Jak vybrat trampolínu?
08.08.2022 | Redakce

Jak vybrat trampolínu?

Trampolína dokonale prověří vaši fyzickou kondici, kardio systém a koordinaci. Zapomeňte na předsudky a mýty. Skákání aktivně baví děti i dospělé. Trampolína je sportovní nástroj pro formování postavy. Jako u každého sportu je i při skákání na trampolíně nejdůležitější bezpečnost. Nikdy nenechávejte děti skákat bez dozoru. Vyberte si trampolínu pro relaxaci nebo kondiční trénink.

  • zvolte venkovní, vnitřní nebo přenosné trampolíny
  • podle velikosti skákací plochy a hmotnosti zátěže jsou určeny pro děti, pro dospělé, pro páry, ale i pro více skokanů
  • stabilita trampolíny závisí na tvaru a počtu nohou
  • mohou být vybaveny bezpečnostní sítí, schůdky a nástupními plošinami
  • kvalitu trampolíny určuje také počet a délka pružin a jejich materiál
  • trampolíny jsou klasické pružinové nebo moderní s bezpružinovými systémy
  • sportovní fitness trampolíny mohou být vybaveny opěrnou rukojetí
  • akrobatické trampolíny mají velké množství pružin a velkou skákací plochu
  • nejkvalitnější trampolíny mají protiskluzový povrch a povrch proti oděru kůže


Venkovní zahradní trampolíny

Venkovní zahradní trampolíny

Venkovní zahradní trampolíny jsou trendy. Skákání na čerstvém vzduchu odbourává stres a zlepšuje kondici. Pomáhá rychleji spalovat tuky. Cvičení na trampolíně pořádně zatěžuje klouby. Je vhodný i pro lidi s nadváhou. Venkovní trampolíny jsou masivní a stabilní, vhodné i na travnaté zahradní plochy. Prémiové trampolíny mají nohy ve tvaru U. Materiály odolné proti UV záření a nepřízni počasí prodlužují jejich životnost. Trampolíny zapuštěné do země jsou nízké a jsou nejvhodnější pro bezpečnou zábavu.

  • pevná a stabilní konstrukce odolná UV záření a nepřízni počasí skákací plocha s vysokou odrazivostí a protiskluzovou úpravou kvalitní měkké potažení pružin proti zranění možnost doplňků - např. skokanský pult, basketbalový koš, přídavný ochranný stan proti nepřízni počasí, spodní ochranná síť proti vniknutí dětí pod trampolínu a kvalitní kotvící doplňky
  • venkovní trampolíny by měly být chráněny před znečištěním ochranným krytem. venkovní trampolíny by měly být po sezóně zakryty. zahradní trampolíny jsou těžší, náročnější na přepravu. pevné vestavěné trampolíny jsou nepřenosné; vyžadují hodně místa pro umístění; vyšší pořizovací cena

Zahradní trampolíny

Vnitřní trampolíny

Vnitřní trampolíny

Vnitřní trampolíny jsou menší a neumožňují vysoké skoky kvůli vnitřnímu stropu. Jsou kompaktnější a přenosnější. Jsou vhodné i na zastřešenou terasu, verandu, altán a byt.

  • menší výška od podlahy bez schůdků ideální pro každodenní zábavu a procvičení svalů celého těla snadno přenosné lze je složit na sebe cenově dostupné
  • menší průměr nevhodné pro děti bez dozoru nemají ochrannou ochrannou síť

Trampolíny

Fitness na trampolíně

Fitness na trampolíně

Fitness trampolíny jsou určeny pro vnitřní i venkovní sportovní aktivity. Pravidelné cvičení posiluje svaly kolem páteře a zlepšuje držení těla. Jumping je ideálním doplňkovým kardio cvičením i pro jiné sporty. Sportovní trampolíny vynikají stabilní a velmi odolnou konstrukcí. Premium fitness trampolíny jsou vybaveny moderní bezpružinovou technologií se zvýšenou ochranou proti zranění. Mohou mít přídavnou nastavitelnou rukojeť pro podporu při cvičení.

  • vyrobeno z vysoce kvalitních a lehkých materiálů určených pro každodenní intenzivní používání, snadno skladovatelné a přenosné
  • musí být umístěn na zpevněné ploše

Fitness trampolíny

Přečtěte si také

Zimní pneumatiky pro bezpečnou jízdu na studených vozovkách

O nutnosti použití zimních pneumatik v náročných klimatických podmínkách zimy již asi není pochyb. Obecným doporučením je přezout na zimní pneumatiky, pokud okolní teplota klesne pod 7°C.

Domácí pekárny pro přípravu čerstvého chleba a pečiva

Rádi snídáte čerstvý, křupavý krajíc chleba nebo teplé voňavé pečivo? Pak si rozhodně pořiďte malou domácí pekárnu.

Kuchyňské roboty – spolehliví společníci při vaření a pečení

Objevte spolehlivého společníka pro každodenní i příležitostné vaření a pečení. Staňte se kreativním kuchařem. Připravte pokrmy z celého světa.

Tlakové hrnce pro zdravá jídla, šetřící energii a čas

Zvládněte přípravu svých oblíbených jídel za zlomek času. Zdravé vaření v páře pod vyšším tlakem výrazně zkracuje dobu přípravy a tím šetří energii.

Ekonomické televizory pro každého po celý rok

Moderní televizní přijímače jsou inteligentní, ekonomická SMART zařízení do každé domácnosti. Bohaté funkce, ultraplochý nadčasový design, vynikající obraz a zvuk je předurčily pro každodenní použití.

Jogurtovače – pomocníci na podporu přirozené imunity

Připravte si doma lahodné probiotické jogurty s kvalitním čerstvým nebo sušeným ovocem. Získejte dostatečnou imunitu díky dobrým bakteriím, které jsou nezbytné pro správné fungování střevní mikroflóry.

Napařovače oděvů pro snadné ošetření a dezinfekci oděvů

Pára změkčuje a narovnává vlákna v textilu, čímž narovnává pomačkané oblečení a záhyby. Zároveň účinně dezinfikuje textilie.

Jak vybrat tu nejlepší kávu?

Káva je jedním z nejstarších a nejoblíbenějších povzbuzujících nápojů. Je to lahodný důvod pro setkání s přáteli, pro příjemnou relaxaci a odpočinek.

Domácí udírny pro přirozenou konzervaci a plnou chuť uzených mas

Spolu se sušením je uzení nejstarší formou konzervace potravin. Populární řeznictví a zpracování masa je výbornou příležitostí pro setkání celé rodiny a přátel.

Čištění oken – efektivní a moderní

Čištění oken, zrcadel, sprchových koutů nebo různých hladkých lesklých povrchů v domácnosti je často noční můrou. Dělejte to ale efektivně a moderně.

Relax při zimních sportech

Slovensko je krásná hornatá země s mnoha dobře vybavenými zimními středisky. Nabízejí skvělé prostředí pro relaxaci a sport s výbornými sněhovými podmínkami.

Jak vybrat správnou varnou desku?

Vybavte svůj moderní domov sklokeramickou varnou deskou nebo bezpečnou indukční varnou deskou. Vyzkoušejte inovativní, zábavné, snadné vaření a spoustu chytrých funkcí.