Tato kniha je volným pokračováním autorovy úspěšné publikace Vaříme bez soli, ovšem lze ji používat i samostatně. Obsahuje dalších více než 650 receptů na přípravu teplých pokrmů, jejichž rozhodujícím principem je kombinace více druhů základních potravin, vhodně
PŘENESTE CHUTĚ OPRAVDOVÉHO MEXIKA I DO SVOJÍ KUCHYNĚ |Mexická kuchyně byla pro Mely Martínez vždy spojena s rodinou, pospolitostí a tradicí. Mely se narodila a vyrostla v Tampicu a už ve velmi útlém věku začala pomáhat v kuchyni. Dlouhá tropická léta trávila na babiččině
Sedm ingrediencí a tato kniha stačí k tomu, abyste se stali mistry japonské kuchyně! Přiznejme si to: japonské pokrmy vypadají lákavě a omamují barvami a exotickými vůněmi a chutí. Doma se do nich ale pustí jen málokdo; bojíme se, že je jejich příprava příliš náročná,
Když se řekne Mexiko a Texas, vybaví se člověku slunce a kaktusy, když k tomu přidáte kuchyni, vzpomenete si na nachos, chilli con carne a guacamole. Ale je toho mnohem víc! Tato kuchyně je pestrobarevná a aromatická. Na své si přijdou milovníci masa i vegetariáni, milovníci chilli
Opravdová indická kuchyně je čerstvá, jednoduchá a až po okraj naplněná chutí. V této knize najdete více než 130 lahodných receptů: od horkých čapátí přes street food, voňavé kari omáčky, barevné přílohy až po lahodné dezerty. UVAŘENO V INDII je zásadní knihou pro
Kniha představuje chorvatskou kuchyni, kterou mají mnozí spojenou převážně se středomořskou kuchyní a jídly na dovolené u moře, chorvatská kuchyně je však mnohem pestřejší. Mísí se v ní v závislosti na oblasti různou měrou vlivy středomořské, středoevropské,
… gulyás, pörkölt, paprikás… aneb to nejlepší z maďarské kuchyně. Osobitým stylem napsaná kuchařka je souborem receptů nejtypičtějších maďarských jídel, od polévek, přes masová či rychlá a jednoduchá jídla až po moučníky. Autorka má k Maďarsku velmi blízký
Publikace Kitchenette Rok v kuchyni vychází z blogu www.kitchenette.cz, který již dva roky autorka s citem a zanícením připravuje pro svoje přátele a věrné příznivce. Originální kniha, která je komplexním dílem autorky (texty, fotografie a food styling Markéta produkovala sama)
Časopis Apetit uvedl na trh novou edici kuchařek zaměřenou na mezinárodní kuchyně. Po kuchařce věnované italské kuchyni je tady další přírůstek - kuchařka plná francouzských lahůdek a delikates. Kniha s názvem Bon appétit aneb Lekce francouzské kuchyně představí všechny
Uvařte si více než 75 středozemských receptů, ve kterých zužitkujte vše, co je právě v sezóně — od těch nejjednodušších jako bylinková ricotta, přes večeře pro pracovní týden jako zapečená směs uzeniny, papriky a cibule z jedné pánve, až po dezerty jako restované
Třetí vydání úspěšné knihy Marthy Elefteriadu nás přenese do stínu olivovníků, kde v dáli šumí moře a my si můžeme vychutnat dary středomořské kuchyně, s orosenou sklenkou vína či skleničkou Metaxy. Řecká strava je plná zeleniny, olivového oleje a ryb, ale dovede
Druhé vydání úspěšného kulinárního průvodce maďarskou kuchyní. Autorka a fotografové vás vezmou na pouť jednotlivými regiony se všemi jejich vábnými specialitami, jako je vydatná fazolová polévka, halászlé z několika druhů ryb, guláš, perkelt, tokáň, paprikáš,
'Koukali jsme pod hbité prsty mistrů suši a přes rameno kuchařům těch nejlepších vietnamských bister. Sháněli jsme exotické ovoce a roztodivné bylinky, sami si míchali kari pastu, nakládali kimči, balili jarní závitky a ani na okamžik jsme neodložili hůlky…,' říká
Časopis Apetit přichází na trh s novou edicí kuchařek, tentokrát zaměřenou na mezinárodní kuchyně. První kuchařkou z nové řady je kniha věnovaná kuchyni italské, která je mezi čtenáři Apetitu tolik oblíbená! V kuchařce najdete ty nejlepší italské recepty - na úplnou
Christina Mouratoglou a Adrien Carré milují řecké jídlo, a proto si v červnu 2012 otevřeli v londýnském Notting Hillu restauraci MAZI. | Kladou důraz na to, aby se lidé mohli sejít, bavit se a podělit se o jídlo na stole. Proto je většina jídel v této kniha upravena tak, aby se
Po kuchařce věnované italské, francouzské a asijské kuchyni je tady další přírůstek do edice Apetit na cestách - kuchařka plná těch nejlepších řeckých specialit. Kniha je rozdělena do šesti kapitol - najdete v nich všechno od receptů na oblíbené mezze (předkrmy - plněné
Flying Goose Sriracha chilli omáčka 455 ml | | Je nezbytnou součástí asijské kuchyně. Pikantní omáčka Sriracha, je zvláště oblíbená mezi příznivci ostré kuchyně. Pikantní chuť se velmi dobře hodí k mořským plodům a masovým pokrmům. | | Složení: Pitná voda, chilli 61 %,
Byliny, zdraví a inspirace, to je motto pořadu Herbář od počátku. A co dál? Co třeba koření? Exotické, léčivé a plné chutí! Koření, to je světová kuchyně a herbář v jednom. „Držíte v rukou můj herbář koření, světových bylin, exotických plodin a celý ateliér
Cestopisná kuchařka Itálií, Francií, Rakouskem a Španělskem. Kdo by rád nepoznal cizí kraje s jejich velkolepou nabídkou chutí a vůní? Cestopisy vybranými zeměmi Evropy s návodem jak ochutnat místní speciality v teple domova. Vyzkoušené recepty, doporučená vína, dostupné
Za léta totality se z hradů a zámků zemí Visegrádu vytratila vysoká gastronomie. V lepších případech v nich vznikly prohlídkové okruhy, kde jen málokdo tušil, co se kdysi podávalo na zaprášeném porcelánu, odděleného od školních zájezdů červenými špagáty. V horším
Autor žijící několik let na Sicílii přibližuje čtenářům to nejlepší, čím si tento středomořský ostrov získal jeho srdce. Vypráví o neskutečně milých obyvatelích, sicilských zvycích, zážitcích na pravé sicilské svatbě, moři, ale ten největší důraz je kladen na
Michelle Dudashová představuje publikaci Nízkosacharidová středomořská kuchařka, v níž naleznete snadné, převážně zeleninové recepty, abyste si udrželi pevné zdraví. Středomořský jídelníček se řadí mezi vysoce oceňované stravovací režimy, protože se snadno dodržuje,
Pro česko-americké domácnosti upravil Emanuel Persein-Beránek
Guessadilla, burritos, tacos, salsy a margharita. Spousta papriček, kukuřičných tortill, avokáda a fazole na tisíce způsobů. To vše je součástí bohaté a chuťově rozmanité mexické kuchyně. Staňte se jejími mistry a okouzlete rodinu a přátele jídly, za něž by se nemuseli
Po dlouhých osmi letech od první kuchařky vydává Markéta Pavleje svou druhou knihu receptů: KITCHENETTE: O SVOBODĚ a předkládá tak velmi osobní pozvánku do své kuchyně i života jako takového. — U každého z více než 80 receptů potkáte trochu jiný kousek jejího světa
Dietní jídlo, které nikdy nechutnalo tak dobře; kuchařka receptů z nejnavštěvovanějšího britského blogu, kterou musíte mít doma! Kate Allinsonová a Kay Featherstoneová na blogu pinchofnom.com sdílí s početnou komunitou lahodné recepty, které pomáhají milionům lidí dobře
Yutaka Bambusová rohožka na sushi 24x24 cm | | Pro přípravu sushi budete určitě potřebovat rolovací podložku z bambusu pro vytvoření dokonale texturované rolky. | Pro přípravu sushi budete určitě potřebovat rolovací podložku z bambusu pro vytvoření dokonale texturované rolky
Mladý slovenský kuchař Marcel Ihnačák, známý kromě jiného z kampaně v Lidlu, kde vaří s Romanem Paulusem, má za cíl oslovit v kuchařce hlavně mladé lidi a dodat jim odvahu začít vařit: „Chtěl bych odstranit strach z vaření, který lidem občas svazuje ruce a brání jim v
Poznejte Tolkienovy elfy prostřednictvím více než 80 receptů inspirovaných elfí kulturou ze Silmarillionu, Hobita i Pána Prstenů. | Elfí kuchařka je tím nejchutnějším průvodcem nejikoničtějším Tolkienovým národem: elfy ze Středozemě. Elfové hrají v Silmarillionu, Hobitovi i
U nás malajsijská kuchařka dosud nevyšla. Tato knížka nabízí čtenáři možná první setkání s Malajsií a seznamuje uživatele se zvláštnostmi a exotickými jídly všech částí této krásné tropické země. Poutavý úvod také čtenáře zasvětí do kultury a zvyklostí
Jade Temple Bambusová rohožka na sushi 24x24 cm | | Rolování bez této podložky je zybtečně složité a patlavé, s ní to ale jde raz dva. Je vyrobena z kvalitních bambusových zakulacených tyčinek. | | Zemmě původu: Čína. | Pro přípravu sushi MAKI budete určitě potřebovat rolovací
Kniha nezůstává nic dlužna svému názvu: autor shromáždil pozoruhodné a význačné recepty, počínaje jednoduchými pokrmy z Bible a klínopisných tabulek a konče haute cuisine moderní doby. Postupuje chronologicky, počínaje chlebem ze starověkého Egypta, putuje po všech
Kdo ještě neokusil báječnou kulajdu, dršťkovou či škubánky a lívance a vdolky zná spíš z doslechu, tak pro toho je tahle kulinární jízda do vnitrozemí Čech přesně ta správná věc. Mezi Krkonošemi a Šumavou svůdně voní vepřová kolena a svíčková, to však zdaleka není
Kdo ještě neokusil báječnou kulajdu, dršťkovou či škubánky a lívance a vdolky zná spíš z doslechu, tak pro toho je tahle kulinární jízda do vnitrozemí Čech přesně ta správná věc. Mezi Krkonošemi a Šumavou svůdně voní vepřová kolena a svíčková, to však zdaleka není
Kdo ještě neokusil báječnou kulajdu, dršťkovou či škubánky a lívance a vdolky zná spíš z doslechu, tak pro toho je tahle kulinární jízda do vnitrozemí Čech přesně ta správná věc. Mezi Krkonošemi a Šumavou svůdně voní vepřová kolena a svíčková, to však zdaleka není
Heera Tamarindová pasta 200 g | | Je bohatý na vlákninu, obsahuje bílkoviny, má vysoký obsah vápníku, fosforu, železa a vitaminu C. Tamarind je velice náročný pro dovoz, proto je koncentrát vynikající alternativou čerstvého plodu. Jídlům dodává typickou sladkokyselou chuť
Živina Tikka Masala Indické kari 200 g | | Jedna z nejoblíbenějších indických omáček na světě, to je Tikka Masala. A co to vlastně znamená? Tikka jsou „kousky masa“ a „masala“ je prostě omáčka. Tato Tikka Masala má bohatou a kořeněnou chuť. Speciální kombinace čerstvých
Hosan Korejské Udon nudle 200 g | | Hosan Korejské Udon nudle jsou předvařené pšeničné nudle. | | Složení: Pšeničná mouka, sůl, voda, modifikovaný tapiokový škrob (E1442), regulátor kyselosti (voda, E270, E260, E325). | Hosan Korejské Udon nudle jsou předvařené pšeničné nudle
Swad Tandoori kari pasta 300 g | | Díky koření, které je obsaženo v této pastě získá maso krásnou načervenalou barvu. Kari, které připravíte s tandoori pastou zanechá na jazyku specifickou chuť, které se nebudete chtít vzdát. | | Použití: Skvěle se hodí na maso, které se
'Španělský gastronomický zeměpis - španělské snoubení vín a pokrmů.' Ing. Eva Petrová je majitelkou společnosti Petrus, s.r.o., dovážející do ČR španělská vína. Její společnost oslaví v letošním roce 10 výročí spolupráce s nejvýznamnějšími španělskými výrobci
Říká se, že židovství je o jídle a vyvedení z Egypta. To potvrdí každý, kdo židovské svátky slaví nebo nějaký zažil. Řada aškenázských receptů však působí velmi komplikovaně a pokud se je nenaučíte doma od babičky, často si na ně netroufnete. Kniha Nebojte se gefilte
Být ženou, vládkyní krbu, vyžaduje víc než jen vařit. Být ženou znamená dávat a udržovat život v mnoha podobách. Zahřívat svou rodinu ohněm v kamnech i bezpodmínečnou láskou. Být opěrným sloupem, laskavou jistotou, která trvá bez ohledu na zmatek tam venku. Zdaleka nejde
'Vaření může být příjemné, jednoduché a naplňující, a přitom může výsledek báječně vypadat i chutnat. Vaření nesmí být protivná práce nebo nuda, může být dostupné každému, jasné a poctivé. Vaření a jídlo pro nás nepředstavuje mlhavý, vzdálený ideál, ale
Živina Korma Indické kari 200 g | | Tato Korma omáčka má jemnou, ale stále výraznou chuť. Je ideální pro ty, kdo milují indickou kuchyni, ale nemají rádi příliš pikantní jídla. Použití této omáčky je velmi flexibilní. Pro získání ještě lepší chutě a té správné
Živina Tikka Masala Indické kari pálivé 200 g | | Jedna z nejoblíbenějších indických omáček na světě, to je Tikka Masala. A co to vlastně znamená? Tikka jsou „kousky masa“ a „masala“ je prostě omáčka. Tato pálivá Tikka Masala má bohatou a kořeněnou chuť. Speciální
Gastronomický a společenský průvodce světem vychází již ve druhém dílu. Připraví Vás na setkání s jinou kulturou, nabídne ověřené návody na chování v exotických zemích a v některých případech Vám možná dokonce pomůže ochránit Váš majetek a snad i život
Kniha psaná brutálním jazykem okraje velkoměsta si hraje s chutěmi i češtinou ale i s literárními styly ba co i s etnickými a kulturními rozdíly. Kuchařku zaměřenou na Balkán a Blízký východ napsali dva sousedi podle toho, co si doma sami vaří. A vykouzlili podivuhodný svět,
Jedlíci mají za sebou první rok natáčení, zvládli jsme navštívit 4 země a přišel čas přinést vám místní dobroty nejen ve videu, ale i v tradičnější podobě. Ale nebyli bychom to my, abychom nevymysleli něco originálního. Kniha jedlíci na cestách spojuje cestopis,
Clearspring Miso pasta se sníženým obsahem soli BIO 270 g | | Nepasterizovaná pasta z fermentovaných sójových bobů se sníženým obsahem soli. Miso pasta je vhodná k přípravě japonské polévky Miso nebo i k dochucení různých omáček a salátů. | | Složení: Sójové boby* 43 %,
Swad Tikka kari pasta 300 g | | Voňavá, chutná a jemná pasta má své kořeny v tradičním stylu vaření státu Rádžasthán. Kombinace koriandru a ostatních ingrediencí je namíchána tak, aby na konci vaření bylo výsledkem to nejlepší možné kari. | | Použití: Dokonalá marináda pro
Po úspěchu knih Sám doma a hladový a Sama doma a hladová se autor Matěj Pospíšil pustil do trampské tématiky. Zábavná kniha obsahuje chalupářské a tábornické recepty jak českého, tak amerického či mexického původu. Postupy jsou psané, jak už jsme u Matěje zvyklí, s
Více než 150 oblíbených receptů ze všech koutů Evropy. | S novou knihou z edice Apetit na cestách procestujete Evropu křížem krážem. Nabízíme v ní víc než 150 receptů z 29 zemí. Všechny jsme je vyzkoušeli a uvařili v redakční kuchyni časopisu Apetit. Kniha je rozdělena
Hosan Sushi Nori Gold 125 g | | Mořská řasa Nori se již mnoho let těší oblibě díky své výrazné chuti, struktuře a všestrannosti. | | Složení: Mořské řasy. | | Země původu: Jižní Korea. | | Upozornění: Bohatý na jód. Nadměrný příjem jódu může způsobit poruchy funkce štítné
Neobyčejná Paličkou praštěná kuchařka Apettite for Destruction je nekonvenční fúzí vaření a hudby koncipovaná jako rádiový playlist. Nabízí padesát receptů a padesát hudebních specialit. Pobavíš se a pochutnáš si ty i tvoji blízcí. Nejlepší dárek pro společenské
Autorky populárního blogu Pinch of nom a stejnojmenné kuchařky (u nás vyšla pod názvem Špetka chuti), připravily další knihu. Uvádějí v ní stovku receptů, podle kterých uvaříte během třiceti minut lahodné pokrmy, všechny včetně příkrmů do 400 kalorií.Jsou mezi nimi
Kniha je určena pro širokou veřejnost - milovníky gastronomie (zejména ryb, zvěřiny a lesních plodů), pro cestovatelské nadšence a milovníky Severských tradic či 'vyznavače' fenoménu hygge. Recepty jsou jednoduché a suroviny jsou u nás dostupné.Severská kuchyně je považována
Kuchařka, která má duši je unikátní kuchařská kniha obsahující recepty z celého světa. Najdete v ní poklady středoevropské kuchyně, stejně jako i spoustu specialit z celého světa. Některé pokrmy byly připraveny v tradičním pojetí, jiné ve stylu moderní fusion kuchyně
Autoři této knihy Yotam Ottolenghi a Sami Tamimi vyrůstali v 70. až 80. letech minulého století v Jeruzalémě, aniž by se znali. Yotam žil v židovské čtvrti na západě tohoto starobylého města, Sami v jeho arabské čtvrti na východě. Setkali se v Londýně roku 1999 a stali se z
Clearspring Japonská opečená řasa Nori na sushi 7 ks | | Mořské řasy jsou již mnoho let ceněné pro svou výraznou chuť, univerzálnost a přirozenou výživovou hodnotu díky obsahu vápníku a hořčíku. Nori se pěstuje v chráněných zátokách kolem japonského pobřeží, kde se
Shahaf Shabtay, šéfkuchař oblíbené pražské restaurace SaSaZu, strávil objevováním kouzla asijské kuchyně mnoho let. Nyní spojil síly s nakladatelstvím Smart Press, aby se v knize Osm chutí Asie podělil nejen o recepty a postupy, které si během svých studií a cest osvojil, ale
Moje rodinná kuchařka se věnuje receptům pro celou rodinu a její autorka se svými recepty snaží lidi přesvědčit, že i za málo peněz může být hodně muziky. I když si možná myslíte, že neumíte vařit, není to tak těžké – jakmile zvládnete pět receptů z této
První a dosud jediná kuchařka na českém trhu s recepty z Jižní Koreje a Japonska. Obsahuje 69 korejských a 10 japonských jednoduchých receptů s bohatou fotodokumentací, formulovaných v bodech co možná nejstručněji. Dozvíte se, kde lze pořídit potřebné ingredience a ke
Clearspring Instatní jemná bílá miso polévka s tofu 4 x 10 g | | Miso je tradiční chutná japonská pochoutka vyrobená ze sójových bobů, která se používá k přípravě polévek. Tato jemná a bílá od Clearspring je vyrobena v Japonsku bez použití glutamanu sodného a je vhoná pro
Clearspring Miso Ramen japonská nudlová polévka se zázvorem 2 x 105 g | | Bio polévka Miso se zázvorem a nudlemi Ramen značky Clearspring je oblíbená pro své kvalitní složení, autentickou chuť a rychlou přípravu. Polévka je nízkotučná, neobsahuje glutamát sodný a je
Clearspring Shoyu Ramen japonská nudlová polévka se sójovou omáčkou BIO 2 x 105 g | | Hnědá rýže dodává polévce spolu s tradiční japonskou sójovovou omáčkou jeji typickou chuť. Neobsahuje nezdravý glutaman sodný, ani umělé přísady nebo umělá barviva. Polévka je 100%
Pokud máte rádi cestování a dobré jídlo, připojte se k šéfkuchařské superstar Jamesi Martinovi a jeho filmovému štábu na kulinární výpravu Velkou Británií. Na překrásných místech vaří z toho nejlepšího, co může jeho velká země nabídnout. Navštěvuje špičkové
Clearspring Hedvábné tofu BIO 300 g | | Hedvábně jemné bio tofu značky Clearspring je nízkotučné a má bohatý obsah bílkovin. Je skvěou alternativou vajec, mléčných výrobků i masa. Hodí se do kořeněných, slaných i sladkých pokrmů. | | Vlastnosti: | | | vhodné pro vegany | bohatý
Kukuřičná mouka s vůní a chutí žhavého Mexika Kukuřičná mouka - vaše jízdenka do žhavého Mexika. Dopřejte si plněné křupavé tortilly v jejich neomezených variacích přesně podle vaší fantazie. My máme kukuřičnou mouku rádi i na ranní kaše, sušenky, placičky a jako
Shinjyo aka Miso sójová pasta dark - tmavá | Shinjyo Miso Aka miso pasta je tmavá pasta vyrobená z fermentovaných sójových bobů, rýže a saké. Její intenzivní chuť a aroma jsou dány dlouhým procesem fermentace, který vytváří bohatou a sladkou chuť s lehce slanou příchutí
Tortila Santa Maria Veggie tortilla mrkev 240g B12:Změna barevného stylu šablony pro potravinyVeggie tortilla Santa MariaMrkev, 240 g, B12Veggie tortilla Santa Maria vám umožní připravit si lahodný pokrm. Její základ tvoří pšeničná mouka, která je doplněná o mrkev, červenou