Domácí pekárny pro přípravu čerstvého chleba a pečiva
06.12.2022 | Redakce

Domácí pekárny pro přípravu čerstvého chleba a pečiva

Rádi snídáte čerstvý, křupavý krajíc chleba nebo teplé voňavé pečivo? Trpíte nesnášenlivostí lepku? Trpíte potravinovou alergií nebo celiakií? Máte chuť experimentovat? Pak si rozhodně pořiďte malou domácí pekárnu . V relativně krátkém čase si připravíte pekařské výrobky podle svých potřeb a chutí. Upéct chleba zvládne i začátečník. Zajímejte se o velikost zařízení, jeho funkce a možnosti využití. Můžete mít samostatné programy pro hnětení, kynutí nebo pečení.



Co lze připravit

Co lze připravit

Upečte si domácí pečivo, bagety nebo housky. Celozrnné pečivo připravte z kvalitního domácího kvásku. Nebo použijte hotové směsi. Máte raději celozrnný, pohankový, cibulový, bylinkový nebo ovocný chléb?

Vyzkoušejte dostupné recepty a přizpůsobte je sobě a své rodině. Pokud jste závislí na bezlepkové dietě, pak je vaše vlastní pekárna tou nejlepší volbou, jak získat chutný chléb nebo koláče. Vyzkoušejte různé druhy těsta na přípravu pizzy, vánočky, koláče, sladkých koláčů, sušenek nebo lahodné sekané.

A to není vše. Domácí pekárna vás může překvapit možností přípravy různých druhů sýrů, probiotických jogurtů, kefírů, rýže, marmelád a džemů nebo kompotů z čerstvého ovoce. Objevte další recepty a možnosti domácí pekárny.


Směsi pro přípravu pečivaSměsi na pečeníSměsi na chléb

Jak funguje domácí pekárna?

Jak funguje domácí pekárna?

Kvalitní automatická domácí pekárna se snadno ovládá. Do nádob dejte kvásek a požadované suroviny podle receptu na přípravu bochníku. Zapněte přístroj, zvolte vhodný program přípravy, velikost chleba a stupeň propečení kůrky. Ingredience se automaticky dávkují ze zásobníků, senzory přístroje plynule nastavují optimální délku přípravy a také teplotu. Celý proces spočívá v opakovaném hnětení, vícefázovém kynutí a konečném pečení.


Jak vybrat domácí pekárnu

Jak vybrat domácí pekárnu

Vyberte si kvalitní domácí pekárnu . Velikost zvažte podle počtu členů domácnosti, ověřte funkce automatických programů nebo speciální vlastnosti přístroje. Zaměřte se na:

  • kvalita zobrazení a signalizace
  • paměti programu pro případ výpadku proudu
  • možnost automatického dávkování ze zásobníků
  • výběr velikosti bochníku - 500 až 1800 g
  • možnost přepečení kůrky - až o 3 stupně
  • možnost přípravy bezlepkového chleba a pečiva
  • možnost udržování teploty
  • možnost odloženého startu
  • možnost dvouhákového hnětení pro větší bochníky, rohlíky a koláče
  • možnost automatického skládání háků po hnětení
  • možnost nerezového nebo keramického povrchu pro vysokou odolnost a snadnou údržbu
  • průhledný kryt pro kontrolu průběhu přípravy
  • čištění v myčce
  • bohaté příslušenství a další netradiční funkce

Pekárna na chléb

Přečtěte si také

Zimní pneumatiky pro bezpečnou jízdu na studených vozovkách

O nutnosti použití zimních pneumatik v náročných klimatických podmínkách zimy již asi není pochyb. Obecným doporučením je přezout na zimní pneumatiky, pokud okolní teplota klesne pod 7°C.

Kuchyňské roboty – spolehliví společníci při vaření a pečení

Objevte spolehlivého společníka pro každodenní i příležitostné vaření a pečení. Staňte se kreativním kuchařem. Připravte pokrmy z celého světa.

Tlakové hrnce pro zdravá jídla, šetřící energii a čas

Zvládněte přípravu svých oblíbených jídel za zlomek času. Zdravé vaření v páře pod vyšším tlakem výrazně zkracuje dobu přípravy a tím šetří energii.

Ekonomické televizory pro každého po celý rok

Moderní televizní přijímače jsou inteligentní, ekonomická SMART zařízení do každé domácnosti. Bohaté funkce, ultraplochý nadčasový design, vynikající obraz a zvuk je předurčily pro každodenní použití.

Jogurtovače – pomocníci na podporu přirozené imunity

Připravte si doma lahodné probiotické jogurty s kvalitním čerstvým nebo sušeným ovocem. Získejte dostatečnou imunitu díky dobrým bakteriím, které jsou nezbytné pro správné fungování střevní mikroflóry.

Napařovače oděvů pro snadné ošetření a dezinfekci oděvů

Pára změkčuje a narovnává vlákna v textilu, čímž narovnává pomačkané oblečení a záhyby. Zároveň účinně dezinfikuje textilie.

Jak vybrat tu nejlepší kávu?

Káva je jedním z nejstarších a nejoblíbenějších povzbuzujících nápojů. Je to lahodný důvod pro setkání s přáteli, pro příjemnou relaxaci a odpočinek.

Domácí udírny pro přirozenou konzervaci a plnou chuť uzených mas

Spolu se sušením je uzení nejstarší formou konzervace potravin. Populární řeznictví a zpracování masa je výbornou příležitostí pro setkání celé rodiny a přátel.

Čištění oken – efektivní a moderní

Čištění oken, zrcadel, sprchových koutů nebo různých hladkých lesklých povrchů v domácnosti je často noční můrou. Dělejte to ale efektivně a moderně.

Relax při zimních sportech

Slovensko je krásná hornatá země s mnoha dobře vybavenými zimními středisky. Nabízejí skvělé prostředí pro relaxaci a sport s výbornými sněhovými podmínkami.

Jak vybrat správnou varnou desku?

Vybavte svůj moderní domov sklokeramickou varnou deskou nebo bezpečnou indukční varnou deskou. Vyzkoušejte inovativní, zábavné, snadné vaření a spoustu chytrých funkcí.

Jak ošetřit auto před zimou?

A nezapomeňte! Ještě náročnější část roku se blíží! Chladné zimní podmínky prověří údržbu a vzhled vašeho společníka na cestách.