Zahrada před zimou
29.09.2022 | Redakce

Zahrada před zimou

Zahrada na konci léta bývá plná lahodného ovoce, zeleniny a různého ovoce. Připravte zahradu na podzimní ošetření , aby zimu přečkala v dobrém stavu .

Připravte se na přesazování, stříhání, sekání, zazimování, péči o trávník, hnojení, zpracování a skladování ovoce a zeleniny. Nezapomeňte zazimovat vodní rostliny v jezírku.

Praktické příručky a knihy pro zahrádkáře vám pomohou se ve všem zorientovat. Připravte si také zahradní nářadí a zahradní techniku .

A co sněhová pokrývka? Chybí vám pořádná lopata na sníh? Máte dlouhou příjezdovou cestu nebo velký dvůr? Vyměňte lopatu za sněhovou frézu a zbavte se sněhu profesionálně. Sněhová fréza si se sněhovou pokrývkou poradí rychle a bez námahy.



Ruční zahradní nářadí

Ruční zahradní nářadí

Kvalitní ruční zahradní nářadí je základní výbavou každého zahradníka. Je vždy připraven k okamžitému použití a po prvním použití se nerozpadne.

Chybí vám něco na držáku nářadí a hadic ? Zkontrolujte svou zahradnickou techniku a uložte ji přehledně do zahradních truhlíků , zahradních skříní nebo zahradních domků.

Vyrobte si kvalitní substrát na záhony. Ke sběru používejte zahradní koše , tašky , kolečka a vozíky . Biologicky rozložitelný odpad umístěte do kompostérů .

Budeš se prosazovat? Najděte pod přístřeškem místo pro šikovný zahradnický pracovní stůl l. Chraňte se a pracujte s osobními ochrannými prostředky .

  • není potřeba žádné elektrické připojení, vhodné zejména pro jemnou a přesnou práci na zahradě
  • vyžaduje dostatek času a dobrou fyzickou kondici

Elektrické zahradní nářadí

Elektrické zahradní nářadí

Elektrické zahradní nářadí je důležitou výbavou středních a větších zahrad a sadů. Chystáte se prořezávat stromy a keře?

Různé zahradní elektrické pily a elektrické nůžky na živý plot vám práci urychlí a usnadní. Po připojení do elektrické zásuvky nebo na prodlužovací kabel jsou připraveny k okamžitému použití.

A co větve? Silnější uložte do dřevěných roštů na letní grilování. Na tenčí větve a rostlinné zbytky používejte elektrické drtiče. Biomasu pak můžete využít při kompostování.

  • usnadňuje a urychluje práci na zahradě, možnost nepřetržité práce, snadná údržba a obsluha
  • vyžaduje připojení napájecího kabelu ke zdroji, kabel často překáží při práci

Motorizované zahradní nářadí

Motorizované zahradní nářadí

Motorové zahradní nářadí je nezbytným vybavením velkých zahrad, sadů a lesa. Používejte je jako profesionálové i pro vícehodinovou práci. A ty jsou neomezené.

Už žádný napájecí kabel . Elektrické nářadí vám také poskytne více energie pro větší pracovní zátěž .

S benzínovým kultivátorem snadno připravíte půdu na zimní odpočinek.

Připravte si ochranné pomůcky , plný kanystr benzínu pro zásobu a olej na mazání řetězu.

  • možnost nepřetržité pracovní nezávislosti na dodávce elektřiny
  • vyžaduje dodávku paliva a mazacího oleje, elektrické nářadí vyžaduje údržbu a posezónní servis

Akumulátorové zahradní nářadí

Akumulátorové zahradní nářadí

Akumulátorové zahradní nářadí je hitem mezi nářadím. Nabijte baterii a pusťte se do práce. Najděte si svého oblíbeného pomocníka.

Bateriové nářadí nevyžaduje téměř žádnou údržbu a servis. Budete potřebovat náhradní baterii , nabíječku a mazací olej .

A vaše hobby práce může začít. To je přesně to, co potřebujete pro údržbu vaší zahrady. Vyberte si podle potřeby.

  • aku tool nevyžaduje téměř žádnou údržbu a servis
  • náhradní baterie pro prodloužení pracovní doby kratší pracovní dobu dle kapacity baterie potřeba elektrické přípojky pro nabíjení baterií

Zahradní hnojiva a zahradní chemie

Zahradní hnojiva a zahradní chemie

Už máte zahradní vozíky na hnojivo? Jsou ideální pro povrchovou aplikaci hnojiv na zahradě. Připravte půdu pro přezimování stromů, keřů a trávníků. Dodejte jim potřebné živiny a organická hnojiva .

Chraňte je před plevelem, mechem nebo škůdci pomocí chemikálií a postřiků . Přesně dávkujte a stříkejte. Vyberte si ruční , benzínový nebo bateriový postřikovač .

Podzim ve vlhkých dnech je ideálním obdobím pro výsadbu nových stromů a keřů. Už máte sazenice a semena ? Nezapomeňte na vířivky. S jejich pomocí mějte včas připravené zdravé sazenice pro založení úrody v příštím roce.

Skleníky , skleníky , vyvýšené záhony nebo různé přístřešky ošetřete ochrannými nátěry a laky . Prodlužte jejich funkčnost a životnost.

  • zvýšení výnosu, účinná ochrana proti škůdcům
  • chemikálie poškozují životní prostředí

Přečtěte si také

Zimní pneumatiky pro bezpečnou jízdu na studených vozovkách

O nutnosti použití zimních pneumatik v náročných klimatických podmínkách zimy již asi není pochyb. Obecným doporučením je přezout na zimní pneumatiky, pokud okolní teplota klesne pod 7°C.

Domácí pekárny pro přípravu čerstvého chleba a pečiva

Rádi snídáte čerstvý, křupavý krajíc chleba nebo teplé voňavé pečivo? Pak si rozhodně pořiďte malou domácí pekárnu.

Kuchyňské roboty – spolehliví společníci při vaření a pečení

Objevte spolehlivého společníka pro každodenní i příležitostné vaření a pečení. Staňte se kreativním kuchařem. Připravte pokrmy z celého světa.

Tlakové hrnce pro zdravá jídla, šetřící energii a čas

Zvládněte přípravu svých oblíbených jídel za zlomek času. Zdravé vaření v páře pod vyšším tlakem výrazně zkracuje dobu přípravy a tím šetří energii.

Ekonomické televizory pro každého po celý rok

Moderní televizní přijímače jsou inteligentní, ekonomická SMART zařízení do každé domácnosti. Bohaté funkce, ultraplochý nadčasový design, vynikající obraz a zvuk je předurčily pro každodenní použití.

Jogurtovače – pomocníci na podporu přirozené imunity

Připravte si doma lahodné probiotické jogurty s kvalitním čerstvým nebo sušeným ovocem. Získejte dostatečnou imunitu díky dobrým bakteriím, které jsou nezbytné pro správné fungování střevní mikroflóry.

Napařovače oděvů pro snadné ošetření a dezinfekci oděvů

Pára změkčuje a narovnává vlákna v textilu, čímž narovnává pomačkané oblečení a záhyby. Zároveň účinně dezinfikuje textilie.

Jak vybrat tu nejlepší kávu?

Káva je jedním z nejstarších a nejoblíbenějších povzbuzujících nápojů. Je to lahodný důvod pro setkání s přáteli, pro příjemnou relaxaci a odpočinek.

Domácí udírny pro přirozenou konzervaci a plnou chuť uzených mas

Spolu se sušením je uzení nejstarší formou konzervace potravin. Populární řeznictví a zpracování masa je výbornou příležitostí pro setkání celé rodiny a přátel.

Čištění oken – efektivní a moderní

Čištění oken, zrcadel, sprchových koutů nebo různých hladkých lesklých povrchů v domácnosti je často noční můrou. Dělejte to ale efektivně a moderně.

Relax při zimních sportech

Slovensko je krásná hornatá země s mnoha dobře vybavenými zimními středisky. Nabízejí skvělé prostředí pro relaxaci a sport s výbornými sněhovými podmínkami.

Jak vybrat správnou varnou desku?

Vybavte svůj moderní domov sklokeramickou varnou deskou nebo bezpečnou indukční varnou deskou. Vyzkoušejte inovativní, zábavné, snadné vaření a spoustu chytrých funkcí.