Vakuové baličky pro delší uchování čerstvých potravin
18.11.2022 | Redakce

Vakuové baličky pro delší uchování čerstvých potravin

Vaříte pro velkou domácnost? Potřebujete zmrazit nebo uložit vařené jídlo, čerstvé ovoce, zeleninu nebo maso? Chovejte se v kuchyni jako profík. Zachovejte jejich přirozenou barvu, vůni a chuť! Vakuum! Jídlo vydrží déle čerstvé . Dokonce pětkrát déle! Cizí pachy a bakterie se do vakuově uzavřeného obalu nedostanou. A zároveň také ušetříte spoustu úložného prostoru v lednici nebo mrazáku.

Jak to udělat? Potraviny skladujte ve vakuové nádobě nebo smršťovací fólii. Pomocí vysavače odsajte všechen přebytečný vzduch. Smršťovací fólie kopíruje obrysy pokrmu a pevně ho obalí. Sledujte signalizaci konce sání. Zavřete podtlakový ventil . V případě vakuového svařovacího zařízení se svařováním zatavte fólii ručně, jinak se proces automaticky ukončí. Otvor bude hermeticky uzavřen. A je hotovo. Výhodou potravin vakuovaných v sáčcích je jejich menší objem a ekonomičtější skladování.

Vyzkoušejte sami, které potraviny je lepší vakuovat v pevných nádobách a dózách a které ve smršťovací fólii. Velmi křehké potraviny nebo bobule by měly být nejprve zmrazeny a poté vakuovány. Předejdete tomu, aby se vám v kapsách dělaly modřiny.



Vysavače pro domácnost

Vysavače pro domácnost

Vysavače pro domácnost jsou vhodné pro příležitostné použití.

Zkuste vakuové pumpy . Jsou nejlevnější alternativou. Používají se se speciálními plechovkami nebo sáčky. Chtějí trochu cviku. Vytvořená spojení nejsou nejsilnější. Jsou vhodné pro krátkodobé skladování čerstvých potravin.

Praktičtější jsou automatické vakuové stroje . Vložte konec nákupní tašky do zařízení podle pokynů. Zařízení automaticky odsaje vzduch a utěsní sáček. V případě integrovaného vykrajovátka odstřihněte přebytečnou část sáčku a uložte.

Přístroje vybírejte ve standardní šířce od 30 do 40 cm podle šířky sáčku nebo fólie.

Důležitým parametrem pro váš výběr je výkon . Viz zařízení s dostatečným podtlakem pro odsávání vzduchu. V domácích podmínkách v rozmezí 0,7 až 0,9 bar. Sledujte také parametr rychlosti sání vzduchu. Postačí rychlost 12 l/min.

  • cenově dostupné, menší, kompaktní rozměry, manuální - pulzní ovládání sacího výkonu a vakua, bohaté vakuové příslušenství, trubičky do vakuových sklenic, vakuové zátky na víno, vakuové nádoby na marinování ve vakuu, dobrý poměr cena/výkon
  • klasické svařování, nižší výkon, méně funkcí, vyrobeno z levnějších materiálů, nižší kvalita zpracování, vyšší cena originálního příslušenství

Jak vybrat lednici?


VakuovačkyVakuovací sadyVakuovací sáčkyVakuovací dózy

Profesionální vysavače

Profesionální vysavače

Nestačí vám výkon vašeho domácího vysavače? Potřebujete robustnější a výkonnější zařízení? Zajistěte si profesionální vysavač se špičkovým výkonem. Jsou vhodné pro časté používání a pro balení velkého množství potravin. Ovládejte tlak v režimu pro jemné odsávání vzduchu pro vakuování křehkých nebo tekutých potravin.

Pracujte nepřetržitě s integrovaným vakuovým zásobníkem na fólie.

Pohodlně vysátou fólii odřízněte kvalitní integrovanou řezačkou . Manipulaci usnadní protiskluzová úprava .

S funkcí marinování bude vaše maso marinováno ve vakuu extra rychle.

  • dvojitý svar, extra silný svar pro tekuté potraviny, vysoký výkon, vhodné pro komerční použití, vhodné pro vakuování tekutých potravin, miska na přebytečnou vlhkost, nižší hlučnost, hlídání teploty uvnitř vakuovaného sáčku nebo plechovky, displej pro nastavení parametrů a hlídání teploty, dotykové ovládání, nerezové provedení
  • vyšší pořizovací cena

Jak vybrat mrazák?


VakuovačkyVakuovací role

Vakuové tmely pro metodu sous-vide

Vakuové tmely pro metodu sous-vide

Máte rádi moderní způsoby vaření?

V případě gurmánské metody sous-vide připravujete jídlo ve vakuu a vodní lázni při nízké teplotě po dlouhou dobu.

Snadno připravte zdravá a chutná jídla pomocí vysavače a Sous-vide vařiče nebo hrnce . Jídlo vařte rovnoměrně a jemně. Vychutnejte si skutečnou chuť jídla ve vlastní kuchyni.

Vakuové fólie pro sous-vide jsou speciálně navrženy pro vaření, odolají vysokým teplotám až do 120°C.

  • nízkoteplotní gurmánské vaření automatické udržování rovnoměrné teploty moderní design
  • delší doba vaření sous-vide

VakuovačkyVakuovací role

Přečtěte si také

Zimní pneumatiky pro bezpečnou jízdu na studených vozovkách

O nutnosti použití zimních pneumatik v náročných klimatických podmínkách zimy již asi není pochyb. Obecným doporučením je přezout na zimní pneumatiky, pokud okolní teplota klesne pod 7°C.

Domácí pekárny pro přípravu čerstvého chleba a pečiva

Rádi snídáte čerstvý, křupavý krajíc chleba nebo teplé voňavé pečivo? Pak si rozhodně pořiďte malou domácí pekárnu.

Kuchyňské roboty – spolehliví společníci při vaření a pečení

Objevte spolehlivého společníka pro každodenní i příležitostné vaření a pečení. Staňte se kreativním kuchařem. Připravte pokrmy z celého světa.

Tlakové hrnce pro zdravá jídla, šetřící energii a čas

Zvládněte přípravu svých oblíbených jídel za zlomek času. Zdravé vaření v páře pod vyšším tlakem výrazně zkracuje dobu přípravy a tím šetří energii.

Ekonomické televizory pro každého po celý rok

Moderní televizní přijímače jsou inteligentní, ekonomická SMART zařízení do každé domácnosti. Bohaté funkce, ultraplochý nadčasový design, vynikající obraz a zvuk je předurčily pro každodenní použití.

Jogurtovače – pomocníci na podporu přirozené imunity

Připravte si doma lahodné probiotické jogurty s kvalitním čerstvým nebo sušeným ovocem. Získejte dostatečnou imunitu díky dobrým bakteriím, které jsou nezbytné pro správné fungování střevní mikroflóry.

Napařovače oděvů pro snadné ošetření a dezinfekci oděvů

Pára změkčuje a narovnává vlákna v textilu, čímž narovnává pomačkané oblečení a záhyby. Zároveň účinně dezinfikuje textilie.

Jak vybrat tu nejlepší kávu?

Káva je jedním z nejstarších a nejoblíbenějších povzbuzujících nápojů. Je to lahodný důvod pro setkání s přáteli, pro příjemnou relaxaci a odpočinek.

Domácí udírny pro přirozenou konzervaci a plnou chuť uzených mas

Spolu se sušením je uzení nejstarší formou konzervace potravin. Populární řeznictví a zpracování masa je výbornou příležitostí pro setkání celé rodiny a přátel.

Čištění oken – efektivní a moderní

Čištění oken, zrcadel, sprchových koutů nebo různých hladkých lesklých povrchů v domácnosti je často noční můrou. Dělejte to ale efektivně a moderně.

Relax při zimních sportech

Slovensko je krásná hornatá země s mnoha dobře vybavenými zimními středisky. Nabízejí skvělé prostředí pro relaxaci a sport s výbornými sněhovými podmínkami.

Jak vybrat správnou varnou desku?

Vybavte svůj moderní domov sklokeramickou varnou deskou nebo bezpečnou indukční varnou deskou. Vyzkoušejte inovativní, zábavné, snadné vaření a spoustu chytrých funkcí.