Dobře vydestilovaná jablkovice, v Česku lidově (a nesprávně) označována jako kalvádos, je velice dobrá pálenka s charakteristickou vůní a převelice jemnou chutí. | Na zdraví!
JABLKOVICE je vyrobena z odrůdy Spartan. Zdrojem plodů byla Polabská nížina na Litoměřicku a okolí Děčína. Svěží vůně a chuť jablkového destilátu vám vykouzlí úsměv na tváři. | Od 13.5.2020 je tato JABLKOVICE držitelem značky ČESKOSASKÉ ŠVÝCARSKO regionální
V roce 2018 přišla na trh první jablkovice od Žufánka ,ročník 2017, destilát z drcených jablek. Polovinu jablek bylo ale vymoštováno (vylisovali šťávu), prokvaseno, vydestilováno a na téměř dva roky uloženo do dubových sudů. Vznikl klasický kalvádos jako z učebnice
Jablkovice s hořcem má jemnou, příjemně hořkou chuť. Obsahuje nesušený kořen hořce. | Složení: jablečný destilát, kořen hořce 0,7 %Po spotřebování tekuté části Jablkovice s hořcem lze kořen hořce znovu zalít čistým alkoholem (vodkou, ovocnými destiláty apod.)