Čištění oken – efektivní a moderní
28.11.2022 | Redakce

Čištění oken – efektivní a moderní

Čištění oken, zrcadel, sprchových koutů nebo různých hladkých lesklých povrchů v domácnosti je často noční můrou. Řešíte také tradiční otázku před nadcházejícími svátky? Máme čistit okna? Určitě ano. Dělejte to ale efektivně a moderně. Proměňte nudnou povinnost ve společnou rodinnou hru. Zapojte do činnosti všechny členy domácnosti. Především se ale pozitivně nalaďte a předem se připravte.



Ruční čištění

Ruční čištění

Nejlepší čas na mytí oken je na jaře nebo na podzim. Využijte stabilního počasí bez horka a větru. Naplánovat. Zajistěte si předem všechny potřebné nástroje a čističe. Rozdělte úkoly. Základem je bezpečný přístup k oknům a parapetům pomocí žebříku nebo schůdků. Uvolněte místo, sundejte žaluzie a sítě proti hmyzu. Hrubé nečistoty z mezer rámu, sítí a žaluzií odstraňte vysavačem.

Okna zvenku i zevnitř nahrubo umyjte. Nejprve obroučky a pak brýle. Použijte vodu s octem nebo jiný vhodný čisticí prostředek. Máte dřevěná, plastová nebo hliníková okna? Zabraňte poškrábání nebo poškození jejich povrchu. Odstraňte staré odolné nečistoty. Váš parní čistič oken snadno překoná jakoukoli nečistotu. K otírání používejte měkké houbičky, hadry nebo utěrky z mikrovlákna. Některé čističe mohou na povrchu skla zanechat stopy v podobě šmouh. Je výsledkem rychle zaschlých zbytků vápníku z vody a z různých přísad v pracích prostředcích. Pokud je to možné, použijte destilovanou vodu. Neobsahuje žádné minerály ani rozpuštěný vápník.

Nakonec okna umyjte dočista s přídavkem leštícího prostředku. Zbývající vodu setřete okenní stěrkou. Ideálně bočním tahem a postupně shora dolů. Po každém tahu otřete stěrku hadříkem. Kvalitní silikonové stěrky a dostatečný přítlak jsou zárukou perfektního výsledku. Případné nedokonalosti vyleštěte suchým hadříkem nebo jelenicí.

  • dokonalé ošetření celého okna
  • časově náročná práce neoblíbená činnost v domácnosti

Jak vybrat vysavač?


Čistící utěrkyPapírové utěrkySchůdkyČističe okenČističe na oknaParní čističePomůcky pro čištění oken

Robotické čističe oken

Robotické čističe oken

Máte doma velké prosklené stěny, terasy nebo zasklené balkony? Cítíte se nejistě při práci ve výškách? Využijte inovativní technologii inteligentních robotických čističů. Ani bezrámové skleněné plochy nejsou překážkou. Chytré robotické čističe si s tím hravě poradí. Integrovaná záložní baterie chrání zařízení před pádem. Ovládejte svůj robotický čistič dálkovým ovladačem nebo přes mobilní aplikaci. V případě silného znečištění sklenici omyjte zhruba ručně. Naplňte nádrž robota čisticím prostředkem. Ultrazvukový nebulizér vytváří dokonalou mlhu pro efektivnější čištění. V případě zařízení bez zásobníku nastříkejte čisticí prostředek přímo na sklo nebo na čisticí hadřík robota. Vyberte typ pohybu a začněte čistit. Vibrační podložka s hadříkem dokonale vyčistí a vyleští sklo jemným vibrováním nebo kroužením. Utěrky z mikrovlákna udržujte čisté. Perte je bez aviváže.

Zajistěte zařízení bezpečnostním lankem proti pádu a věnujte se svým koníčkům.

  • usnadňují čištění a leštění oken, zrcadel nebo sprchových koutů bez námahy jsou vhodné pro větší okna, skla či jiné hladké povrchy umožňují vertikální i horizontální čištění obsahují gyro a vakuový senzor pro bezpečnou práci navigační laserový systém umožňuje perfektní čištění i po přerušení práce při výpadku proudu
  • vyšší pořizovací cena

Mytí oken

Přečtěte si také

Zimní pneumatiky pro bezpečnou jízdu na studených vozovkách

O nutnosti použití zimních pneumatik v náročných klimatických podmínkách zimy již asi není pochyb. Obecným doporučením je přezout na zimní pneumatiky, pokud okolní teplota klesne pod 7°C.

Domácí pekárny pro přípravu čerstvého chleba a pečiva

Rádi snídáte čerstvý, křupavý krajíc chleba nebo teplé voňavé pečivo? Pak si rozhodně pořiďte malou domácí pekárnu.

Kuchyňské roboty – spolehliví společníci při vaření a pečení

Objevte spolehlivého společníka pro každodenní i příležitostné vaření a pečení. Staňte se kreativním kuchařem. Připravte pokrmy z celého světa.

Tlakové hrnce pro zdravá jídla, šetřící energii a čas

Zvládněte přípravu svých oblíbených jídel za zlomek času. Zdravé vaření v páře pod vyšším tlakem výrazně zkracuje dobu přípravy a tím šetří energii.

Ekonomické televizory pro každého po celý rok

Moderní televizní přijímače jsou inteligentní, ekonomická SMART zařízení do každé domácnosti. Bohaté funkce, ultraplochý nadčasový design, vynikající obraz a zvuk je předurčily pro každodenní použití.

Jogurtovače – pomocníci na podporu přirozené imunity

Připravte si doma lahodné probiotické jogurty s kvalitním čerstvým nebo sušeným ovocem. Získejte dostatečnou imunitu díky dobrým bakteriím, které jsou nezbytné pro správné fungování střevní mikroflóry.

Napařovače oděvů pro snadné ošetření a dezinfekci oděvů

Pára změkčuje a narovnává vlákna v textilu, čímž narovnává pomačkané oblečení a záhyby. Zároveň účinně dezinfikuje textilie.

Jak vybrat tu nejlepší kávu?

Káva je jedním z nejstarších a nejoblíbenějších povzbuzujících nápojů. Je to lahodný důvod pro setkání s přáteli, pro příjemnou relaxaci a odpočinek.

Domácí udírny pro přirozenou konzervaci a plnou chuť uzených mas

Spolu se sušením je uzení nejstarší formou konzervace potravin. Populární řeznictví a zpracování masa je výbornou příležitostí pro setkání celé rodiny a přátel.

Relax při zimních sportech

Slovensko je krásná hornatá země s mnoha dobře vybavenými zimními středisky. Nabízejí skvělé prostředí pro relaxaci a sport s výbornými sněhovými podmínkami.

Jak vybrat správnou varnou desku?

Vybavte svůj moderní domov sklokeramickou varnou deskou nebo bezpečnou indukční varnou deskou. Vyzkoušejte inovativní, zábavné, snadné vaření a spoustu chytrých funkcí.

Jak ošetřit auto před zimou?

A nezapomeňte! Ještě náročnější část roku se blíží! Chladné zimní podmínky prověří údržbu a vzhled vašeho společníka na cestách.