Moderní digestoře do stylové kuchyně
22.11.2022 | Redakce

Moderní digestoře do stylové kuchyně

Užijte si pohodlí při vaření bez nepříjemných pachů. Vyvarujte se ukládání mastných nečistot v prostoru kuchyně. Odstraňte vlhkost a získejte domov bez plísní. Doplňte design své kuchyně o moderní digestoř.

Pokud chcete šetřit energii, vybírejte podle výkonu a energetické účinnosti. Hlučnost motoru je důležitý parametr pro váš výběr. Nenechte se rušit a pořiďte si tiché digestoře. Dosahují hlučnosti 40 až 60 dB. Kvalitní LED osvětlení je již standardem moderních digestoří. Inspirujte se dalšími funkčními vychytávkami:

  • Dotykové a dálkové ovládání
  • Automatické odsávání při detekci zvýšené přítomnosti par.
  • Doběh odsávání po vypnutí digestoře.
  • Automatická regulace výkonu odsávání páry.
  • Indikace znečištěných filtrů a upozornění na nutnost jejich vyčištění nebo výměny.

Podle stavebního uspořádání domácnosti a umístění kuchyňské linky si můžete zvolit i způsob odsávání páry:

  • Digestoře - pro odsávání páry do exteriéru. Vyžaduje kvalitní stavební přípravu výfukového potrubí, montáž zpětného ventilu, případně přídavného motoru s externím ventilátorem
  • Recirkulační digestoře - recirkulační čištění par s filtračním systémem bez odsávání vzduchu do exteriéru
  • Kombinovaný - možnost volby způsobu odsávání dle aktuální potřeby


Vestavěné digestoře

Vestavěné digestoře

Do kuchyňské linky volte nenápadné vestavné digestoře. S funkcí osvětlení a vestavbou pod skříňku nad varnou plochou jsou velmi praktické. Výsuvné podskříňové digestoře jsou ideální do menších kuchyní. Splňují všechny základní požadavky na odsávání páry při vaření.

  • přijatelná pořizovací cena minimální nároky na prostor minimální zásahy do designu kuchyně
  • ve verzi s externím odsáváním je nutná odborná montáž, méně výrazná pro moderní styl a design

Komínové digestoře

Komínové digestoře

Stylové vintage nebo moderní komínové digestoře budou výrazným architektonickým prvkem vaší kuchyně. Jsou vhodné do větších prostor. Už při návrhu kuchyňské linky zohledněte výběr designu a umístění. Odvětrání par se obvykle provádí do exteriéru. Je nutná stavební příprava a odborná montáž.

  • velký výběr designu a materiálů stylový prvek kuchyně dostatečný výkon i pro větší kuchyně
  • samostatné upevnění na stěnu a odvod páry vyžaduje odbornou montáž vyšší pořizovací cena vyšší nároky na spotřebu

Ostrovní digestoře

Ostrovní digestoře

Ostrůvkové digestoře a stropní digestoře jsou určeny zejména pro samostatný varný ostrůvek. Jsou náročnější na prostor. Mohou se stát nejvýraznějším stylovým prvkem kuchyně. Vyberte si materiál a design pro svůj luxusní doplněk.

  • vhodné do větších kuchyní, libovolné umístění v prostoru
  • vyšší pořizovací cena

Digestoře zabudované do pracovní desky

Digestoře zabudované do pracovní desky

Hledáte něco víc? Dopřejte si luxusní výsuvné odsavače par pro instalaci do kuchyňské skříňky nebo varného ostrůvku. Prodlužte je podle potřeby pomocí integrovaného motoru. Jsou ideální pro zabudování do pracovních desek s varnou plochou před oknem.

Digestoře s otvory pevně zabudovanými do varné desky jsou nejnovější novinkou výrobců luxusních varných desek. Pára je odváděna do odsávací jednotky štěrbinovými otvory přímo v varné desce. Silný sací proud stahuje páry dolů do sacího potrubí. Vyjímatelný tukový filtr a sběrnou jednotku tekutin lze pohodlně mýt v myčce nádobí.

  • vhodné do minimalistického stylu kuchyně, vysoký výkon, maximální úspora místa v kuchyni, snadné čištění odsávací jednotky pod pracovní deskou
  • vysoká pořizovací cena

Jak vybrat myčku nádobí?


Přečtěte si také

Zimní pneumatiky pro bezpečnou jízdu na studených vozovkách

O nutnosti použití zimních pneumatik v náročných klimatických podmínkách zimy již asi není pochyb. Obecným doporučením je přezout na zimní pneumatiky, pokud okolní teplota klesne pod 7°C.

Domácí pekárny pro přípravu čerstvého chleba a pečiva

Rádi snídáte čerstvý, křupavý krajíc chleba nebo teplé voňavé pečivo? Pak si rozhodně pořiďte malou domácí pekárnu.

Kuchyňské roboty – spolehliví společníci při vaření a pečení

Objevte spolehlivého společníka pro každodenní i příležitostné vaření a pečení. Staňte se kreativním kuchařem. Připravte pokrmy z celého světa.

Tlakové hrnce pro zdravá jídla, šetřící energii a čas

Zvládněte přípravu svých oblíbených jídel za zlomek času. Zdravé vaření v páře pod vyšším tlakem výrazně zkracuje dobu přípravy a tím šetří energii.

Ekonomické televizory pro každého po celý rok

Moderní televizní přijímače jsou inteligentní, ekonomická SMART zařízení do každé domácnosti. Bohaté funkce, ultraplochý nadčasový design, vynikající obraz a zvuk je předurčily pro každodenní použití.

Jogurtovače – pomocníci na podporu přirozené imunity

Připravte si doma lahodné probiotické jogurty s kvalitním čerstvým nebo sušeným ovocem. Získejte dostatečnou imunitu díky dobrým bakteriím, které jsou nezbytné pro správné fungování střevní mikroflóry.

Napařovače oděvů pro snadné ošetření a dezinfekci oděvů

Pára změkčuje a narovnává vlákna v textilu, čímž narovnává pomačkané oblečení a záhyby. Zároveň účinně dezinfikuje textilie.

Jak vybrat tu nejlepší kávu?

Káva je jedním z nejstarších a nejoblíbenějších povzbuzujících nápojů. Je to lahodný důvod pro setkání s přáteli, pro příjemnou relaxaci a odpočinek.

Domácí udírny pro přirozenou konzervaci a plnou chuť uzených mas

Spolu se sušením je uzení nejstarší formou konzervace potravin. Populární řeznictví a zpracování masa je výbornou příležitostí pro setkání celé rodiny a přátel.

Čištění oken – efektivní a moderní

Čištění oken, zrcadel, sprchových koutů nebo různých hladkých lesklých povrchů v domácnosti je často noční můrou. Dělejte to ale efektivně a moderně.

Relax při zimních sportech

Slovensko je krásná hornatá země s mnoha dobře vybavenými zimními středisky. Nabízejí skvělé prostředí pro relaxaci a sport s výbornými sněhovými podmínkami.

Jak vybrat správnou varnou desku?

Vybavte svůj moderní domov sklokeramickou varnou deskou nebo bezpečnou indukční varnou deskou. Vyzkoušejte inovativní, zábavné, snadné vaření a spoustu chytrých funkcí.