Slepičí vejce obsahují hodnotné živiny v koncentrované, snadno přizpůsobivé podobě, především proteiny se všemi osmi základními aminokyselinami, taktéž lipidy, enzymy, vitaminy (A, B1, B2, B3, E) a minerály. Zároveň jsou vynikajícím zdrojem energie, která nezpůsobuje
Určitě každý se někdy setkal se situací, že nevěděl, co uvařit. Členové rodiny si vymýšlejí, jeden chce to, druhý zase ono, co s tím? Naštěstí existuje mnoho receptů, které jsou oblíbené u většiny lidí. Takové recepty právě přináší tato kuchařka. Je to pestrý
Populární ruský autor sestavil skvělou praktickou kuchařku, jež je založena na principech blahodárně působící a velmi chutné vegetariánské stravy. Dozvíte se mnoho zajímavého i důležitého o stravě a její přípravě. Zjistíte, jaký konstituční typ jste (podle východní
Odkryjme tajemství výrobců potravin a podívejme se na to, jaké látky se v moderní průmyslové produkci běžně užívají. Co dnes ve skutečnosti obsahují průmyslově vyráběné potraviny? Moderní 'civilizovaná' strava musí být v prvé řadě upravena co nejvýhodněji pro
Po dlouhých osmi letech od první kuchařky vydává Markéta Pavleje svou druhou knihu receptů: KITCHENETTE: O SVOBODĚ a předkládá tak velmi osobní pozvánku do své kuchyně i života jako takového. — U každého z více než 80 receptů potkáte trochu jiný kousek jejího světa
Víte, že cestování nemusí být vždy jen zdrojem poznání cizokrajných pozoruhodností ve smyslu geografickém či etnografickém? Dejte se přesvědčit a uvidíte, že člověk, který je tak vnímavým pozorovatelem, jakým byl spisovatel F. A. Elstner, dokáže při putování přírodou
Máme plné obchody jedla od výmyslu sveta, sme zahltení informáciami o tom, čo je zdravé a čo nie, ale napriek tomu sme chorľavejší, obéznejší a trpíme mnohými chronickými chorobami ako nikdy predtým. Táto kniha ponúka precízne a odborne spracované témy o potravinách,
Stěží se najde jiné kuchyňské náčiní, které by bylo tak všestranné – vždyť pánev se dá použít jak na pozvolné, tak i na rychlé smažení. Nakrájíte ingredience, dáte je na rozpálenou pánev, několik minut mícháte a je hotovo! Recepty v této kuchařce jsou náramně
Retro vyprávění jedné z úspěšných panských kuchařek z doby, kdy končilo rakouské mocnářství a z dvacátých let První republiky. Vzpomínky na život autorčiny prababičky vycházejí přímo z jejího vlastního vyprávění. Stala se velmi oblíbenou kuchařkou, kterou si
eBook: Celkem 146 inspirativních receptů na chutná jídla připravená ze základních potravin - čerstvé zeleniny, masa a vajec, bez lepku, chemie, zpracovaných polotovarů a přidaného cukru. Kuchařka je zaměřená na sezónní suroviny pro podzim a zimu, pochutnáte si podle ní ale po
eBook: Celkem 170 inspirativních receptů na chutná jídla připravená ze základních potravin - čerstvé zeleniny, masa a vajec, bez lepku, chemie, zpracovaných polotovarů a přidaného cukru. Kuchařka je zaměřená na sezónní suroviny pro jaro a léto, pochutnáte si podle ní ale po
Poznejte Tolkienovy elfy prostřednictvím více než 80 receptů inspirovaných elfí kulturou ze Silmarillionu, Hobita i Pána Prstenů. | Elfí kuchařka je tím nejchutnějším průvodcem nejikoničtějším Tolkienovým národem: elfy ze Středozemě. Elfové hrají v Silmarillionu, Hobitovi i
Po roku 1952 sa v Československu vypracoval a zaviedol do praxe Jednotný diétny systém pre nemocnice, ktorý sa postupne upravoval podľa aktuálnych poznatkov vedy vo výžive v rokoch 1992. Tento diétny systém pre nemocnice sa používa s úpravami doteraz. Je základom pre orálnu
Domácnosti našich babiček jsou skromným návodem ke zdravému nezávislému životu, prověřenému denodenní snahou generací žen vést důstojný a přirozený život v souladu s přírodou a svou přirozeností. Kniha přináší ucelený soubor unikátních informací z praktického
Nová kuchařka z edice Apetit - Jahody je ódou na naše nejoblíbenější letní ovoce. Voňavé sladké jahody jsme nechali zazářit ve více než 130 receptech a tipech. Jahody jsou zkrátka božské. Omamně voní, jsou šťavnaté, sladké a nádherné na pohled. Už to je předurčuje k
78 receptov | Gaštany, mak, orechy, tvaroh, med a čokoládu máme mnohí radi a sú nesmierne obľúbené. Nikdy sa nám nezunujú. Môžeme z nich pripraviť jednoduchšie, ale aj zložitejšie zákusky. Je dôležité zachovať tie pravé domáce chute.Práve o to sa snažíme. Recepty
Probiotikům se připisuje celá řada blahodárných účinků, ale zejména poskytují střevům prospěšné bakterie a zabraňují množení těch škodlivých. Díky zdravé stravě a správné péči o trávení se budete každým dnem cítit lépe. A k tomu vám pomohou všechny ty
Druhá porce receptů z autorčiny domácí kuchyně, které připravuje pro své nejbližší.Dlouho si autorčini příznivci říkali či psali o pokračování. No… co kuchaře/ku může potěšit víc, než když slyší „prosím, přidat,' říká autorka a zveřejňuje další porci
eBook: Vegetariánská kuchařka zejména pro běžné masožravé smrtelníky, kteří si umí hravě poradit s přípravou masitých jídel, zato u těch bezmasých (zatím) netuší, jak je uvařit chutně, pestře a výživově plnohodnotně. Inspiraci čerpá z tradičních i méně
eBook: Vydejte se s Radkem Pálkou na procházku šumavskými hvozdy, plnými hub a borůvek, okolo zurčících vod, přes malebná údolí a pastviny. Čeká tam na vás houbová polévka, hovězí líčka na pivu, škvarkové brambory, marinovaný lín nebo sladký povidloň. A nejen to
Ty nejlepší recepty z tradiční české kuchyně.Pokrmy jako kulajda, svíčková na smetaně, bramborák nebo buchty patří k české klasice a připravují se nejen v českých domácnostech, ale také ve vybraných restauracích po celé zemi. A protože ne každý má recepty v malíčku,
Jste-li nadšeným kuchařem či kuchařkou a sbíráte recepty, které si pak třeba ještě rádi upravujete podle svých vlastních chutí a představ, je náš nový Zápisník receptů stvořený právě pro vás. Obsahuje více než sto prázdných stránek rozdělených do kategorií podle
Väčšina receptov pochádza z relácie Na chalupe, ktorú tvorí moderátorka Katka Jesenská už sedem rokov. Kniha je prehľadne rozdelená do štyroch ročných období a nájdete v nej nielen Katkine recepty, ale aj recepty chalupárov, ktoré počas svojho putovania po chalupách ochutnala
Putování za tajemstvím kávových specialit. Kuchařka obsahuje 70 zajímavých receptů na slaná i sladká jídla, jejichž základní ingrediencí je káva. Kniha však není pouze obyčejnou kuchařkou, ale zároveň i cestovatelskou reportáží plnou autentických zážitků a fotografií
Tato publikace si neklade za cíl být kuchařkou, ani se nechce tvářit jako cestopis sledující gastronomii. Od všeho trochu. Na cestách za vínem do Španělska vzniklo mnoho podnětů k přemýšlení o životním stylu, historii, kultuře vůbec, návycích a zvycích, stolování a
Pouhá kuchařka? Kdepak, tato kniha nabízí víc. Je vyjádřením přístupu ke světu, který je založen na skromnosti a soběstačnosti. Nikola Mrázová žije v srdci České Kanady, kde experimentuje se zahradničením, zkouší nové druhy zeleniny a ovoce a vše pak v kuchyni zpracovává
Trilogie Kmotr patří k mistrovským dílům kinematografie, je to strhující a ikonická sonda do italské a italsko-americké kultury. Filmy natočil režisér Francis Ford Coppola na motivy románu Kmotr italsko-amerického autora Maria Puza. První díl měl premiéru v roce 1972 a zaznamenal
eBook: Kuchařka plná zdravých bezmasých receptů na skvělou snídani, oběd či večeři, ve které si přijdou na své i milovníci sladkého. | Mladá kuchařka ve své knize ukazuje, že vaření a pečení není žádná nuda. Ve čtyřech kapitolách najdete spoustu zdravých receptů na
Aj vy strácate prehľad v obrovskom množstve ponúkaných slovenských vín? Chceli by ste tie najlepšie a medailami oceňované vína ochutnať? Dobrým radcom pred kúpou tohto ušľachtilého nápoja vám bude už tretie vydanie Sprievodcu vínami Slovenska. Známy slovenský enológ a
eBook: Pokud to s chilli myslíte vážně, tato ďábelská knížka by ve vaší gastro knihovně měla mít čestné místo. | Chilli kuchařka je vtipným průvodcem pěstováním, zpracováním a hlavně vařením s chilli papričkami, protože to zdaleka není jen o tom do jídla „hodit
Není nic jednoduššího, než si připravit několik ingrediencí, různě je pokrájet a zamíchat a máte hotovou svačinu, večeři nebo rychlé občerstvení pro návštěvu. Kuchařka přináší mnoho inspirace na pomazánky od vajíčkových, masových, až po lehčí zeleninové a
Naučte sa využívať liečivú silu bylínBylinkový rok v knihe sa začína netradične na jeseň, v období upokojenia sa a „návratu ku koreňom“, obrazne aj doslova. Zistíte nielen to, ako využiť rôzne časti rastlín (aj tie menej používané, ako sú kôra, púčiky alebo miazga),
V této kouzelné knize naleznete recepty na klasické pizzy, jako jsou margherita a romana, plněnou pizzu i 'bílé' pizzy, které neobsahují rajčata. Exotičtější recepty vznikly použitím vynikajících italských produktů: parmské šunky, sýrů gorgonzola, provola a uzená scamorza,
I moučníky a dezerty lze připravit zdravěji. Kuchařka přináší recepty na moučníky a dezerty uzpůsobené tak, aby si je mohli bez výčitek dopřát i ti, kteří se snaží zhubnout či se zdravěji stravovat. Naučíte se, jak vhodně nahradit klasické suroviny surovinami
Česká kuchařka v ruštině. Přehledně napsané postupy, velké množství rad a obměn základních receptů, barevné fotografie důležitých fází přípravy i podávání jídel
Představujeme kuchařku, jinou než všechny ostatní. Prostřednictvím 85 receptů vypráví příběh o dlouhodobém zdravém životním stylu, který tři ženy středního věku žijí už léta. Každá ho pojímá trochu jinak, všechny se však shodují na stejném základu: zdravé
Při posezení s přáteli nesmí chybět dobré jídlo. V této knize najdete recepty, které se hodí nejen pro setkání s kamarády, ale i nápady na slavnostní večeři, voňavé pokrmy pro vlahý večer ve volné přírodě, malé chuťovky k láhvi vína a lehké, ale nezapomenutelné
Knedlíky, jak je neznáte! Seznamte se s kuchařkou, která Vám představí knedlíky, obvykou přílohu našich maminek, zcela netradičně a připravené podle zásady dnešní moderní kuchyně. Autorem kuchařky je mladý profesionál, kuchař tělem i duší, Michale Schlaipfer. Navázal
Pozor, nejedná se o kuchařku! Pozoruhodná kniha, která vás nechá lidem nahlédnout jak do hlav, tak i do talířů, rozhodně není ani suchopárnou odbornou publikací a s lehkostí i humorem vám odpoví nejen na následující otázky: Můžete se považovat za milovníka zvířat, a
Hledáte pestré, originální a do detailu promyšlené recepty? Martina Hladjuk alias Mamachef přichází s výběrem svých nejlepších jídel, a navíc vám poradí, jak pokrmy efektně servírovat. Pod vedením známé food fotografky a bývalé účastnice prestižní soutěže MasterChef
eBook: Jak udržet svou rodinu a domácnost nad vodou v dobách krize? Co si můžeme v omezených podmínkách sami vyrobit? Není toho vůbec málo! Léčivé přípravky z bylin, základní drogerie i kosmetika a samozřejmě domácí jídlo – prosté, přitom dokonale chutné pokrmy z
eBook: Kuchařka nejoblíbenějších jídel Vlasty Buriana je výjimečným souborem neopakovatelných kulinárních receptů. Kniha vychází v době, kdy v televizi, v novinách a už i v rozhlase vaří snad každý. Spoluautor knihy Pavel Holík je nejen mistrem kuchařem a vyhlášeným
Pravý chlieb sa pečie s kváskom, aj keď jeho príprava je časovo náročnejšia, než ako keby sme pracovali s droždím. Je dôležité si správne zadeliť čas medzi kváskovaním, miesením a pečením. Chlieb a pečivo z kváskového cesta má ľahšiu štruktúru a aj po pár dňoch
Neobyčejná kuchařka přátel, bloggerů a gurmetů, které spojilo jídlo, zachycuje deset jedinečných setkání Gastrokroužku. Najdete v ní nejen vymazlené recepty ze všech akcí, ale také inspiraci, jak si užít život společně s přáteli a dobrým jídlem. Za všechno může
eBook: Součástí každého receptu jsou propočty živin a energie | Při onemocnění diabetu je velmi důležité vybírat si takové potraviny, které mohou pomoci příznivě ovlivnit glykémii nebo hmotnost. Kuchařka přináší chutné recepty, které přitom lidskému tělu zajišťují
Najjednoduchšie varenie, aké ste kedy vyskúšali. Skúste novú metódu a netrávte v kuchyni zbytočné hodiny. S našimi extra jednoduchými, ľahkými a zdravými receptami už nebudete chcieť variť inak. Stačí si na knihu pripraviť papier na pečenie, naskladať naň suroviny a potom
eBook: Připravte si večeři ve stylu hygge | Ve své třetí kuchařce se foodblogerka Coolinářka zaměřila na rychlé a chutné večeře. A aby byl zážitek z jídla dokonalý, propojila své recepty s dánským konceptem hygge. V čem vlastně hygge spočívá? Je to pocit teplého domova,
Kto by si nechcel pripraviť jedlo zo surovín z vlastnej záhrady? Ako si však poradiť so všetkými tými paradajkami, cuketami a bylinkami? Ako upiecť zeleninový quiche? Ako udržať pri živote bazalku? A čo robiť, keď je úroda príliš veľká? V tejto kuchárke nájdete nielen 45
Po prvej knižke receptov Moje sladké radosti prichádza známa a obľúbená televízna moderátorka Katka Brychtová s pokračovaním. Tentoraz ponúka aj niekoľko návodov, ako byť šťastný, a prezradí, čo robí šťastnou ju. A nie je to vždy len sladké... Ak radi pečiete, práve v
Šaláty, nátierky, sladkosti | Hostia môžu prísť kedykoľvek, ak sme na návštevu dobre pripravení. Môže to byť všedný deň alebo aj sviatok. Knižka pomôže nájsť nové nápady a nájdete v nej aj fázové fotografie k príprave zložitejších jedál. Veríme, že prostredníctvom
V súčasnosti sa čoraz viac dostávajú do popredia ľahké jedlá s jednoduchou prípravou. Naopak, mastné jedlá, teda aj červené mäso, sa stiahli do úzadia. Kuracie prsia sa tešia veľkej obľube, lebo sa pripravujú rýchlo a jednoducho. Keďže sú pomerne suché a obsahujú málo
Šaláty a nátierky na všetky príležitosti. Veľké množstvo receptov na prípravu, ktoré určite zvládnu aj menej skúsené kuchárky
Dve stovky receptov na nátierky, chuťovky, sendviče, poháre, šaláty a iné lahôdky a občerstvenie na najrôznejšie príležitosti nájdete na stranách novej kuchárskej knihy Ottovho nakladateľstva. Vyskúšané postupy a nápaditý prístup autorky k tradičným i neobvyklým
Kuchárska kniha, ktorá obsahuje pol tisícky receptov, podľa ktorých dokážete vytvoriťveľmi chutné jedlá. Sú usporiadané v prehľadných kapitolách, pri prípravejedál sa prihliadalo na ľahko dostupné suroviny z regiónov Slovenska a naviac, ichpríprava bude potešením aj pre
Kniha nabízí řadu osvědčených receptů ze sbírky známého mistra kuchaře s použitím nejrůznějších druhů ovoce. Zároveň přibližuje také zdravotní účinky jednotlivých plodů
Šestá z řady kuchařek z Edice Apetit, Party, vám nabídne přes 100 receptů na přípravu party pohoštění. K osvědčeným receptům jsme přidaly další - ty nejlepší, které se jsme v redakci Apetitu objevily - a tak vznikla kuchařka plná zajímavých receptů na jednohubky, dipy,
Pátá z řady kuchařek z Edice Apetit Brambory, vám nabídne přes 100 receptů z brambor, které jsme pro vás uvařili a vyzkoušeli v redakční kuchyni časopisu Apetit. Mají milion podob a chutí. Jsou základní potravinou. A připravíte z nich vše od polévky po dezert! Ochutnejte
První kniha Apetitu s vůní čerstvě upečených koláčů První z řady kuchařek z Edice Apetit vám nabídne sto prověřených receptů na skvělé koláče. S naší kuchařkou si budete pečení užívat! Ovocný, čokoládový, nebo ořechový? Na své si přijde opravdu každý! Stovka
eBook: Nehledejte zde návody k výrobě alchymistických elixírů. Tahle kniha vás zavede do tajemně zakouřené černé kuchyně našich prababiček, do barokní a středověké vesnice, aby vám ukázala, že příprava jídla byla rituálem, udržujícím prosperitu rodu i řád světa
eBook: Autorka shromáždila recepty od krkonošských hospodyněk, které nazývá kouzelnicemi, jelikož ze základních potravin jako jsou brambory, mouka, zelí, mléko, vejce, houby, jablka apod. dokázaly zasytit celou rodinu včetně čeledínů. Stovku receptů společně s celým týmem
Príprava jedál v exteriéri sa opäť čoraz viac dostáva do módy. Je síce časovo dosť náročná, ale v kotlíku, na grile či na grilovacej panvici sa dajú pripraviť veľmi chutné jedlá. Na otvorenom ohni si môžeme pripraviť bravčové, hovädzie, kuracie i morčacie mäso, divinu,
Vitamíny sú nevyhnutnou (esenciálnou) súčasťou výživy (vita - život). Ľudský organizmus si ich nevie pripraviť a je odkázaný na ich každodenný príjem. Vitamíny produkujú rastliny a mikroorganizmy a majú rozdielnu chemickú stavbu. Niektoré sa tvoria z provitamínov, účinkujú
Po úspešnej čítanke pre hladných, gurmánov a maškrtných pridchádza autor s pokračovaním. Tentoraz predstavuje jedlá a pochutiny z celého sveta. Dozvieme sa, ako vznikol cisársky trhanec alebo dezert Eton mess, že cestoviny carbonara nevznikli v Taliansku, zistíme, čo je to vegemite
V této kuchařce najdete opět Babicovy jedinečné polévky, zapékané dobroty, závitky a rolády, pokrmy z masa i zeleniny, také něco zcela speciálního a sladkou tečku na konec. 'Výjimečnost téhle kuchařky spočívá v názorných postupech, které byly zaznamenány během mého
eBook: V této nedostižné kuchařce shromáždil Čeněk Zíbrt tisíce receptů z historických kuchařských knih – ohromující celek pomůže čtenářům s afinitou k vaření získat představu, jak se naši předci z vyšších tříd stravovali, co a v jaké úpravě jedli v průběhu
Recepty pocházejí jak z české, tak i ze světové kuchyně a ukazují, že lze snadno skloubit sezónní vaření s vařením zajímavých jídel z různých zemí. Recepty navíc provázejí zajímavá vysvětlení některých fyzikálních, chemických a biologických procesů, které
Česká kuchařka v italštině. Přehledně napsané postupy, velké množství rad a obměn základních receptů, barevné fotografie důležitých fází přípravy i podávání jídel
Vydejte se na plavbu s kulaťoučkým panemBramborou a jeho kumpány – panem Rajčetem,Rošťandou Slunečnicí, paní Kukuřicí a nerozlučnoudvojkou slečnou Vanilkou a BobemKakaovým – a dočtěte se o tom, odkud vlastněpocházejí plodiny, se kterými se běžně setkávámena
eBook: Vyzkoušejte 80 nápaditých receptů známé foodblogerky! | Pokud často přemýšlíte, co doma navařit, nebo chcete zkusit něco nového, v této knize najdete spoustu inspirace. Naučíte se podle ní připravit si své domácí ravioli a pastu, a samozřejmě zde naleznete desítky
Kostým SES Kostým na karneval - kuchařka: Nezbytným doplňkem každé dětské kuchyňky musí být i potřeby pro samotného šéfkuchaře. S výbavou, kterou naleznete v kreativní sadě od SES, ale můžete vyrazit i na karneval nebo jinou dětskou párty. Obsahuje zástěru,
eBook:,Jihomoravský kraj se vyznačuje pestrou škálou lidových tradic, které daly vzniknout svérázné regionální gastronomii. Na osobitých rysech zdejší kuchyně se podílí především úrodnost kraje s dostatkem obilí, brambor, ovoce a také vína. Všední kuchyně byla sice
Praktickým pomocníkem i ozdobou každého kuchaře i kuchařky při vaření bude tato zástěra s originálním motivem. Skvěle ochrání oblečení před všemi nečistotami v kuchyni a vy si tak můžete užít pohodové vaření. Díky nastavitelnému úvazu u krku a dlouhým vázacím
Praktickým pomocníkem i ozdobou každého kuchaře i kuchařky při vaření bude tato zástěra s originálním motivem. Skvěle ochrání oblečení před všemi nečistotami v kuchyni a vy si tak můžete užít pohodové vaření. Díky nastavitelnému úvazu u krku a dlouhým vázacím
Dámská červená kuchyňská zástěra s originálním motivem jistě potěší každou kuchařku. Sada obsahuje kuchyňskou zástěru a chňapku ve stejném dezénu. Doporučujeme prát na 60 °C.Parametry:Materiál: 100% bavlnaRozměry zástěry: 60 x 73 cmRozměry chňapky: 28 x 15 cm
84 receptů uzenářských výrobků, které se u nás vyráběly za 1. republikykaždý recept obsahuje přesné dávkování surovin, koření a přísad i podrobný výrobní postupkniha obsahuje recepty na párky, poláky, klobásy i taliány, dále měkké salámy, játrové salámy, vařené
Pamatujete masné výrobky vyráběné opravdu z masa podle ČSN 57 7269? Chcete si je doma vyrobit? V této knize naleznete 671 původních receptur, používaných v československém masném a konzervárenském průmyslu od 50. let 20. století do roku 1993.Receptury vychází z původní
Pútavý, zmyselný, spletitý príbeh - začiatok španielskej ságy rodu Castamarovcov. | Španielsko v roku 1720. Clara Belmonteová, ktorá vyrastala vo vzdelanej rodine váženého lekára, sa obáva o svoju budúcnosť, pretože po náhlej otcovej smrti ostala bez prostriedkov a ochrany.Vďaka
eBook: Držíte v ruce unikátní knihu. Není to zdaleka jen kuchařka plná pozoruhodných receptů a krásných fotografií lákavých pokrmů. Je to kniha, která vás přiměje začít se dívat na jídlo jinak než dosud. Tušili jste, k čemu je nám vlastně dobrá polévka, jakou roli v
Druhá séria relácie Pečie celé Slovensko, ktorú RTVS vysielala od októbra 2022, si opäť získala mimoriadny úspech a sledovanosť. Dvanásť amatérskych pekárov a pekárok nielen súťažilo v pečení sladkých a slaných pochúťok, ale muselo čeliť stresu zo všadeprítomných
Tato kuchařka zve všechny milovníky pečení a mlsání na lákavou okružní cestu za evropskými moučníky. Autorem je sympatický kuchař Tobias Müller, který je mezi bloggery, kteří se věnují pečení sladkostí, opravdovým pojmem. Jeho blog můžete sledovat na
Máš mezi kamarády skvělého kuchaře? Nevíš čím by si ho obdaroval? Co takhle skvělé kuchařské triko či mikina s motivem kuchaře! Triko pro kuchaře a triko pro kuchařku
Kniha Recepty dětem: Vařte pro děti tak, aby chutnalo i vám:Vařte jídla pro děti tak, aby chutnala i vám, a ušetřete tak spoustu drahocenného času. Není to nic složitého. Gábi, máma dvou dětí a autorka blogu Recepty dětem, vám poradí, jak na to. V knížce najdete více než
Motiv padne úplně každému! Objednej si tričko, mikinu nebo polštář. Přidej vlastní text a o zbytek se postaráme my. | Odliš se od ostatních tímto jedinečným motivem
Vytvořte si vlastní kuchařskou knihu z receptů, co vás zaujaly, které chcete vyzkoušet nebo podle nichž roky vaříte, ale máte je jen jako výstřižky z časopisů či narychlo zapsané poznámky na útržcích papíru. Pomůže vám k tomu stylový zápisník s třiceti ověřenými
Máš mezi kamarády skvělého kuchaře? Nevíš čím by si ho obdaroval? Co takhle skvělé kuchařské triko či mikina s motivem kuchaře! Triko pro kuchaře a triko pro kuchařku
Ať už jste vegetarián, trpíte alergií na lepek nebo jednoduše milujete zdravý životní styl, je pro vás tato kniha přesně ta pravá. Nemusíte v kuchyni trávit hodiny, abyste vykouzlili báječné a chuťově dokonalé jídlo. V kuchařce naleznete přes 60 bezlepkových a bezmasých
Takové jídlo pečené na plechu, to je opravdu praktická věc. V troubě se vlastně připravuje samo, jen občas něco zamícháte nebo přidáte další přísady, aby všechno bylo hotové současně. Chutě a vůně se propojí v jeden lahodný celek, ať už pečete maso, zeleninu nebo
Autorka byla vždy nadšená kuchařka. V průběhu života se však u ní i u jejích dětí nečekaně a postupně sešlo několik diagnóz. Celiakie, histaminová intolerance, intolerance vůči laktóze. Začala proto hledat cestu, jak vařit pro celou rodinu tak, aby jídlo bylo zdravé,
Sladká rawmance je kuchařka, jakou svět neviděl. Na rozdíl od pohádkové jitrnice je ale opravdová, jen trochu jiná. Ať už patříte ke špičkovým cukrářům, nebo se uměním sladké tečky zabýváte jen krátce pootevře vám dveře k tajemství těch nejzdravějších a
Dlouho očekávaná kuchařka Vaříme s Apetýtem (podruhé) nabízí recepty z celé Moravy, které do redakce Českého rozhlasu Brno poslali posluchači oblíbeného pořadu Apetýt. Navazuje na velmi úspěšný první díl
Celosvetovo obľúbená šou, ktorá si získala srdcia divákov vo viac ako 30 krajinách sveta dorazila vďaka RTVS aj na Slovensko. Relácia Pečie celé Slovenskosi v roku 2021 získala pozornosť a srdcia tisícovdivákov a diváčok, ktorí držali palce amatérskym pekárkam a pekárom,
Plechový hrnek je ideální na stanovačky nebo k vychutnání ranní kávy. Také je vhodný pro přípravu čaje nebo polévky. Tento krásný plechový hrnek bude dělat radost velmi dlouho. Je vhodný jako dárek pro Vaše blízké nebo dobré kamarády.Vyroben z plechuRozměr: 9,5 cm x 9 cm /
Jiřina Bohdalová je výtečná kuchařka a vaření je její velký koníček. Do své nové kuchařské knihy vybrala přes osmdesát receptů, které si v pořadu Hobby naší doby osobně vyzkoušela s kolegy z branže. Polévky, moučníky, hlavní jídla z masa i zeleniny - zkrátka
V ruke držíte pokračovanie bestselleru Najedzte sa do štíhlosti 1. Autorka v tejto novej knihe vysvetľuje jednoduchý princíp prechodu od bežného stravovania k stravovaniu, ktoré je správne a prospešné. Bežné stravovanie a nevhodný spôsob zmýšľania o sebe, majú za následok,
Kuchařka z oblíbené edice Nové recepty naší rodiny obsahuje jak univerzální recepty, které se dají připravit téměř z jakéhokoliv druhu ovoce, tak i recepty na moučníky z konkrétního druhu. Je zde i kapitola na moučníky ze zeleniny, které získávají čím dál větší
Pospícháme, uháníme, sprintujeme - vše se dnes odehrává ve znamení rychlosti a spěchu. Rychle vyrábíme, stavíme, cestujeme, stravujeme se atd., zkrátka rychle žijeme. Čím rychleji, tím lépe. V dennodenním ruchu a shonu však jsou okamžiky, kdy je vhodné, ba přímo nezbytné se
Skvělá příručka pro všechny, kteří se zajímají o zdravou výživu, stejně jako o čínskou medicínu.V první řadě zde najdete množství receptů, rozdělených takto: čínská rýžová kaše, ranní jídla (pikantní a sladká), pokrmy z obilí, vegetariánské polévky, saláty a
Pomocí těchto více než 100 vynikajících receptů využívajících protizánětlivé potraviny prospějete svému zdraví a potlačíte zánět. Termín 'zánět' jste již pravděpodobně někdy slyšeli, ale možná nevíte, že ovlivňuje to, jak se každý den cítíte. Díky
Kniha zasahující svým obsahem jak do odborné literatury, tak i beletrie, seznamuje v úvodních kapitolách čtenáře, především milovníky rodinného vaření, s historií lilku hlíznatého (Solanum tuberosum) v Evropě, poznávání jeho užitečnosti, když doslova zachránil Evropu
Kuchařka pro lidi a jejich kočky a něco navíc, tak by mohl znít podtitul knihy Kočkám chutná kaviár autorů Jitky Baliharové a Oldřicha Přibíka, kteří společně malují a píší pod pseudonymem František PON. Jde o obnovené a zásadně přepracované vydání původně druhé
Ak sa rozhodneme držať diétu, je dôležité vybrať si takú, pri ktorej nie je potrebné hladovať a pritom je účinná. Nie je zdravé schudnúť veľa za krátky čas, lebo po skončení diéty môžeme pribrať ešte viac. 90-dňová diéta je šetrný spôsob chudnutia. Je tematicky
eBook: Někdy osud zasáhne ve chvíli, kdy to nejméně čekáteKrásná kuchařka Aurélie a spisovatel André jsou šťastný pár a zdá se, že se jim daří i profesně. André má za sebou úspěšné autorské čtení a jeho publikum, především ženské, mu leží u nohou. Spisovatel si
Super jídla, jednoduché postupy!Nová kuchařka volně navazuje na předchozí titul Super jednoduše, tentokrát ale výhradně s recepty, které neobsahují maso. Je to možná překvapivé, ale chceme nabídnout rozumnou alternativu bezmasých jídel, která budou běžného strávníka
eBook: Pouhá kuchařka? Kdepak, tato kniha nabízí víc. Je vyjádřením přístupu ke světu, který je založen na skromnosti a soběstačnosti. Nikola Mrázová žije v srdci České Kanady, kde experimentuje se zahradničením, zkouší nové druhy zeleniny a ovoce a vše pak v kuchyni
Nina je autorkou kuchařek, má vlastní byt, skvělé kamarády a milující rodinu. Od rozchodu je několik let sama. V den svých dvaatřicátých narozenin se rozhodne přihlásit na seznamku, kde se potká s Maxem, který jí na konci první schůzky řekne, že si ji jednoho dne vezme. A co
eBook: Nina je autorkou kuchařek, má vlastní byt, skvělé kamarády a milující rodinu. Od rozchodu je několik let sama. V den svých dvaatřicátých narozenin se rozhodne přihlásit na seznamku, kde se potká s Maxem, který jí na konci první schůzky řekne, že si ji jednoho dne
V knize naleznete přehledně uvedena pohoštění všeho druhu - jak slaná, tak i sladká. Kromě receptů vyzkoušených generacemi zde najdeme spoustu nápadů na různé druhy pomazánek, krémů, polev apod. Každý čtenář si v knize najde to, co potřebuje
Ze spojení krásné ženy a dobrého jídla vznikají okamžiky, na které se nezapomíná. A ze spojení vášně pro fotografii a nadšení pro vaření zase vznikají kuchařky, které si s chutí prolistujete, i když zrovna nemáte hlad. S jídlem roste chuť je kniha mladé fotografky,
Zelenina a ovoce bezesporu patří do naší zdravé a pestré stravy, ale může v sobě skrývat nebezpečí, podobně jako u neopatrného užívání léčivých bylinek. Kniha seznamuje s nástrahami při konzumaci běžné rostlinné stravy a dává návod, jak zeleninu a ovoce upravit, aby
V pozůstalosti E. Junkové se zachovala krabice se sbírkou originálních lístečků rukou psaných receptů, podle nichž naše populární závodnice ve svém bohatém životě vařila. Recepty svědčí o kulinářské vytříbenosti kuchařky i o šetrnosti hospodyně. Při přípravě
Chvíle, kdy si spolu sednete ke stolu, naservírujete všem jejich oblíbená jídla, povídáte si a čas příjemně plyne... to jsou neopakovatelné okamžiky, na které rodina i přátelé rádi vzpomínají. | Foodblogerka, máma a nadšená hostitelka Kateřina Kuranova se rozhodla sepsat
V deviatich častiach tejto knihy nájdete lákavé receptúry pokrmov skoro zo všetkých kontinentov. Ťažisko tvorí Európa, a jej krajiny, ktoré sú nám najbližšie a najvyhovujúcejšie, a to tak z hľadiska surovín, ako aj ich prípravy. V prvej časti sme upriamili pozornosť
eBook: Umí medvědi opravdu vařit? A dávají do všech receptů med? Odpověď najdeš v této roztomilé kuchařce! | Jsme medvědí rodinka, která ráda vaří a peče. Rozhodli jsme se ti prozradit naše tajné rodinné recepty. Pevně věříme, že i ty si mezi nimi najdeš svoje oblíbené
Do rúk sa vám práve dostala jedinečná kniha, ktorá v sebe skrýva recept na šťastie. Upečte si chvíľku plnú pestrých chutí, ktorú ako lekárka často predpisujem ako najúčinnejší liek na úsmev a spokojnosť. V knihe nájdete 50 overených, vynikajúcich receptov na jeden z
Pokud se domníváte, že držíte v ruce „kuchařku na trému“ a stačí si jen vybrat ten správný recept typu „vraž tam jedno vejce a pořádně zamíchej“, obáváme se, že tato kniha není pro vás „to pravé ořechové“. Jestliže hledáte zaručený recept s přesvědčením,
Academia Barilla rozdělila recepty do pěti částí - od tradičních, jednoduchých jídel po neobvyklé kombinace. To vše pro vás může být inspirací!První část se věnuje hamburgerům z telecího a hovězího masa, vycházejících z nejklasičtějších hamburgerů; druhá část
Kniha představuje recepty od skutečně snadných až po komplikovanější, od tradičních po nápaditějších, které kombinují například ovoce a byliny v broskvovém koláči s rozmarýnem; využívá i zeleninu v dýňovém koláči s lískovými oříšky nebo přidává ingredience,
Kniha je oslavou domácího vaření. Gastronomická novinářka, písničkářka a matka tří dětí Karolína Kamberská ve svých receptech vychází z tradic našich babiček, ale přetváří je pro 21. století. Recepty předávané z generace na generaci, kuchařská invence i inspirace z
Nová publikace inspirovaná Šumavou je volným pokračováním úspěšné kuchařky Recepty ze šumavské vesnice. Autorka se tentokrát věnuje připomenutí svátků a tradic, spojených s touto malebnou krajinou. Události jsou citlivě provázané s původními recepty, které autorka,
Kuchařka seznamuje s průběhem domácí zabijačky a výrobou zabijačkových specialit, domácího uzeného masa, domácí šunky, klobás, salámů, párků a dalších masných výrobků. Čtenáři zde najdou mnoho výborných receptů na přípravu pokrmů nejen z vepřového, ale i