Velká kuchařka šéfkuchařů nejlepších restaurací přináší nadšencům, domácím kuchařům a sběratelům kuchařských knih recepty pokrmů nabízených v aktuálně nejlepších restauracích v Česku. Nakladatelství TopLife Czech představuje výběr těch „nej“ restaurací
První kuchařka šéfkuchaře Jana Punčocháře s recepty jeho restaurace U Matěje, kterou najdete v malebném místě mezi vysokými kaštany na pražské Hanspaulce. Jan Punčochář tu se svým týmem vaří tradiční i moderní česko-rakouskou kuchyni, kterou pojí s krásnými víny a
Špičkový šéfkuchař Radek Příhonský, osobní kuchař Karla Schwarzenberga a reprezentant české gastronomie ve světě, vydává ve spolupráci se svou kamarádkou Lenny Trčkovou knihu praktických tipů a receptů z kuchyně, která mu paradoxně přirostla k srdci nejvíc - ze street
Manželé Linkovi se dostali do povědomí české veřejnosti televizní show Linka, kde slavný jazzman Rudy přivítá hosta z hudebního světa, zatímco jeho manželka Anna uvaří pro všechny vynikající jídlo. Právě recepty z tohoto pořadu jsou v centru této knihy. Ale jak už je pro
Podle knihy špičkového britského šéfkuchaře Gordona Ramsaye uvaříte skvělé pokrmy prostě za chvilku. Navíc při každém vaření budete stále rychlejší díky Gordonovým zkratkám a šikovným trikům, které zkrátí dobu přípravy a uspíší vaření. Z jednoduchých a
Proč s posledním ruským carem zastřelili i jeho kuchaře? Kdo se staral o Stalinův jídelníček v jeho tajné dače nedaleko Moskvy? Co dostávali k jídlu první likvidátoři černobylské katastrofy? Nová kniha Witolda Szabłowského tematicky navazuje na bestseller Jak nakrmit
Nechte se vtáhnout do kulinářského světa Marcela Ihnačáka a oslavte den skvělým jídlem. Hostinu můžete mít každý den, nejen při speciální příležitosti. Stačí málo – kvalitní suroviny, nápadité kombinace chutí a příjemná společnost. protože méně je někdy
To nejlepší z receptů prvního československého michelinského šéfkuchařeTato kniha přináší nejenom sbírku 64 unikátních receptů na velice chutná, ale přitom zázračně jednoduchá jídla. Najdete v ní také poutavý životní příběh Pavla Pospíšila, prvního rodáka z
Profesionální kuchař Ing. Martin Černohorský v současné době provozuje rodinnou školu vaření CEREXIM v Praze, kde pořádá i kuchařské kurzy pro veřejnost. Nyní se rozhodl podělit o své znalosti v ucelené knize. A jaké jsou její ingredience? Ověřené recepty, zajímavosti z
Food blogerka Markéta Chovancová připravuje v troubě i na plotně lahodné pokrmy od jara do zimy. Chcete nahlédnout do její kuchyně a získat tipy do své kulinářské praxe? Pak je tu pro vás Markétina sezónní kuchařka členěná podle ročních období. S využitím aktuálně
Mechový dort, šlehačkové donuty, dýňová bábovka s čokoládou a ořechy, cuketová pizza, cheddarové tyčinky nebo plněné precle. I tentokrát pro vás food blogerka Markéta Chovancová připravila neodolatelnou várku slaných a sladkých receptů, se kterými vám bude chutnat po
Josef Maršálek, úspěšný a světově proslulý cukrář, v autobiografií vypráví, jak se naučil péct u svých babiček, jak začínal v Bathu, jak žil jako velký šéf neobyčejného provozu či jak narazil po návratu do Čech. Kniha je doplněná mnoha fotografiemi i recepty
Legenda českého kuchařství. Potomek slavného rodu, jehož gastronomické kořeny sahají až do 17. století. Předseda Československého svazu kuchařů. Jaroslava Sapíka můžete popsat mnoha způsoby, ale naplno ho poznáte, teprve až ochutnáte jeho jídla. Inspirujte se poctivými
Ve své nové knize Gordon Ramsay popisuje z kulinárního hlediska 21 míst celého světa, která navštívil v rámci natáčení pořadu Do neznáma pro National Geographic. Pozornost přitom věnuje tamním surovinám a kuchařským postupům, do nichž ho zasvěcují místní šéfkuchaři a
Knížka o vaření a ne jen o vaření. Vaření miluju. Je to moje vášeň. Vařil jsem v New Yorku, založil jednu z prvních pizzérií v Praze a vařím, prakticky pořád i když už jen pro svojí rodinu a kamarády. Za léta vaření a experimentování jsem nasbíral spoustu receptů a o
Životním posláním autorů této jedinečné knihy je vaření. Poprvé se potkali v roce 1978, na Václavském náměstí v kuchyni hotelu Ambassador, kde byl Jaroslav šéfkuchařem a Jiří k němu nastoupil jako kuchařský talent. 'Byl to náš progresivní elév,' vzpomíná nestor
Hokejka, kuchař, trenér, běžec, cestovatel a bůhvíco ještě. Těch nálepek už jsem měl hodně. Chcete vědět, jak jsem k nim přišel? O tom vám teď povím všechno. Tohle totiž není obyčejná kuchařka, ale taky celej můj životní příběh. Ke každýmu období, o kterým budu
Chcete vařit tak, aby všem, včetně vás samotných, chutnalo? Baví vás to, ale nemáte moc času (kdo ho ostatně má nazbyt)? Sáhněte tedy po nové knize špičkového anglického šéfkuchaře Gordona Ramsaye a máte pohromadě spoustu receptů na rychlé, chutné polévky a saláty, ryby
Téměř před dvaceti lety se v časopise The New Yorker objevil neblaze proslulý článek „Než se pustíte do jídla, čtěte následující!“ od tehdy málo známého šéfkuchaře Anthonyho Bourdaina. Svými postřehy o tom, co se děje za dveřmi kuchyně, nešetřil ničí chuťové
Autorka bestselleru Postel hospoda kostel, knihy, jež v Magnesii Liteře získala Kosmas cenu čtenářů, tentokrát zpovídá oblíbeného českého kuchaře. Jaroslav Sapík žil vždycky naplno a mockrát riskoval. Po dědovi je rebel, po mamince ranař a po babičce lidumil. Přiznává, že
Další kuchařka od Yotama Ottolenghiho a jeho supertýmu kuchařů odhaluje tajemství, jak lze dobré jídlo povýšit na vynikající. Najdete v ní syté i lehké pokrmy se zeleninou v hlavní roli, pokaždé s nějakým doplňkem, něčím „extra' - omáčkou, dresinkem, salsou, marinádou,
Milujete dobré jídlo a peprné historky z kuchyní? Potom je pro vás kniha Šéfkuchařův deník. Příběh kluka z malého města, který to dotáhl na gastronomický Olymp. Chutěmi a vůněmi prosycené řádky nahlížejí pod pokličky nejvybranějších specialit a životů lidu
První česká kuchařka z afrodiziak, která představuje to nejlepší ze spojení populární sexuoložky Laury Janáčkové a skvělého šéfkuchaře Ondřeje Hutnika. V knize najdete potraviny, které ovlivňují lásku, jejich všestranné využití, a to nejen v kuchyni. Muži i ženy
V této kuchařce se autorka věnuje pokrmům, které má ona sama nejraději, píše o surovinách, které je vhodné zařadit do jídelníčku, hodně se zajímá o zeleninu a pokrmy z ní. Především však autorka zdůrazňuje jak je důležité si jídlo užívat v rodinném kruhu, či s
Gordon Ramsay v úvodu knihy říká, že být zdravý pro něj znamená chutně se stravovat a cvičit. Zdravá strava skutečně nemusí být nudná! 'Tohle jsou moje spolehlivé recepty pro chvíle, kdy se chci doma dobře najíst, a upřímně doufám, že vám budou inspirací, abyste
Připravte se na nejvíc. Kuchařka s číslem 2 Deníku Dity P. vás lapí a nikdy nepustí. Přiková ke sporáku. Rozesměje i dojme. Roztočí fantazii a možná přiměje k zamyšlení, jak moc vaření „dělá“ život. Dita ví, že strašně moc. Nová kuchařka je pokračováním té
Lidé musejí jíst, ať jde o obyčejného člověka, krále či prezidenta. Nebo diktátora. Ani revoluce se nedají dělat s prázdným žaludkem. Witolda Szabłowského napadla otázka, kdo vařil nejhorším diktátorům 20. století, když utlačovali a masakrovali obyvatele vlastních zemí?
Chcete vařit tak, aby všem, včetně vás samotných, chutnalo? Baví vás to, ale nemáte moc času (kdo ho ostatně má nazbyt)? Sáhněte tedy po nové knize špičkového anglického šéfkuchaře Gordona Ramsaye a máte pohromadě spoustu receptů na rychlé, chutné polévky a saláty, ryby