Jak vybrat myčku nádobí?
16.11.2022 | Redakce

Jak vybrat myčku nádobí?

Víte, že jakýkoli program v myčce spotřebuje méně vody než ruční mytí? Jíte mimo domov? Máš velkou rodinu?

Zvažte velikost myčky. Větší kapacita myčky znamená i vyšší spotřebu elektřiny a vody.

Pozor na nový energetický štítek . QR kód obsahuje informační list produktu. Zajímavý je údaj o spotřebě elektrické energie programu ECO na 100 cyklů . Zjistěte také informace o spotřebě vody v programu ECO na jeden cyklus, délce trvání jednoho cyklu ECO , hlučnosti a kapacitě myčky , tedy počtu sad nádobí na jeden cyklus ECO.

Použijte program ECO a snižte teplotu pracího cyklu. Snížením teploty asi o 10 °C ušetříte spotřebu energie o 10 až 20 %.

Máte méně používané nádobí? Zvolte program poloviční náplně a ušetřete vodu a energii.

Myčky nádobí jsou ideální pro domácnosti s vlastním fotovoltaickým systémem . Funkce odloženého startu spustí praní v nejvhodnější dobu. Když jste mimo domov nebo v době s nižším tarifem elektřiny.

Máte solární ohřev ? Zkontrolujte, zda má vaše myčka možnost připojení horké vody.

Sledujte také hladinu hluku. Pozor, i při malém rozdílu pouhých 3dB se vnímání hluku zdvojnásobí.



Volně stojící myčky nádobí

Volně stojící myčky nádobí

Už žádné dilema, kdo bude mýt nádobí! Prázdná kuchyňská linka, čistý dřez!

Volně stojící myčky umístěte na vybrané místo s přívodem a odtokem vody a napájením.

Ovládejte chytré pračky na dálku prostřednictvím mobilních aplikací s podporou Wi-Fi. Senzory a funkce 6. smyslu rozpoznají náplň myčky a přizpůsobí celý proces dávkování a mytí.

Používejte koše a zásuvky na nádobí pro rychlé a bezpečné vkládání do myčky a pro ochranu skla před poškozením.

Vyberte si šířku 45 nebo 60 cm . Kapacita pro šířku 45 cm bude až 10 sad nádobí . Na šířku 60 cm to může být až 16 sad nádobí . Záleží na výšce a hloubce vaší myčky.

  • snadná manipulace, velká kapacita na mytí nádobí, umístění mimo kuchyňskou linku, dětská pojistka
  • nevhodné do malých domácností nevhodné do stísněných prostor vyšší hlučnost

Myčky nádobí volně stojící

Stolní myčky nádobí

Stolní myčky nádobí

Jsi sám? Žijete jako pár? Stolní myčky nádobí jsou pro vás ideální. Tyto spotřebiče jsou vhodné do malých bytů, bytů, kanceláří či chat.

Nemusíte mít ani tlakový přívod vody, použijte ruční plnění a vypouštění . Bez problémů umyjete 2-3 sady nádobí.

Zkontrolujte, zda vám nechybí čisticí sůl nebo leštidlo . Použijte režim automatického čištění . Pravidelně kontrolujte těsnění a filtr.

Funkce Antioverflow zabraňuje přetečení vody.

  • kompaktní rozměry do stísněných prostor na stole vhodné i pro každodenní mytí sklenic a kávových šálků jednoduché ovládání variabilní programy pro úsporu vody a energie modely bez nutnosti přívodu tlakové vody
  • menší kapacita nádobí

Myčky nádobí stolní

Vestavné myčky nádobí

Vestavné myčky nádobí

Vestavné myčky nádobí jsou svou konstrukcí a rozměry určeny k vestavbě do kuchyňské linky. Skryti za dveřmi splývají v jeden celek.

Ovládací panel nenaruší vysněný design vaší kuchyně. Světelný paprsek promítá na podlahu informaci o zbývající době mytí.

Vyberte si šířku podle svých potřeb. Kromě volně stojících i vestavných myček se vyrábí také v šířce 45 nebo 60 cm .

Mají integrované stejné funkce. Poloviční plnění , odložený start , vnitřní osvětlení , automatické otevírání dveří , aktivní sušení , ochrana proti úniku vody a funkce Fuzzy Logic. Inteligentní funkce rozpoznají náplň a přizpůsobí proces praní. K dispozici je také podpora Wi-Fi a dálkové ovládání.

  • snížená hlučnost po instalaci do linky nenarušuje design kuchyně
  • zakrytý ovládací panel může bránit ovládání mycího cyklu

Myčky nádobí vestavné

Prostředky pro myčky nádobí

Prostředky pro myčky nádobí

Tablety do myček nádobí jsou základním prostředkem pro čistotu a zářivý lesk umytého nádobí. Plní namáčecí funkci, rozpouští připálenou špínu a skvrny od čaje, chrání filtry, leští sklo. Skladujte je mimo dosah dětí na suchém a chladném místě.

Pro oslnivý lesk sklenic a skla přidejte leštidlo . Pokud máte tvrdší vodu, přidejte do zásobníku regenerační sůl podle návodu před nebo během mycího cyklu.

Výhodou gelů a prášků do myček je možnost dávkování dle potřeby.

Vyzkoušejte ekologické přírodní prostředky , chraňte životní prostředí.

Dobrý stav udržíte pravidelným používáním čisticích prostředků k odstranění vodního kamene, mastnoty a k čištění všech vnitřních částí. Jednoduše je aplikujte jednou za měsíc nebo po 30 programech.

Osvěžovače vzduchu vydrží šířit vaši oblíbenou vůni téměř sto mycích cyklů.


Čističe myčkyProstředky do myčky nádobíProstředky do myčky

Ruční mytí nádobí

Ruční mytí nádobí

Čekáte na myčku nádobí? Myjete nádobí ručně? Chcete šetřit vodou?

Používejte kbelíky a spořiče vody a také dvojitý dřez . Namočte a umyjte nádobí v prvním dřezu. Opláchněte je ve druhém dřezu. Ke skladování a sušení používejte odkapávače nádobí .

Výběr přípravků na ruční mytí je téměř neomezený. Používejte BIO produkty se svou oblíbenou vůní, šetrné k pokožce rukou.

Naplánujte si pro vás nejvhodnější myčku nádobí.

  • okamžité mytí po použití nádobí
  • náročný na osobní čas neoblíbená činnost větší spotřeba vody ruční utírání nádobí pomalé zasychání nádobí skvrny na skle a sklenicích

Odkapávače nádobíMytí nádobíHoubičky na nádobí

Přečtěte si také

Zimní pneumatiky pro bezpečnou jízdu na studených vozovkách

O nutnosti použití zimních pneumatik v náročných klimatických podmínkách zimy již asi není pochyb. Obecným doporučením je přezout na zimní pneumatiky, pokud okolní teplota klesne pod 7°C.

Domácí pekárny pro přípravu čerstvého chleba a pečiva

Rádi snídáte čerstvý, křupavý krajíc chleba nebo teplé voňavé pečivo? Pak si rozhodně pořiďte malou domácí pekárnu.

Kuchyňské roboty – spolehliví společníci při vaření a pečení

Objevte spolehlivého společníka pro každodenní i příležitostné vaření a pečení. Staňte se kreativním kuchařem. Připravte pokrmy z celého světa.

Tlakové hrnce pro zdravá jídla, šetřící energii a čas

Zvládněte přípravu svých oblíbených jídel za zlomek času. Zdravé vaření v páře pod vyšším tlakem výrazně zkracuje dobu přípravy a tím šetří energii.

Ekonomické televizory pro každého po celý rok

Moderní televizní přijímače jsou inteligentní, ekonomická SMART zařízení do každé domácnosti. Bohaté funkce, ultraplochý nadčasový design, vynikající obraz a zvuk je předurčily pro každodenní použití.

Jogurtovače – pomocníci na podporu přirozené imunity

Připravte si doma lahodné probiotické jogurty s kvalitním čerstvým nebo sušeným ovocem. Získejte dostatečnou imunitu díky dobrým bakteriím, které jsou nezbytné pro správné fungování střevní mikroflóry.

Napařovače oděvů pro snadné ošetření a dezinfekci oděvů

Pára změkčuje a narovnává vlákna v textilu, čímž narovnává pomačkané oblečení a záhyby. Zároveň účinně dezinfikuje textilie.

Jak vybrat tu nejlepší kávu?

Káva je jedním z nejstarších a nejoblíbenějších povzbuzujících nápojů. Je to lahodný důvod pro setkání s přáteli, pro příjemnou relaxaci a odpočinek.

Domácí udírny pro přirozenou konzervaci a plnou chuť uzených mas

Spolu se sušením je uzení nejstarší formou konzervace potravin. Populární řeznictví a zpracování masa je výbornou příležitostí pro setkání celé rodiny a přátel.

Čištění oken – efektivní a moderní

Čištění oken, zrcadel, sprchových koutů nebo různých hladkých lesklých povrchů v domácnosti je často noční můrou. Dělejte to ale efektivně a moderně.

Relax při zimních sportech

Slovensko je krásná hornatá země s mnoha dobře vybavenými zimními středisky. Nabízejí skvělé prostředí pro relaxaci a sport s výbornými sněhovými podmínkami.

Jak vybrat správnou varnou desku?

Vybavte svůj moderní domov sklokeramickou varnou deskou nebo bezpečnou indukční varnou deskou. Vyzkoušejte inovativní, zábavné, snadné vaření a spoustu chytrých funkcí.