Sporáky a trouby na pečení pro dokonalý kulinářský zážitek
23.11.2022 | Redakce

Sporáky a trouby na pečení pro dokonalý kulinářský zážitek

Sporáky a trouby jsou nezbytnými pomocníky v kuchyni pro přípravu chutných, barevných a dokonale propečených pokrmů.

Základním parametrem dle vašeho výběru je zdroj energie a její spotřeba dle údajů na energetickém štítku. Vyberte si volně stojící sporáky nebo vestavné trouby . Plynové, elektrické nebo kombinované. Objem trouby a její rozměry volte podle velikosti domácnosti a počtu členů rodiny.

Preferujete domácí vaření a pečení? Rádi experimentujete? Vyměňte svou klasickou plynovou troubu na pečení za moderní elektrickou troubu. Získejte spoustu funkcí. V jednom zařízení můžete mít integrované pečení, ohřev, grilování nebo rozmrazování . Samočistící technologie pomocí páry nebo vysoké teploty zajišťuje jednoduchou údržbu. Benefitem bude také ventilátor pro odsávání pachů z vnitřku trouby, speciální smaltovaný povrch odolný vůči nečistotám, nebo povrchová úprava proti otiskům prstů.



Plynové trouby na pečení

Plynové trouby na pečení

Standardní volbou jsou plynové trouby na pečení . Plynové sporáky jsou levnější alternativou zejména v podobě volně stojícího spotřebiče s plynovou varnou deskou. Typické jsou automatické zapalování hořáků po otočení knoflíku a jeho krátkém stisknutí. Bezpečnostní funkce Stop Gas zastaví přívod plynu po zhasnutí hořáku.

Nebo hledáte rustikální, moderní nerezový nebo stylový sklokeramický design plynové trouby? S funkcí horkovzdušné trouby, teleskopickým výsuvem roštů , s termostatem, s dvířky proti připálení z bezpečnostního trojskla získáte kvalitní spotřebič. Integrovaný elektrický gril rozšiřuje vaše možnosti vaření.

  • nižší pořizovací cena klasických plynových sporáků, nižší spotřeba energie
  • dostupný pouze spodní hořák pro plynový ohřev nerovnoměrný zdroj tepla pouze zespodu možnost připalování jídla horší regulace a nastavení požadované teploty méně moderní funkce a chytrá řešení

Plynové sporáky

Elektrické trouby na pečení

Elektrické trouby na pečení

Elektrické trouby jsou základním vybavením elektrických sporáků. Typický je spodní i horní ohřev. Standardem jsou také ventilátory pro funkci rovnoměrného horkovzdušného pečení . Kvalitní elektrické trouby doplňuje funkce horkovzdušné trouby pro řízené využití páry při pečení. Použijte horkou páru pro šťavnaté pečení a grilování. Přesným nastavením teploty si uchováte potřebné živiny a vitamíny. Teplotu potravin kontrolujte teplotními sondami umístěnými přímo v potravinách. Používejte recepty na vaření metodou sous-vide.

Kombinované horkovzdušné trouby s mikrovlnným ohřevem rozšiřují další možnosti přípravy pokrmů. Hledáte něco víc? Propojte svůj chytrý dům s ovládáním vaší chytré elektrické trouby . Zapněte předehřívání přes mobilní telefon nebo zvolte přednastavený program pečení pole receptu.

  • spodní a horní ohřev rovnoměrné rozložení tepla možnost funkce horkovzdušné trouby přesné nastavení teploty a regulace možnost mikrovlnného ohřevu funkce sous-vide funkce vaření 6. smysl Chytré funkce
  • vyšší požadavky na spotřebu elektrické energie

Elektrické sporáky

Volně stojící sporáky s troubou

Volně stojící sporáky s troubou

Do menších kuchyní se hodí volně stojící sporáky s troubou. Obvykle jsou levnější na pořízení a instalaci. Praktické jsou jejich horkovzdušné trouby kombinované s grilem. Horkovzdušné trouby jsou vhodné i pro sušení ovoce a bylinek. Vyberte si plynovou, elektrickou nebo smíšenou verzi trouby a varné plochy. K dispozici jsou plynové hořáky, elektrické litinové plotýnky, sklokeramické nebo indukční varné plochy a jejich kombinace.

  • možnost výběru typu varné desky, možnost kombinace plynu a elektřiny, možnost přemístění sporáku, přijatelná pořizovací cena
  • klasický design

Moderní digestoře do stylové kuchyně


Kombinované sporáky

Vestavné trouby na pečení

Vestavné trouby na pečení

Rozměry jsou klíčové pro vestavné trouby k instalaci do kuchyňské linky. Vyberte si plynovou nebo elektrickou vestavnou troubu . Vyberte si design spotřebiče, správnou šířku, výšku a hloubku. Nejmodernější elektrické Smart trouby jsou vybaveny mnoha funkcemi. Nastavujte minuty, sledujte vybrané programy a parametry technologií 6. smysl na displeji. Použijte horkovzdušnou troubu, rozmrazování nebo mikrovlnný ohřev. Drůbež a maso grilujeme na grilu. Usnadněte si manipulaci s plechy na pečení teleskopickým vysunutím roštů. Zjednodušte údržbu díky samočistícím funkcím pomocí páry. Během pyrolýzy se trouba zahřeje na cca. 500°C a nečistoty se spálí na popel. Bezpečnou manipulaci zajišťují dveře z bezpečnostního skla s trojitým zasklením a chlazením dveří. Pořiďte si výhodnou sadu vestavné trouby a varné desky nebo jejich kombinaci s dalšími vestavnými kuchyňskými spotřebiči. Získejte spoustu příslušenství pro pohodlné vaření a pečení.

  • velká škála provedení od rustikálních až po ultra moderní snadnější údržba se samočisticími funkcemi množství přednastavených programů a funkcí ovládaných jedním tlačítkem integrovaná chytrá inteligence
  • vyšší spotřeba elektrické energie

Jak vybrat správnou varnou desku?


Vestavné troubyKuchyňské teploměryKuchyňské chňapkyZapékací mísyPekáče

Mini trouby na pečení

Mini trouby na pečení

Stolní mini trouby jsou ideální do malých domácností, na chaty a chalupy. Bývají levným řešením se spoustou funkcí. Standardem je horkovzdušná trouba doplněná o otočný grilovací rožeň. Kromě pečení využijete dvojitý plech také k vaření nebo ohřívání jídla. Již nebudete mít problém připravit křupavou pizzu, hranolky nebo grilované kuře. Nastavte teplotu a časovač. Nechte troubu dopéct.

  • malé, kompaktní rozměry, nižší hmotnost, snadno přenosný, výhodná kombinace pečení a vaření, vhodný i na sušení ovoce a bylinek
  • malý vnitřní objem vyšší spotřeba energie litinových plátů

Mini trouby

Přečtěte si také

Zimní pneumatiky pro bezpečnou jízdu na studených vozovkách

O nutnosti použití zimních pneumatik v náročných klimatických podmínkách zimy již asi není pochyb. Obecným doporučením je přezout na zimní pneumatiky, pokud okolní teplota klesne pod 7°C.

Domácí pekárny pro přípravu čerstvého chleba a pečiva

Rádi snídáte čerstvý, křupavý krajíc chleba nebo teplé voňavé pečivo? Pak si rozhodně pořiďte malou domácí pekárnu.

Kuchyňské roboty – spolehliví společníci při vaření a pečení

Objevte spolehlivého společníka pro každodenní i příležitostné vaření a pečení. Staňte se kreativním kuchařem. Připravte pokrmy z celého světa.

Tlakové hrnce pro zdravá jídla, šetřící energii a čas

Zvládněte přípravu svých oblíbených jídel za zlomek času. Zdravé vaření v páře pod vyšším tlakem výrazně zkracuje dobu přípravy a tím šetří energii.

Ekonomické televizory pro každého po celý rok

Moderní televizní přijímače jsou inteligentní, ekonomická SMART zařízení do každé domácnosti. Bohaté funkce, ultraplochý nadčasový design, vynikající obraz a zvuk je předurčily pro každodenní použití.

Jogurtovače – pomocníci na podporu přirozené imunity

Připravte si doma lahodné probiotické jogurty s kvalitním čerstvým nebo sušeným ovocem. Získejte dostatečnou imunitu díky dobrým bakteriím, které jsou nezbytné pro správné fungování střevní mikroflóry.

Napařovače oděvů pro snadné ošetření a dezinfekci oděvů

Pára změkčuje a narovnává vlákna v textilu, čímž narovnává pomačkané oblečení a záhyby. Zároveň účinně dezinfikuje textilie.

Jak vybrat tu nejlepší kávu?

Káva je jedním z nejstarších a nejoblíbenějších povzbuzujících nápojů. Je to lahodný důvod pro setkání s přáteli, pro příjemnou relaxaci a odpočinek.

Domácí udírny pro přirozenou konzervaci a plnou chuť uzených mas

Spolu se sušením je uzení nejstarší formou konzervace potravin. Populární řeznictví a zpracování masa je výbornou příležitostí pro setkání celé rodiny a přátel.

Čištění oken – efektivní a moderní

Čištění oken, zrcadel, sprchových koutů nebo různých hladkých lesklých povrchů v domácnosti je často noční můrou. Dělejte to ale efektivně a moderně.

Relax při zimních sportech

Slovensko je krásná hornatá země s mnoha dobře vybavenými zimními středisky. Nabízejí skvělé prostředí pro relaxaci a sport s výbornými sněhovými podmínkami.

Jak vybrat správnou varnou desku?

Vybavte svůj moderní domov sklokeramickou varnou deskou nebo bezpečnou indukční varnou deskou. Vyzkoušejte inovativní, zábavné, snadné vaření a spoustu chytrých funkcí.