Jak vybrat lednici?
15.11.2022 | Redakce

Jak vybrat lednici?

Prodlužte čerstvou chuť jídla, nápojů a vařených jídel. Uskladněte své zásoby přehledně a ušetřete osobní čas na jiné rodinné aktivity.

Vybírejte podle počtu členů rodiny . Velká rodina potřebuje velký chladicí výkon . Žijete jako pár? Jíte raději venku? Ideální je pro vás menší kombinovaná chladnička s mrazničkou.

Pro volbu velikosti a umístění jsou zásadní také prostorové možnosti a design domova. Vyberte si stylovou americkou lednici nebo moderní vestavnou lednici.

Odborné informace mají vliv i na váš výběr podle spotřeby elektřiny . Hledejte nový energetický štítek . Chladnička třídy A bude mít nejnižší spotřebu energie v kWh za rok. Nepřehlédněte informace o emise hluku v dB . Tichý provoz ocení především menší domácnosti. Na štítku jsou také uvedeny údaje o objemu chladicího a mrazícího oddílu. Dlouhodobé zkušenosti doporučují objem cca 80 litrů v lednici a cca 30 litrů v mrazáku na člena domácnosti.

Špičková antibakteriální povrchová úprava vnitřku chladničky zabraňuje růstu bakterií a plísní

Zvukový signál otevřených dveří zazní , když dveře nejsou zcela zavřené. Na displeji se zobrazí nastavená teplota uvnitř chladničky.

Bydlíte ve vyšším patře bez výtahu? Velikost a hmotnost chladničky může omezovat váš výběr. Nenechte se překvapit hmotností 100 kg a více.



Ledničky bez mrazáku

Ledničky bez mrazáku

Do větších domácností jsou vhodné chladničky bez mrazáku nebo také monoklimatické chladničky . Využijete je k uskladnění velkého objemu potravin a nápojů. A nemusíte rozmrazovat.

Nezapomeňte na hlavní zásady . Lednice patří na chladné místo, čím dále od radiátoru a slunečních paprsků. Otevřete dveře na minimální dobu. Potraviny skladujte podle zásady, že dno je chladnější. Pro přehledné skladování používejte uzavřené krabice . Vakuové balení je ideál   pro delší uchování čerstvé chuti a vůně.

Speciální zásuvky na čerstvé potraviny jsou umístěny v nulové zóně, kde je udržována teplota kolem 0°C. Funkce úpravy vlhkosti optimalizuje vlhkost ovoce a zeleniny podle zvoleného režimu.

Inteligentní chladničky s řadou chytrých funkcí vám například připomenou, které potraviny docházejí . Doplní váš nákupní seznam.

  • mají velký prostor pro chlazení potravin a nápojů není nutné je rozmrazovat jsou vhodné jako druhá lednice jsou vhodné pro firemní účely
  • menší výběr modelů

Jak vybrat mrazák?


Chladničky kombinované s mrazničkou

Chladničky kombinované s mrazničkou

Nejpopulárnější jsou zde lednice s mrazákem . Všechny chytré funkce chladničky doplňuje mrazák.

Zvolte správný objem pro chlazení a zmrazování potravin. Optimální využití je 80 % objemu.

Samostatná dvířka při otevírání chladničky a mrazničky zabraňují zbytečnému úniku studeného vzduchu z druhé části spotřebiče.

Záleží jen na vás, zda zvolíte kombinaci s mrazákem nad nebo pod lednicí . Dvoukompresorové chladničky s můžete jej rozmrazit v mrazničce a čistit samostatně.

V chladničkách s funkcí No Frost a ventilátorem cirkuluje vzduch . Odpadá námraza na stěnách a jídlo.

Chytré kombinované chladničky mají oddělenou regulaci teploty pro chladicí a mrazicí část.

Plánujete se v budoucnu přestěhovat? Vyberte si variantu s výměnným otevíráním dveří . Jejich otevírání snadno otočíte doleva nebo doprava podle potřeby.

  • kompaktní rozměry pro menší domácnosti, nižší spotřeba energie, možnost výběru umístění i mimo kuchyň
  • menší objem

Vakuové baličky pro delší uchování čerstvých potravin


ChladničkyChladničky volně stojící

americké ledničky

americké ledničky

Americké lednice jsou svými parametry, obrovským objemem, nadstandardními rozměry a hmotností předurčeny pro rodinné domy i vícečlenné rodiny.

Kombinace mrazáku s oddělenými zásuvkami zlepšuje přehled o jejich obsahu. Samostatné otevírání snižuje únik tepla ze zásuvek.

Integrovaný výrobník ledu a drtič ledu je praktický a stylový.

Barevný displej v kombinaci s umělou inteligencí vám nabízí řadu funkcí. Lednička se stává součástí chytré domácnosti. Funkce TV je určena pro zábavu. Zvoní někdo? Připojte wi-fi kamery k monitoru a mějte přehled o každém koutu domácnosti.

Monitor jako rodinný desktop je určen i pro vaše plánování, pro zobrazování fotografií, poznámek, nákupních seznamů.

Integrovaný hudební přehrávač zpříjemní vaření hudebním koncertem.

Vyberte si svůj oblíbený recept a odešlete jej přes Wi-Fi z mobilu přímo do chytré kuchyňské trouby.

Při ukládání a vyjímání potravin se aktualizuje jak obsah chladničky, tak datum spotřeby. Mějte ve svém mobilu k dispozici online nákupní seznam . Hlasový asistent a ovládání hlasem nebo dotykem je standardem.

Jste zaneprázdněni vařením? Nevadí! Pro hands-free hovory můžete využít připojení Bluetooth s vaším mobilním telefonem.

  • moderní design umělá inteligence velký čistý vnitřní objem
  • vyšší spotřeba, vyšší hmotnost, větší rozměry, nutnost odborné montáže, nutnost přívodu a odvodu vody

Americké chladničky

Volně stojící chladničky

Volně stojící chladničky

Volně stojící chladničky jsou univerzálním řešením pro váš domov. Monoklimatické nebo kombinované s mrazákem. Hledáte výrazný funkční a designový prvek do   kuchyně? Bílá, černá, barevná nebo nerezová? Sníte o ultra moderním nebo zaobleném retro stylu? Postarejte se o povrchovou úpravu. U nerezové oceli vás mohou nepříjemně překvapit otisky prstů.

Máte kuchyň spojenou s obývacím pokojem? Pak si dejte pozor na hlučnost lednice . Užijte si klidnou relaxaci s hudbou a odpočinkem.

  • možnost umístění i mimo kuchyň, možnost výběru barevného provedení, designu a retro stylu, velký výběr velikostí

Chladničky volně stojící

Vestavné lednice

Vestavné lednice

Vestavné chladničky jsou určeny k zabudování do moderních a stylových kuchyňských linek. Zvýrazněte čistý a přehledný design vaší kuchyně začleněním všech spotřebičů. U lednice je nutné zajistit dostatečnou cirkulaci vzduchu pro odvod tepla. To vyžaduje zkušenosti a odbornou montáž.

  • zachování nerušivého designu kuchyňské linky, nižší hlučnost
  • nutná odborná montáž

Chladničky vestavné

Stolní lednice, mini, retro lednice

Stolní lednice, mini, retro lednice

Stolní lednice jsou malé a nenáročné lednice. Kompaktní rozměry jsou vhodné do hotelových apartmánů, studentských bytů, kanceláří nebo chat.

Konstrukčně se jedná o kombinaci chladničky a minimrazničky. Dokážou dostatečně uchovat jídlo a pití v chladu.

Zařiďte si svůj moderní domov nebo kancelář barevnou retro lednicí ve vintage designu. Dostanes   jedinečný stylový doplněk.

  • nižší pořizovací cena nižší spotřeba energie
  • malý objem chlazení, vyšší hlučnost, absence moderních funkcí

Auto lednička

Auto lednička

Chlazené jídlo a pití oceníte i na cestách, při kempování nebo na lodi.

Napájejte přenosnou autochladničku z autozásuvek 12V/24V nebo 230V . Kompresorová technologie a kvalitní izolace udrží nápoje studené i několik hodin po odpojení napájení. Potraviny vychladlé na pokojovou teplotu vložte do chladničky.

Vybaveny kolečky a pogumovanými rukojeťmi usnadní manipulaci v terénu.

Cestujete s malými dětmi? Vyberte si přenosnou chladničku s funkcí ohřevu . Jejich oblíbenou pochoutku snadno ohřejete na požadovanou teplotu.

Použijte možnost napájení USB kdekoli a kdykoli z powerbanky.

  • možnost přenášení, možnost vyhřívání, možnost USB napájení
  • menší objem chlazení

Přečtěte si také

Zimní pneumatiky pro bezpečnou jízdu na studených vozovkách

O nutnosti použití zimních pneumatik v náročných klimatických podmínkách zimy již asi není pochyb. Obecným doporučením je přezout na zimní pneumatiky, pokud okolní teplota klesne pod 7°C.

Domácí pekárny pro přípravu čerstvého chleba a pečiva

Rádi snídáte čerstvý, křupavý krajíc chleba nebo teplé voňavé pečivo? Pak si rozhodně pořiďte malou domácí pekárnu.

Kuchyňské roboty – spolehliví společníci při vaření a pečení

Objevte spolehlivého společníka pro každodenní i příležitostné vaření a pečení. Staňte se kreativním kuchařem. Připravte pokrmy z celého světa.

Tlakové hrnce pro zdravá jídla, šetřící energii a čas

Zvládněte přípravu svých oblíbených jídel za zlomek času. Zdravé vaření v páře pod vyšším tlakem výrazně zkracuje dobu přípravy a tím šetří energii.

Ekonomické televizory pro každého po celý rok

Moderní televizní přijímače jsou inteligentní, ekonomická SMART zařízení do každé domácnosti. Bohaté funkce, ultraplochý nadčasový design, vynikající obraz a zvuk je předurčily pro každodenní použití.

Jogurtovače – pomocníci na podporu přirozené imunity

Připravte si doma lahodné probiotické jogurty s kvalitním čerstvým nebo sušeným ovocem. Získejte dostatečnou imunitu díky dobrým bakteriím, které jsou nezbytné pro správné fungování střevní mikroflóry.

Napařovače oděvů pro snadné ošetření a dezinfekci oděvů

Pára změkčuje a narovnává vlákna v textilu, čímž narovnává pomačkané oblečení a záhyby. Zároveň účinně dezinfikuje textilie.

Jak vybrat tu nejlepší kávu?

Káva je jedním z nejstarších a nejoblíbenějších povzbuzujících nápojů. Je to lahodný důvod pro setkání s přáteli, pro příjemnou relaxaci a odpočinek.

Domácí udírny pro přirozenou konzervaci a plnou chuť uzených mas

Spolu se sušením je uzení nejstarší formou konzervace potravin. Populární řeznictví a zpracování masa je výbornou příležitostí pro setkání celé rodiny a přátel.

Čištění oken – efektivní a moderní

Čištění oken, zrcadel, sprchových koutů nebo různých hladkých lesklých povrchů v domácnosti je často noční můrou. Dělejte to ale efektivně a moderně.

Relax při zimních sportech

Slovensko je krásná hornatá země s mnoha dobře vybavenými zimními středisky. Nabízejí skvělé prostředí pro relaxaci a sport s výbornými sněhovými podmínkami.

Jak vybrat správnou varnou desku?

Vybavte svůj moderní domov sklokeramickou varnou deskou nebo bezpečnou indukční varnou deskou. Vyzkoušejte inovativní, zábavné, snadné vaření a spoustu chytrých funkcí.