Užijte si svou zahradu po celé léto!
02.08.2022 | Redakce

Užijte si svou zahradu po celé léto!

Zahrada v létě bývá po rušném jaru místem klidu a relaxace. Relaxovat můžete při řadě aktivit. Ideální je rozdělit zahradu na zónu pracovní a zónu odpočinkovou.



Pracovní část zahrady

Vyvýšené záhony

Vyvýšené záhony

V pracovním prostoru můžete pěstovat květiny a zeleninu na moderních vyvýšených záhonech. Vybírat můžete z kamenných, dřevěných, kovových, plastových nebo betonových postelí. Jsou praktické a můžete je umístit i na terasu, verandu nebo balkon.


Vyvýšené záhony

Zahradní nářadí

Zahradní nářadí

Nezbytným pomocníkem je specializované zahradní nářadí. V současné době je velmi oblíbené nářadí na baterie. Už nikdy nebudete omezováni kabelem. Je to nová pracovní svoboda.


Zahradní nářadíNůžky na živý plotNářadí na zahraduZahradnické nářadíZahradní drtičePlotové nůžky

Zavlažování

Zavlažování

Léta jsou v posledních letech horká a suchá, takže nezapomeňte zalévat. Sbírejte dešťovou vodu do sudů a nádrží. Podzemní nádrže jsou skvělými rezervoáry pozdní zimy a jarní dešťové vody. Květináče a keře pomáhají zalévat květináče a zahradní čerpadla. O zavlažování záhonů a trávníků se automaticky postarají moderní samozavlažovací systémy.


ZavlažováníSmart zavlažováníZahradní hadice

Skleníky

Skleníky

Prodlužte si sezónu na zahradě využitím parní lázně. Vytvořte si ve sklenících a fóliovnících malý zelený ráj. Vaše úsilí bude odměněno bohatou úrodou.


FoliovníkySkleníkyPařeniště

Ochrana před škůdci

Ochrana před škůdci

Je pouze na vaší fantazii, jaká semínka, sazenice, keře či stromky si vyberete. Krása ovocných, zeleninových a květinových záhonů bude chráněna mechanickými, chemickými a biologickými prostředky proti chorobám a škůdcům. Seznamte se s řadou lapačů škůdců a repelentů. Bohatou úrodu zajistí správná výživa a hnojení.


HnojivaInsekticidyZahradní textiliePostřikovačeZahradní hnojiva

Zahradní domky

Zahradní domky

Chraňte děti a domácí mazlíčky a skladujte zahradní nářadí, chemickou ochranu a výživu v bezpečí zahradních truhlíků a zahradních domků.


Zahradní úložné boxyZahradní domkyDětské zahradní domkyVenkovní skladovací boxy

Domky pro hmyz

Domky pro hmyz

Najděte také místo pro umístění hmyzích domečků, abyste přilákali ptáky a opylovače. Udělají vám radost a pomohou k bohaté úrodě.


Krmítka pro ptákyDomečky pro hmyz

Rekreační část zahrady

Rekreační oblast je místem pro relaxaci a zábavu.

Zahradní jezírka

Zahradní jezírka

Svou touhu po vlastním zahradním jezírku si můžete splnit. Pokud máte malou zahrádku, jistě vás potěší menší vodní prvek, krmítko pro ptáčky nebo fontána. Větší plocha je vhodná pro zřízení samočistícího jezírka, s možností chovu ryb nebo koupání.


FontányZahradní jezírka

Zahradní dekorace a chodníky

Zahradní dekorace a chodníky

Doplňte příjemnou atmosféru vaší zahrady klikatými cestičkami ze štěrku, dřeva nebo kamene. Moderní betonové stupně a obrubníky, různé mosty a ploty, zástěny ze dřeva, proutí nebo bambusu jsou vítaným stylovým prvkem. Vytvořte si samostatnou zónu pro relaxaci na sluníčku nebo posezení s přáteli.


Zahradní pergolyZahradní lampyZahradní dekoraceDekorace na zahraduZahradní stezky

Zahradní nábytek

Zahradní nábytek

Polštáře a povlaky

Polštáře a povlaky

Máte rádi pohodlí a pocit jemného luxusu? Doplňte své zahradní posezení o podsedáky, podsedáky nebo deky. Stylově dotvoří i váš prostor pro relaxaci v závěsných křeslech, houpačkách a sítích.


PodsedákyZahradní taburetyZahradní sedáky

Stínění

Stínění

Při sezení se nezapomeňte stínit před silnými slunečními paprsky. Vhodná stínící technika vás ochrání a také poskytne potřebnou intimitu při sezení. Na výběr máte párty stany, pergoly, deštníky, markýzy, napínací plachty, boční horizontální žaluzie, paravány, paravány a další možnosti.


StanyPárty stanyZahradní pergolyStínicí plachtyZahradní stanyZahradní párty stanyStínění

Altány

Altány

Zvažte altány, pokud na zahradě nemáte stromy pro dostatek stínu k odpočinku a pokud máte dostatek volného prostoru. Vyberte si ze široké škály stylů, materiálů a velikostí. V parném létě určitě oceníte pocit příjemného vánku.


AltánkyZahradní altányZahradní stany

Slunečnice

Slunečnice

Pokud máte menší zahradu a málo místa na altán, slunečníky jsou výbornou volbou. Vybírat můžete od nejjednodušších až po velké luxusní deštníky s UV ochranou a kvalitní pevnou konstrukcí. Ochrání vás i před teplým letním deštěm. Při výběru určitě nezapomeňte na stabilní a spolehlivou základnu pro bezpečné upevnění a dobrý ochranný kryt na odložení.


SlunečníkyPodstavec pod slunečníkObaly na slunečníky

opalování

opalování

Při užívání letních dnů nezapomínejte na ochranu pokožky těla aplikací vhodných opalovacích krémů a doplňků stravy. Chraňte si především hlavu vhodným krytem a oči kvalitními slunečními brýlemi s UV filtrem.


Sluneční brýleKloboukyZahradní lehátkaOpalovací lehátkaOpalování

Trampolíny

Trampolíny

Jste aktivní a myslíte si, že jste ve formě? Nebaví vás odpočívat? Nebo potřebujete zabavit a unavit děti před večerní párty? Zlepšete koordinaci těla a rukou a užijte si dostatek adrenalinu skákáním na trampolíně. Skákání je zábava i kondice. Vyberte si kvalitní a bezpečné trampolíny pro občasnou zábavu ve společnosti přátel nebo pro perfektní sportovní výkon.


Trampolíny

Dětská zahradní hřiště a prolézačky

Dětská zahradní hřiště a prolézačky

Pohyb je pro děti zábava a relax. Zkoumání záhad je nezbytné pro udržení jejich pozornosti. Zlepšit jejich koordinaci pohybu a zraku. Vytvořte zahradní hřiště radosti pro nejmenší. Při rozhodování dbejte především na bezpečnost, výběr vhodného materiálu a pestrost činností. Multifunkční domácí hřiště jsou dobrou volbou. Mezi jejich vybavení patří houpačka, prolézačka, pískoviště, domeček, lezecká stěna, žebřík a ochoz, ale i různé lanové překážky pro lezení a labyrinty.


Dětská zahradní hřištěDětské prolézačky

Hry na zahradě

Hry na zahradě

Venkovní hry jsou ideální pro venkovní zábavu. Zpestří i vaše zahradní párty. Bavit se můžete sami, s dětmi nebo s přáteli ve skupinách. Stačí si vybrat ze široké nabídky tradičních raketových a míčových her jako je fotbal, basketbal, stolní tenis, badminton, šipky, lukostřelba nebo házení létajícími talíři. Neobvyklé, méně známé hry vaše hosty překvapí. Vyzkoušejte petanque na písku, curling na verandě, florbal, kroket, discgolf, cornhole, minigolf nebo hody na různé terče na trávníku. Zabavte nejmenší i seniory na tobogánu. Mnoho her je přenosných a lze je používat doma.


Gymnastické míčeVenkovní hryBadmintonHry na zahradě

Solární sprchy

Solární sprchy

Při opalování se nezapomínejte často osvěžovat. Pokud nemáte bazén nebo vířivku, dobře vám poslouží solární sprcha. Je to příjemný zdroj vlažného osvěžení, a to jen díky slunečním paprskům.


Zahradní sprchySolární sprchy

Zahradní grily

Zahradní grily

Léto na zahradě je určitě také víkendové grilování s přáteli, grilování steaků, vaření gulášů a fondue párty. Objevte svůj gril pro zábavu a potěšení. Zvolte způsob vytápění. Klasický gril na uhlí a dřevo, plynový nebo elektrický gril. Zvažte jeho velikost, umístění nebo uložení. Výsledek grilování bude záležet na vaší fantazii, zručnosti a použitých receptech.


Záhradné grilyGrilyGrilovací nářadíGrilovací kamenyGrilovací roštyGrilovací rožněNádobí na grilováníKontaktní grilyPlynové grilyGrilováníKeramické grilyGrily na uhlí

Jídelní a příbory

Jídelní a příbory

Povečeřet s přáteli moderním způsobem. Oživte setkání stylovým prostíráním a doplňky. Máte hodně hostů a chcete se jim co nejlépe věnovat? Vybavte se kvalitním jednorázovým nádobím. Vyměňte běžné plasty za ekologické vyrobené z cukrové třtiny nebo z různých kompostovatelných biomateriálů. Třídit odpad do biologicky rozložitelných pytlů, zabalit jídlo pro přátele do ekologických obalů.


PříboryJednorázové nádobíEkologické nádobíKokosové nádobíStolování

Zahradní a solární osvětlení

Zahradní a solární osvětlení

Prodlužte svou zábavnou párty s přáteli výběrem správného zahradního osvětlení. Vybírat můžete ze sloupového, bodového nebo nástěnného elektrického a solárního osvětlení. Doplňte stylovou zábavu světelnými řetězci a girlandami. Při správném výběru si můžete zahradu dosyta užít i v noci a užít si ten pravý letní relax.


Zahradní osvětleníSolární osvětlení

Přečtěte si také

Zimní pneumatiky pro bezpečnou jízdu na studených vozovkách

O nutnosti použití zimních pneumatik v náročných klimatických podmínkách zimy již asi není pochyb. Obecným doporučením je přezout na zimní pneumatiky, pokud okolní teplota klesne pod 7°C.

Domácí pekárny pro přípravu čerstvého chleba a pečiva

Rádi snídáte čerstvý, křupavý krajíc chleba nebo teplé voňavé pečivo? Pak si rozhodně pořiďte malou domácí pekárnu.

Kuchyňské roboty – spolehliví společníci při vaření a pečení

Objevte spolehlivého společníka pro každodenní i příležitostné vaření a pečení. Staňte se kreativním kuchařem. Připravte pokrmy z celého světa.

Tlakové hrnce pro zdravá jídla, šetřící energii a čas

Zvládněte přípravu svých oblíbených jídel za zlomek času. Zdravé vaření v páře pod vyšším tlakem výrazně zkracuje dobu přípravy a tím šetří energii.

Ekonomické televizory pro každého po celý rok

Moderní televizní přijímače jsou inteligentní, ekonomická SMART zařízení do každé domácnosti. Bohaté funkce, ultraplochý nadčasový design, vynikající obraz a zvuk je předurčily pro každodenní použití.

Jogurtovače – pomocníci na podporu přirozené imunity

Připravte si doma lahodné probiotické jogurty s kvalitním čerstvým nebo sušeným ovocem. Získejte dostatečnou imunitu díky dobrým bakteriím, které jsou nezbytné pro správné fungování střevní mikroflóry.

Napařovače oděvů pro snadné ošetření a dezinfekci oděvů

Pára změkčuje a narovnává vlákna v textilu, čímž narovnává pomačkané oblečení a záhyby. Zároveň účinně dezinfikuje textilie.

Jak vybrat tu nejlepší kávu?

Káva je jedním z nejstarších a nejoblíbenějších povzbuzujících nápojů. Je to lahodný důvod pro setkání s přáteli, pro příjemnou relaxaci a odpočinek.

Domácí udírny pro přirozenou konzervaci a plnou chuť uzených mas

Spolu se sušením je uzení nejstarší formou konzervace potravin. Populární řeznictví a zpracování masa je výbornou příležitostí pro setkání celé rodiny a přátel.

Čištění oken – efektivní a moderní

Čištění oken, zrcadel, sprchových koutů nebo různých hladkých lesklých povrchů v domácnosti je často noční můrou. Dělejte to ale efektivně a moderně.

Relax při zimních sportech

Slovensko je krásná hornatá země s mnoha dobře vybavenými zimními středisky. Nabízejí skvělé prostředí pro relaxaci a sport s výbornými sněhovými podmínkami.

Jak vybrat správnou varnou desku?

Vybavte svůj moderní domov sklokeramickou varnou deskou nebo bezpečnou indukční varnou deskou. Vyzkoušejte inovativní, zábavné, snadné vaření a spoustu chytrých funkcí.