České ghíčko Přepuštěné máslo 760 ml

České ghíčko Přepuštěné máslo 760 ml

České ghíčko Přepuštěné máslo 760 ml

Ceny a dostupnost se mohou měnit i několikrát za den. Zkontrolujte si aktuální údaje přímo v e-shopech. Všechny dostupné barvy a velikosti naleznete přímo v e-shopech.

České ghíčko Přepuštěné máslo 760 ml - popis produktu

Ghí - přepuštěné máslo

Přepuštěné máslo, neboli Ghí jistě znáte nebo jste se s tímto označením alespoň setkali. Ghí je vlastně doslovný překlad výrazu „přepuštěné máslo“, převzatý ze sanskrtu. Průlom zaznamenalo především v souvislosti se zdravým životním stylem, ale věřte nám, že i před érou zdravých jídelníčku mělo svoji důležitou roli. Pochází ze staré indické alternativní medicíny Ajurvédy, která Ghí přezdívá elixírem života.

K výrobě opravdu kvalitního Ghí je zapotřebí kvalitní vstupní suroviny, kterou není nic jiného než kvalitní máslo (nejlépe z produkce ekologického zemědělství - BIO). Po velmi pozvolném rozpouštění se první půl hodinu z povrchu rozpuštěného másla sbírá mléčná bílkovina. Poté se kvalitní Ghí na co nejmenším plameni zahřívá dalších 6-8 hodin. Poté se Ghí přecedí a slije do připravené nádoby s uzávěrem. Příprava opravdu kvalitního Ghí je velmi časově i energeticky náročná.

Výhody Ghí

Pro užívání Ghí máme hned několik důvodů – protože je totiž ochuzeno o mléčnou bílkovinu a vodu, je v porovnání s klasickým máslem o mnoho trvanlivější. A právě pro absenci mléčné bílkoviny si jej mohou dopřát i ti z vás, kteří trpí intolerancí na laktózu.

Přepuštěné máslo je dále výrazným zdrojem vitamínů rozpustných v tucích (ano, to jsou ty, před jejichž výčet vždy paní učitelka psala na tabuli „Z“ jako mnemotechnickou pomůcku pro lepší zapamatování – tedy vitamíny A, D, E, K). Dále obsahuje spoustu prospěšných látek a působí tak blahodárně na vaše tělo. 

Mezi další benefity patří určitě to, že se nám Ghí nepřepaluje, neboť má vyšší kouřový bod – až někde kolem 250 stupňů Celsia. A na konec můžeme Ghí doporučit i vědců, manažerům, studentům a všem ostatním, kteří potřebují, aby jim to pálilo. Ghí bude totiž s Vaším mozkem a mozkovými buňkami opravdu nejlepší kamarád.

Zařaďte Ghí i do svého redukčního jídelníčku – jen vám pomůže!

Použití Ghí

Jednoduchý recept zní – používejte Ghí tam, kde chcete zachovat a ještě trochu podpořit skvělou chuť a vůni másla. Ideální je přepuštěné máslo například na smažení – takové řízky smažené na Ghí jsou opravdová lahůdka, která dodá vašemu jídlu opravdový šmrnc. Skvělé je to, že Ghí se vám jen tak nepřepálí, to byste museli smažit na plameni ze svářečky.  Skvělou a křupavou kůrku vám Ghí pomůže bez problému vykouzlit a sami poznáte jeho sílu – už nikdy vám nebude po smaženém jídle tak skvěle, jako po tom, připraveném na přepuštěném másle!

Pokud jste milovník rychlých jídel a váš čas strávený v kuchyni se smrsknul jen na přípravu polévek či jídel typu restované zeleniny s rýží vězte, že Ghí využijete při svém stravování také. Zeleniny, která je místo na oleji restovaná na přepuštěném másle, je opravdová delikatesa. Při přípravě polévek a jíšek samozřejmě využijete tohoto perfektního pomocníka také. Pro mlsouny je možné omastit knedlíky, brambory, rýžový nákyp nebo bramborové pyré.

Pokud rádi pečete, musíte prostě po Ghí sáhnout a při svém umění jej využít. Promastěte s ním topinky, palačinky a jiné dobroty. Máte rádi chleba s máslem, ale kvůli mléčné bílkovině je pro vás takováto kombinace pouhým snem? Dále již být nemusí – namažte si na chleba Ghí a dopřejte si to, co vám chutná naprosto bez starostí! Ke Ghí už snad ani není co dodat, musíte ho vyzkoušet sami!

Skladování

Trvanlivost 8 měsíců, skladujte při teplotě do 20°C, po otevření spotřebujte do třech měsíců.

Země původu

Česká republika


 

Ghí České ghíčko Přepuštěné máslo 760 ml: Změna barevného stylu šablony pro potraviny Přepuštěné máslo České ghíčko  Natural, 760 ml  České ghíčko se vyrábí ve Vysokém Mýtě vařením másla ve velkých pánvích, kde jej zbaví vody, aby vznikl čistý tuk. Tímto procesem získá ghí i vyšší trvanlivost, než je tomu u běžného másla. Přepuštěné máslo neboli ghí je ideální na vaření, smažení i pečení. Jeho výhodou je, že se nepřepálí ani při zahřátí na 240 °C. Klíčové vlastnosti přepuštěného másla České ghíčko České ghíčko v čisté kvalitěIdeální na vaření, smažení i pečeníMá vyšší trvanlivost než běžné máslo Vyrábí se přepuštěním máslaNepřepálí se ani při zahřátí na 240 °CV balení o objemu 760 ml Složení Bezvodý máselný tuk 99 %. Výživové údaje Energetická hodnota: 3677 kJ / 878 kcalTuky: 99,4 g- z toho nasycené mastné kyseliny: 70 gSacharidy: < 0,01 g- z toho cukry: < 0,01 gBílkoviny: 0,1 gSůl: < 0,01 g Podmínky uchování Skladujte při teplotě do 25 °C.  Po otevření spotřebujte do 3 měsíců. Původ a výrobce Původ: Česká republikaVýrobce: České ghíčko s.r.o.Průmyslová 168566 01, Vysoké Mýto 

České ghíčko natural 760 ml Je plný vůní a chutí a můžete jej používat jak vnitřně, tak i zevně. Ghí je přepuštěný máselný tuk. Tento čistý máselný tuk pochází od českého výrobce, který ghí připravuje z kvalitního českého másla. Nejedná se jen o módní produkt, který je nyní propagován téměř ve všech pořadech o vaření, ale o produkt vyzkoušený tisíciletími. Je vyroben podle starodávné Ayurvédské receptury. Ghí neobsahuje kasein a další mléčné sušiny. Je to zdravá alternativa rostlinných olejů a výborný zdroj zdravých tuků. Navíc je také plné chutí a vůní a lze jej užívat vnitřně i zevně. Má také dlouhou trvanlivost a nevyžaduje žádné chlazení. Ghí lze použít v teplé kuchyni všude tam, kde byste použili jakýkoliv jiný tuk. Má vysoký bod zápalu, tudíž se nepřipaluje. Je výborný ke smažení, jako základ všech klasických pokrmů – polévek, omáček, zelenina dušená na Ghí je bezkonkurenční ! Lze jím nahradit všechny margaríny a máslo při pečení moučníků. Ve studené kuchyni má také své místo, při alergii na mléčnou bílkovinu lze mazat na chleba a pečivo. Neobsahuje laktózu a je přirozeně bezlepkové. Složení: bezvodý máselný tuk 99%   Skladování: - ghí vydrží několik let když není otevřené - při používání ojediněle dát do ledničky (není to podmínkou) - po otevření lépe spotřebovat do půl roku - od 20 °C se mění konzistence, do 20°C spotřeba do 8 měsíců Ghí neboli přepuštěné máslo vyrobené dle starodávné ajurvédské receptury. Ghí je zdravá alternativa rostlinných olejů. A kvalitní české ghíčko poznáte tak, že má modré víčko.

Ghí, ghee nebo ghíčko je přepuštěné máslo, přesněji tedy čistý máselný tuk obsahující celou řadu vitamínů, minerálů a antioxidantů, vyrobený podle starodávné ajurvédské receptury , kde je ghí pro své účinky na zdraví považováno za elixír života . nepřepaluje se a je tedy ideální na smažení nebobsahuje mléčnou bílkovinu trvanlivé minimálně 12 měsíců nemusí se chladit zlepšuje trávení je plné vitamínů A, D, E, K a antioxidantů skvěle chutná a voní

Produkt České ghíčko Přepuštěné máslo 760 ml popisuje EAN kód 8594178590637.

České ghíčko Přepuštěné máslo 760 ml - parametry produktu

Určeníunisex, pro děti
KategorieOleje, Potraviny
EAN8594178590637

České ghíčko Přepuštěné máslo 760 ml - historie ceny a dostupnosti

České ghíčko Přepuštěné máslo 760 ml - další zajímavé produkty

České ghíčko Přepuštěné máslo 760 ml - jak nakoupit nejvýhodnější?