Jak vybrat altán?
10.08.2022 | Redakce

Jak vybrat altán?

Vytvořte si na své zahradě výjimečné místo s nádechem luxusu. Zchlaďte se v parném létě ve stínu altánu. Do velké zahrady zvolte elegantní altán z masivu. Doplňte malou zahradu o skládací plátěný altán. Zahradní altány jsou vhodné pro každou příležitost:

  • posezení a odpočinek
  • grilování
  • zábava a hry
  • různé oslavy
  • svatební altány
  • kryt vířivky
  • stylové plátno s originálním potiskem


Dřevěné altány

Dřevěné altány

Dřevěné altány jsou centrem každé zahrady. Vyberte si styl a zvažte své potřeby. Vybírejte tradiční altány, moderní nebo japonské altány, vzdušné nebo uzavřené altány. Doplňte je květinami, nábytkem, houpací sítí nebo lehátkem. Neomezujte se. Gril, jacuzzi nebo domácí wellness splní váš sen. Zažijte pocit luxusu a pohodlí bez omezení.

  • masivní dřevo je ekologický materiál vyniká svou přirozenou krásou robustní, stabilní a bezpečná konstrukce za každého počasí celoroční použití dostupné i s bočními stěnami a podlahou různé tvary - čtverec, obdélník, kruh a mnohoúhelník dostupné v různých velikostech
  • dřevěné altány potřebují pravidelnou péči, údržbu a nátěr ochrannými nátěry, dřevo podléhá povětrnostním vlivům, dřevěný altán je pevně ukotven k podkladu, bez možnosti přemístění, stavba vyžaduje odbornou montáž, vyšší pořizovací náklady

Altánky

Kovové plachtové altány

Kovové plachtové altány

Plátěné altány jsou estetickým i praktickým doplňkem každé zahrady. Altány s kovovou nebo hliníkovou konstrukcí vynikají rozmanitostí tvarů a stylů. Neomezujte se v jejich používání. Ochrání vás před slunečními paprsky a UV zářením, chytajícím hmyzem, nebo pohledy zvědavých sousedů. Jsou lehké, skladné a přenosné. Nepotřebují pevnou podlahu. Nevyžadují odbornou montáž. Kvalitní prostěradla odpuzují vodu a nečistoty.

  • minimální nároky na údržbu nízká hmotnost jednoduchá montáž vhodná i do menších prostor možnost rychlého rozložení a složení možnost přenášení barevná rozmanitost snadná změna stylu a designu vhodné pro narozeninové oslavy, pikniky nebo svatby cenově dostupné
  • sezónní použití, nutnost pevného ukotvení, nižší odolnost vůči nepříznivým přírodním podmínkám, neunese zátěž prudké letní bouřky, silného větru či deště, nutnost impregnace pro prodloužení voděodolnosti plachty

Altánky

Plastové altány

Plastové altány

Plastové altány jsou nejlevnějším alternativním materiálem. Jednoduché, lehké pavilony jsou téměř bezúdržbové a vyžadují jen občasné čištění. Nevýhodou je specifický plastický vzhled textury PVC materiálu a malá barevná škála. Nosná konstrukce je často kombinací lehkého kovu a plastu.

  • vhodné pro kempování, pikniky a párty pod širým nebem extrémně snadné skládání, vhodné pro skladování v plastových zahradních boxech voděodolné dobře chrání před UV zářením jednoduchá demontáž bez potřeby nářadí
  • jednoduchý design, omezený výběr barev, nízká odolnost proti větru, nižší celková životnost PVC materiálů, sezónní použití

Altánky

Přečtěte si také

Zimní pneumatiky pro bezpečnou jízdu na studených vozovkách

O nutnosti použití zimních pneumatik v náročných klimatických podmínkách zimy již asi není pochyb. Obecným doporučením je přezout na zimní pneumatiky, pokud okolní teplota klesne pod 7°C.

Domácí pekárny pro přípravu čerstvého chleba a pečiva

Rádi snídáte čerstvý, křupavý krajíc chleba nebo teplé voňavé pečivo? Pak si rozhodně pořiďte malou domácí pekárnu.

Kuchyňské roboty – spolehliví společníci při vaření a pečení

Objevte spolehlivého společníka pro každodenní i příležitostné vaření a pečení. Staňte se kreativním kuchařem. Připravte pokrmy z celého světa.

Tlakové hrnce pro zdravá jídla, šetřící energii a čas

Zvládněte přípravu svých oblíbených jídel za zlomek času. Zdravé vaření v páře pod vyšším tlakem výrazně zkracuje dobu přípravy a tím šetří energii.

Ekonomické televizory pro každého po celý rok

Moderní televizní přijímače jsou inteligentní, ekonomická SMART zařízení do každé domácnosti. Bohaté funkce, ultraplochý nadčasový design, vynikající obraz a zvuk je předurčily pro každodenní použití.

Jogurtovače – pomocníci na podporu přirozené imunity

Připravte si doma lahodné probiotické jogurty s kvalitním čerstvým nebo sušeným ovocem. Získejte dostatečnou imunitu díky dobrým bakteriím, které jsou nezbytné pro správné fungování střevní mikroflóry.

Napařovače oděvů pro snadné ošetření a dezinfekci oděvů

Pára změkčuje a narovnává vlákna v textilu, čímž narovnává pomačkané oblečení a záhyby. Zároveň účinně dezinfikuje textilie.

Jak vybrat tu nejlepší kávu?

Káva je jedním z nejstarších a nejoblíbenějších povzbuzujících nápojů. Je to lahodný důvod pro setkání s přáteli, pro příjemnou relaxaci a odpočinek.

Domácí udírny pro přirozenou konzervaci a plnou chuť uzených mas

Spolu se sušením je uzení nejstarší formou konzervace potravin. Populární řeznictví a zpracování masa je výbornou příležitostí pro setkání celé rodiny a přátel.

Čištění oken – efektivní a moderní

Čištění oken, zrcadel, sprchových koutů nebo různých hladkých lesklých povrchů v domácnosti je často noční můrou. Dělejte to ale efektivně a moderně.

Relax při zimních sportech

Slovensko je krásná hornatá země s mnoha dobře vybavenými zimními středisky. Nabízejí skvělé prostředí pro relaxaci a sport s výbornými sněhovými podmínkami.

Jak vybrat správnou varnou desku?

Vybavte svůj moderní domov sklokeramickou varnou deskou nebo bezpečnou indukční varnou deskou. Vyzkoušejte inovativní, zábavné, snadné vaření a spoustu chytrých funkcí.