Škola volá!
06.09.2022 | Redakce

Škola volá!

Letní prázdniny skončily. Je čas připravit se na plnění školních povinností . Každá škola doporučí vybavení školy dle vlastního zaměření a specializace. Váš třídní učitel má určitě podrobný seznam.

Vytvořte svým školákům doma příjemné studijní prostředí . Psací stůl, židle a dobré osvětlení jsou základem klidné přípravy studenta. Rostoucí židle s podnožkou a rostoucím stolem vytvoří pro vašeho školáka pracovní oázu. Doplňte si školní výbavu . Ukažte jedinečnost, individualitu a styl svých dětí. Pomozte jim vybrat si vlastní barevnou kombinaci a motiv. A jistě se vám budou hodit i základní školní potřeby a pomůcky.



Školní tašky a batohy

Školní tašky a batohy

Školní batohy a školní batohy provázejí vašeho školáka po celou dobu vzdělávání. Jsou nezbytnou pomůckou při plnění studijních povinností. Musí se do nich vejít všechny školní pomůcky . Školní batoh je vhodný spíše pro středoškoláky a studenty.

Kvalitní batoh z voděodolného materiálu jistě splňuje všechny anatomické a ergonomické požadavky na školní tašku, ale je doplněn i o samostatnou přihrádku na notebook, tablet nebo mobilní telefon. Nechybí madlo, zdířky na sluchátka a boční kapsy na láhev a svačinu.

Barevné podání a styl školních batohů je odrazem aktuálních trendů. Jejich předlohou jsou především kreslené filmy, filmoví hrdinové, nebo přírodní scény. Jaké požadavky by měly splňovat kvalitní školní tašky a batohy pro první krůčky ke vzdělání?

  • vyrobeno z vysoce kvalitních ekologických materiálů odolných proti oděru
  • zajištěno rovnoměrné rozložení hmotnosti vnitřní organizací složek
  • anatomické tvarování a ventilace zádové podpory pro každodenní nošení
  • ergonomický tvar a nastavitelné ramenní popruhy
  • měkké polstrování proti zaříznutí do ramene
  • dostatek reflexních prvků
  • kvalitní pevné zapínání
  • boční kapsy na láhev s vodou a svačinu
  • pláštěnka na ochranu před deštěm a znečištěním
  • velká škála barev a výběr motivů pro zvýraznění individuality dítěte
  • kola a výsuvná rukojeť pro snadnější tažení na cestu do školy

Školní taškyŠkolní batohy

Školní soupravy

Školní soupravy

Stylové školní soupravy vyzdvihnou individualitu a jedinečnost každého školáka. Bude to exkluzivní kamarád, který usnadní organizaci práce vašeho dítěte ve škole.

Základem je třídílná sada. Obvykle obsahuje školní tašku, kapsu na boty a penál.

Pětidílná sada obsahuje také školní kufřík a desky na sešity A4. Osmidílná sada obsahuje desky na sešity A5, krabičku na svačinu, školní zástěru a láhev na pití.

Samozřejmě máte k dispozici i další kombinace, včetně brašny na notebook, obalů na tablet, mobilů, různých pouzder, klíčenek nebo peněženek.


Školní setyŠkolní kufříky

Stoly

Stoly

Najděte stůl, který vyhovuje potřebám vašeho školáka. Podstatou funkčního výukového prostředí je velká pracovní plocha pro uložení knih, sešitů a pomůcek.

Stůl umístěte tak, aby dopadající sluneční světlo nevytvářelo při psaní stín .

Unikátní rostoucí stůl vám umožní nastavit pracovní plochu do požadované výšky podle věku školáka.

Můžete také změnit sklon pracovní plochy při psaní, kreslení, malování nebo čtení. Pouze správné držení těla při sezení zaručí zdravý růst dítěte.

Vhodným doplňkem rostoucího stolu je také rostoucí židle s podnožkou.


RegályHerní stolyPC stolyPsací stolkyRostoucí stolyKontejnery na kolečkách

Židle

Židle

Vyberte si vhodné židle pro náročné studium, pro relaxaci nebo pro počítačové hry. Dopřejte dětem dokonalý komfort .

Konstrukce s kolečky umožňuje snadné přemisťování. Anatomické tvarování židle, nastavitelná podpěra hlavy, páteře a loktů je při dlouhém sezení zásadní.

Nadčasový design a odolné materiály jsou praktickou volbou po celou dobu studia.


Dětské židlePracovní židleRostoucí židle

Osvětlení a lampy

Osvětlení a lampy

Velká a dobře osvětlená pracovní plocha je základem studia bez rychlé únavy. Pro světelnou pohodu doplňte studentský pokoj několika světly.

Chraňte dlouhodobě namáhaný zrak svých dětí. Kromě centrálního osvětlení jsou k dispozici také energeticky úsporná LED svítidla na stůl nebo na stěnu. Snižte únavu očí poskytnutím dostatečného osvětlení povrchu pro psaní, čtení nebo relaxační hry na PC nebo herních konzolách.

Při sledování filmů a poslechu oblíbené hudby nezapomeňte na osvětlení. Kvalitní svítilny se vyznačují dotykovým spínáním, plynulou regulací jasu , otočnou a naklápěcí hlavou nebo zásuvkou pro nabíjení mobilních telefonů.

Podívejte se a vyberte si nejvhodnější lampy a lampy pro vaše osvětlení.

Jak ušetřit elektřinu?


Malé lampyStojící lampy

Školní potřeby a pomůcky

Školní potřeby a pomůcky

Určitě se vám budou hodit i školní potřeby a další pomůcky, bez kterých se žádný školák ani student neobejde. Při výběru zvažte ergonomii pro praváky i leváky. Pro pohodlný úchop by měly perfektně padnout do ruky a při držení by neměly klouzat.

Pera a psací potřeby

Pera a psací potřeby

Podívejte se, jaký typ pera a psací potřeby bude váš školák potřebovat. Vybírejte také podle preference levé nebo pravé ruky při psaní a manipulaci.


Psací potřebyInkoustová peraKuličková pera

Penály

Penály

Školní sešity jsou vždy připraveny přijmout vše, co student potřebuje. Jsou vybaveny spoustou gumiček pro upevnění psacích potřeb a pomůcek.

Jsou buď jednopodlažní, nebo vícepodlažní. Barev a motivů je téměř neomezené a většinou se kombinují se školní taškou.

Potěšte školáka penálem s velkým úložným prostorem a stylovým vzhledem.


Penály

Ořezávátka

Ořezávátka

Ořezávátko je nezbytný nástroj při psaní nebo kreslení tužkami a pastelkami. Kvalitní struhadla jsou vybavena bezpečnostním systémem proti oddělení čepele.

Součástí struhadel je i schránka na sběr odpadu ze struhadla. Vyberte si ořezávátko do ruky, s nástavcem na stůl, nebo elektrické ořezávátko pro snadné a rychlé ořezávání tužek.


Struhadla na tužky

Nůžky

Nůžky

Nebojte se dát dítěti do rukou kvalitní školní nůžky. Jsou vhodné jak pro běžné stříhání, tak pro různé výtvarné techniky .

Mají ergonomicky tvarovanou rukojeť, zaoblenou špičku a ochranný kryt proti poranění. Vyberte si nůžky určené pro praváky nebo leváky .

Mohou stříhat rovně, ale i ozdobně do tvaru vlnek či trojúhelníků. Základem nůžek je kvalitní nerezová ocel pro ostrý řez.


Nůžky

Nástroje pro malování a kreslení

Nástroje pro malování a kreslení

Kvalitní barevné tužky a pastelky mají intenzivní barvy, jsou ergonomicky tvarované , s povrchem, který zabraňuje sklouznutí prstů při úchopu. Již v útlém věku pomáhají ke správnému držení těla.

Standardně se používají ve výtvarné výchově na školách

  • školní temperové barvy
  • školní akvarely
  • olejové barvy
  • akrylové barvy
  • křídy

Kreativní umělecké sady jsou plné různých nástrojů pro malování a kreslení. Obvykle obsahují barevné fixy, pastelky, vodové barvy, sešit, omalovánky, šablony, samolepky. Vše je důmyslně uloženo. Udržet si pořádek na stole bude snadné.


Temperové barvyVodové barvyOlejové barvyAkrylové barvyŠkolní štětceŠkolní lepidla

Nástroje pro kreslení a geometrii

Nástroje pro kreslení a geometrii

Žádný žák se neobejde bez pravítka. Šablony, úhloměry a pravítka jsou základními pomocníky při kreslení a geometrii. Použijte hotové sady pravítek a šablon.

Získejte kvalitní kompasy pro svého budoucího inženýra. Kreslit, měřit vzdálenost, kreslit obrázky.


Praktické pomůcky a doplňky

Praktické pomůcky a doplňky

Školní diáře a kalendáře jsou klasickými pomůckami a jsou určeny zejména starším ročníkům. Kromě přehledného kalendáře mají místo i pro školní rozvrh, pro poznámky, obsahují různé užitečné poznatky z přírodních věd, nebo vícejazyčné překlady slovíček. Moderní digitální kalendáře zobrazují nejen datum a čas s funkcí budíku, ale mají také integrovanou domácí meteostanici.

Nástěnky a magnetické tabule jsou užitečnou a praktickou pomůckou. Rychle a přehledně ukládejte poznámky, kresby, seznamy, náčrty a fotografie.

Uspořádejte si místo na stole rychle a přehledně. Stolní organizéry na drobnosti a různé papírové organizéry nezaberou mnoho místa. Archivujte, třídte, organizujte své povinnosti.

Lupy a mikroskopy

Lupy a mikroskopy

Lupy jsou určeny pro čtení miniaturních textů nebo pro zkoumání malých předmětů. Mají různá zvětšení, vyberte si to, které nejlépe vyhovuje vašim potřebám. Velmi praktické jsou lupy, které vám při dlouhodobé práci udrží volné ruce . Stolní lupu používejte také jako standardní LED lampu .

Běžné mikroskopy mají 20 až 30krát větší zvětšení než lupy. Jsou určeny pro mladé průzkumníky k prozkoumání tajemného mikrosvěta. Moderní digitální mikroskopy lze připojit k PC . Vyfoťte vzorky nebo detaily vašich miniatur, změřte jejich rozměry. Umožňují také 300 až 900násobné zvětšení.


Mikroskopy

Kalkulačky

Kalkulačky

Počítají vaši studenti hodně matematických příkladů? Dejte jim kalkulačky se základními nebo komplexními výpočetními funkcemi. Postarejte se o životní prostředí a vyberte si kalkulačku se solárním nabíjením. Velký grafický nebo dotykový displej a dobrá čitelnost za zhoršených světelných podmínek je zárukou kvality. Kovové pouzdro prodlouží životnost vaší kalkulačky v drsných podmínkách školního batohu.

    Čtečky knih, tablety, notebooky

    Čtečky knih, tablety, notebooky

    Potřebují vaše děti ke studiu hodně knih? Darujte jim kvalitní čtečku elektronických knih. Dejte jim školní knihovnu s sebou, včetně jejich oblíbených knih. Zvětšování detailů a dotykový displej pro procházení již není problém. Stáhněte si stovky knih přes WI-FI. Kvalitní voděodolné čtečky nemají problém ani venku. Text je ostrý a přirozený i na přímém slunci.
    Starší ročníky se bez tabletu či notebooku určitě neobejdou. Buďte připraveni studovat online. Zajistěte se včas a vyberte pro vás a vaše dítě vhodné zařízení s dostatečným výkonem a velikostí.

    Přečtěte si také

    Zimní pneumatiky pro bezpečnou jízdu na studených vozovkách

    O nutnosti použití zimních pneumatik v náročných klimatických podmínkách zimy již asi není pochyb. Obecným doporučením je přezout na zimní pneumatiky, pokud okolní teplota klesne pod 7°C.

    Domácí pekárny pro přípravu čerstvého chleba a pečiva

    Rádi snídáte čerstvý, křupavý krajíc chleba nebo teplé voňavé pečivo? Pak si rozhodně pořiďte malou domácí pekárnu.

    Kuchyňské roboty – spolehliví společníci při vaření a pečení

    Objevte spolehlivého společníka pro každodenní i příležitostné vaření a pečení. Staňte se kreativním kuchařem. Připravte pokrmy z celého světa.

    Tlakové hrnce pro zdravá jídla, šetřící energii a čas

    Zvládněte přípravu svých oblíbených jídel za zlomek času. Zdravé vaření v páře pod vyšším tlakem výrazně zkracuje dobu přípravy a tím šetří energii.

    Ekonomické televizory pro každého po celý rok

    Moderní televizní přijímače jsou inteligentní, ekonomická SMART zařízení do každé domácnosti. Bohaté funkce, ultraplochý nadčasový design, vynikající obraz a zvuk je předurčily pro každodenní použití.

    Jogurtovače – pomocníci na podporu přirozené imunity

    Připravte si doma lahodné probiotické jogurty s kvalitním čerstvým nebo sušeným ovocem. Získejte dostatečnou imunitu díky dobrým bakteriím, které jsou nezbytné pro správné fungování střevní mikroflóry.

    Napařovače oděvů pro snadné ošetření a dezinfekci oděvů

    Pára změkčuje a narovnává vlákna v textilu, čímž narovnává pomačkané oblečení a záhyby. Zároveň účinně dezinfikuje textilie.

    Jak vybrat tu nejlepší kávu?

    Káva je jedním z nejstarších a nejoblíbenějších povzbuzujících nápojů. Je to lahodný důvod pro setkání s přáteli, pro příjemnou relaxaci a odpočinek.

    Domácí udírny pro přirozenou konzervaci a plnou chuť uzených mas

    Spolu se sušením je uzení nejstarší formou konzervace potravin. Populární řeznictví a zpracování masa je výbornou příležitostí pro setkání celé rodiny a přátel.

    Čištění oken – efektivní a moderní

    Čištění oken, zrcadel, sprchových koutů nebo různých hladkých lesklých povrchů v domácnosti je často noční můrou. Dělejte to ale efektivně a moderně.

    Relax při zimních sportech

    Slovensko je krásná hornatá země s mnoha dobře vybavenými zimními středisky. Nabízejí skvělé prostředí pro relaxaci a sport s výbornými sněhovými podmínkami.

    Jak vybrat správnou varnou desku?

    Vybavte svůj moderní domov sklokeramickou varnou deskou nebo bezpečnou indukční varnou deskou. Vyzkoušejte inovativní, zábavné, snadné vaření a spoustu chytrých funkcí.