Jak vybrat mrazák?
17.11.2022 | Redakce

Jak vybrat mrazák?

Vaříte pro velkou domácnost? Mrazíte pravidelně sezónní ovoce, zeleninu, ryby nebo maso? Vyberte si mrazák na míru vašim potřebám. Rozhodněte se podle prostorových možností . Je pro vás výhodnější skříň , truhla , nebo vestavěný mrazák ?

Každá zapnutá mraznička výrazně ovlivní spotřebu elektrické energie . Nový energetický štítek je shodný se štítkem pro chladničky. Třída energetické účinnosti A má nejnižší spotřebu elektřiny v kWh/rok. Pokud nemáte samostatnou komoru na potraviny, oceníte informace o emise hluku v dB. Na štítku také najdete informaci o objemu použitelné raznice prostor v litrů . Pro běžné použití počítejte přibližně s 30 l objemu na člena domácnosti.

Důležitými parametry dle vašeho výběru mohou být také rozměry a hmotnost mrazniček .

Mrazicí kapacita udává hmotnost potravin v kilogramech, které je mraznička schopna zmrazit za 24 hodin. Třída mrazu je označena jednou hvězdičkou (-6°C), dvěma (-12°C), třemi (-18°C) nebo čtyřmi (-24°C). Pro dlouhodobé uchování se doporučuje hluboké zmrazení na -18°C.

Máte výpadky proudu? Zajímejte se také o skladovací dobu mrazáku. Čím lepší izolační vlastnosti, tím déle zůstanou potraviny zmrazené a vy šetříte energii. Prodlužte dobu skladování a vyplňte prázdný prostor mrazáku gelovými chladivými náplněmi .

Praktickou funkcí je zvuková signalizace náhlého zvýšení vnitřní teploty při pootevřených dveřích.

Vyberte si nadstandardní mrazák vybavený výrobníkem ledu . Vychutnejte si perfektně vychlazené nápoje po celé léto.



Skříňové mrazáky

Skříňové mrazáky

Svobodně stojící skříňové mrazáky se také označují jako šuplíkové mrazáky . Typické jsou pro ně výsuvné šuplíky . Mějte dokonalý přehled o skladování mražených potravin.

Prémiový antibakteriální povrch na bázi stříbra pomáhá chránit vnitřek mrazničky před plísněmi a bakteriemi.

V mrazničkách s funkcí NoFrost se rosa a námraza odstraňují prouděním vzduchu kolem vnitřních stěn.

funkce SuperFrost , nebo aktivujte také rychlé zmrazení po vložení většího objemu nezmražených potravin. Po dosažení nastavené teploty se tato funkce automaticky vypne.

Sledujte displej , abyste viděli vnitřní teplotu a další funkce vaší chytré mrazničky . Přednastavte teplotu mrazení. -18°C je považována za ideální teplotu pro zachování čerstvosti.

  • vhodné do menších domácností, zabírají menší plochu zásuvky pro přehledné skladování potravin
  • nevhodné pro zmrazování velkých balení nevhodné pro skladování velkých kusů masa

Jak vybrat lednici?


Chladicí vložkyFormy na ledMrazničky skříňové

Truhlicové mrazáky

Truhlicové mrazáky

Truhlicové mrazáky neboli pultové mrazáky vypadají jako velká krabice s horním otvorem.

Vyberete si bílou nebo černou krabičku? Připravujete se na prázdniny? Potřebujete uskladnit celou husu nebo velkého krocana? Děláte zabijáky? Pořiďte si větší hrudník mrazák.

Pultové mrazáky se kromě různých šířek a větších objemů vyznačují výbornými izolačními vlastnostmi s dlouhou dobou skladování. Po otevření horního víka neuniká studený vzduch. Zůstává uvnitř mrazáku. Získáte nižší spotřebu energie.

Nevýhodou je ukládání potravin na sebe ve velkých koších . Po chvíli můžete ztratit přehled o tom, kde jsou uloženy.

  • vhodné do restaurací a větších domácností velký úložný prostor pro velké kusy potravin různé šířky pro různé objemy nižší spotřeba energie
  • horší přehled o skladování potravin, horší manipulace s obsahem, potřeba většího prostoru pro umístění

Vakuové baličky pro delší uchování čerstvých potravin


Mrazničky truhlicové

Vestavné mrazáky

Vestavné mrazáky

Vestavné mrazáky jsou určeny k zabudování do skříněk v kuchyňských linkách. Standardně se jedná o šuplíkové mrazáky se stejnými vlastnostmi a funkcemi jako mrazáky skříňové . Skříňky pro vestavné mrazáky musí zajistit dostatečný odvod tepla.

  • vhodné pro zachování designu a čistého stylu kuchyně
  • menší výběr vyšší cena

Mrazničky vestavné

Přečtěte si také

Zimní pneumatiky pro bezpečnou jízdu na studených vozovkách

O nutnosti použití zimních pneumatik v náročných klimatických podmínkách zimy již asi není pochyb. Obecným doporučením je přezout na zimní pneumatiky, pokud okolní teplota klesne pod 7°C.

Domácí pekárny pro přípravu čerstvého chleba a pečiva

Rádi snídáte čerstvý, křupavý krajíc chleba nebo teplé voňavé pečivo? Pak si rozhodně pořiďte malou domácí pekárnu.

Kuchyňské roboty – spolehliví společníci při vaření a pečení

Objevte spolehlivého společníka pro každodenní i příležitostné vaření a pečení. Staňte se kreativním kuchařem. Připravte pokrmy z celého světa.

Tlakové hrnce pro zdravá jídla, šetřící energii a čas

Zvládněte přípravu svých oblíbených jídel za zlomek času. Zdravé vaření v páře pod vyšším tlakem výrazně zkracuje dobu přípravy a tím šetří energii.

Ekonomické televizory pro každého po celý rok

Moderní televizní přijímače jsou inteligentní, ekonomická SMART zařízení do každé domácnosti. Bohaté funkce, ultraplochý nadčasový design, vynikající obraz a zvuk je předurčily pro každodenní použití.

Jogurtovače – pomocníci na podporu přirozené imunity

Připravte si doma lahodné probiotické jogurty s kvalitním čerstvým nebo sušeným ovocem. Získejte dostatečnou imunitu díky dobrým bakteriím, které jsou nezbytné pro správné fungování střevní mikroflóry.

Napařovače oděvů pro snadné ošetření a dezinfekci oděvů

Pára změkčuje a narovnává vlákna v textilu, čímž narovnává pomačkané oblečení a záhyby. Zároveň účinně dezinfikuje textilie.

Jak vybrat tu nejlepší kávu?

Káva je jedním z nejstarších a nejoblíbenějších povzbuzujících nápojů. Je to lahodný důvod pro setkání s přáteli, pro příjemnou relaxaci a odpočinek.

Domácí udírny pro přirozenou konzervaci a plnou chuť uzených mas

Spolu se sušením je uzení nejstarší formou konzervace potravin. Populární řeznictví a zpracování masa je výbornou příležitostí pro setkání celé rodiny a přátel.

Čištění oken – efektivní a moderní

Čištění oken, zrcadel, sprchových koutů nebo různých hladkých lesklých povrchů v domácnosti je často noční můrou. Dělejte to ale efektivně a moderně.

Relax při zimních sportech

Slovensko je krásná hornatá země s mnoha dobře vybavenými zimními středisky. Nabízejí skvělé prostředí pro relaxaci a sport s výbornými sněhovými podmínkami.

Jak vybrat správnou varnou desku?

Vybavte svůj moderní domov sklokeramickou varnou deskou nebo bezpečnou indukční varnou deskou. Vyzkoušejte inovativní, zábavné, snadné vaření a spoustu chytrých funkcí.