěživé jako živočichové a jejich osudy bývají podobně dramatické. Objevíme rostliny, které nemilosrdně
Léto, slunce, pohoda… Lahodná křupavá zelenina, šťavnaté ovoce a vůně čerstvých bylinek - léto je prostě doba, kdy si můžete vychutnávat svět všemi smysly. Kuchařka s originálními fotografiemi obsahuje zajímavé recepty na přípravu jídel na zahradě, na balkoně nebo při
V knižke počuť vietor, stromy, prechádzajú sa v nej zvieratká a dvaja malí chlapci si v nej urobili bunker... Poďte do nej na návštevu. Chyťte si nos, hneď za bunkrom býva tchor, pozor, aby vás nedoštípali včely, možno stretnete líšku, dudka pod čerešňou, poľné vtáčky nad
Co vám kuchařka radí? Napěchovat plech zeleninou, luštěninami, zrním, bylinkami a dalšími dobrotami, vrazit do trouby a nechat je ukázat, co dovedou. Když se totiž spojí trouba s plechem, můžete vytvořit hlavní jídla všeho druhu s minimální námahou a výsledky jsou opravdu
Michal Thoma vám představí ty nejlepší černé, zelené, polozelené i bílé čaje z Číny, Japonska, Indie, ze Srí Lanky a dalších zemí. Dozvíte se, jak se tyto čaje pěstují a zpracovávají, naučíte se rozeznávat kvalitní sorty a hlavně dostanete návod, jak si různé druhy
Těší vás pestré květy, máte chuť na výtečné ovoce nebo na lahodnou zeleninu? Místo pro ně najdete všude! I na tom nejmenším balkóně nebo ve vnitrobloku! Důležitá je vlastní radost. V této knize najdete všechny základní informace, které se vám budou hodit. A také dobré
Zelenina jako hlavní jídlo, barevné a lákavé obiloviny - odvážná, svěží a nepřetržitá revoluce ve stravování. Tak lze charakterizovat tuhle nádhernou kuchařku, poutavou svými recepty, komentáři autora o surovinách, vaření a jídlech, fotografiemi i grafikou... Listujte,
Zklamala vás někdy chuť vašich čerstvě sklizených a s láskou opečovávaných rajčat? Zkušený botanik s bohatou praxí v zahradách v Kew a úspěšný autor zahradnické literatury James Wong je přesvědčený, že kamenem úrazu jsou pěstitelské metody zaměřené na rekordní