Jak vybrat správnou varnou desku?
26.11.2022 | Redakce

Jak vybrat správnou varnou desku?

Jak vybrat správnou varnou desku? Jednoduchá otázka, ale složitější odpověď. Každá varná deska má své výhody a nevýhody.

  • Vaříte často a hodně, nebo jen občas?
  • Hledáte klasický nebo stylový designový prvek do vaší kuchyně?
  • Chcete ušetřit na nákupu varné desky, nebo později na vaření?
  • Preferujete bezpečnost vaření nebo primární zdroj energie?
  • A co úklid po vaření?

Vyzkoušejte inovativní, zábavné a snadné vaření. Vybavte svůj domov keramickým sklem plotýnku nebo bezpečnou indukční plotýnku . _ _ _ _ _ K dispozici jsou také jejich kombinace s plynem na jedné varné desce . Vyberte varnou desku s jednou nebo více varnými zónami. Kromě nadčasového designu a vyšší bezpečnosti získáte nižší spotřebu, jednodušší údržbu a řadu chytrých funkcí.

Ovládejte vše dotykem . Detekce dotyku je signalizována zvukem.

Pomocí funkce Booster dočasně zvýšíte výkon varné zóny. U flexi zóny se povrch varné zóny automaticky přizpůsobí velikosti dna pánve.

Použijte dětskou pojistku , abyste zabránili náhodnému spuštění varné desky. Automatické vypnutí zajistí vypnutí spotřebiče v případě delší nečinnosti.

Funkce pro udržení teploty zajistí požadovanou teplotu před plánovaným podáváním. Naplánujte si vaření pomocí časovače . Pozastavte a vraťte se k vaření podle potřeby.

Informace o nastavených parametrech a zbytkovém teple najdete na displeji spotřebiče .

Montáž a instalaci svěřte do rukou odborníků.



Elektrické varné desky

Elektrické varné desky

Klasické elektrické varné desky s litinovými deskami jsou nejlevnější a nejméně ekonomická varianta. Pro velké tepelné ztráty a dlouhou odezvu při regulaci teploty nejsou vhodné pro běžné vaření.

  • nejlevnější varné desky odolné proti poškození
  • nejvyšší spotřeba elektrické energie

Varné deskyElektrické varné desky

Plynové varné desky

Plynové varné desky

Standardní volbou mohou být plynové varné desky. Jsou vhodné do domácností s přístupem k levnému zemnímu plynu, nebo při použití lahví s propan-butanem. Ale i na chatách, chalupách, kempech nebo na cestách. Moderní plynové varné desky mají integrované zapalování. Bezpečnost zvyšuje automatické uzavření přívodu plynu po zhasnutí plamene. Moderní styl dotváří použití sklokeramické desky.

  • přijatelná pořizovací cena jednoduchá a rychlá regulace teploty použití sklokeramických materiálů použitelných na litinové, kovové, hliníkové, skleněné nebo keramické nádobí
  • nižší bezpečnost při manipulaci s plynem méně bezpečné vaření na otevřeném ohni méně výrazný design obtížnější čištění grilů a plynových hořáků

Plynové varné desky

Sklokeramické varné desky

Sklokeramické varné desky

Chcete vařit efektivně, snadno a stylově? Elegantní sklokeramické varné desky budou vaším ideálním pomocníkem. Vestavěný elektrický topný systém využívá k vytápění teplo topné spirály. Vyberte správnou velikost spirály podle velikosti dna hrnce. Vyhřívaný povrch má jasně červenou barvu. Pozor na delší náběh zbytkového tepla ve varné zóně. Pro zachování čistoty hladkého povrchu je nutná šetrná péče čisticími prostředky na sklokeramiku.

  • pěkný designový prvek do každé kuchyně klasický tepelný ohřev vhodný pro všechny běžné materiály hrnců snadná údržba nehlučné vaření
  • zbytkové teplo sklokeramické desky po vypnutí, možnost připálení zbytků jídla na povrchu varné zóny, možnost poškození při nárazu, možnost poškození povrchu při přemisťování nádobí, vyšší nároky pro údržbu sklokeramického povrchu

HrnceNerezové hrnceTlakové hrnceHrnce s nepřilnavým povrchem

Indukční varné desky

Indukční varné desky

Moderní indukční varné desky jsou energeticky nejúspornější a nejbezpečnější.

Efekt magnetismu a indukčního ohřevu se využívá k ohřevu kovového dna nádobí v magnetickém poli varné zóny. Povrch desky je téměř studený. Ohřívá se pouze hrnec a jeho obsah. Po vyjmutí nádobí se ohřev okamžitě zastaví. Vyvarujte se připálených zbytků jídla. Dosáhnete výrazné úspory energie. Automatické rozsvícení a spuštění odsávání páry zajistí nadřazená funkce Hob2Hood sady chytré digestoře.

Indukční varné desky s integrovanou digestoří oceníte na svém varném ostrůvku nebo na kuchyňské lince před oknem. Digestoř nenaruší luxus celkového designu, ani výhled z kuchyně.

  • výběr designu, materiálu, barvy luxusní retro až futuristický design nejnižší spotřeba nejnižší zbytková teplota varné zóny nejbezpečnější vaření rychlé a snadné vaření inovativní funkce
  • nejvyšší pořizovací cena vaření pouze v hrncích s feromagnetickým dnem nevhodné pro osoby s kardiostimulátorem možnost poškození při nárazu možnost poškození povrchu při přemisťování nádobí vyšší nároky na údržbu sklokeramického povrchu vyšší potřeba chlazení pro vícefázové napájení

Indukční varné desky

Přečtěte si také

Zimní pneumatiky pro bezpečnou jízdu na studených vozovkách

O nutnosti použití zimních pneumatik v náročných klimatických podmínkách zimy již asi není pochyb. Obecným doporučením je přezout na zimní pneumatiky, pokud okolní teplota klesne pod 7°C.

Domácí pekárny pro přípravu čerstvého chleba a pečiva

Rádi snídáte čerstvý, křupavý krajíc chleba nebo teplé voňavé pečivo? Pak si rozhodně pořiďte malou domácí pekárnu.

Kuchyňské roboty – spolehliví společníci při vaření a pečení

Objevte spolehlivého společníka pro každodenní i příležitostné vaření a pečení. Staňte se kreativním kuchařem. Připravte pokrmy z celého světa.

Tlakové hrnce pro zdravá jídla, šetřící energii a čas

Zvládněte přípravu svých oblíbených jídel za zlomek času. Zdravé vaření v páře pod vyšším tlakem výrazně zkracuje dobu přípravy a tím šetří energii.

Ekonomické televizory pro každého po celý rok

Moderní televizní přijímače jsou inteligentní, ekonomická SMART zařízení do každé domácnosti. Bohaté funkce, ultraplochý nadčasový design, vynikající obraz a zvuk je předurčily pro každodenní použití.

Jogurtovače – pomocníci na podporu přirozené imunity

Připravte si doma lahodné probiotické jogurty s kvalitním čerstvým nebo sušeným ovocem. Získejte dostatečnou imunitu díky dobrým bakteriím, které jsou nezbytné pro správné fungování střevní mikroflóry.

Napařovače oděvů pro snadné ošetření a dezinfekci oděvů

Pára změkčuje a narovnává vlákna v textilu, čímž narovnává pomačkané oblečení a záhyby. Zároveň účinně dezinfikuje textilie.

Jak vybrat tu nejlepší kávu?

Káva je jedním z nejstarších a nejoblíbenějších povzbuzujících nápojů. Je to lahodný důvod pro setkání s přáteli, pro příjemnou relaxaci a odpočinek.

Domácí udírny pro přirozenou konzervaci a plnou chuť uzených mas

Spolu se sušením je uzení nejstarší formou konzervace potravin. Populární řeznictví a zpracování masa je výbornou příležitostí pro setkání celé rodiny a přátel.

Čištění oken – efektivní a moderní

Čištění oken, zrcadel, sprchových koutů nebo různých hladkých lesklých povrchů v domácnosti je často noční můrou. Dělejte to ale efektivně a moderně.

Relax při zimních sportech

Slovensko je krásná hornatá země s mnoha dobře vybavenými zimními středisky. Nabízejí skvělé prostředí pro relaxaci a sport s výbornými sněhovými podmínkami.

Jak ošetřit auto před zimou?

A nezapomeňte! Ještě náročnější část roku se blíží! Chladné zimní podmínky prověří údržbu a vzhled vašeho společníka na cestách.