Kniha známých německých odborníků na výživu shrnuje jejich mnohaleté klinické poznatky a podává množství méně známých informací o řadě zdravotních potíží včetně cukrovky, artritidy, revmatizmu nebo nadváhy. Naučíte se zpestřovat svůj všední jídelníček
Kniha Zdravá výživa pro nejmenší: | Každá maminka chce, aby bylo její dítě zdravé a šťastné. Jedním ze základních principů vychování takového dítěte je i správná výživa. Dobré návyky by měly být formovány už od narození tak, aby mělo dítě v budoucnu k jídlu
Elektronická kniha Příběh zdravé výživy:Kniha pro nejmladší čtenáře, která jednoduše a srozumitelně zodpoví jejich nejčastější dotazy týkající se zdravého stravování: - Jak se v těle vytváří energie? - Čemu v těle prospívají různé druhy potravin? - Kde najdeš
Kniha Zdravá výživa pre najmenších: | Každá mama chce, aby bolo jej dieťa zdravé a šťastné. Jedným zo základných princípov ako vychovať takéto dieťa je aj správna výživa. Dobré návyky by mali byť formované už od narodenia tak, aby malo dieťa v budúcnosti k jedlu správny
V každém knihkupectví je složité vyhnout se publikacím o zdravé výživě a o vhodném zdravotním stylu. V těchto knihách nalezneme doslova tisíce dobrých či horších rad, co bychom měli či neměli jíst nebo dělat s našimi těly. Lze je v podstatě rozdělit na dva druhy. V
Jedna z nejpozoruhodnějších populárně-naučných knih o zdravé výživě poslední doby. Trochu příručka paleo stravy, trochu osobní příběh, hodně fundovaných informací o metabolismu cukru i o poruchách, jež v organismu vyvolává, mnoho překvapivých fakt i krásných
Kniha na téma zdravé výživy, která striktně dodržuje zákony a zákonitosti biochemických procesů lidského organismu. Jednotlivé kapitoly knihy jsou zaměřeny na všeobecný náhled na výživové diety vůbec, také se věnují vědecko-populárním způsobům fungování metabolismu
Kniha Jídlo jako šance ukazuje, jak spojit umění, výživu a požitek, jak aktivovat pozitivní přístup k životu, a tím upevnit zdraví. Ruediger Dahlke v ní shrnuje své více než třicetileté zkušenosti lékaře a názorně ukazuje, co se skrývá za pojmy 'vyváženost',
Kniha pojednává o výživě z hlediska východního myšlení. Potraviny zkoumá vzhledem k jejich tepelným účinkům. Důraz klade na propojení tělesné a psychické stránky člověka. Zaměřuje se na výživu související s přípravou na rodičovství, kojením a vařením pro děti
Známý lékař si je vědom toho, že dnes existuje obrovské množství knih o výživě, a proto se pokusil sestavit nejdůležitější všeobecné principy, kterými bychom se měli řídit, pokud chceme zdravě jíst a být zdraví. Patří k nim například nezbytnost jíst v klidu a pomalu,
Živiny znamenají víc než se jen živit, neboť výživa a požitek ze života patří úzce k sobě. Správná výživa podporuje zdraví a vede k pozitivnímu životnímu postoji. Lékař a specialista na výživu R. Dahlke ve svém stěžejním díle popisuje tři pilíře zdravé výživy: -
Autor, výživový poradce, napsal tuto knihu: 1. Proto, aby se praktičtí lékaři dozvěděli, co neznají; a nejen to: lékaři z fakulty neznají ani příznaky nedostatků určitých živin, takže v takovém případě mohou léčit pacienty na zcela jinou diagnózu a léčba je tudíž bez
Kniha vychází z improvizačního vaření Jolany Janišové, poradkyně pro výživu. Autorka a nakladatelka knihy tvoří vlastní zdravé recepty s vášnivým zaujetím pro funkční komplexnost zdravého životního stylu, čtenáře přivádí v úžas – nad netušeně pestrým, barevným,
Knížka je určena všem, kteří si považují vlastního zdraví a není jim lhostejné, co přijímají společně se stravou. Zabývá se účinky vaření na potraviny, léčivými schopnostmi syrové stravy a mnohými nepravdami o potravinách
Autor v knize představuje pozoruhodnou hojnost náročných nápadů, rad a komentářů, inspirovaných prací Rudolfa Steinera. Popisuje cestu lidské evoluce ve spojitosti se změnami vědomí a konzumací různých potravin. Zamýšlí se nad významem zemědělských metod, významem
eBook: Kuchařka Zdravá výživa pro celou rodinu je nepřehlédnutelnou výjimkou v rozbouřeném moři informací týkajících se způsobu stravování. Sto osmdesát rozmanitých receptů splňuje současně kritéria pro makrobiotickou, bezlepkovou a diabetickou stravu, inspiraci zde najdou
Publikace - Obiloviny v lidské stravě je souhrnem znalostí o obilovinách používaných v lidské stravě na počátku 21. století. Zahrnuje poznatky o historii pěstování obilovin, složení jejich zrna a benefity a rizika jejich konzumace. Všímá si chorob, které mohou souviset s
Nepostradatelný společník na cestě k úspěšnému otěhotnění. Výživa hraje na cestě k otěhotnění velkou roli. Autorka, Zita West, je odborníkem na plodnost a ve Velké Británii pomáhá již 25 let partnerům, aby mohli založit rodinu. V knize Zita podrobně a srozumitelně
Tato kniha shrnuje ne úplně tradiční pohled na způsoby stravování v průběhu různých zhoubných onemocnění. Jejím úkolem není předložit konkrétní idealizovaný jídelníček, ale navést zájemce o tuto oblast na způsob uvažování, který mu pomůže najít cestu poznání v
Vitalita, zdraví a radost ze života s energetickou silou výživy podle čínského systému pěti elementů. Tento tradiční způsob byl zkoumán a dál rozvíjen po tři tisíciletí. Výchozím základem je celá potravina jako živá surovina pro vaření a její energetický vliv na lidský
Výpravná a zasvěcená kniha Zdravě a syrově je o způsobu stravování, který je zároveň životní cestou. Na více než stovce receptů ukazuje směr, kterým se můžete vydat a při němž zjistíte, že vnese do vašeho života nové radosti, zlepší vaše zdraví, zvýší vitalitu a
Barbora Karchová Jezte živě, jezte zdravě - dostaňte z jídla maximum.Zajímáte se o zdravou výživu? Pak víte, že raw strava není trendem, který odezní, a že rozhodně není jednotvárná a nudná. Poznejte ta nejlepší jídla, která si tím, že neprošla tepelnou úpravou,
Mach, Borkovec Základní výživová pravidla platná zejména pro sportovce v oblasti fitness a kulturistiky.Kniha je určena jak aktivně sportujícím, tak trenérům, cvičitelům, instruktorům a poradcům ve fitness a kulturistice, aby jim usnadnila orientaci v záležitostech týkajících
Slavný dr. Norman Walker, průkopník zdravé a přirozené stravy, v této knize vysvětluje, co je v našem jídelníčku důležité a co škodlivé. Pojednává o různých potravinách, produktech a formách úpravy jídla. Vysvětluje, jak je pro naše tělo důležitá vláknina a jiné
V Edici Zdravé recepty vyšla první kniha napěchovaná dobrotami. Skrývá pět časopisů zaměřených na veganství, raw stravu, hubnutí, grilování a zavařování. Většina receptů pochází od kuchařů z redakční kuchyně Bylinky revue. Prověřená, osvědčená jídla. Pochutnejte
Druhá kniha o snadném a pohodovém hubnutí od úspěšné poradkyně pro výživu Cecílie Jílkové, která většinu svého života trpěla nadváhou, ale svůj boj s kilogramy nakonec vyhrála. V knize nalezneme šedesát receptů na slaná i sladká, teplá i studená jídla, rozdělených
Ve zdravém těle zdravý duch! Tohle proslulé a skutečně pravdivé přísloví zná snad každý člověk. Často však neděláme ani to nejzákladnější, abychom si pro sebe našli chvilku času. Za své zdraví odpovídáme jen my sami a je pouze v našem vlastním zájmu, abychom
Pôrod ste zvládli, dieťa je zdravé a radosť rodičov veľká. Predpokladom správneho vývoja dieťaťa je zdravá výživa. Táto príručka informuje o všetkých otázkach týkajúcich sa dojčenia, počiatočnej výživy, prikrmovania a prináša kompetentné informácie o správnej
Autorka - mikrobioložka a odbornice na výživu - podává vysvětlení funkčního metabolismu a návod, jak dosáhnout hormonální rovnováhy (jak jíst pro zdravou hormonální odezvu), která je základem trvalé štíhlosti a opravdového zdraví. Propojuje tradiční čínskou medicínu s
Úvod do výživy v souladu s typologií podle tibetské medicíny se 108 recepty na zdravá a chutná jídla. Kniha poslouží všem začátečníkům (i bez nutnosti předběžných znalostí) jako uvedení do problematiky: • základů stravování podle tibetského lékařství
Stravování podle pěti elementů razí nové cesty. Do popředí staví energetické působení potravin a ukazuje, jak lze cíleně ovlivňovat tělesné a duševní aktivity, pocity i přístup každého člověka k sobě samému a k ostatním.V čínské nauce o stravování neexistují
Kniha Vaříme pro kojence a batolata: 200 receptů na rychlé, snadné a zdravé pokrmy: Moderní a ucelená příručka pro moderní maminku – kuchařka, ve které autorka představuje recepty na výživné a chutné pokrmy pro miminka a batolata, vyšla poprvé v roce 1991. Od té doby se z
Snažíte se jíst zdravě, ale pak Vás přepadne neodolatelná chuť na něco dobrého? S touto kuchařkou můžete mlsat a zároveň se tím netrápit! Dopřejte si přes 90 lehkých receptů se skvělými tipy, jak péct zdravěji a bez výčitek. Ať už hledáte zdravější verzi buchty z
Hodujeme bez výčitek! Low Carb je výživový směr, kterého se můžete držet celý život, a rozhodně vám nemusí chybět žádný chuťový požitek. Berte tyto recepty jako návod a pozvání ke šťastnému jídlu - ale směřujte ke svým vlastním specialitám. Vaříme jednoduše:
Je vláknina skutečně zdravá? A kravské mléko nevhodné? Které potraviny zatěžují zdraví? Zkušený terapeut zabývající se celostní medicínou poutavě a srozumitelně objasňuje souvislost stavu střev s mnohými nemocemi, chronickými bolestmi i alergiemi. Vyvrací zažité
Dveře k dokonalému zdraví a vitalitě se otevírají zevnitř! Každý z nás je může prostřednictvím hodnotné a výživné stravy otevřít. Každý z nás může ve svém životě mnohé změnit a zlepšit. Kniha je poutavým průvodcem, který přináší nový pohled na střevo jako
Kuchařka Jíme zdravě s Fitrecepty se po uvedení na knižní trh stala naprostým hitem. Nebylo tomu jinak ani u druhého dílu. Není se tedy čemu divit, že autoři přicházejí i s třetím dílem, který nese název Jíme zdravě ve městě i na venkově. Ale pozor! | Kuchařka je sestavena
Syrová a polosyrová strava, pro nemocné i zdravé, pro děti i dospělé
Jíst zdravěji a ještě si pochutnat?Není to žádná věda! A jde to i úsporně.Vařte s Jíme zdravě jednoduše, hravě a do 30 minut. V novém vydání nejpopulárnější kuchařky od Jíme zdravě na vás čeká 120 receptů řazených podle druhu jídla; nechybí tak inspirace na
Po řadě úspěšných bestsellerů přichází tým Jíme zdravě s Velikonočním speciálem. Přivítejte jaro v kuchyni s tímto nádhernou kuchařkou, která vás zaručeně dostane do velikonoční nálady. Kvalitní matný papír, krásné fotografie, jednoduchý a čistý vzhled a hlavně
Naši dávní předkové dobře věděli, jakou výživu potřebují. Po těžkém dni v divočině chtěli mít své pohodlí - proto připravovali na ohni to, co jim dodalo sílu a zdravou energii: zeleninu, ovoce, ryby, vejce, drůbež a maso. Ořechy a bylinky jídlo příjemně ochutily
Zdravá výživa pro holubySprávná výživa holubů a jejich krmení může být velmi odlišná podle toho, jaké cíle sledujeme. Také během ročního cyklu jsou nezbytné různé směsi krmiv, aby holubi byli co nejlépe připraveni na odchov mláďat nebo jejich opeření získalo
Kniha plná nových poznatků, které mohou ovlivnit zdraví! Pokud vám není lhostejné vaše vlastní zdraví a snažíte se žít podle zásad zdravého životního stylu, pak vás informace v této knize určitě překvapí. Česká autorka sleduje celosvětové vědecké výzkumy týkající
Tato kniha nabízí 30 chutných celodenních jídelníčků s recepty a fotografiemi, které vám pomohou ke zdravému hubnutí. Recepty jednotlivých denních jídel jsou nastaveny na podobnou kalorickou hodnotu, takže se dají libovolně kombinovat, čímž získáte nepřeberné množství
K tomu, aby člověk logicky pochopil, co potřebuje ve vztahu ke svému zdraví, momentálním potřebám i vztahu k prostředí, ve kterém žije, vznikla makrobiotika. Nejedná se o žádnou vědeckou disciplínu, ani sektu či výživový směr. Jde o popis a způsob uspokojení potřeb
V pořadí již čtvrtá kniha od výživové poradkyně Cecílie Jílkové, která v minulosti vyhrála svůj boj s nadváhou a nyní radí ostatním, jak zdravě a trvale zhubnout pomocí chutných receptů. Kniha je rozdělena na čtyři části pro čtyři druhy strávníků: ženy, muže,
Kulturistika a fitness jsou sportovní odvětví, ve kterých hraje rozhodující roli výživa nehledě na to, zda se jedná o kondiční či výkonnostní formu. V knize naleznete přehled všech nejdůležitějších informací, které vám pomohou najít cestu ke správné sportovní výživě
Daniela Krčová Doplňky stravy a přírodní látky s vědecky podloženým pozitivním působením na zdraví a kondici.Nová kniha Daniely Krčové přináší ucelený pohled do oblasti doplňků stravy a přírodních látek s vědecky podloženým působením na různé oblasti zdraví a
Chcete se stravovat zdravě, vyváženě, neomezovat se a ještě zhubnout? Tato kniha vás naučí jíst stravu, která zasytí, její příprava vás bude bavit, jídlo vám bude chutnat a zhubnutí bude trvalé. Ani nebudete mít pocit, že strádáte. 67 snadných receptů s vyváženým
Historicky první tištěná kuchařka, kterou jsme se rozhodli vydat pro naše fanoušky. Najdete v ní 120 originálních receptů, které jsme sami vymysleli, uvařili a také nafotili. Recepty v kuchařce jsou řazené do kategorií podle druhu jídla. Snídaně, polévky, pomazánky a tak
Autoři ve smém 2. dílu shrnuli poznatky ze své dvacetileté praxe a ze svých zkušeností s výživou a jejich aplikace při léčení. Jde o volné pokračování velmi úspěšného 1. dílu 'Jíme, abychom žili, nežijeme proto, abychom jedli'. Poznatky nejsou vždy v souladu s běžnými
Kniha je určená všem, kteří se zajímají o zdravý životní styl, ale trochu tápou v přemíře informací, které všude kolem nás kolují. Autorka vás naučí jednoduchá pravidla, jak používat základní suroviny, aby vše spolu ladilo tak, že zapomenete na krátkodobé diety a
Termín superpotravina se stal jedním z nejpopulárnějších v moderní gastronomii. Jenže co to vlastně jsou superpotraviny? Co se například skrývá pod slovem goji? Jak se dělá pudink z chia semínek? A jak s tím vším souvisí kadeřavá kapusta? V této kuchařce naleznete nejen 45
Přišli jste domů z práce a nechce se vám na nákup? Právě vám volal někdo z rodiny, že se neplánovaně staví na sobotní oběd a vy byste jim rádi uvařili domácí stravu? Mise této kuchařky je jasná – naučit se vařit a jíst zdravě i v době, kdy je potřeba spoléhat se na
Chcete dodržovat zdravý životní styl, ale polední meníčka jsou s ním těžko slučitelná? Nechte se vtáhnout trendem krabičkování a mějte kontrolu nad tím, co jíte. Poděkuje vám za to nejen vaše tělo, ale i peněženka. V této kuchařce naleznete přes 70 receptů na pokrmy,
Nikdy předtím pro nás nebylo jídlo a pevné zdraví tak aktuálním tématem jako v posledních letech. Strava se přetváří ve spojence, a především když jíme, můžeme myslet na zlepšení kvality života. Tak vznikl koncept 'superpotravin'
Hermanu Aiharovi se v této knize podařilo spojit filozofii východní medicíny se západním vědeckým pohledem na stravování a vytvořit tak jedinečný a praktický přístup vedoucí k pevnému zdraví.Podrobné informace týkající se kyselin a zásadTato příručka přináší
Kniha popisuje nové zázračné prostředky pekařů, umění kuchařů z prášku, triky vinařů. Obsahuje podrobný lexikon, poprvé v takové formě, který prezentuje moderní ingredience a upozorňuje na možná rizika jejich vedlejších účinků
Předložený učební text zdůrazňuje význam integrace regeneračních prostředků do tréninkového procesu. Učební text odborným obsahem odpovídá stavu současných poznatků a umožní studentům správně aplikovat regenerační prostředky nejen u vrcholových sportovců, ale také
Pro své děti chceme jen to nejlepší, samozřejmě i ve výživě.Co je polévka koi-koku? Kdy začít s podáváním prvních příkrmů? Jaký pokrm dát svému dítěti ochutnat jako první? Jakou formou zařazovat do jídelníčku zeleninu, aby ji děti jedly s chutí? Co zařadit do
Je maso nutné pro naši stravu? Snad nejčastěji diskutovaná otázka z oblasti výživy, kterou se stále zabývá mnoho odborných institucí. Pokud se podíváme na historii člověka, byla potřeba masa a ryb pro rozvoj lidských zdrojů velmi důležitá. Stále se však setkáváme s
Účelem této kuchařky napsané známou blogerkou není jen inspirace novými a pro některé i netradičními recepty a ingrediencemi. Je to hlavně důkaz toho, že i život bez cukru může být dlouhodobě udržitelný, a to bez jakéhokoli omezování. Je to též důkaz toho, že i život
Zázvor je výjimečná léčivá rostlina. Je to antioxidant s protizánětlivými účinky, působí proti bolesti, křečím, podporuje pocení a má i řadu dalších užitečných účinků. Kromě toho je toto aromatické orientální koření neocenitelným prostředkem pro vyloučení
Pokud jste si oblíbili průmyslově vyráběné dehydrované pokrmy pro jejich rychlou přípravu, snadnou dostupnost či nízkou hmotnost, ale vadí vám umělá barviva či dochucovací látky v nich obsažené, pusťte se s pomocí této jedinečné kuchařky do přípravy jídel vlastních,
Autorka chce čtenářům ukázat, jak můžeme šetřit peníze, své zdraví i přírodu tím, že maximálně využijeme navařené suroviny. Zaměřuje se hlavně na obiloviny. Vařit podle ní mohou lidé s bezlepkovou dietou, alergici, vegani, vegetariáni, ale i všichni, kteří si chtějí
Jste unavení, vyprahlí, žízníte po skutečném životě? Vstanete z postele jen s vidinou šálku kávy? Konzumujete desítky léků, které si s sebou nesou nepříjemné vedlejší účinky? Jste obézní, těžkopádní, nemocní a vyčerpaní? Přemýšlíte, jak se vymanit z bludného
Jíst a žít bez cukru, lepku a laktózy - zní to jako přiliš 'velké sousto'? Přesvědčte se, že vařit zdravě je jednodušší, než se zdá. Co vás čeká uvnitř kuchařky? - 75 receptů v 6 kategoriích (snídaně, polévky, hlavní chody, přílohy, saláty, dezerty) - srozumitelné
Bohatý receptář na rozmanité zdravé a lahodné nápoje. Šťávy a jejich směsi působí na lidský organismus velmi blahodárně. Jejich účinek významně vzrůstá přidáváním šťávy z naklíčených obilovin. Tento receptář obsahuje i metodiku nakličování zrnin. Velmi chutné a
Publikace „Jednoduché a zdravé recepty pro seniory“ je určena pro osoby vyššího věku, které si chtějí udržet co možná nejlepší fyzické a psychické zdraví. V úvodu lékaře se čtenář dozví o rizicích a stravovacích problémech tohoto věku, o zásadách stravování a
'A co je vlastně zdravé? Ví to někdo? Tony razil heslo, že jídlo, po kterém je mu lehko, zasytí ho, lahodí oku, nosu i jazyku, je prostě OK. Tečka. Můj kuchařský guru zcela ovlivnil můj pohled na stravování. Již dávno vím, že zdravé jídlo není o kalorických tabulkách
Žijeme v době, kdy je jídlo nejbezpečnější v historii. Přesto se spotřebitelé přestávají orientovat v tom, co je zdravé, co není, jak poznat pod barevným obalem kvalitu a čemu ve spletité informační džungli uvěřit. Výživná kniha o jídle Karolíny Fourové, inženýrky v
Kniha je dílem mnoha odborníků, lékařů, dietologů i kuchařů z významné onkologické kliniky ve Švýcarsku. Je zaměřená nejen pro nemocné, ale stejně dobře také pro zdravé, kteří dávají přednost vegetariánské stravě. Až na malé výjimky nikoho do ničeho 'dietního '
Pouhá kuchařka? Kdepak, tato kniha nabízí víc. Je vyjádřením přístupu ke světu, který je založen na skromnosti a soběstačnosti. Nikola Mrázová žije v srdci České Kanady, kde experimentuje se zahradničením, zkouší nové druhy zeleniny a ovoce a vše pak v kuchyni zpracovává
Víte co je to akvavit? A že artyčok snižuje hladinu cukru v krvi? Kniha Gastronomický kvíz obsahuje více než 700 otázek a odpovědí, které jinou, zábavnou formou rozšíří a doplní znalosti z gastronomie a kulinářství. Počítáte-li se mezi dobré kuchaře, potom jistě lehce
Tato kniha vás seznámí se zdravou výživou, která může léčit a předcházet i těm nejzávažnějším nemocem, jako jsou cukrovka, nemoci oběhového systému, roztroušená skleróza, neurastenie, nemoci zažívacího traktu, astma, alergie a celá řada dalších. Dozvíte se tu, co
Pozor, nejedná se o kuchařku! Pozoruhodná kniha, která vás nechá lidem nahlédnout jak do hlav, tak i do talířů, rozhodně není ani suchopárnou odbornou publikací a s lehkostí i humorem vám odpoví nejen na následující otázky: Můžete se považovat za milovníka zvířat, a
Srozumitelný, přehledný průvodce fakty o potravinách a výživě. Přibližuje klíčové koncepce o jídle a zabývá se různými teoriemi, které potraviny nám prospívají a které ne. Graficky poutavě upravená publikace zkoumá to dobré, to špatné i to matoucí
Publikace vám přiblíží:Kategorie sportuVýznam výživyZákladní stavební kameny výživyBilance výživyVolné radikály a oxidativní stresImunitní systém, sport a výživuAnti-aging, sport a výživuTři kroky k dosažení individuálního maximálního výkonuTipy pro výkonnostně
Sandra Schmidová Nebuďte tlouštíci a dostaňte se spolu se Sandrou do životní formy!63 receptů. Sandra Schmidová je výživová terapeutka z televizního pořadu Tlouštíci. Její další recepty pro udržitelný fit život najdete v této skvělé publikaci. Předchozí dva díly Zdravě
V této knize najdete všechno, co jste chtěli vědět o fenomenálním japonském zeleném práškovém čaji matcha. Odhalte dějiny tohoto čaje, včetně fascinujícího japonského čajového obřadu, a seznamte se se zvláštním způsobem pěstování, třídění a mletí. Objevte
Sandra Schmidová Nebuďte tlouštíci a jezte se Sandrou lehce a kvalitně!V této knize se naučíte jíst lépe, připravovat pokrmy s kvalitním nutričním složením, bez pocitu prohřešků vůči své postavě nebo vůči zdravé výživě. Díky autorčiným receptům budete i nadále
160 stran, 70 nápaditých receptů, které hravě připravíte do 30 minut. | K výběru konceptu nové kuchařky jste nás inspirovali vy, naši čtenáři a čtenářky. Zeptali jsme se více než 1000 z vás a rychlé recepty vyhrály na plné čáře. Proto vám tentokrát darujeme tu
Naučte se jíst zdravě díky kuchařce plné fit receptů, dostaňte se do formy a vymaňte se jednou provždy z koloběhu hubnutí a tloustnutí!
Víte, že máte doma účinné zbraně proti stárnutí? Stačí nahlédnout do spíže nebo ledničky. Naše nová kniha CHUTNĚ A ZDRAVĚ I PO ŠEDESÁTCE vás naučí, jak je správně využít. Naleznete v ní množství nápadů, jak vylepšit své stravovací návyky a sestavit si
Štve vás, že máte pár kilogramů navíc a nemůžete se jich zbavit? Odborník na výživu Petr Havlíček vám poradí, že to jde dělat nejen obvyklými a dávno vyzkoušenými metodami, jako je hladovění a podobně – ale hlavně chytrou úpravou životosprávy a odbouráním zlozvyků,
Snídaně je nesmírně důležitá. Získáte energii do nového dne, a když víte, jak na to, ani vám to nezabere moc času. Připravte si zdravé jídlo, které vás zasytí na celé dopoledne. Pokud jste po ránu v pokušení snídani vynechat nebo si v rychlosti něco koupit cestou do
Superpotraviny jsou výjimečné díky obsahu výživných látek. Příprava jídel z nich není složitá. Přesvědčte se o tom prostřednictvím receptů z nové kuchařky
eBook: Autorka stručně, přehledně a velmi srozumitelně odpovídá na nejčastější otázky na téma zdravé výživy všem, kteří se zajímají o své tělo a zdravý životní styl. Nejvíce otázek a odpovědí se týká hubnutí, metod a správných postupů jak zhubnout, ale nikoliv za
Kniha přináší pravdivé a často šokující informace o škodlivých látkách v potravinách a nápojích. Poskytuje rady a jednoduché návody čím se řídit při nákupu potravin. Značnou pozornost věnuje i vaření a moudrému hospodaření. Zkuste využít šanci získat novou energii
Kniha Jezte opravdové jídlo je odborně fundovaná a přitom pro laiky přístupná příručka shrnující východiska realfoodingového hnutí, jež usiluje o návrat přirozeně upravených, opravdových potravin do našeho každodenního jídelníčku.Autorův revoluční a někdy až
Kniha renomovaného neurologa otevírá téma, kterým se už léta zabývají vědecké studie, ale veřejnost o něm překvapivě stále nic neví: sacharidy škodí našemu mozku. A zdaleka nejde jen o rafinovaný cukr nebo přemíru sladkostí, nýbrž i o 'zdravé' celozrnné pečivo
Chcete mít zdravé srdce, udržet si normální váhu a nezapomínat jména přátel? V této knize najdete seznam tučných potravin, které výživoví poradci a lékaři většinou bez milosti vykazují na černou listinu. Kvalitní a zdravé tuky jsou přitom nejdůležitější živinou v
Anthony Warner, bloger známý jako Angry Chef, rozplétá ve své knize spolu s týmem psychologů, výživových vědců a dietetiků tajemství, proč se většina z nás, rozumných, inteligentních lidí, tak snadno nechá oklamat módními stravovacími výstřelky. Nikdy předtím jsme o
eBook: Publikace známého odborníka na výživu přístupnou formou popisuje nejnovější vědecké objevy a názory, a to především v kontextu se zdravím, a tím pádem tedy s fyzickou a psychickou kondicí a pohodou, která se označuje stále používanějším výrazem „wellness“
Naše zdraví a rovnováha souvisejí s tím, jak funguje náš imunitní systém. Ačkoli se s bakteriemi, viry, prachem a dalšími škodlivinami setkáváme neustále, neležíme denně v posteli s horečkou a netrpíme chronickou únavou. Armáda buněk imunitního systému bdí nad tím, aby
Zdravě a žravě k vysněné postavě! Všichni chceme být štíhlí, štíhlejší nebo dokonce hubení. Hubneme do plavek, shazujeme kila po Vánocích, zkoušíme stále dokola zázračné diety, které nás bez námahy zbaví nevzhledných pneumatik kolem pasu a „madel lásky“ na bocích
Jídelníček na 2 týdny, 75 lahodných receptů, seznamy potravin a strategie k ozdravení trávicího systému. Průvodce k opětovnému nastartování matebolismu
Chcete začít zdravě jíst a lépe se starat o svoje tělo, ale nevíte, jak začít? Ztrácíte se v záplavě diet, které nikdy nefungují tak, jak byste si představovali? Tak by tato kniha pro vás mohla být tou pravou. Dozvíte se, jak si nastavit příjem energie podle vašich
Teorie a recepty v jedné knize! Dočtete se o makroživinách, vitamínech, minerálech, důležitosti spánku, počítání kalorií, krátkodobém stresu, mikrobiomu a mnoho dalšího. V další části najdete recepty. Jsou jednoduché a z dostupných surovin, aby je zvládl opravdu každý! 70
Kniha nabízí poutavé čtení o škodlivých látkách v potravinách, nápojích, kosmetice, lécích a potravinových doplňcích a životním prostředí vůbec, které jsou reklamou, sdělovacími prostředky a mnohdy i medicínou doporučovány jako zdraví prospěšné. Značná pozornost
Tato kniha vám ukáže, že jíst správně, vyváženě a současně chutně se dá opravdu kdykoliv. Naučí vás nakoupit správné zásoby potravin a pak z nich vykouzlit velmi snadné a rychlé pokrmy, které zasytí a dodají vyvážený poměr živin. Jejich příprava je záměrně velmi
Známá nutriční specialistka českého původu Gabriela Peacock, mezi jejíž klienty patří i členové britské královské rodiny, se po úspěchu své prvotiny, Úžasnější za 2 týdny, ve své další knize zabývá dlouhověkostí – tématem, které zkoumají ty nejprogresivnější
Jak se dobře najíst, neublížit si - a hlavně se nezbláznit. Stačí otevřít sociální sítě nebo oblíbený časopis a už se na nás hrnou stravovací doporučení nebo zaručené dietní triky. Snídejte takto, pijte tolikrát denně, nesnídejte vůbec, cukr je zlo, káva je dobro, ale
Neustálé porovnávání se s ostatními a řešení vlastního nedokonalého vzhledu. Těchhle nešvarů se někteří z nás zkrátka nemohou zbavit. Trpí nedostatkem sebelásky a jídlo se pro ně stává strašákem.Tato kniha je průvodcem a zároveň pomocníkem v boji proti poruchám
Epikúros definoval dobré žití jako 'slast bez strasti'. V jeho stravě 'jídla prosté chuti působí stejnou slast jako bohatá hostina, jestliže nás zbavují trýzně pocitu nedostatku'. Do epikurejské filozofie se to překládá takto: Touhou po tom, co nemáme, si kazíme to, co máme
Aplikaci Kalorické Tabulky pravidelně používá více než milion lidí všech věkových skupin k tomu, aby zhubli, přibrali nebo „jen“ dodali svému tělu chybějící živiny. Aplikace má více než čtyři miliony registrovaných uživatelů a je jednoduchým, ale přitom
Jsou éčka opravdu škodlivá? Fungují detoxy? Jaká úskalí skrývají populární diety? Jak porozumět složení potravin a jak mít každý den na talíři jen to nejlepší? Bojovnice za pravdu o zdravé výživě znají odpovědi
eBook: Může se ze zdravé výživy stát nebezpečná posedlost? | Orthorexie je těžko rozpoznatelná porucha příjmu potravy. Nespočívá ve zvracení nebo omezování příjmu kalorií. Vyřazování potravin na cestě za „čistou“ nebo ideální stravou se však může stát posedlostí
Skončete jednou provždy se složitým a zdlouhavým vařením, po kterém strávíte dalších půl hodiny mytím nádobí! Nová aktualizovaná verze kuchařkyJíme zdravě pod jednou pokličkou vám přinese 111 zdravých a chutných receptů plných živin a chutí, které uvaříte cobydup a
Chcete mít po obědě energie na rozdávání? Lákají vás snídaně, které vás zasytí a dodají vám sílu na celý den? Hledáte nové recepty, díky kterým zdoláte každou pracovní, rodičovskou i sportovní výzvu? Přesně pro vás je naše nejnovější kuchařka Jíme zdravě v
Nancy Clarková Pro sportovce, nesportovce i pro osoby snažící se o úpravu váhy.U Grady 4. vydání Sportovní výživy autorky Nancy Clark. Dostanete ty nejlepší rady od mezinárodně uznávané odbornice na výživu. Ať už sportujete vrcholově, nebo se jen zajímáte o zdravý životní
Po úspěšných kuchařkách Jak jíme zdravě v létě a Jak jíme zdravě na podzim se tým Jíme zdravě už potřetí spojil s odbornicí na výživu Michaelou Bebovou alias Biochemičkou, aby vytvořili další ze série originálních kuchařek propojujících sezónnost se zdravým
Po úspěšné premiéře kuchařky Jak jíme zdravě v létě se tým Jíme zdravě opět spojil s odbornicí na výživu Michaelou Bebovou alias Biochemičkou, aby vytvořili další ze série originálních kuchařek propojujících sezónnost se zdravým stravováním.Pomocí kuchařky si
Mléko je jednou ze základních potravin lidské výživy, které je pronásledováno řadou mýtů, které vedou u mnoha lidí k omezení konzumace mléka. Odborníci oslovení k sepsání této publikace se věnují složení mléka, jeho nepostradatelnosti pro lidskou výživu, mýtům a
Kristýna Malinowská Odhalte taje superpotravin společně s nutriční specialistkou.Svět potravin je daleko spletitější a pozoruhodnější, než by se na první pohled mohlo zdát, a nabízí mnohem více než pouhé palivo pro naše tělo. A co teprve, když si posvítíme na takzvané
Deset triků, díky kterým si vyrovnáte hladinu glukózy v krvi bez držení diety a můžete dál jíst své oblíbené potraviny. Chcete zlepšit svůj zdravotní stav, lépe spát, mít lepší náladu, více energie, lepší pleť, snížit chuť na sladké i svou hmotnost? To vše je
Nová dávka zdravých receptů pro všechny milovníky dobrého jídla Říká se, že ne každou nemoc je možné vyléčit jídlem, ale žádná nemoc se beze změny stravy vyléčit nedá. Pokud připustíme, že veškerý hmotný i nehmotný svět je pouze různá forma energie, musíme
Zvládnout zdravé stravování tak, aby chutnalo a abyste se těšili na každou další porci, není jednoduché. Když navíc nechcete jíst pořád dokola to samé a hledáte rozmanitost a pestrost, je to téměř nemožné. Téměř!Tato kniha vám dokáže, že to zvládnout jde, navíc