Jogurtovače – pomocníci na podporu přirozené imunity
02.12.2022 | Redakce

Jogurtovače – pomocníci na podporu přirozené imunity

Nejpřirozenějším způsobem ochrany zdraví je jíst zdravé potraviny. Nejlépe bez zbytečných umělých "E" přísad, bez přidaného cukru a umělých sladidel. Top produkty jsou čerstvé potraviny. Připravte si doma lahodné probiotické jogurty s kvalitním čerstvým nebo sušeným ovocem.

Získejte dostatečnou imunitu díky dobrým bakteriím, které jsou nezbytné pro správné fungování střevní mikroflóry. Vytvořte přirozenou rovnováhu prospěšných bakterií. Buďte opět FIT po nemoci, po užívání antibiotik nebo během dlouhé zimy.

Výroba domácího jogurtu je cenově dostupná. Stane se zábavnou a vzdělávací součástí rodinných eko-bio aktivit.



Jak získáváme přirozenou imunitu

Jak získáváme přirozenou imunitu

Jogurt je produktem fermentace bakterií typu Lactobacillus v mléce. Podstatou zlepšení imunity je zvýšený příjem živých bakterií konzumací domácího jogurtu. Tělo není zatěžováno, protože tyto bakterie jsou přirozenou součástí trávicího systému. Bakterie přeměňují cukr v mléce na kyselinu mléčnou a další prospěšné látky.


Zdravá výživa

Jak to funguje doma

Jak to funguje doma

Princip je jednoduchý. Do kvalitního mléka přidejte trochu domácího jogurtu a promíchejte. Tomu se říká očkování.

Nejprve zahřejte čerstvé mléko na 80 °C. Pozor, nesmí štípat. Po vychladnutí na cca 40°C vmícháme do mléka jogurt. Použijte buď zbylý domácí jogurt, nebo směs suchého jogurtu. Čím větší množství přidáte, tím kratší bude výrobní proces. Na jeden litr budete potřebovat asi 3 lžíce jogurtu. Promícháme a jogurtová směs je hotová. Nalijte do čistých, vařených kelímků od jogurtu.

Úkolem jogurtovače je vytvořit vhodné prostředí pro tvorbu a množení bakterií. Dobře si promyslete umístění. Vyhněte se průvanu, zvýšenému teplu z radiátorů nebo přímému slunečnímu záření. Po zhruba osmi až čtrnácti hodinách přípravy při teplotě 40 °C až 45 °C a při pokojové teplotě je jogurt připraven ke konzumaci.

Výsledkem vaší přípravy bude hustý bílý jogurt nakyslé chuti. Je jen na vás, jakou příchuť přidáte. Ovoce, marmeláda, ořechy nebo něco jiného? Namíchejte si příchutě podle vlastní fantazie.

Sušičky potravin pro kvalitní zpracování sezónního ovoce


Kuchyňské náčiníSušené ovoceKuchyňské pomůcky

Jak vybrat jogurtovač

Jak vybrat jogurtovač

Vyberte si kvalitní jogurtovač . Vybírejte skleněné nádoby na jogurty s těsně přiléhajícími víčky, abyste prodloužili trvanlivost jogurtu. Kelímky vám navíc umožní jogurt průběžně skladovat a zároveň si v jogurtovači připravit novou pochoutku. Rozhodující jsou:

  • Objem nádoby – 1 litr až 2,5 litru
  • Počet nádob na jogurt - jedna nádoba nebo sada až dvanácti kelímků 0,2l
  • Možnost termostatu pro nastavení a udržování teploty
  • Možnost nastavení časovače
  • Možnost automatického vypnutí
  • Možnost zapnutí a vypnutí optické signalizace
  • Možnost zvukové signalizace vypnutí
  • Možnost podsvícení LCD displeje nebo LED displeje pro dobrou čitelnost
  • Lze mýt v myčce na nádobí
  • Průhledný kryt s možností aretace

Hledáte něco extra? Vyberte si zařízení kombinované s možností výroby sýrů nebo zmrzliny .

  • zdravá pochoutka pro celou rodinu, mnoho příchutí dle vaší fantazie, žádné umělé konzervanty a barviva, dostupné pořizovací náklady
  • relativně krátká trvanlivost domácího jogurtu je 3 až 5 dní

Jak vybrat myčku nádobí?


Jogurtovače

Přečtěte si také

Zimní pneumatiky pro bezpečnou jízdu na studených vozovkách

O nutnosti použití zimních pneumatik v náročných klimatických podmínkách zimy již asi není pochyb. Obecným doporučením je přezout na zimní pneumatiky, pokud okolní teplota klesne pod 7°C.

Domácí pekárny pro přípravu čerstvého chleba a pečiva

Rádi snídáte čerstvý, křupavý krajíc chleba nebo teplé voňavé pečivo? Pak si rozhodně pořiďte malou domácí pekárnu.

Kuchyňské roboty – spolehliví společníci při vaření a pečení

Objevte spolehlivého společníka pro každodenní i příležitostné vaření a pečení. Staňte se kreativním kuchařem. Připravte pokrmy z celého světa.

Tlakové hrnce pro zdravá jídla, šetřící energii a čas

Zvládněte přípravu svých oblíbených jídel za zlomek času. Zdravé vaření v páře pod vyšším tlakem výrazně zkracuje dobu přípravy a tím šetří energii.

Ekonomické televizory pro každého po celý rok

Moderní televizní přijímače jsou inteligentní, ekonomická SMART zařízení do každé domácnosti. Bohaté funkce, ultraplochý nadčasový design, vynikající obraz a zvuk je předurčily pro každodenní použití.

Napařovače oděvů pro snadné ošetření a dezinfekci oděvů

Pára změkčuje a narovnává vlákna v textilu, čímž narovnává pomačkané oblečení a záhyby. Zároveň účinně dezinfikuje textilie.

Jak vybrat tu nejlepší kávu?

Káva je jedním z nejstarších a nejoblíbenějších povzbuzujících nápojů. Je to lahodný důvod pro setkání s přáteli, pro příjemnou relaxaci a odpočinek.

Domácí udírny pro přirozenou konzervaci a plnou chuť uzených mas

Spolu se sušením je uzení nejstarší formou konzervace potravin. Populární řeznictví a zpracování masa je výbornou příležitostí pro setkání celé rodiny a přátel.

Čištění oken – efektivní a moderní

Čištění oken, zrcadel, sprchových koutů nebo různých hladkých lesklých povrchů v domácnosti je často noční můrou. Dělejte to ale efektivně a moderně.

Relax při zimních sportech

Slovensko je krásná hornatá země s mnoha dobře vybavenými zimními středisky. Nabízejí skvělé prostředí pro relaxaci a sport s výbornými sněhovými podmínkami.

Jak vybrat správnou varnou desku?

Vybavte svůj moderní domov sklokeramickou varnou deskou nebo bezpečnou indukční varnou deskou. Vyzkoušejte inovativní, zábavné, snadné vaření a spoustu chytrých funkcí.

Jak ošetřit auto před zimou?

A nezapomeňte! Ještě náročnější část roku se blíží! Chladné zimní podmínky prověří údržbu a vzhled vašeho společníka na cestách.